Bir daha geç kalırsan gönderirim.. ! Ben bişe yapmadım ki..

Benim evimde calısdıgım yere uzak özel sektördeydim ve burdan saat bası otobüs gecer dolmus yok yürümek mümkün değil.ve ben sabah ezanları uyanırdım 8de işimde olurdum gec kaldıgım sayılıdır onlardada aglayarak giderdim oda sinirimden gec kalınca günüm berbat gider ve patronum gec kaldıgımda aradıgmda beni sakinleştirirdi,sıkıntı yapma hallederiz sen rahatca gel diye.bence işde titizlik budur cok nadir olabilir ama işe gec kalmak sık olmamalı heleki memurlukda.bazen bir kişinin gec kalması cogu kişiyi magdur ediyor.tabi adamın sana herkesin içinde demesi hoş değil.uyanamıyorsan bi kaç alarm kur bari kimseye laf söyletme kendine

Memuriyetim m sini bile bilmiyorsun. O kadar gec kalma hakkin yok. Uyanamama gibi bir luksun yok. Bayansin diye sana ayri bi muamele yapilmaz bunu unut. Ogrenirsin zamanla ama ogrenene kadar biraz cekeceksin belliki

Daha bugün oldu. Her şey üst üste geliyor sanki.. :KK43:
5 aylık memurum yeni atandım. Aday memurluk sürecim var 7 ay sonra doluyor.
Neyse biz sabah 9.00 da iş başı yapıyoruz. İşe girdiğimden beri en fazla 40 45 dk geç kaldım. ( Evim çok uzak ve zaten dolmuş otobüs sık geçmiyor )
Neyse.. En fazla 9 40 ta oluyorum dairede.
Benim üstüm var abim yaşında artık battı galiba. ( Ben gerekli açıklamamı yapmama rağmen ) ( Bana biz 9.30 ü geçirmiyoruz filan dedi )
Neyse beni herkes çok sever başarılı titiz yaptığım her işte beğenilen taktir alan birisiyim.
Müdür filan da çok sever. Yani ciddi anlamda güzel gidiyordu işlerim. Şükürler olsun..
Haftada 2 sefer bu saatlerde geliyorum. Gidip hemen müdüre duyurmuş. Çağırdı beni sebebini sordu güzel bir şekilde açıklamamı yaptım tamam Dedi. Neyse 2 hafta sonra üstüm :KK43: ( sabahtan beri ağlıyorum artık..) gitmiş yine söylemiş. Müdür akşam beni odasına çağırdı. Öncesinde işle ilgili konuştuk. Neyse 3 iş arkadaşım daha var.
İsmimle aynen şöyle : bak seni öncesinde de uyardım. Senin gitmeni istemiyorum burdan buna mecbur bırakma beni. Başarılısın iyisin ama geç kalman artık son nokta. Bir daha olursa seni gönderirim burdan. Çok kişiye rapor yazdım. Ben yüzüne bile bakamadım. Yutkundum gözlerim doldu.. Annenemi söylersin büyük saat mi alırsın uyandırması için bilmem Dedi.
Rencide oldum utandım ezildim :KK43: cahil olabilirim.. Sabahta o üstüm elini masaya vurarak bir daha olmasın gidersin memuriyetin biter Dedi. Bu ne baskı ya :KK43:
Çalıştığım yerde bir tane bayan yok. Tek benim..
Bunalıma girdim zaten.
Bilmiyorum. Artık o üst beni görmüyor bile kaaleye almıyor eziyor resmen. Eskiden iş verirdi ne biliyim şimdi hiç umrumdada değil zaten ama ben şöyle bir karar aldım. Kimseyle muhattap olmuycam artık ve sabah 08.30 da olucam. Eski ben yokum artık. Gülümsemek iyi niyet yok.
Sizce ne yapmalıyım ? Gerçekten evim uzak uyanma problemim var..
Ne yapmalıyım ? Nasıl davranmalıyım ? Müdür bana kıyamaz genelde ama öyle bir dolduruşa gelmiş ki.. Bana izin verir çık diye o böyle sert bakar bana.. Yaşıda büyük benden 35 yaşında bu ne hırs bilmiyorum bayanım sonuçta.. :KK43: haksızım evet ama ne yapmalıyım ?
ne kadar sımarıksın
mıllet 6 da kalkıyor gececı gunduzune katıp calısıyor
evın uzak dıye bır bahane kabul edılmez
madem taşın yakın bır yere
dugune mı gıdıyorsunn acaba gıyın cık ıste bır oncekı otobusle gıt

5 yıllık memurun 10 dk geç kalınca kendimi kötü hissederim. Zaten kırk yılda bir geç kalırım. Mesai 8 de başlar bizde. Üstelik sabah kahvaltımı evimde yapar kizimi hazırlayıp bakıcıya bırakıp sabah 8 de işimde olurum. Sizdeki rahatliga şaşırdım üstün çok haklı.

Alakasiz olacak ama dikkatimi cekiyor ne zamandir, neden herkes kahvaltisini isyerinde yapiyor?
Yani bu bi tercih mi yoksa isyerinin kurallari mi boyle merak ettim

Daha bugün oldu. Her şey üst üste geliyor sanki.. :KK43:
5 aylık memurum yeni atandım. Aday memurluk sürecim var 7 ay sonra doluyor.
Neyse biz sabah 9.00 da iş başı yapıyoruz. İşe girdiğimden beri en fazla 40 45 dk geç kaldım. ( Evim çok uzak ve zaten dolmuş otobüs sık geçmiyor )
Neyse.. En fazla 9 40 ta oluyorum dairede.
Benim üstüm var abim yaşında artık battı galiba. ( Ben gerekli açıklamamı yapmama rağmen ) ( Bana biz 9.30 ü geçirmiyoruz filan dedi )
Neyse beni herkes çok sever başarılı titiz yaptığım her işte beğenilen taktir alan birisiyim.
Müdür filan da çok sever. Yani ciddi anlamda güzel gidiyordu işlerim. Şükürler olsun..
Haftada 2 sefer bu saatlerde geliyorum. Gidip hemen müdüre duyurmuş. Çağırdı beni sebebini sordu güzel bir şekilde açıklamamı yaptım tamam Dedi. Neyse 2 hafta sonra üstüm :KK43: ( sabahtan beri ağlıyorum artık..) gitmiş yine söylemiş. Müdür akşam beni odasına çağırdı. Öncesinde işle ilgili konuştuk. Neyse 3 iş arkadaşım daha var.
İsmimle aynen şöyle : bak seni öncesinde de uyardım. Senin gitmeni istemiyorum burdan buna mecbur bırakma beni. Başarılısın iyisin ama geç kalman artık son nokta. Bir daha olursa seni gönderirim burdan. Çok kişiye rapor yazdım. Ben yüzüne bile bakamadım. Yutkundum gözlerim doldu.. Annenemi söylersin büyük saat mi alırsın uyandırması için bilmem Dedi.
Rencide oldum utandım ezildim :KK43: cahil olabilirim.. Sabahta o üstüm elini masaya vurarak bir daha olmasın gidersin memuriyetin biter Dedi. Bu ne baskı ya :KK43:
Çalıştığım yerde bir tane bayan yok. Tek benim..
Bunalıma girdim zaten.
Bilmiyorum. Artık o üst beni görmüyor bile kaaleye almıyor eziyor resmen. Eskiden iş verirdi ne biliyim şimdi hiç umrumdada değil zaten ama ben şöyle bir karar aldım. Kimseyle muhattap olmuycam artık ve sabah 08.30 da olucam. Eski ben yokum artık. Gülümsemek iyi niyet yok.
Sizce ne yapmalıyım ? Gerçekten evim uzak uyanma problemim var..
Ne yapmalıyım ? Nasıl davranmalıyım ? Müdür bana kıyamaz genelde ama öyle bir dolduruşa gelmiş ki.. Bana izin verir çık diye o böyle sert bakar bana.. Yaşıda büyük benden 35 yaşında bu ne hırs bilmiyorum bayanım sonuçta.. :KK43: haksızım evet ama ne yapmalıyım ?

Valla ben 8 de işbaşı olan yerde 5 dakika geç gidince uyarı almış insanım. . Sırf bu yüzden devlette çalışmak vardı ohh ne güzel ya valla 9.40 ta gitmek nedir ? Siz abartmissiniz bence çalışma şartlarınız özel sektöre göre çok iyi bunu suistimal etmeyin bence müdürünüz haklı.

Hööö:KK57: Tövbe ya, ne çektiysek ülkece şu şiddet olayından çektik biri de çıkmış dışarıdan bunu öneriyor. :KK14: Ne günlere kaldık.
Lütfen tavsiyelerine dikkat et. Kim kimi dövüyor? Ne hakla, sıfatla? T.C. dingonun ahırı mı? Kanun nizam yok mu burada?
Bir de şu dayak önerili mesajı beğenenler olmuş ya forumdaki üye skalası ile ciddi endişelerim oluşmaya başladı.
yaaa dimi kanun var zere heryerde patlama oluyo isine bak

Yıllarca 5.45 te kalktım 06.00 da yola çıkıp yetişmek için. Bir kez bile geç kalmadım iki saat yol sürüyordu sekizde is başında oldum hep. Seninkisi simariklik şu an ben de kamu da çalışıyorum. Herhangi biri senin gibi olsa çok daha fazla tepki verirdim. Ne istiyordun öğlen mi ise gitmek istiyordun? Kalk kardeşim sükret o işine de

Back
X