Bir dahakine kepçeyi ağzına gömeyim mi?

Ben yıllık iznim bir hafta öncesinden benim istememle belli oluyor. Kurumsal olmayan yerl de böyle. Belli olmuyorsa olmuyodur neden sorup duruyorsunuz?

Ayrıca siz yorulduysaniz siz de yatın. Kim sizden temizlik poğaça vs bekliyor? Yatın dinlenin.

Kendinizi yorup sonra çok yoruldum diye ağlıyosunuz.

Ya da kepçeden başka yakınımda ne varsa onu..

Bana sesini yükseltme diye bağırdım ben de ama canım çok sıkıldı.
Bütün gün yorulmuşum ki son haftalar işte de çok yorulmuştum zaten.
Gözlerim doldu, farketti hatasını laf attı yumuşatmaya çalıştı ben de tersledim.
Uzattım. Hatta dolmuşum ki ağladım.

Sinirle tepsiyi mutfağa bıraktı ''Hemen ağla b.k var'' dedi.
Erkenden girdim yatağın içine biraz uyudum 1 de geldi yatmaya.
Kalktım direk yanında durasım yok.

Şimdi tek başıma uçak biletlerimi alacağım.
İzin alsa da yanıma kabul etmeyeceğim git tek başına yap tatilini diyeceğim.

O çenesine ayar vermeyi ya öğrenecek ya öğrenecek!

Mal oğlusu..

Sorun şurada bence şu pembe ile çizili yer.
Adam size bağırmış ki hiç onaylamam bu tavrını
Sonra gözleriniz dolmuş, hatasını anlamış yumuşatmaya çalışmış.

Siz tersleyip uzatmışsınız. Konu ne olursa olsun ister tatil ister başka bir şey.
Tartışmalarda böyle davranmak kimseye bir şey kazandırmıyor.
Araya daha çok soğukluk giriyor. Yıprandığınızla kalıyorsunuz.
O ortamı yumuşatmaya çalışınca sizde izin verseydiniz.
Daha sonra sakinleşince tekrar konuşurdunuz, ama böyle olunca ne ortam yumuşuyor, ne de kimse sakinleşiyor.

Bir insan esine böyle basit sebeplerden pislik ve mal oglu diyebiliyrosa ciddi bir sorun var demektir. Oda sizde. Kendi yorgunlugunuzu biliyorsunuz,esinizin yok mu. Is hayatinda öyle aylarca önceden tatil ayarlamak her zaman olmuyor. Hakli tutumunuz ve konusma sekliniz acayip yalnis kusura bakmayin

İyi de Nomu kardeş ben uzun zamandır önceden rezervasyon yaptıran polis görmedim. En son darbeden önce görmüştüm milletin dötünde patlamıştı 5 yıldızlı otel rezervasyonları. :KK70:
Hele de şimdi önümüzde seçim var. Ne olacak ne bitecek?
Ben 6 senedir hep sponten yaşıyorum.
Kendime memlekete gitmek için bilet aldım da eşim ne zaman nasıl gelir belli değil.
Ona da al desem kafayı yediğimi falan düşünür.
Ayrıca bazı memurlar kıymetlidir. Önemli mevzular varsa kolay kolay "hadi izne git"denmez :KK53:

Bence seninde kocandan eksigin yok cok abartmissiniz birde herkesin isi duzenli olmuyor malesef benim.esiminde kendi is yeri eylulde biryerlere kacarsak kacariz oda olmayabilir mesela bazi seylerin kurali yok oluruna bakarsin hayat kaliteni arttirirsin ayrica benden size tavsiye su soyle yapti diye kimseyi ornek gostermeyin ben nefret ederim

2 ayrı tatil yapmaya imkanınız varsa erkenden arkdaşlarla bir tatil ayarlayın. Eşle tatili de onun iznine göre yaparsınız.

Bağırması çok yanlış. O konuda hemfikiriz. Ama önceden izin alamam diyen adama olmaz alacaksın diye tutturmak mantıklı değil ki. Hele ki polisse. Önümüz seçim zaten. Herkesin aynı işi yapsa bile konumu farklıdır, amiriyle ilişkisi farklıdır. O izin aldı o zaman ben de alırım durumu pek işlemiyor.

Siz gün boyu temizlik iş derken yorulmuşsunuz. Eşinizde hastalığın verdiği huysuzluk olmuş. Bence daha normal bi zamanda bu konuyu gündeme getirin ve çok kırıldığınızı beraber bişeyler yapalım, uçak biletini önceden alıp zarar etmeyelim diye söyledm, tepkin sertti deyin. Ama muhakkak konuşun bu konuyu. Yersiz çıkışmalar ilerde daha büyük sorunlar doğurabilir

Yanlış zamanda konuşmuşsunuz ikinizin de gergin olduğu bir anmış
Bana göre bunlar gelip geçici sorunlar
Öpüşür barışırsınız
Zaten eşin de sesini yükselttiği için yanlış yaptığını anlamış tribini at geç çok uzatmam ben olsam ;)

Sen haklısın.En büyük sorundur sağlıklı iletişim kuramamak.Netice de uçak biletlerini de şimdiden alırsan çok ucuza gelecek.Sende birikmiş birşeyler.İnsan kolay kolay patlamıyor.

Ah zaten bunlara istemediği soruları sorunca hemen bir terslenmeye kalkmasi yorgunluk , bilmem ne halleri..
Kürekle vur nomu, ama öyle bir vur ki o dudakları dişlerinin içine geçsin de ağzını açarken 20 yıl geçsin.

nomu seni hiç anlamıyorum.
en az adam hasta diyenleri anlamadığım kadar.
adam sanki dönülmez hastalığın pençesinde kıvranıyor kadın tatil peşinde. alt tarafı grip olmuş sohbet edip plan program yapamayacak durumdaysa hastaneye yataymış..

O ses yükselince göz dolmaları, nasıl zoruna gitmeler. İyi bilirim.

Sendeki bu hallerin adı da “birikmişlik”..
A dese en ufak itiraz etse küçük büyük tüm yaptıkları film şeridi gibi geçiyodur gözünün önünden.

adamın bunca yıl yaptıklarının birikimi patlak vermiş.hala affedemedığin için küçük olaylarda buyuk tepkiler vereceksin devamlı.

Nomu mune ablaya katılıyorum, maksat birlikte tatil yapmaksa al biletleri o kadar masrafı yakmaktansa mecbur ayarlayacak iznini, bilet yanarsa da en azından kararlı olduğunu görür bir dahaki sefere o da iznini önceden planlar. Geçmişin birikimiyle adamı eziyor da eziyorsun keşke işe yarasa amenna hiç acıma yola gelsin diyeceğim ama yok işte görüyosun.

Yaşadığın birçok konuda hep sana hak verdim iki şey hariç; birincisi evliliği kör dövüşü gibi devam ettirmedeki ısrarın, ya adam akıllı bitirin yolunuza bakın ya da geçinecekseniz birbirinizin kimyasını bu şekilde bozmayın çözüm odaklı olun (ki bence senin böyle yapmanın sebebi söyleyeceğim ikinci şey biraz da). İkincisi ve daha önemlisi ise hayata karşı katı tutumun. Seni uzun yıllardır bilirim, eşinin borç durumlarından önce ailesi yüzünden hayatı kendine zehir ediyordun, ondan önce şehir meselesinden ondan da önce ayrı şehirlerde olmanızdan. Birşey kafandaki şablona uymayınca en ufak esneklik göstermiyorsun dilin de zehir gibi zaten :KK70: ama hayat böyle geçmiyor nomu insanlar her zaman ideal davranışlar göstermiyor gördüğümüz üzere, herşey istediğimiz gibi olmuyor boşa kendini üzüyorsun. Vefalısın sağlam karakterlisin diğergamsın bunlar güzel hasletler böyle insanlardan günümüzde pek kalmadı o yüzden sürekli kendine eziyet edip erkenden öte tarafa hallenme sen daha lazımsın dünyaya. Biraz bencil ol esnek ol hayatını konforlu hale getirmeye çalış.

Ablacım,
başka büyük sorunlar yoksa bazı evliliklerde mutsuzluklar maalesef evlilik=yüksek beklenti= bolca hayal kırıklıkları sebebiyle oluyor, 2 farklı karakter bir çatı altında buluşuyor, karakterler huylar mutlaka çatışıyor, kendiniz için en mükemmel evlilik en mükemmel eşi yaratmaya çalışmak da insanı yoruyor, flört ederken gözümüze batmayan veya batsa da evlenince ben bunu törpülerim yontarım dediğimiz herşey evlilik sonrası bizi rahatsız etmeye başlıyor, oysa kadın ya da erkek flört ederken de bu karaktere sahip, karakteri değiştiremezsiniz, dışarıdan müdahaleyle değiştiremediğiniz hiçbirşey içinde kendi kendini yiyip bitirmeye değmiyor.

O yüzden herkes evliliğini iyi değerlendirmek zorunda, ben bu kadını/adamı seviyor muyum? Hoşlanmadığım huyları dışındaki özelliklerini ne kadar seviyorum? Evliliğim sevgi ve saygı nedeniyle mi devam ediyor yoksa bir alışkanlık mı? Evliliğe devam edersem mutluluk ağır mı basacak yoksa hayat bana zindan mı olacak?

Ben ne kadar fekadakar ve özveriliyim, o ne kadar fedakar ve özverili? Evlilikte beklentilerim nelerdir? Karşımdaki beklentilerimi ne kadar karşılıyor, ben ne kadar karşılayabiliyorum?
Biz birbirimizi tamamlıyor muyuz yoksa biz diye birşey yok mu aslında?

Bunun gibi bir sürü soruyu sormak gerekiyor kendimize, evlilik karşılıklıdır, sadece kadının ne de sadece erkeğin özverisiyle yürümüyor, karakterimiz gereği herşey bizim istediğimiz gibi olsun düşüncesinde olabiliriz, belki dominant bir yapımız, taviz vermeyen bir karakterimiz vardır ama evlilik öyle birşey ki namus, şeref ve haysiyetinizi zedeleyen durumlar olmadığı müddetçe aşkta gurur ve ben ne dersem o olur tavrı olmamalı, iletişimse evliliklerin olmazsa olmazı, iletişim olmayan evlilik yürümüyor, nomu da eşi de eşit derece de kabahatli, nomu birikmiş ne kadar üzüntü ve öfkesi varsa onların sinirini her fırsatta çıkarmaya çalışırken eşi aynı vurdumduymazlıkla devam ediyor, birbirlerine bir adım dahi atma çabaları yok, sürekli çatışma da artık yorucu hale gelmiş.

Her ikisininde sakinleşip beklentileri bile bir plana bağlamamalı, büyük hayal kırıklıkları yaşayacağımız durumlar hariç tolere edebileceğimiz beklentiler de olmadıysa olmadı hayatın sonu değil ya diyebilmeliyiz, bu herkese göre olmayabilir evlilik anlayışı bu olmayabilir ama maalesef zaten mükemmel bir evlilik yoktur, asgari müştereklerde buluşan, birbirini tolere etmeyi başaran kadınlar ve erkekler vardır.

Adami eze eze bitiremedim :işsiz: ya artık eskileri unut ya da boşan mutsuzsun işte 1km öteden görünuyor

Çok fazlaca abartmışsınız siz gece mışıl mışıl uyurken o mesai yaptı ama üstelik hastaymış gündüz 5 saat iş yaptınız diye ölüp bitmişsiniz yani. Yapmasaydınız poğaça falan o zaman. Ayrıca daha mayıs ayındayız ne aceleniz var hemen tatil ne zaman belli olur diyorsunuz belli olunca plan yaparsınız

adam zaten hasta belli ki konuşmaya mecali yok tartışmaya yer aramışsınız ağlamak falan ne alaka kim olda sinirlenir. Adamın elinde olan birşey mi.sanki.

Birde kendim gidicem onu istemicem diyorsunuz nasıl bir tahammülsüzlük anlamadım yani tek başına tatili düşünecek kadar sanki bi siz çalışıp yoruluyorsunuz.

Son ana kadar izin durumu belli olmuyorsa tatile son anda çıkın. Uçakla değil otobüsle gidin. Ya da siz uçak biletinizi önceden alın, o da gelecekse son anda otobüs bileti alır, arkanızdan gelir. Ya da onun uçak biletini daha sonra biraz daha pahalı alırsınız.

Okuduğum kadarıyla (eski konuların) senin eşin fazla rahat
Yani rüzgar nereden eserse modunda
Ve hep sen onu idare et, onu alttan al, pışpışla ama onun keyfini bozma! Bunu istiyor ama öyle bir dünya yok maalesef...
Önceki konuda terapi alacaktınız sonrasını okumadım ne durumdasınız bu konuda?
Bekara boşaması kolay derler ama ben şimdiki aklımla inan erkek nazı çekemiyorm bu kadar katlanamazdım sanırım (geçenlerde biriyle tanıştık adam mesaj yazmaya eriniyor hoşlandım diyor ama benden çaba bekliyor valla bastım fırçayı sepetledim! )
Açardım boşanma davasını koyardım valizi kapı önüne, adamın kendini düzeltmeye uyum sağlamaya gönlü yoksa sen ne yaparsan yap boş! Yıprandığınla kalıyorsun işte...

Konu sahibesinin eşine hitaben söyledikleri:
Mal oğlusu,
Pislik,
Camış,
Ağzına vuracam,
Bilet alacam tek başıma tatile gidecem, gelirsede yanıma kabul etmeyecem,
Vs
Vs
Vs
Şu konuyu bir erkek açmış olsa ve bu hitaplarda bu üslupda bulunsa burada linç edilir,canlı canlı kafa derisi yüzülür, sonrada mezara baş aşağı gömülürdü!
Geçmişte ne yaşadınız yada önceki konularınızı bilmiyorum. Fakat hiçbir şey bu üslubu haklı çıkarmaz.
Siz bunları kafaya takacağınıza şu halimle eşim bana halen katlanıyor diye şükredin. Onun yerinde olsam bin defa kapının önüne koymuştum!

Back
X