bir de kaynana gözünden bakın...

hunter7

şükür...:))
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
3.639
8.253
773
arkadaşlar,burada hep gelinler mağduriyetlerini anlatıyor.zaman zaman haksız olsalar da,çoğunlukla hak veriyorum.ama ben de bir kayınvalide adayıyım.evlilik yaşına gelmiş bir oğlum var.asklerliğini daha yapmadı ama 3 ay önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir kızla tanıştırdık.maksat arkadaşlık etsinler,birbirinden hoşlanırlarsa ilerde bir şeyler olabilir di.oğlum eylül- ekim de askere gidecek. kendisi de asker dönüşüne kadar herhangi resmi bir durum olmayacağını söylüyordu.ama kız ve ailesi,işi aceleye getirmek istiyorlar.bayram sonrası söz ve nişan için gün belirlemişler.kız bohçaya koyacaklarını ve nişan kıyafetini almış.(nişan kıyafetinin parasını vereceğiz)ama tek başına çıkıp almış.ben kızı 3 kere gördüm.1 keresinde yalnız oturduk.diğerlerinde kalabalıktı.oğlumdan bikaç yaş büyük.
şimdi beni yanlış anlamayın .kesinlikle kaynanalık yapmak gibi bir niyetim yok.siz gençlere sormak istiyorum.endişelerimde haksız mıyım?sanki biraz aceleye getiriorlarmış gibi bir his oluştu içimde.bir de hiç bir konuda bize danışmıyorlar.nişan gününü bile kendi kendilerine kararlaştırmışlar.tabi oğlumda şimdi bu işin içinde ama kızın ailesi,özellikle ablası herşey,n içinde bense uzaktan seyrediyorum olanları.sizce farkında olmadan kıskançlık mı yapıyorum?burada gelinler çoğunlukta,empati yapmama yardımcı olursanız sevinirim.

Tabiki aceleye getiriyorlar ve bu hiç kabul edilebilir bişey değil. Bence bigün annesiyle yüz yüze konuşun bu işler birlikte oturup konulularak yapılacak işler bizim bişeyden haberimiz yok siz hazırlık yapmışsınız babamız hiç hoş görmez böyle şeyleri kusura bakmayın hele oğlumuz bi gitsin gelsin bizde rahat rahat gelir konuşuruz o zaman dersin:) babayı ortaya at ki ileri gidemesinler. Hiç hoş değil ama ablacım resmen oldu bittiye getirmeye çalışıyolar, var bi bit yeniği bunda. Bu arada kızın bikaç yaş büyük olmasını yadırgamayın siz istemişsiniz tanışmalarını

bende geleceğin k.valide aday aday adayıyım gerçi oğluşlar daha 4 yaşında ama olsun :1:

tepkinizde haklısınız erkek tarafına da danışılmalı tabii,ayıp etmişler bence.ama oğlunuz da suç neden sizi de katmıyor hiçbir şeye

Söz-Nişan evresinin süresini,askerlikle birleştirmek isteyip daha fazla beklememek dertleri..
Ama tek taraflı yapılmış bir plan var ortada..
Sonunda tarih işleri için iki aile bir araya gelin , herkes için uygun tarih hangisi ise o belirlenir..
Niye başına buyruk hareket etmişler anlam veremedim..

Bu tip durumlarda bana göre her iki taraf da oturur masaya, kendileri için en uygun zaman diliminde hazırlık işleri yapılır. Nişan elbisesi konusunda pek bir şey diyemeyecegim. Bu konuda kendi akranlarimiz ve kafa dengi eş dostu istiyor insan yanında. Belki fikirlerinizin uyuşmayacagını düşündüğü için size soylememistir. Ama bu kadar aceleye getirilmesinin istenmesini bende garip buldum. Ne aceleleri varmış bu kadar ki! Hele askere gidecekse ben resmiyetin askerlik dönüşü olmasını isterdim

Çok aceleye getiriyorlar bencede kız evi naz evi olur:-) kızın annesiyle konuşun bence...ayrıca bir sey merak ettim oğlunuz sanırım 20 yaşında niye sizde evlendirmek icin acele ediyorsunuz...erkekler daha geç olgunlasir ki oğlunuz daha askerliğini yapacak iş güç bi düzen kuracak falan..ayrıca lutfen beni yanlış anlamayın..benimde erkek kardesim var ve ben asla erken yaşta evlenmesini istemem

aynen ben bu konuda oğlumu suçluyorum zaten.oğlum 28 yaşında küçük değil yani.ama 3 ay öncesinde evlenmek gibi bir niyeti hiç yoktu. bir de bana söylüyor ama 1 gün sonra yani herşey olup bittikten sonra.

Neyin acelesi benim bildigim abimin ve kendi evliliğim de olan kız istenir daha sonra bigün iki aile oturup gün kararlaştırır ve alışverişde iki aile birlikte yapar siz haklısınız aceleye getiriyorlar oğlunuzla bi konuşun durumu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende nişanlıyım böyle bir durum olacağı zaman kendi aramızda değilde iki aileyi bir araya getirip günü hep birlikte belirledik ben çalışıyorum mesela bugün benim için daha uygun sizede uyarmi acaba yada sizin istediğiniz bir gün varmı diye sorarak anlaşarak yaptık olması gerekenden bu zaten.
Ailede kızını vermeye ne merakliymis aceleleri neden anlayamadım :44:

Daha aileler tanismadan,istenilme,soz olmadan,hemde nisan gunu,hazirliklari vs kararlarinin 2 aileyede en uygun olacak sekilde yapilmaya calisilmamasindaan oturu bir acelecilik var malesef.
Peki oglunuzun tavri nedir?
En guzeli askerden once ailecek tanisirsiniz,2 ailede uygun gorurse istemeye gider bir soz takarsiniz,askerden sonrada bakarsiniz genclerin durumuna ozaman nisan,dugun hazirliklarina baslarsiniz.
Hakkinizda hayirlisi olsun,ama bu kibar tavrinizi hic bozmayin.

hayır oğlum üniversiteyi yeni bitirdi.28 yaşında.bu yüzden geç gidecek.daha biz istemeye bile gitmedik.ama kızın annesi arayıp ne zaman geleceler diye arkadaşa sormuş.dah bir haftalık çıkıyorlardı.ben de dedim ne acelelri var. askerden gelince düşünüyoruz ama olaylar benim istemediğim yönde gelişiyor.

Ooooo insallah Oglunuz biran önce kendine gelir, onu iyice avuc icine almislar, siz karsi ciktikca (dogru olsada) sizden kötüsü olmiycak... Allah yardimciniz olsun, böyleleriyle ugrasmak zordur, oglunuzda anliCaktir ama insallah hec kalmaz...:ssz:

aileler tanıştı zaten geçen hafta.apartopar iftara davet edildik ve gitmek zorunda kaldık.biraz metazori yaptılar.ben kıza ve alilesine karşı önyargılı değilim ama neye uğradığımı şaşırdım inanın.hiç alışkın değilim böyle şeylere.benim tek oğlum var. onlar 3 kız evlendirmiş.acaba ben mi yanlış biliyorum diye kendimden şüphe etmeye başladım.

Anlatımınıza göre ben bile ne olup bittiğini anlayamadım buradan. Ne saçma iş yapmışlar öyle? Atlı mı kovalıyor?

Anladigim kadariyla oglunuzda biran once adim atilmasi taraftari.
Oglunuzu asla karsiniza almayin,boyle zamanlarda cok kirginliklar yasanabiliyor.
Sanki su durumda en iyi cozum ailelerin tanismasi ve birlikte bir karar vermeleri olur.
Eger ki askerden sonraya birakmak istemeniz hem kiz ailesi,hemde oglunuzdan yana cok sorun olacaksa;isteme olur ve aile arasinda kucuk bir soz yaparsiniz,nisani askerden sonraya ertelersiniz.

sizin yazdıklarınızı okuyunca farkettim ki nişan tarihime de düğün tarihime de nikah tarihime de ben karar vermişim kimseye fikir danışmadan. karşı taraftan abes görünüyor olsa da ben de beklerdim ki kayınvalide arasın sorsun ne zaman yapalım ne edelim desin arayan soran olmayınca ben de ailemden, eşimden ve eşimin ailesinden ayrı bir şehirde çalışan biri olduğumdan (eşimin ailesi istanbul'da bizimkiler adana'da ben o dönem maraştaydım) tatil günlerime ve tayin dönemlerine uygun günler belirlemiştim. tabii eşimle birlikte konuşup karar vermiştik.

birileri beni ya da ailemi arayıp fikir sorsa ya da başka bir tarih için konuşsaydı elbette ki farklı zamanlar da konuşulabilirdi. bence sizin uzakta durmanız işlerin sizin dışınızda gelişmesine neden oluyor yalnız şu kısım biraz mide bulandırıcı oğlunuzla kız henüz 3 aydır tanışıyorlarmış. 3 ayda nişan benim asla anlayamayacağım bir durum zira biz 5 yılın ardından evlilik kararı almıştık.

insan insanı ne kadar tanır, bu kadar kısa sürede evlenmek ne kadar mantıklıdır bilemiyorum

Son düzenleme:
aileler tanıştı zaten geçen hafta.apartopar iftara davet edildik ve gitmek zorunda kaldık.biraz metazori yaptılar.ben kıza ve alilesine karşı önyargılı değilim ama neye uğradığımı şaşırdım inanın.hiç alışkın değilim böyle şeylere.benim tek oğlum var. onlar 3 kız evlendirmiş.acaba ben mi yanlış biliyorum diye kendimden şüphe etmeye başladım.

sanırım durum şöyle olmuş ablacım, kültür farkı. siz tanışsınlar hoşlansınlar çıksınlar diye beklerken onlar direk ciddiyet olarak algılamış haklı olarak. çünkü kız ailesi. aileler devreye girdiğinde du bakalım kızımızla biraz gezsinler konuşsunlar sonra ciddiye döneriz diye düşünemezler zaten.

hiç aile olaylarını karıştırmadan olabilirdi ancak. şu saatten sonra Allah hayırslını versin :)

aslindq ilk olarak henuz onunde askeeligi olan oglunuza neden gorucu usulu girisiminde bulundunuz onu merak ettim sevgilisi olmus olsa bu tarz girisimler olabilir
karsi taraf anladigim kadariyla askere gitmeden adi konulsun istemis fakat biraz fqzla aceleci davranmislar
simdi dusundugumde biz esimle bir tarih belirleyip ailelere sunduk kayinvalidem hic alinganliklari vh yoktu

ama su konumda sizede mutlaka danisilmasi gerektigini dusunuyorum
oglunuzun size yaniti ne oluyor bu konuda

Oyle swymi olir ya kendi basina nisanlikmi aliniir bide size sormadan gun flan ayarlama cok ayip bence cok acelecileermis haklisiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X