bir de kaynana gözünden bakın...

Çek aceleyle kız verme diye bir şey yokmuş anacım. Kız tarafı hatta acelesi yok birkaç yıl gezebilirler diyormuş.
Artık kızlarının cazibesine güvendikleri için belki.. nasıl olsa ilk görüşmede dakka bir gol bir olacak.:23::23:

Ne bileyim konu da öyle yazmışlar
Henüz askere gitmeyen oğlumu bi kızla tanıştırdım onlar da bize danışmadan nişan kıyafeti bile almış oysa oğlumda askerlik öncesi sıcak bakmıyordu denmiş

28 yaşında olduğunu da yeni duydum
Kocaman adam birini severse evlenir
Ben açıkçası oğlum bile olsa böyle bi sorumluluğun altına giremem
Sonra mutlu olamayınca sen yaptın ettin derler

Kız tarafı da acele etmiyorsa sorun ne
Nişan kıyafetini zaten kendi beğenecekti, beğenmiş işte
Yanında anne veya kaynana olmasa da olur bence
Bende kimseyle gitmedim Ous vardı bi tek aldık çıktık, iş çıkışımız zaten

Allah şifa versin inşallah
her aklıma geldiğinde ederim çek..
çok büyük sorunlar değil inşallah

Tiroid ve kansızlık
Bi de boğaz ultrasonumda lenf nodu çıktı, onu bilmiyorum henüz araştırılıyor..
Çok teşekkür ederim

Çok saçma gidip kendi başlarına nişan organizasyonu falan yapmaları, normali iki aile oturur konuşur. Oğlunuz bir şeyler hissediyor mu bu kıza peki merak ettim, kıza boşsa istemiyorum desin geçsin, sizde rahatlayın

Görücü usulu tanistirilmalarda aileler direk işin içinde oldugu icin böyle oluyo.. sanmiyorum bi kiz babası kızının flört adı altında bu sekilde tanısmalarda müsade etsin birbirlerini tanimalarina..
Arkadaş araciliqiyla tanismş olsalardi en son babalar duyar misali o arada zaman gecirirlerdi ama görücü usulu olunca maalesf sistem bu sekilde isliyo sadece sizde dgl her görücü usulunde böyle..
Misal ben eşimle kendim taniştim 6 ay kadar tanima payim oldu snra aileler tanisti nisanlandik 4 ay nisanli kalip ewlendik
Ama eşimin kardeşi görücü usulu mayista kızla tanısti 2 hafta snra nişanlandi bayramdan snrada dügünü war
Yani sadece sizde dgl bütn görücü usulunde böyle..
Bir diqer konuda kiyafetini sormadan almasi ama bna göre abes bi durum dgl sebebi oglunuzun yaşi büyük netice de birakin halletsinler kendi aralarnda herseylerini emin olun fazla karismamak en iyisi:beer:):)

Son düzenleme:
sizinki de değişikmiş.sizn fikriniz sorulmadan alışveriş yapmak.demek ki insan yaşadıkça çok şeyler görüp,öğrenecek...

Konu sahibi arkadaşım, ben sizin çok iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum. Umarım sizin için ve herkes için en güzel en hayırlı ve en içinize sinen şekliyle hallolur.

Ne bu yangından mal kaçırırmış gibi ,bu kadar acele davranmalar altından birşey çıkmaz inşallah.

bu duruma yorumum yangından mal mı kaçırıyorlar anlamadım.tabi ki siz haklısınız niye her şeyi oldu bittiye getiriyorlar.bence iyice bir anlayın biraz araştırın derim ilerde oğlunuzun başını yakmasınlar.

cok acele etmişler...
oglunuzda herhalde onayladıki böyle kendi kendine aldı sattı vs.
tek başına yapamaz cünkü herhalde onca şeyi.
askere gitmeden sözyapın bari abla.

yok durum tam tersi,arkadaşım gençleri tanıştırdıktan bir hafta sonra,kızın annesi arkadaşımı aramıştı ne zaman geliyorlar diye.bende oğluma dedim ki neler olyor bu ne hız .yok anne ben askerden gelmeden resmi bir şey düşnmüyorum demişti.sonra kızla ben de tanışmak istedim.bri kaç hafta bahaneler buldu.1.ayın sonunda tanışmayı kabul ettiğinde,yanına ablasını da almıştı ve ısrarla aracı olan arkadaşımıda çağırmışlardı.ıdşarıda buluştuk ben oraya gidince neye uğradığımı şaşırdım.ablası sürekli konuştu ve ısrarla ramazandan önce söz olsun dedi.ben de henüz hiç bir hazırlığımın olmadığını söyleyince,kız kendi verecekleri bohçayı hazırladıklarını söyledi.daha sonra ben oğluma ısrarla tek görüşmek istediğimi söyledim.yani üçümüz.yine bir kaç kez bahaneler bularak erteleme girişimlerinde bulundu.en sonunda üçümüz görüştük.bu görüşmede de bana nişan tarihini söylediler.tabi burda oğlumda aynı fikirdeydi.3.görüşmemizde ise aldığı nişan elbisesini gösterdi.
O zaman gercekten de bi aceleye getirme durumu soz konusu.kizin cok mutaasip olmadigini da soylemissiniz ki ailesinin acele ettirme gibi bi durumu da olamaz o zaman.yasi nedeniyle acele etmeye ve firsati kacirmamaya calisiyor olabilir.oglunuzla konusmaniz taraftariyim.evlenmelerini cok istediginizi zaten kendiniz tanistirdiginizi ama boyle yangindan mal kacirirca davranmanin hos olmadigini soyleyebilirsiniz.oglunuz da hak verecektir sonucta siz ayrilin evlenmeyin vs demiyorsunuz ki.elbise pek onemli degil bence indirimdedir yakismistir vs almistir ama nisan tarihinin sorulmadan kararlastirilmasi daha soz bile olmadan boyle olmasi garip gercekten.bu gariplikleri oglunuza da gosterin.

Şöyle söyliyim, nişan tariihini alırken eşimin ailesinin hep fikrini aldım, işte tatile gidecekler için öne alındı falan. Ama bunu yaparken aileler hiç oturup konuşmadı. Biz eşimle oturduk konuştuk. O annesi ile ben annemlerle muhatap oldum. Kocaman insanlarız. Ailelerimizin de fikrini aldık ama onlar bir konuşsunlar bir karar versinler olmadı. Ben evlatlar ailelerine saygılı olup onların fikirlerini aldıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum. İlla dünürler bir oturup konuşacak diye bir şey yok. Biz evliliğimizin her anından ikimiz hareket ettik. Salona ikimiz karar verdik, eşyaları ikimiz aldık, beyaz eşyaya ikimiz karar verdik ve hatta gelinlikçileri ikimiz gezdik. Hepsinde ailelerinde fikri alındı. Ama büyükler otursun bizim adımıza konuşsun olmadı. Hatta bir kere tanıştılar bir kere de istemede konuştular. Gençler birbirini sevmiş karar vermişti zaten. Gençler 29 yaşındaydı zaten. Gençler eşek kadar olmuş kendi ayakları üzerinde duran bireylerdi zaten.

Ben olsam daha askere gitmemiş oğlumu bi kızla tanıştırmaya çalışmam
Her şeyin bi zamanı var
Askere gitsin gelsin kendi arkadaş edinir nasılsa
İşin içine sizler yani aileler girince hemen bi adı konsun diye beklenti oluşuyor

aslında diğer taraftan bakınca şimdi kvalidelere neden kızıyorsunuz diyorsunuz gel de kızma. senin tarafından bakıldı olaya. bir de kızın tarafından bakalım...
görücü usulu tanıştırma yapılmış. belli ki niyetler evlilik yönünde.. bu tür buluşmalarda 1 yıl gezin sonra karar verin diyeni hiç duymadım bir kaç görüşmede olumlu olumsuz görüşü beklenir taraflardan. görüş olumluysa zaten adım atılır. senin amacın oğlun askere gitmeden nişan yapıp da gelince düğün gibi bir şeyse tamam, ama askerden gelene kadar konuşsunlar tanışsınlar dersen kızın ailesi kabul etmez bunu.

işte sabahtan beridir bunu anlatmaya çalışıyorum. Aileler tanıştırınca, e üç ay da geçmiş.. Bu insanlar otuz yaşında. anlaşmışlar da. ne bekliyodunuz ki*

Aaa fıstık bu durum bizim kvalideleri bozar.. nasıl kabul etmiş konu sahibi?? Bile bile lades demiş resmen..
Yani bizim aradığımız evlenilecek kız; eğlenilecek kız değil.:27::27:
Kız tarafının amacını anlamadım bir kaç yıl görüşsünler falan ama konu sahibi de bu şartları biliyorsa kabul etmesindeki mantıksızlığı anlamadım.

bence de. Aracı kız rahat, uzun görüşürler demiş ve konu sahibi bunun için kabul mu etmiş. Bu çok değişik bence. Bir kız kendi tanıştığı adamla uzun uzadıya görüşse bile böyle akrabası ve cocugun annesi vasıtasıyla tanıştığı bir durumda daha evlilik odaklı davranabilir. Suç mu? Ben hiç annesi tanıştırırp da hadi evladım bir buçuk yıl konusun diyeni görmedim. Ayrıca altını çizeyim üç ay -bu aile kızını yamamaya çalışıyor- denecek bir süre değil. On gün değil, on beş gün değil..

arkadaşlar,burada hep gelinler mağduriyetlerini anlatıyor.zaman zaman haksız olsalar da,çoğunlukla hak veriyorum.ama ben de bir kayınvalide adayıyım.evlilik yaşına gelmiş bir oğlum var.asklerliğini daha yapmadı ama 3 ay önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir kızla tanıştırdık.maksat arkadaşlık etsinler,birbirinden hoşlanırlarsa ilerde bir şeyler olabilir di.oğlum eylül- ekim de askere gidecek. kendisi de asker dönüşüne kadar herhangi resmi bir durum olmayacağını söylüyordu.ama kız ve ailesi,işi aceleye getirmek istiyorlar.bayram sonrası söz ve nişan için gün belirlemişler.kız bohçaya koyacaklarını ve nişan kıyafetini almış.(nişan kıyafetinin parasını vereceğiz)ama tek başına çıkıp almış.ben kızı 3 kere gördüm.1 keresinde yalnız oturduk.diğerlerinde kalabalıktı.oğlumdan bikaç yaş büyük.
şimdi beni yanlış anlamayın .kesinlikle kaynanalık yapmak gibi bir niyetim yok.siz gençlere sormak istiyorum.endişelerimde haksız mıyım?sanki biraz aceleye getiriorlarmış gibi bir his oluştu içimde.bir de hiç bir konuda bize danışmıyorlar.nişan gününü bile kendi kendilerine kararlaştırmışlar.tabi oğlumda şimdi bu işin içinde ama kızın ailesi,özellikle ablası herşey,n içinde bense uzaktan seyrediyorum olanları.sizce farkında olmadan kıskançlık mı yapıyorum?burada gelinler çoğunlukta,empati yapmama yardımcı olursanız sevinirim.

e ama çok mantıksız :26: kendi kendilerine gelin güvey olmuş bu kız tarafı neden ki aceba :44: oğlunuz evlenmek istiyor mu yazdığınızı göremedim yada atladım sanırım oğlunuzun askerden sonra evlenmeye niyeti daha yoksa alsın karşısına kızı bir konuşsun siz konuşsanız kaynanam beni istemiyor der durduk yere kötü olursunuz arayı sen bozmuş gibi olursun bir anda ondan herşeyi düüşünmek lazım :44:

kaynanalık mı?siz beni anlamamışsınız.tanıştırmak ne demek, birbirlerini tanısınlar demek.görücü usulü ile olsaydı.diğer türlü.direk gider bir kez görür.2.kezde isterdim.ayrıca ben elbisesine ne diye karışayım ama daha ortada isteme bile yokken,nişan elbisesi aldım diye karşıma getirmesi ve parasınıda sonra hallederiz demesi.bana ters.yoksa ne giyerse giysin benim sorunum o değil ki.
"Parasini sonra hallederiz" mi dedi.anlasildi simdi hersey.pek bi yuzsuzmus.yuzsuz insandan da haliyle insanlarin fikirlerine saygi duymasi beklenemez.basina buyruk olacak demektir surekli.
Ablacim bence ne oglunuzla ne de gelinle munakasaya girmeyin.bi bahane uretin orn.kiziniz izin alamiyor olsun,birinin bi rahatsizligi oldugu icin nisana gelemiyor olsun,maddi olarak uygun degiliz olsun vs.boylece ertelensin askerlik sonrasina.o sure zarfinda da taniyin kizi bana pek tekin gelmedi cunku.izin alir gibi sormadan direk soyleyin oglunuza da kiza da boyle boyle biz musait degiliz o tarihte diyin.kimseyi kirmamis olacaginiz gibi nisanin ertelenmesi de garanti olur ustelik verecegi tepkiden nasi bi insan oldugunu daha iyi anlarsiniz.millete laf anlatmakla ugrasmayin hic.

evet canım sanırım kültürel farklılık.bu devirde çıkıp gezmenin,birbirini tanımanın yanlış bir şey olmadığını düşünüyordum .kaldı ki kızın aileside,kızda öyle mutasıp insanlar değiller. yani kız tek başına tatile gidebilen,gece geç saatlere kadar dışarda kalabilen bir kız.yani kimsenin baskısı falan yok.ama anlayamadım.ailesi neden böyle davranıyor.

insan ne kadar rahat olursa olsun yine de yediremez, özellikle erkekler :)

kızınız olduğunu düşünün, hak vereceksinizdir. ama yine de size bi danışılsa iyi olur.

yok durum tam tersi,arkadaşım gençleri tanıştırdıktan bir hafta sonra,kızın annesi arkadaşımı aramıştı ne zaman geliyorlar diye.bende oğluma dedim ki neler olyor bu ne hız .yok anne ben askerden gelmeden resmi bir şey düşnmüyorum demişti.sonra kızla ben de tanışmak istedim.bri kaç hafta bahaneler buldu.1.ayın sonunda tanışmayı kabul ettiğinde,yanına ablasını da almıştı ve ısrarla aracı olan arkadaşımıda çağırmışlardı.ıdşarıda buluştuk ben oraya gidince neye uğradığımı şaşırdım.ablası sürekli konuştu ve ısrarla ramazandan önce söz olsun dedi.ben de henüz hiç bir hazırlığımın olmadığını söyleyince,kız kendi verecekleri bohçayı hazırladıklarını söyledi.daha sonra ben oğluma ısrarla tek görüşmek istediğimi söyledim.yani üçümüz.yine bir kaç kez bahaneler bularak erteleme girişimlerinde bulundu.en sonunda üçümüz görüştük.bu görüşmede de bana nişan tarihini söylediler.tabi burda oğlumda aynı fikirdeydi.3.görüşmemizde ise aldığı nişan elbisesini gösterdi.

Gerçekten sonuna kadar haklisin! Bu nasil birsey anlamadim :53:

Evet küçük degiller fakat herseyin yolu yordami vardir. Eger nisani/evliligi Türk üsülüne göre yapmak istiyorsan bu tamamen yalnis. Ne demek ilk görüsmede hemen sözü konusmak? Orada kizin annesi, babasi bile yoktu! Bide bohçalar yapildigini söylemek? Daha ortada birak kiz istemeyi, ailelerin tanismasi bile yok! Ben açikçasi bu kiza güvenmem.

Maddi durumunuz nasil? Iyi ise bundan dolayida sizi kaçirilmaz bir firsat olarakta görebilirler. Diyorsun ya kiz kendi basina tatile felan gidiyordu, kim bilir bu aile artik kizlarina kolay kolay damat adayi bulamayacagini düsünüp, oglunuza atlamis olabilirler.

Benim daha çok anlamadigim, o ortak arkadas bu aileyi hiçmi tanimadi? Hiç mi olabilceklerini kestirmedi?

Ben olsam hiç birsey yapmazdim, en azindan oglumun askerligini beklerdim. Kaynanalik ise kaynanalik, umrumda bile olmazdi. Ilk önce benim evladimin psikolojisi önemlidir. Böyle al aceleye, neredeyse baskiya izin vermezdim ben. Istedikleri kadar nisan tarihi belirlesinler, ben yokum derdim.

Enteresan geldi bana , bu neyin acelesi anlamadım , kaldı ki oğlunuz da askerlik sonrası olsun demiş .

arkadaşlar,burada hep gelinler mağduriyetlerini anlatıyor.zaman zaman haksız olsalar da,çoğunlukla hak veriyorum.ama ben de bir kayınvalide adayıyım.evlilik yaşına gelmiş bir oğlum var.asklerliğini daha yapmadı ama 3 ay önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir kızla tanıştırdık.maksat arkadaşlık etsinler,birbirinden hoşlanırlarsa ilerde bir şeyler olabilir di.oğlum eylül- ekim de askere gidecek. kendisi de asker dönüşüne kadar herhangi resmi bir durum olmayacağını söylüyordu.ama kız ve ailesi,işi aceleye getirmek istiyorlar.bayram sonrası söz ve nişan için gün belirlemişler.kız bohçaya koyacaklarını ve nişan kıyafetini almış.(nişan kıyafetinin parasını vereceğiz)ama tek başına çıkıp almış.ben kızı 3 kere gördüm.1 keresinde yalnız oturduk.diğerlerinde kalabalıktı.oğlumdan bikaç yaş büyük.
şimdi beni yanlış anlamayın .kesinlikle kaynanalık yapmak gibi bir niyetim yok.siz gençlere sormak istiyorum.endişelerimde haksız mıyım?sanki biraz aceleye getiriorlarmış gibi bir his oluştu içimde.bir de hiç bir konuda bize danışmıyorlar.nişan gününü bile kendi kendilerine kararlaştırmışlar.tabi oğlumda şimdi bu işin içinde ama kızın ailesi,özellikle ablası herşey,n içinde bense uzaktan seyrediyorum olanları.sizce farkında olmadan kıskançlık mı yapıyorum?burada gelinler çoğunlukta,empati yapmama yardımcı olursanız sevinirim.

size de bi nişan davetiyesi yollar heralde kız tarafı. kızı gidip istememişsiniz bile neyin hazırlığını yapıyorlar?
tamam sevgiliyken herşey planlanır bizde konuşurduk kendi aramızda şunu şöyle yapalım şunu alalım falan fişman diye.
ama nişan kıyafetini niye alıyor çok saçma yani kız istemeden söz takılmadan nişan mı olurmuş.
acaba oğlunuz mu size yanlış aksettirdi bazen erkekler doğru ifade edemezler.
hani kızla kendi aralarında konuştuklarını heyecanlarını anlatmışta olabilir.
sanırım oğlunuz kıza sözü vermiş bayram sonu geliriz istemeye diye. önce oğlunuzla konuşun işin doğrusunu. madem niyetleri ciddi bi yüzük takın adı resmileşsin zaten siz tanışmasını istemişsiniz.

Danışılmaması ayıp olmuş gerçekten birde bu evlilik meselelerinde anlamadığım bir şey var oda kız tarafı da, erkek tarafı da hep aynı şeyi söylüyor. Karşı taraf her şeye çok karışıyor diye.

Bazen erkeklerde ( oğlunuzu bilemem) kendi ailesinin daha az işe karışmasını istiyor. Müstakbel eşiyle arasında sıkıntı olmasın diye.
Abimin evliliği ve evliliğime bakarak bu yorumları yapıyorum. Siz oğlunuzu daha iyi tanıyorsunuz.

benim anlamadığım nişan tarihine oğlunuzla bir mi karar vermişler yoksa kız sadece kendi ailesiyle mi karar vermiş. bu arada siz neden olanları uzaktan izliyorsunuz oğlunuzla da mı konuşmuyorsunuz?

hepinize çok teşekkür ederim tek tek alıntı yapamayacağım için kısa bir özet geçeyim.oğlum 28 yaşında,iyi bir işi,evlenince oturacağı evi ,arabası olan bir insan.bu kızla tanıştıktan sonra ben bir kaç kez sordum.ne düşünüyorsun,ailesi gelsinler diyormuş diye.(aile arkadaşımla haber gönderiyor bu arada)anne biz daha birbirimizi tanımaya çalışıyoruz dedi bana.henüz çok erken ben kızada söyledim.benim önümde 5 ay askerlik var,askerden önce resmi bir şey düşünmüyorum dedim.normalde görücü usulüne inanan bir çocuk değil.adımlarını çok temkinli atar.kızın annesi ilk haftanın sonunda arkadaşıma ne zaman istemeye gelecekler diye sormuş.ben de arkadaşıma da izah ettim.çocuklar böyle diyorlar diye.2. haftasında kız oğlumu kendi evine davet etmiş.oğlumda gerek olmadığını söylemiş.bu ufak bir kriz yarattı.hatta kızın annesi bunlar dalga geçme niyetinde,onun tabiriyle yazıyorum(biraz kızımızla gezip sonra kıvıracaklar diye)ben de niyetimizin asla öyle olmadığını söyledim.eğer anlaşırlarsa ileriye dönük birşeyler olabileceğini ama bunu çocuklara ve zamana bırakmak gerektiğini söyledim.sonra kızla tanışmammızda kız ablası ve arkadaşım da geldi.benim olğlanda vardı.onlar anlattı biz dinledik.kızın ablası sürekli konuştu.onlarıeve bıraktıktan sonra arkadaşımda arabada kaldı ve oğlumun söylediklerini o da duydu.yani şahit.oğlum hala ben şu anda ciddi bir şey düşünmüyorum daha tanıyamadım dedi.arkadaşımda yapılanların terbiyesizlik olduğunu(onların yaptığını)eleştirdi .bundan 10 -15 gün sonrada ne olduysa birden nişan tarihi,mevzusu,şimdide nişan elbisesi mevzusu oldu.bu arada nişan bohçası alışverişini ilk tanışmammızda kız ve ablası biz herşeyini aldık. birtek çamaşır kaldı diye söyledi.şaşırmalarım bu yüzdendir.
ama olumlu,olumsuz yorum yapan herkee teşekkür ederim.suçun bir kısmını da kendimde görüyorum haklısınız.(ilk defa böyle bir işe giriştim)ne olduğunu anlamadım.neyse gelişmeleri yazacağım.inşallah herşeyin hayırlısı olur.kız içinde,oğlum içinde...

Back
X