• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir depolama hikayesi, tecrübeye ihtiyaç var

Evi eşyalı kiraya veriridim ya da eşyaları taşırdım. 2 yıl uzun bir süre pslanırlar öürürüler eşyalara yazık olur hele ki beyaz eşya varsa.

Nakliyat da güvenilir bir firma ile görüştüm depolama sistemleri varmış 4 konteyner eşyanız olur nakliyat için 3920 TL alırlar aylık 565 TL ödemeniz olur dediler sigorta kısmını da sorup dönecekler. Bu nakliyat ücretini eşyalarımı başka yere götürürsem de isteyecekler çarpı 2 gibi düşünebiliriz.

Nakliyat da güvenilir bir firma ile görüştüm depolama sistemleri varmış 4 konteyner eşyanız olur nakliyat için 3920 TL alırlar aylık 565 TL ödemeniz olur dediler sigorta kısmını da sorup dönecekler. Bu nakliyat ücretini eşyalarımı başka yere götürürsem de isteyecekler çarpı 2 gibi düşünebiliriz.
Nakliye icin 4 bin istemisler. Sigortayla 750 tl diyelim. Değer mi? Ev sizinse kalsin oldugu gibi derim. Sizin degil kira ise ve kira 1000 tl civari ise yine kalsin. 2000 ve ustu ise konteyner olabilir

Eşyalı kiraya vermeniz depo ücretinden çok daha avantajlı olur
Yıpranabilirde biraz ama taşıma sürecindede yıpranıyo zaten
Depo kirasındanda kurtulmuş olursunuz
Yani şunuda anlamadım 2+1 tutsanız eşyaları salon kısmına sığdırıp 1+1 gibi yaşasanızda ödeyeceginiz kira aynı gibime geldi 🤔

İki sene sonra kimseyi mağdur etmeyiz o anlamda demedim biz de kiracıyız sonuçta şehrime dönersem derdindeyim. Yine kirada kalır ev değiştiririm

neden evini eşyalı kiraya vermiyorsun? sonuçta sen de eşyalı eve kiracı gidiyorsun..
hem daha çok kira alırsın hem depolama için ayrıca para ödemezsin.. o ekstra parayı biriktirebilirsen döndüğünde aynı evine dönemesen bile rahatlıkla yeni eşya alabilirsin..

bizim eşyalar depoda
kısa süre önce taşıdık bir sıkıntı olmadı şükür
9 ay kaldı ama sanmıyorum 2 yılda da bir sıkıntı olsun
baya paketliyorlar çünkü.

Yani ankarada kimse 3+1 eşyalı ev tutmak istemez bence bir de sanırım kıyamaıyorum evlendiğimiz dönem özenerek seçmiştik.

Eşyalı kiraya vermeniz depo ücretinden çok daha avantajlı olur
Yıpranabilirde biraz ama taşıma sürecindede yıpranıyo zaten
Depo kirasındanda kurtulmuş olursunuz
Yani şunuda anlamadım 2+1 tutsanız eşyaları salon kısmına sığdırıp 1+1 gibi yaşasanızda ödeyeceginiz kira aynı gibime geldi 🤔
Şehir değişikliği yaptığım için büyük eşya transferi için de yüklü meblağ isteniyor daha pahalıya gelebilir öylesi

Evi bozmayacaksanız hiç kirayla, kiracıyla, depoyla uğraşmayın. İki sene için değmez.
Ancak iyi tanıdığınız güvendiğiniz biri varsa eşyanızı bir odaya toplayıp iki sene oturması için düşük bir kirayla verebilirsiniz belki. Ev boş kalmaz eşyanız heba olmaz.

Bu benim anlamsız duygusal bağlanma problemim maalesef, evlendiğimizden beri tüm anılarım orada muhabbetiyle böyle düşünüyorum ama anlamsız işte.
Ben olsam evi hiç bozmaz kiraya vermez 2 ayda bir evi havalandırmaya giderdim. Belli ki diğer türlü içiniz rahat etmeyecek

ben yerinizde olsam esyalarimi tasirdim, 2 yila neler degisiyor,
ozellikle elktronik aletler artik zaten eskisi gibi degil, 5 yil verimli kullanirsan opup basina koyuyorsun,
yine moda degisiyor,
insan sikilabiliyor evindeki esyadan,

o yuzden kullanabildigince kullan tam severek almisken hazir.

Benim arkadaşım 2 seneligine yurt dışına gitti eşyaları depoya bıraktılar..gelince hepsini attılar çünkü küf nem kabarma ne ararsan vardı mahvolmustu tüm eşyaları..keşke satsaydilar 2. Ele ilk gittikleri zaman..hiç bir eşyayı kullanmadan çöpe attılar..sizde ya 2. Ele satın yada İstanbul'da eşyasız bir eve gidip kendi eşyalarınızı kullanın..depo pişmanlık.

biz ankarada bu sekil bir konteyner depo tutmustuk. 4 konteynerdi galiba. yurt disina ilk ciktigimizda evi dagittik once, o yuzden nisanlimin esyalari kalmisti onlari da 4 konteyner kiraladik o sekilde muhafaza ettik. ailesi de tasiniyordu o donem yani esya koyacak yer yoktu son dakikada boyle bir cozum bulduk.

totalde 8 ay kaldi bizimkiler. ama icinde ev esyalari yoktu acikcasi hep oyuncak, oyun konsolu, teknolojik alet vardi. butun evin esyalari nasil olur bilmiyorum.

Back
X