- 29 Eylül 2014
- 9.595
- 19.542
- 498
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neden ki?Ses kaydini delil olarak kullanamazsin..
Bu adam 30senedir hakimdi. Emekli oldu avukatlik burosu acmaya kaldi mayistan beri yani aylardir oyaladilar barodan. Sebebini bilemiyorum. Daha bu hafta alicakmis ruhsatini. Pazartesi hesap gormeye gittigimde ogrendim.Ruhsat derken? Avukatlık ruhsatnamesi mi yok bu şahsın? Yani stajını tamamlamamış, baroya kaydı yok avukat olarak?
Girdim zaten kuzum. Cuma gunu hemde ordan cikar cikmaz deneme suresindeyim ama buyuk ihtimalle olumlu olucak benim fikrime gore valla doguma kadar da calisirim..Valla hiç sakinleştiremicem, gayet de yık o ofisi başına. Resmi değil diye maaş veremem ne demek, o zaman resmi değilken seni orada çalıştırmasaydı da? Bence ruhsatsız büroda maaşsız adam çalıştırıyo diye şikayet et, ondan sonra da çık git. Başka iş bul, bu zamana kadar vermediklerini vermez artık, hak da talep edemezsin. Başka bi işe gir yani bi an önce.
Ah kuzum bi bilsem. Hakkimi yemez adam senelerce adalet sektorunde calismis dedim onun da kendince sikintisi var odeyemiyo demekki dedim insanlik ettim kendimce ama ben de artik cok daralmistim bi aylik odememi yapin bari dedim diye bu duruma geldik bana kalsa o ofisi kafasina gecirirdim de bi aylik parami odedi gerisini de Allahindan bulsun o kadar sıkıntımız var biliyodu bi de bilmese neyse ama beddua edicem ama hamileyim kotu seyler gecirme icinde diye kendimi susturuyorum.. Allahindan bulsun pislik...Pislik. Bu kadar ay nasıl durdunuz ona şaştım. :/
Durumunuz zor . Yangına körükle gitmek gibi olmasın ama patronunuz ilk aylarda sizi yoklamış, bakmış ses etmiyorsunuz böyle devam etmiş. Ruhsatsız isyerini açan , üzerine eleman çalıstıran adam sizin maaşınızı da verebilirdi. Herşey regalmiş de bir sizin maaşmı irregalmiş.Merhaba kızlar,
benim sıkıntım iş yerimle alakalı. mayıs ayından beri yani evlendiğimden beri bi olayın peşinde sürükleniyorum. ha bu hafta ha haftaya başlıyoruz diye diye oyaladı beni patronum. ama ben ancak ağustosta başlayabildim. şöyle anlatayım ;
bu insan adliyenin başka bir biriminden emekli oldu. şimdi avukatlık bürosu açtı. ben de asistan olarak başladım. büroyu açtı ama ruhsat yok henüz. bana 18 Ağustostan itibaren başlıyoruz dedi ve o günden beri burdayım sabah 8:00 akşam 18:00 ama ruhsatla alakalı sıkıntılar çıktı ve ancak haftaya alabilecek. benim sıkıntım şu ki iki buçuk ay oldu ve bana haftalık verdiği 100 lira (harçlıkMIŞMIŞ)haricinde ödeme yapmadı. ben de bugün dayanamadım artık ve bana en azından br aylık ödeme yapmasını benim bildiği üzre yeni evli olduğumu sıkıntılarımın olduğunu söyledim. şimdi bana diyo ki ağustostan beri buraya gelmeyebilirdin ben sana resmi olarak başlamadan ödeme yapamam böyle bi mecburiyetim de yok diyo. kaldı ki ben daha geçen hafta eşimin iş sıkıntıları sebebiyle ikinci kiramızın geldiğini ve sıkıştığımızı söyledim açık açık bana para verin demedim ama aptal olan anlar zaten.. kaldı ki sıkıntılarımızın çoğunu biliyo. eşim yeni bi işe başladı eski iş yerinden alacağını alamadı zaten evlilik borcu var ödenecek taksitler var faturalar da ikişer kere geldi artık ya bildiğin beni salak yerine koyuyo mali durumu yok desek o pozisyondan emekli olan biri ikramiyesiyle ev bile alırdı öyle söyliyim size. kaldı ki tuttuğu ofis 3+1 gayet lüks bi rezidansta ve her hafta ofise en az 700 liralık bişeyler alıp geliyo. o sıkıştık artık dediğim gün bana bi aylık kiramı çıkarıp verdi sadaka gibi o kadar..
adam kanunu kaideyi çok iyi biliyo ve ben bu konularda cahilim. napiyim ben şimdi ya elim ayağım titriyo yemin ederim sinirden. salak yerine konduğuma mu yanayım aylarımın boşa geçmesine mi yanayım. mayıstan beri ben başka bi işe girsem kendi borcumu bitirmiş kredi çekmiş onu ödüyodum vallahi ya.. ona da diyo ki ben sana bekle demedim başka bi işe girseydin diyo. ulan bana başka başka teklifler geldi de ona söyledim ne zaman başlıyoruz ben başka işe gireyim mi dediğimde bana "ben seni ücret konusunda ihya edicem sen sadece ilk altı ay sık dişini asgari ücrete talim et gerisi çok daha iyi şekilde gelicek sabret bekle" dedi. ya ben napıyım ya bana bişey deyin beni sakinleştirin nolur.. yoksa yıkıcam bu ofisi başına...
Ayrıca canım ses kaydı yapmak ciddi bir suç bilgin olsun ceza alirsinKesinlikle işten çıkmadan şikayetçi ol sigortanı yapmak zorunda sgk denetmeni olan bir bayan yazmış onun dediğini yap derim ben hukuk son sınıftayım bu konuyu hukuki olarak nasıl çözebilirsin araştırıp seni bilgilendiricem
Ve bu sorunlarin üstüne bide bebekmi yaptin? O zaman gercekten kendi tabirin ile cahilsin.
Senik yaptigin gercekten cesaret degil, tamamen cehalet. Kendi düsen aglamaz diyorum, baska birseyde demicem.![]()