- Konu Sahibi __kartanesi__
Bu kadar hayata küsecek ne yasadın sen.. gençsin daha.. kendine bak gez dolaş niye kapandın bu kadar26 yaşındayım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu kadar hayata küsecek ne yasadın sen.. gençsin daha.. kendine bak gez dolaş niye kapandın bu kadar26 yaşındayım
26 yaşındayım
Koltuğa yapışık halde bunları yazarsınız geçmez, yaşlanir ve aynı koltuğa yapismaya devam edersiniz.Öncelikle herkese merhaba. Hayatıma dışarıdan bir gözle bakılsa ne memnuniyetsiz denilir belki de :/ Ama benim memnun olmadığım öyle yerler var ki... Arkadaşlar, olmayan erkek arkadaş, aile, dış görünüş... Belki de kendi kendime yapıyorum her şeyi ama yazmak istedim işte çünkü etrafımdaki kimseyle yeteri kadar dertleşebildiğimi düşünmüyorum. Geçen keyfim biraz yerinde değil, sesim düşük diye bir arkadaşım yine ne oldu gibi bir şey söyledi. Kırıldım ama belli etmedim. Çevremde toplasanız iki üç arkadaşım var zaten onların da işi düşünce akıllarına gelirim. Bir sevgilim yok hiç olmadı. Zaten bu özgüvensizlik yaratırken artık şu günlerde güzel ve çekici olmadığımı hiçbir yönden beğenilmediğimi de hissetmeye başladım. Arkadaşlarım beni işi düşünce ararken hiçbir planlarında olmuyorum tatil günlerinde. Hoş evimde olmaktan bir şikayetim yok ama ah şu sosyal medyada paylaşılanlar yok mu onları görünce kıskanmadan geçemiyorum. Hiçbir yerde tutunamamış, hobisi bile olmayan, öyle koltuğunda ömür geçiren gelip geçen biri oldum çıktım. Oysa hiç böyle hayal etmemiştim bu yaşlarımı. Geçer mi dersiniz bu hallerim?
Özgüvenimin düşüklüğünün lise dönemlerime dayandığını düşünüyorum. O dönemin popüler kızları ve erkekleri tarafından baya alay konusu olmuştum klasik bir zorbalık işteÖzgüvenin neden düşük mesela? Kilon mu var sivilcelerin mi estetik müdahale mi gerekli? Ben de özgüvenimi böyle fiziksel şeylere bağlayan biriyim ama aşırı kilolu olup özgüvenli olanları da görüyorum. Demek ki bu çocukluktan yapışan bir şey. Bence terapi alın en iyi gelen bu olur.
Yaklaşık dört yıldır var diyebilirim çok şükür düşe kalka da olsa tutunmaya çalışıyorumİş hayatınız yok mu? Çalışmak iyi gelebilir her açıdan. Maddi ve manevi olarak da güçlü hissetirir. İnsanlar gelip geçicidir takılmayın ama bir yerde de sizle alakalı bir durum.
Aslında hep depresif değilim dışarıya karşı içimde fırtınalar kopar ama çok bungun olmadıkça belli etmem sadece ortak konularımız arkadaşlarla en fazla iş olabiliyor hiçbiriyle daha farklı bir konu konuşmuyoruz desem yeridir. Önceden derdim daha fazla sosyal olabilmekti artık o değil kendim de gezebiliyorum ya da dizi, film izleyebiliyorum. Kendime soruyorum sorun ne diye içimden gelen tek yanıt parlayamamak, kendini beğenmemek, ilişki kurmayı bilmemek, risk almaktan korkmak, sürekli bunu böyle yaptım ama karşıma ileride şöyle çıkarsa diye düşünmek, borçlanmaktan korkmak ve birçok şey. Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım. Kişisel gelişim kitapları okudum biraz daha okuyacağım.Depresiflik, negatiflik biraz fıtratla gelen şeyler bence, genel yapınızı, ruh halinizi bilemiyorum hani hep mi böylesiniz, bu sizin için geçici, dönemsel bi durum mu ama eğer genel yapınız böyleyse maddi imkanlarınız dahilinde bi uzmandan, terapistten yardım almayı düşünün, zira depresif insanlardan uzak kalmaya çalıştığımız bi çağda yaşıyoruz bence artık, hayat şartları giderek zorlaşıyo, herkesin kendi sorunları, kendi çilesi, artı insanlar artık bilinçleniyo, iyiyi çekmek, modunu yükseltmek için çareler arıyo, frekans-titreşim olayları derken haklı olarak hep modu düşük, hep negatif hisseden insanlardan kaçıyoruz biraz, şahsen ben de öyleyim, çok yakın çevremde istemiyorum sürekli melankolik, hep şikayetçi insan, çekemiyorum, kafam kaldırmıyo, yok eğer dönemsel bi mod düşüklüğü ise bu ruh halinden sıyrılmak için çaba gösterin ufak ufak, nerenizden memnun değilseniz düzeltmek için çare düşünün, evde kendinize cilt bakımı yapın, bakım rutinleri oluşturun, yeni bi allık, yeni bi parfüm, yeni bi ruj belki, ben bakımlı olmanın, bakım yapmanın ruh haline çok etkisi olduğunu düşünüyorum, şahsen bakımsızlık benim modumu düşürür, kişisel gelişim kitapları edinin mutlaka, bilinçaltı, frekans, çekim yasası vs üzerine okuyabilirsiniz mesela, sonra mutlaka eşyalarınızı ayıklayın, temizleyin, fazlalıklarınızdan kurtulun hafifleyin sadeleşin, bu insanı öyle iyi hissettiren bi eylem ki inanamazsınız, kullanmadığınız şeylerden kurtuldukça zihninizdeki fazlalıklardan da kurtulacaksınız
Hobi edinebilirsiniz örgü öğrenmek gibi, fotoğraf çekmek gibi, yürüyüş yapın, mis gibi kahve eşliğinde güzel bi dergi okuyun, modayı takip edin, daha sosyal olmak istiyosanız siz arkadaşlarınızı bi yerlere çağırın, sinemaya gitmeyi, tatlı yemeye çıkmaya, kahve için alışveriş için buluşmayı önerin?
Çalışıyorum. Çalışmadığım vakitlerde yani akşam ve hafta sonu tatilinde evdeyim. Avukatım. Ne zamandır olduğunu kestiremiyorum açıkçası. Sadece şu son dönemlerde çoğaldı iyice. Kendimi her şeyde geri kalmış hissediyorum.Buradan verebileceğimiz fikirler çok yüzeysel kalabilir.
Neden evdesiniz? Çalışıyor musunuz? Okudunuz mu? Mesleğiniz nedir? Ne zamandır böyle hissediyorsunuz?
Çok soru sordum farkındayım ama sorunun kaynağını belirlemezsek çözümlerin çoğu askıda kalır.
Sorun şu ki benim modum düşükse kimse dinlemek istemiyor ben onları dinliyorum çözüm buluyorum oysa ben de her zaman ben ben, benim sorunlarım diyen biri değilim kiSurekli melankolik takılan, hep dertlerinden bahseden, her şeyden şikayet eden, genel olarak enerjisi düşük insanlardan özellikle kaçıyorum. Zaten can sıkacak, enerjimi düşürecek o kadar şey varken bir de bu tip insanlarla uğraşamam. Siz de genel olarak özgüvensiz ve enerjisi düşük biriyseniz arkadaşlarınız sizinle takılmak istemeyebilir. Ortamın enerjisini yükselten biri olursanız o ortamların aranan insanı olursunuz. Çünkü herkes kafa dağıtmak için, güzel vakit geçirmek için bir araya geliyor
O zorbalıklar zaten hafızaya kazınıyor. Ben de ilkokul 3. sınıfta sınıftan bir erkek tarafından zorbalığa uğramıştım yarası yok tabi ama yine de unutamıyorum. Yapı meselesi de olabilir bence. Benim hep çekingen yapım vardı yani ne kadar sosyal olursam olayım o güvensizlik gitmiyor.Özgüvenimin düşüklüğünün lise dönemlerime dayandığını düşünüyorum. O dönemin popüler kızları ve erkekleri tarafından baya alay konusu olmuştum klasik bir zorbalık işteo dönemlerde de sonrasında da hep ailem için hata yapmayan, iyi, başarılı, üzmeyen bir evlat olmaya çalıştım bu da birçok sınırımı oluşturmama neden oldu. Bir dönem kiloluydum zayıfladım. Bu arada bakım ürünlerini ve makyajı çok severim.