• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var yardımcı olun lütfen

Yangından mal kaçıralım mı diyorlar. :KK53:

:D Anladım şimdi evet

Gelin adaylarının başından bir nikah geçmiş, düğün günü ise düğünü iptal etmişler. Müstakbel gelin şuan resmen başkasıyla evli. Boşanma olmus ama karşı taraf karara itiraz edince mahkeme uzamış.
Durum böyleyken; gelinleri zaten evli göründüğunden mahkeme süreci tamamlanadan imam nikahıyla ve düğün töreniyle (resmi nikah olamayacağı için) birlikte yaşasalar olur mu? Diyor.

Omg.
İyi de imam nikahının resmi nikah olmadan geçerli saymıyorlar ki Türkiyede???
Ayrıca kadın resmen iki kişiyle evli olacak
Marjinallikmetre kırıldı

İmam nikahı diye bir şey yoktur nikahın imamı devleti olmaz. Nikah 1 tanedir ve hangisi hukuken kadının ve erkeğin haklarınınmuhafaza altına alıyorsa o geçerlidir.

İmam nikahlıdan eş olmaz yalnızca beraberlik olur. Kardeşinizi yakmayın kadını ykmayın kendinizi yakmayın

Arkadaşlar benim kardeşim nişanlandı nişanlandınız kız birisiyle evlenmiş dügün olmuş ama dügünün son günü dügünü iptal etmişler kız istemediği için kozda çok iyi birisi ama resmî nikahla o adamla evli şimdi mahkeme açılmış ama bi türlü bitmiyor dava hakim bitirdi ama karşı taraf itiraz etti itirazdan da ne zaman sonuç geleceği belli değil bizde dügünümüz ü yapalım diyoruz imam nikahıyla yaşasınlar dava bitince de resmî nikah kıyılsın diye düşünüyoruz basına böyle bişey gelen oldu mu yardımcı olurmusunuz lütfen
Nikahlı olduğu adam zorluk çıkarmak için boşanmıyor değil mi?
Öyle bile olsa yine de mahkeme kararını beklemelisiniz. Ortada evlilik olmamış sonuçta hakim ne kadar bekletebilir ki.

Resmi nikahın bitmesini beklesinler , bosandıktan sonra yenı evlilik için iddet süresi var 300 gün, o sırada hamile kalırsa çocuk eski eşin soy ismine geçiyor.
Resmi boşanmadan sonra adli karar ile iddet süresi iptali yaptırabilir, hamile olmadığını hastane raporu ile adliyeye sunması gerek.
Beklesinler
300 gün biraz fazla değil mi, bir yıl ediyor:) dinen 4 ay onu mu kastettiniz acaba?

Back
X