bir derdim var..

arMinN_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2015
322
232
33
Arkadaşlar kaloriferli evde Yaşıyorum. En üst kattayım yakıt parasını alıyorlar ama ev buz gibi yünlü kazakla yatıyorum düsünün artık gerisini. Ve sabah uyandıgımda boğazıma kadar kuruyo. Burnum kanıyo kuruluktan çok kötü hissediyorum. Kaloriferde suluklar var , nemli havlular koyuyorum yinede çağre olmuyo. Varmı bana önerileriniz . Gerçekten kötü oluyorum arkadaşlar.

Onu bilmiyorum da bir mağazada görmüştüm makine buhar veriyor odanın içine.

Yalıtımsız mı ev ? nasıl kalorifer yanıyor da ısınmıyor anlayamadım o_O

Valla canım ne yapçam şaşırdım . Internetten araştırdım suluk öneriyo , fakat hiç işe yaramıyo. :KK43: sobalı eve razıyımda bulamıyoruz.

Suluk ben de kullanıyorum gerçekten ise yaramiyor. Ama isitma icin size bi onerim var. Peteklerin arkasina aluminyum folyo koyun diyorlar. Isiyi iceri iletiyormus. Bi deneyin isterseniz

Valla canım ev buz gibi. Üst kattayız diyemi acaba bilmiyorum. O kadar para ödüyoz çok morelim bozuluyo ev bulmakta kolay değil kiracıyız.
Evin üstü çıplak beton mu? Yani en üst katta olduğunuza göre üstünüzde başka bir ev yok. Kiremit çatı değil de normal düz teras tarzı bir şeyse evin üstü ve herhangi bir yalıtım yoksa çıplak betonsa yani soğuk olur, hatta bütün soğuğu olduğu gibi çeker diye biliyorum. Ev ısınmıyorsa adam gibi, üstüne üstlük evin üstü dediğim gibiyse işiniz zor, üşürsünüz yani.

Valla canım ev buz gibi. Üst kattayız diyemi acaba bilmiyorum. O kadar para ödüyoz çok morelim bozuluyo ev bulmakta kolay değil kiracıyız.

Canım büyük ihtimalle son katta bulunduğunuz için ısınmıyordur.
Bir üstünüzde daha daire olsa alttan ve üstten gelen sıcaklık yeterli olurdu.
Buhar makineleri var herkesin dediği gibi dene belki işine yarar..

Canım büyük ihtimalle son katta bulunduğunuz için ısınmıyordur.
Bir üstünüzde daha daire olsa alttan ve üstten gelen sıcaklık yeterli olurdu.
Buhar makineleri var herkesin dediği gibi dene belki işine yarar..
Denicem canım böyle giderse sağlığımızdan olcaz teşekkür ederim ilginiz için.

Evin üstü çıplak beton mu? Yani en üst katta olduğunuza göre üstünüzde başka bir ev yok. Kiremit çatı değil de normal düz teras tarzı bir şeyse evin üstü ve herhangi bir yalıtım yoksa çıplak betonsa yani soğuk olur, hatta bütün soğuğu olduğu gibi çeker diye biliyorum. Ev ısınmıyorsa adam gibi, üstüne üstlük evin üstü dediğim gibiyse işiniz zor, üşürsünüz yani.
Evet canım aynen dediğin gibi üstü beton ve yağmur yağdında tavan akıyo boyası dökülüyo.

kışın donarsınız, yazın da aşırı sıcak olur eviniz. düz çatının malesef çözümü yok.

Evet canım aynen dediğin gibi üstü beton ve yağmur yağdında tavan akıyo boyası dökülüyo.
Düz çatıların bu dezavantajı için yalıtım yöntemleri var ama ne kadar işe yarar ve ev sahibi bunu yaptırır mı bilemiyorum. Biz de binanın en üst katındayız, üstü düz beton. Güya yalıtım yapıldı ama düzgün yapılmamış sanırım, odalar buz gibi. İzmir'deyim, hatta bu kış havanın çok soğuk olduğu birkaç gün çatıda biriken sular donmuştu ve o soğuk olduğu gibi odamızdaydı. Yazın çok sıcak olur aynı zamanda. Yani bi araştırın, ev sahibiyle bunu bi konuşun derim. Zaten tavan akması ve boya dökülmesi yüzünden onunla görüşmeniz gerekir. Eviniz ısınsa bile ısı kaynağını kapattığınızda içerisi soğumaya başlar, üstü dolu bir ev ya da oda gibi ılık olmaz aksine buz gibi olur.

X