• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir derdim varr

Ben 22 imde tanidim 28 imde evlendim.cook zamanin var daha...

Zaten sakin karsi gelme.hele cikip gideyim hiiic deme.nolursa olsun nekadar severse sevsin illaki bigun bi tartsmaniz olur illaki bunun lafini eder sinirle.ve ses edemez kalirsin oylece.bekle,dua et bolca,hayirsa Allah ailenin gonlune yumusaklik verecektir,degilse de Rabbim sana daha hayirli olacak ayriliga aileni sebep kilmistir.boyle dusun zamana birak..,
Tesekkurler :-)

Hakkimizda hayirli allah buyuk insallah.. cumlemiz icin hayirlisi hakkimzda..:42::ssz::ssz:

acikogretimden okuyorum zaten calisiyorumda cok sukur. simdi evlenmek degil amacim eger ustu okuduysaniz anlamis olmaniz gerekir bence.. akil yasta degil bastadir yasimdan olgunum ve herseyi dusunebiliyorum tesekkurler. :41::41::41::26:
Masallah buyumussun canim sen dogru 18 yasindasin ve herseyi biliyorsun. Ben 26 yasindayim ama Özür dilerim abla kusura bakma sen herseyi biliyorsun zaten 178 yasindasin ama olgun dusunebiliyorsun demek nesin sen yavrum dogan görünümlü sahin misin mübarek ;)

onlarin onaylamadigi bi memleket aileme gore kendi sehrinden baska yere kiz verilmez mantigi var :( ben kendi memlektimdede otururum ama evlenmiceksin benim canim ciksa bile. dedi annem cok buyuk konustu evlatliktan silerimdedi kesin karsi yani konusmayi cok denedim olmuyo :(

Ohoo, ben Makedonya'lıyım, eşim doğu anadoludan... engel olmaz ki hem ne olacak, bakış açın farklılaşır, genişler.. tek sorun bu mu acaba, yaşın kaç canım

tamam üstte yazıyormuş, küçüksün diye onu bahane ediyorlardır belki ?

Son düzenleme:
Vallahi yazmayayim dedim ama dayanamayacagim
Ya bizim zamanimizda kizlar okumak icin can atardi bu yaslarda sen daha 18 yasindasin ne evliligi.
O yastayken birisi bana evlilik dese ödüm kopardi ya
Simdi bakıyorum 18 19 20 yasindaki kizlar coktaaan koca derdine düşmüş
Sizin hic üniversite eğitimi almak öğrenim görmek kültür oluşturmak gibi derrtleriniz yokmu vallahi merak ettim

Valla ben de yazmadan edemedim. Bende su eski neslin surekli yok bizim zamanımızda biz sukadar iyiydik boyle soz dinlerdik bilmem ne diyip yeni nesli kotulemesinden biktim
Evlilik cahillk mi oluyor siz evlendikten sonra kitap okumayi, kendinizi gelistirmeyi biraktiniz mi oyle bir sozlesmeniz mi vardi
Hem evli olup hem okuyamazsiniz kendinizi gelistiremezsiniz diye kural mi var?
Evet su yas "18" icin daha cok erken, biraz daha birbirlerini taniyip hazir olmalilar ama boylesine ezerek yorum yapmayı hem cok kırıcı hem de gereksiz buluyorum buda benim düşüncem

selamm ben geldim uzun zamandir sizleri misafir olarak takip ediyordumkii uye oluverdim ;)
ilk topigimin bu kadar bunaltici olmasini istemezdim ama malesef. derdim var bana yardimci olun insallah bu sorubn cozuldukten sonra daha guzel seyler konubilcez .
benim erkek arkadasim var cook seviyorum iki yili askindir sevgilim ailem karsi cikiyor babamin karsina gecip seviyorum bile dedim o kadarr cok seviyorum ailem onun ayni memleket olmadigi icin onu istemiyorlar anlam veremiyorum ailem kac git. cok seviyorsan dediler bana bunalima girdim yardim edin :( :( :(

Iler daha fikrin degisir bekle biraz daha cok kucuksun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla ben de yazmadan edemedim. Bende su eski neslin surekli yok bizim zamanımızda biz sukadar iyiydik boyle soz dinlerdik bilmem ne diyip yeni nesli kotulemesinden biktim
Evlilik cahillk mi oluyor siz evlendikten sonra kitap okumayi, kendinizi gelistirmeyi biraktiniz mi oyle bir sozlesmeniz mi vardi
Hem evli olup hem okuyamazsiniz kendinizi gelistiremezsiniz diye kural mi var?
Evet su yas "18" icin daha cok erken, biraz daha birbirlerini taniyip hazir olmalilar ama boylesine ezerek yorum yapmayı hem cok kırıcı hem de gereksiz buluyorum buda benim düşüncem

Yeni nesli kotuleme degil ama bunun ben de farkindayim niyeyse bi'evlilik meraki var bizim nesilde. 20 yasinda basliyolar universitede evlensem nolur, 18 de nisanlansam vs. Ben 24 yasindayim ben bile hayretler icerisindeyim ne bu acele diye...
Sizi bilemem ama okul vs cogu insan icin evlilikten once gelip sirayla ilerliyo. Once egitim, is sonra evlilik gibi...

Daha evlenme çağına çok var, ailene açma bu konuyu o zamana dek.. O zaman gelince bakarlar bu çocuklar bunca yıl birbirlerinden ayrılmadılar ona göre fikir değiştirirler bakarsın..

Yeni nesli kotuleme degil ama bunun ben de farkindayim niyeyse bi'evlilik meraki var bizim nesilde. 20 yasinda basliyolar universitede evlensem nolur, 18 de nisanlansam vs. Ben 24 yasindayim ben bile hayretler icerisindeyim ne bu acele diye...
Sizi bilemem ama okul vs cogu insan icin evlilikten once gelip sirayla ilerliyo. Once egitim, is sonra evlilik gibi...

Size nedenini soyliyim, insanin evinde huzur yoksa psikolojik veya fiziksel tacize/siddete maruz kalıyorsa evlenip gitmek onlar icin bi çıkış kapisi oluyor(gibi gorunuyor)
Bende 18 yasindayim doktorami yapana kadar evlenmeyi dusunmuyorum ama evlenen insanlarida eger gercekten kendilerinden eminseler ve egitimlerini etkilemeyeceklerse yok bizim zamanimizda soyledik gibi orneklerle elestirmeyi dogru bulmuyorum
Ayrica insanlarin zekalarini, birikimlerini yasiyla orantili zannedip sen kucuksun diye diye ezenleri de cok zavalli buluyorum (bunu sizin icin soylemiyorum) yukarda arkadasi yasi icin ezmeyi denemis baska bi arkadas gercekten cok sinir oldum
zaman tecbure icin ön ayak olur ama sen hayatin gercek yuzunu goremedikten sonra 15 yasinda olsan ne olur 50 yasinda olsan ne olur
Ve demek istedigim insanlar evliykende kendilerini gelistirebilirler benim birsuru tanidigim var hem evli hem okuyor hatta doktoralarini bile yapiyorlar, sen yeterki kendini gelistirmek iste gerisi teferruat

Masallah buyumussun canim sen dogru 18 yasindasin ve herseyi biliyorsun. Ben 26 yasindayim ama Özür dilerim abla kusura bakma sen herseyi biliyorsun zaten 178 yasindasin ama olgun dusunebiliyorsun demek nesin sen yavrum dogan görünümlü sahin misin mübarek ;)

Aaa kız 18 yaşında tüh sevgilisi var gördünüz mü bu yaşta.
Ama çok sevgili 25 yaşının üstündeki ablalarından bazıları henüz küçüklerine karşı anlayışlı konuşmayı dahi öğrenememişlerken, kız oldukça itici yorumlara karşı dahi, oldukça saygılı bir şekilde cevap veriyor. Ayrıca insan aşık olunca, kendini geliştirmeyi bırakıp sadece aşk düşünmüyor. Siz evlendikten sonra kendinizi geliştirmekten vazgeçtiyseniz hata sizdedir, evlilikte değil. Eşimle tanıştığımda henüz 17 yaşındaydım. Hem de öyle hoşlanma falan değil ilk tanıdığım andan beri aşıktım. Ama evlenmeden önce de, evlendikten sonra da sürekli yeni şeyler öğrenme çabasındayız ikimizde, ben 2. üniversiteyi okumak istiyorum, eşim 3. üniversitesini okuyor. Japonca öğrenmeye çalışıyoruz, beraber kitap okuyoruz ve birimizin ilgisini çekip diğerinin ilgilenmediği bir çok konuyu da birbirimiz sayesinde öğrendik. Hiç birini yapmamıza aşk engel olmadı.

Konu sahibi kusura bakma konunu dağıttım. Bence bir süre onlar her sorun çıkardıklarında cevap verme alttan al, sanırım ailen de işi inada bindirmeye başlamış. Biraz yatışsınlar, sonra yardım alabileceğin bir aile büyüğün var ise, ailen ile konuşmalarını isteyebilirsin, olmadı ailene bir mektup yazarsın seni anlamaları daha kolaylaşabilir, siz istediğiniz için bizim memleketimizden olan birisi ile evlenip mutsuz olursam üzülmez misiniz diye biraz duygu sömürüsü de yaparsan zaman ile durumlar değişecektir umarım.

Size nedenini soyliyim, insanin evinde huzur yoksa psikolojik veya fiziksel tacize/siddete maruz kalıyorsa evlenip gitmek onlar icin bi çıkış kapisi oluyor(gibi gorunuyor)
Bende 18 yasindayim doktorami yapana kadar evlenmeyi dusunmuyorum ama evlenen insanlarida eger gercekten kendilerinden eminseler ve egitimlerini etkilemeyeceklerse yok bizim zamanimizda soyledik gibi orneklerle elestirmeyi dogru bulmuyorum
Ayrica insanlarin zekalarini, birikimlerini yasiyla orantili zannedip sen kucuksun diye diye ezenleri de cok zavalli buluyorum (bunu sizin icin soylemiyorum) yukarda arkadasi yasi icin ezmeyi denemis baska bi arkadas gercekten cok sinir oldum
zaman tecbure icin ön ayak olur ama sen hayatin gercek yuzunu goremedikten sonra 15 yasinda olsan ne olur 50 yasinda olsan ne olur
Ve demek istedigim insanlar evliykende kendilerini gelistirebilirler benim birsuru tanidigim var hem evli hem okuyor hatta doktoralarini bile yapiyorlar, sen yeterki kendini gelistirmek iste gerisi teferruat

Valla benim cevremde ailesi duzgun olup sirf evlenmis olmak icin evlenmeye can atan dolu insan var. Sahsen kendi donemimin biraz evcilik meraki oldugunu dusunuyorum. 18yasinizda ne yasamis olursaniz olun bir 28 yas kafasi kadar olgun dusunemezsiniz. Bir yilin bile feci etkisi oluyo... Herneyse konuyu dagitmayalim:)

Back
X