• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir dert

Aslında taşınsalar iyi olur bence. İzmir’in cidden ürkerek geçtiğim ender ilçelerinden birinde yaşıyor bildiğim kadarıyla. Şimdi bunu aşağılama olarak algılamayın, her ilde böyle semtler vardır. Anlattığı şeyler de yaşadığı yerin insan profiline çok uygun şeyler.

Ben dedikoducularin olmasini absürd bulmuyorum, tabiki var. Memur/bankaci bir ailenin bu kadar takmasi absürd. Konu sahibi bide çok övüyor kendi ailesini.

Hani azicik dikkat et demek farkli, ben milletin yüzüne bakamam, taşinirim demek farkli. Hani sanirsin ki konu sahibi evlilik dişi bebeği oldu. Yok, sirf gezdiği için.

Ben dedikoducularin olmasini absürd bulmuyorum, tabiki var. Memur/bankaci bir ailenin bu kadar takmasi absürd. Konu sahibi bide çok övüyor kendi ailesini.

Hani azicik dikkat et demek farkli, ben milletin yüzüne bakamam, taşinirim demek farkli. Hani sanirsin ki konu sahibi evlilik dişi bebeği oldu. Yok, sirf gezdiği için.
Aslinda gezmek degil.. Kadin zaten iftiraci bir tip oldugu icin bir gordugunu yuz kat abartarak anlatiyor.. Mesela beni gezerken gorse en basit olarak opusuyorlardi falan der.. Diyeceklerinin en basiti bu da.. Yani kadin gercekten boyle bir kadin ama dediklerinizde haklisiniz yine de

Merhaba kizlar, biraz daha genel olan bir derdimden kisaca bahsetmek istiyorum. Benim ailem yasadigi sehirin yerlisi sayilan kisiler, cevreleri falan da baya var orada.. Neyse ailem bir mahallede yasiyor ve oradaki kisilerle yillardir tanisiyorlar.. Mahallede bir komsu kadin var ki bu kadin gercekten cok terbiyesiz ve cahil bir kadin, yillar boyunca mahallede kavga etmedigi nerdeyse hic kimse kalmadi. Durup dururken kavga cikartmayi seven ve kavga ettigi kisilere agza alinmadik kufurler eden birisi. Ayni zamanda da dedikoduyu ve iftirayi cok seven biri kendisi.. Yillar boyunca mahallenin kizlarina akla hayale gelmeyecek iftiralar falan atti kendisi.. Isin ilginci, attigi iftiralara falan inaniliyor da.. Mesela bundan yillar once ust komsularimiz olan kiz arkadaslarima iftira atmis, butun mahalleye de bunu yaymis.. Neyse yani kisacasi kadin boyle bir kadin.. Bu kadin benim ailemle de kavgali su anda.. Bu kadinin bir iki tane falan yakin oldugu komsu var, onlar da bu kadinin tarzina yakin kisiler. Simdi dert ne diyeceksiniz, ben normalde baska sehirde okuyorum ama tatillerde falan ailemin yasadigi yere geliyorum.. Ben bu mahalledeyken annem beni surekli sikistiriyor, resmen ustumde baski kuruyor.. Aman bir sey yapip da o kadinin agzina malzeme verme falan diyor.. Bu yuzden ben hep diken ustunde yasiyorum.. Mesela bu sene bir tane erkek arkadasim mahalleye geldi beni eve birakti.. Sevgilim falan da degildi kendisi, normal bir arkadasimdi.. Annem bunu duyunca kiyametleri kopardi mesela, sen o kadinin huyunu bilmiyor musun o kadin zaten dedikodudan ve iftiradan besleniyor. Senin o arkadasinin eve biraktigini gorurse o olayi o kadin yuz kat abartarak iftiralarla anlatir falan dedi. Aslinda dogru, cunku kadinin huyu bu. Ama ben sirf o kadin yuzunden ailemin yaninda baski altinda kalmaktan cok yoruldum. Babalarimiz bile asla karismazken elin cahiline gore mi hareket edecegiz anlamadim. Ayrica isin en sacma kismi mesela o kadinin da kizlari var ve bir tanesi zamaninda nisanli adamla beraberlik bile yasadi, kadin kendininkileri gormuyor heralde.. Ama mesela annem, o kadin her isin icinden siyrilir diyor. Sana bir sey derse zaten bizle kavgali oldugu icin butun mahalleye yayar ve boyle bir sey olursa ben cok kotu olurum diyor. Surekli beni bu sekilde sikistiriyor.. Ustelik benim ailem universite mezunu ve bankaci kisiler, yani egitim sahibi kisiler oldugumuzu belirtmek icin yaziyorum bunu.. Durum boyleyken elin cahilini bu sekilde onemsemek sinirimi bozuyor.. Yani tam da uzun yazamiyorum gerginim biraz.. Buna benzer durumlar var ve sizden fikirler bekliyorum.. Sagolun
Cahille girme münakaşaya diye boşuna dememişler… Muhatap olmayın

Kadın annenin üstünde nasıl bir baskı yaratmışsa
Resmen hayatını ona göre şekillendirmiş annen

Ya inan bunun okumakla hiç alakası yok biliyo musun?
Benim annem ilk okul mezunu o bile takmaz bunları.
Biri bana laf edecek olsa panter kesilir canım anam.

Back
X