bir devlet kurumunda resmi olmayan bi işi yapar mıydınız ?

pamukkksekerrr

Çilemse çekerim, kaderimse gülerim
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2016
1.374
1.411
63
merhaba kızlar.. ben yaklaşık 4 yıldır aynı kurumda çalışıyorum. ama son zamanlarda mesai sonrası veya mesai içerisinde işimizle hiç ilgisi olmayan şeyler için görevlendiriliyorum ben ve bikaç arkadaşım. örneğin geçen gün mesai sonrası eşofmanınızı giyin gelin spor yapacaksınız videoya çekileceksiniz kamuoyunda paylaşılacak dediler. saat kaç diye sorduğumda belli değil sen giyin belli olduğunda gelirsin dediler. gitmedim.. resmi bi yazı bile yok bununla ilgili.. herneyse şimdi de diyorlar ki resmi kurumdan biri gelecek onu karşılamaya gideceksiniz diyorlar. yüzlerce erkeğin içinde toplamda 5 bayan o kişiyi karşılayacağız.. ben tmm dedim ama bununla ilgili de sadece ağızdan gelen bi söylem var, resmi hiçbişey yok, yapacaksınız bitti... bi de kurumda 250 kişi çalışıyoruz belki de 100 bayan var, neden biz ??? bi de ülkemizin durumunu biliyorsunuz malum kalabalık yerlere insan girmeye korkuyor. ne yapayım ben şimdi sinirimden çatlıyorum. yarın öğlen gidicez. ben gelmiyorum siz gidin mi diyim bi akıl verin :(

neden zorla yaptırmaya uğraşıyorlar
bide neden kadın personel özellikle anlamadım
kamuoyu paylaşımı için önce gönüllü sorulmalı bence

istemiyorsanız işyerinde de sizi etkilemeyecekse gitmeyin derim ben
en iyi siz bilirsiniz

neden zorla yaptırmaya uğraşıyorlar
bide neden kadın personel özellikle anlamadım
kamuoyu paylaşımı için önce gönüllü sorulmalı bence

istemiyorsanız işyerinde de sizi etkilemeyecekse gitmeyin derim ben
en iyi siz bilirsiniz
ya bizim kurumda şöyle bişey var, gideceksiniz bitti neden soramazsın, gönüllü olup olmadığın kimsenin umrunda olmaz, sonra bişey dediğinde de laf sokarlar. aslında yarın zamanı gelince ben geç kaldım siz gidin demek istiyorum :sinirli:

Resmi yazı isteyin...şifaen kimsenin işini yapmayın derim ben....birileri üslerine yaranacak diye kendinizi kullandırmayın...devlette bunu yapabilirsiniz kimse bişey yapamaz en fazla mobbing le karşı karşıya kalabilirsiniz
ayenn öyle sürekli ağızdan bi söylem var resmi hiçbişey yok .. devlet kurumundayım zaten hiçbişey yapamazlar. sorumlu arkadaşımız da bizim odayı yazmış kendilerinden bi kişi bile yok

ya bizim kurumda şöyle bişey var, gideceksiniz bitti neden soramazsın, gönüllü olup olmadığın kimsenin umrunda olmaz, sonra bişey dediğinde de laf sokarlar. aslında yarın zamanı gelince ben geç kaldım siz gidin demek istiyorum :sinirli:
hiç arkadaşlarınızdan böyle bir tepki veren var mı peki?
sonra göze batmayın diye dedim

hiç arkadaşlarınızdan böyle bir tepki veren var mı peki?
sonra göze batmayın diye dedim
bizim arkadaşlar da biz çok çalışıyoruz heryere gidiyoruz bak nasıl da yoğunuz diyebilmek için, seslerini çıkarmazlar, ama kendi içimizdeyken de o işverenlere demediklerini bırakmazlar !

ayenn öyle sürekli ağızdan bi söylem var resmi hiçbişey yok .. devlet kurumundayım zaten hiçbişey yapamazlar. sorumlu arkadaşımız da bizim odayı yazmış kendilerinden bi kişi bile yok
Kesinlikle itiraz edin...kim neye göre yapmış görevlendirmeyi....hoş buna görevlendirme denmez ya...böyle işgüzar tiplere pri vermeyin

daha öncesinde de ohal kapsamında biyere acil çağırılmıştık tlf elimizde geziyorduk resmen. oraya da 2 kişi gitmiştik diğer kimse gelmemişti. o zman daha da önemliydi gitmek. şeytandiyor ohal varken ben gittim şimdi de siz gidin :kızgın:

işte hepsinin sebebi belli de . Burada siyaset yapmayacağım.
benim sinirim şuna aslında sesimizi çıkarmıyoruz diye de bi insanın tepesine bu kadar binilmez.. kafalarına göre görevlendirme diyorlar adına da ortada bişey yok, amirlere yaranacaklar ya ondan

Ben gitmezdim.
Çalıştığım kurumun herhangi bir faaliyetinde reklamını yapmak zorunda değilim, karşılama gibi olaylara alet olmak zorunda da değilim hiç sevmediğim şeyler.
haklısın ben de öyle düşünüyorum canım. resmi yazıyla onaylanmamış yani kimse oraya gittiğimizde olan sorumluluğu üstlenmiyor demektir bu. onay yok imza yok. bişey olsa ne olacak, resmi bişey de yok gitmeseymişler keşke olacak.. bu düzene hiçbişey demiyorum. hele bu amir yalakalarına

haklısın ben de öyle düşünüyorum canım. resmi yazıyla onaylanmamış yani kimse oraya gittiğimizde olan sorumluluğu üstlenmiyor demektir bu. onay yok imza yok. bişey olsa ne olacak, resmi bişey de yok gitmeseymişler keşke olacak.. bu düzene hiçbişey demiyorum. hele bu amir yalakalarına
İşte problem de ortada resmi birşey olmaması, sonra bir olay patlak veriyor, sorumluluk emirleri uygulayan memura oluyor, amire birşey söyleyen yok, ezilen çimenler hesabı.
O yüzden resmi bir yazı olmadıkça katılmakta tereddüt etmek çok normal.
İlla ısrar ederlerse, işinizi etkileyecek bir tavırla karşılacaksanız resmi yazı isteyin bence.

merhaba kızlar.. ben yaklaşık 4 yıldır aynı kurumda çalışıyorum. ama son zamanlarda mesai sonrası veya mesai içerisinde işimizle hiç ilgisi olmayan şeyler için görevlendiriliyorum ben ve bikaç arkadaşım. örneğin geçen gün mesai sonrası eşofmanınızı giyin gelin spor yapacaksınız videoya çekileceksiniz kamuoyunda paylaşılacak dediler. saat kaç diye sorduğumda belli değil sen giyin belli olduğunda gelirsin dediler. gitmedim.. resmi bi yazı bile yok bununla ilgili.. herneyse şimdi de diyorlar ki resmi kurumdan biri gelecek onu karşılamaya gideceksiniz diyorlar. yüzlerce erkeğin içinde toplamda 5 bayan o kişiyi karşılayacağız.. ben tmm dedim ama bununla ilgili de sadece ağızdan gelen bi söylem var, resmi hiçbişey yok, yapacaksınız bitti... bi de kurumda 250 kişi çalışıyoruz belki de 100 bayan var, neden biz ??? bi de ülkemizin durumunu biliyorsunuz malum kalabalık yerlere insan girmeye korkuyor. ne yapayım ben şimdi sinirimden çatlıyorum. yarın öğlen gidicez. ben gelmiyorum siz gidin mi diyim bi akıl verin :KK43:
Bence bana resmi görevlendirme yazısı verin bunun için diyebilmelisiniz böyle işlere. Ne de olsa kamuda çalışıyorsunuz. Kamuda sizi izin verdiğiniz kadar ezebilirler.

Bence bana resmi görevlendirme yazısı verin bunun için diyebilmelisiniz böyle işlere. Ne de olsa kamuda çalışıyorsunuz. Kamuda sizi izin verdiğiniz kadar ezebilirler.
haklısın canım gitmiycem zaten yarın teşekkürler tüm arkadaşların yorumları için :)

haklısın canım gitmiycem zaten yarın teşekkürler tüm arkadaşların yorumları için :)
Tabi söylemek kolay yapmak zor orası da ayrı... Bizim de beni kendine yakın gören bir hoca dekan yardımcısı oldu okulda, her idari işe beni yazmaya başladı. Hep sevdiğinden.... Kendi hocama söyledim, onun da güvenecek kimsesi yok, sana güveniyor diyor. Evet gerçekten liselilere okulumuzun tanıtımı için en güvendiğin kişiyi göndermek şart... Angarya işte...
Ama bizimki direk görevlendirme yazıyor ne yazık ki, yapacak bir şeyim de yok.

Tabi söylemek kolay yapmak zor orası da ayrı... Bizim de beni kendine yakın gören bir hoca dekan yardımcısı oldu okulda, her idari işe beni yazmaya başladı. Hep sevdiğinden.... Kendi hocama söyledim, onun da güvenecek kimsesi yok, sana güveniyor diyor. Evet gerçekten liselilere okulumuzun tanıtımı için en güvendiğin kişiyi göndermek şart... Angarya işte...
Ama bizimki direk görevlendirme yazıyor ne yazık ki, yapacak bir şeyim de yok.
senin yine iyiymiş canım en azından yazı var elinde. ben diyorum ya ohal olduğunda resmi yazı vardı herkes saat kaç denirse densin söylenen yerde hazır olacaktı. koskoca kattan 2 kişi oradaydık. hak mı şimdi bu..

senin yine iyiymiş canım en azından yazı var elinde. ben diyorum ya ohal olduğunda resmi yazı vardı herkes saat kaç denirse densin söylenen yerde hazır olacaktı. koskoca kattan 2 kişi oradaydık. hak mı şimdi bu..
Genel uygulama buysa sen de gitme cidden o zaman. Biraz yok ol. Göze görünme. Güvenilen kişi olma her angaryada. Ben mesela bir ara tembellik zamanımdı hiç okula gitmiyordum bile kimsenin arayıp sorup iş verdiği yoktu. Şimdi çalışkanım sürekli bir şeyler yapıyorum ya insanlar beni hatırladı yeniden işler yağıyor.

Genel uygulama buysa sen de gitme cidden o zaman. Biraz yok ol. Göze görünme. Güvenilen kişi olma her angaryada. Ben mesela bir ara tembellik zamanımdı hiç okula gitmiyordum bile kimsenin arayıp sorup iş verdiği yoktu. Şimdi çalışkanım sürekli bir şeyler yapıyorum ya insanlar beni hatırladı yeniden işler yağıyor.
evet öyle gerçekten güvendiği kişileri çağırıyorlar sanırım da bu kadar da üstüne gelinmez bi insanın.. her işi yaptırıyorlar. biraz tembel olmak lazım galiba :KK48:

Back
X