Bir doktor vakasi...

Bakici konusunda neden oyle birsey soyledi dr anlamadim ve yanlis tabii ki.. Ama bebeginizin kilosu gayet iyi neden bu kadar sorun ediyorsunuz ki? Ayrica onemli olan boydur kilo degil.

Canim bebeginin kilosu normal zaten. Bebis 4 kilo dogmus bu 6. Ayda 2 ye katlar mevzusu 2800 3500 arasi dogan cocuklar icin. Benim kizim 3.240 dogdu. Dogumdan 2 gun sonra 3.100 du sonra kilo almaya basladi. 6. Ayimizda 6.700 falandi yanlis hatirlamiyorsam 8. Ayda 8 9kilo civarindaydi. Persentil hesaplamalarina bak canim boyu kilosu ve bas cevresi normal persentildeyse bir sıkıntı yoktur. O terbiyesiz doktora da goturme bir daha cocugunu mumkunse de hastaneye sikayet et.
Bebeginin 1 gunluk beslenme tablosunu yazarsan daha iyi yardimci olabiliriz.

Naçizane tavsiyem gıdaları çok karıştırmadan verin evladınıza.. neyi sevip neyi sevmediğini anlamanız kolay olur ve ona göre besleme biçiminizi ayarlarsınız.. ben bulamaç gibi yapıp vermedim hiçbi şeyi.. bi tek kahvaltıdında pekmez yumurta sarısı ve lor peyniri ve ceviz karıştırırdım..

8 aylıkken de koyun biftek alırdım zaten bikaç tane alınca çok az tutuyo( bütçenizi bilmediğim için söylüyorum) ev yoğurdıyla karıştırıp püre yapardım.. aynı şekilde kabak pırasa gibi sebzeleri de yoğurtla püre yapıp verirdim.. tatlı olarak muz ezerdim veya elma ceviz püresi yapardım..

Siz de bu şekilde deneyerek sevdiği şeyleri bulursunuz muhakkak..

Doktora da takılmayın saçmalamış ağzının payını vereydiniz keşke.. kimi çocuk iştahsızdır kendinizi de parçalasanız pek bi şey yemez yani.. önemli olan sağlıklı olması.. nasılsa önünde sonunda yiycek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…