- 13 Haziran 2012
- 287
- 421
- 103
- Konu Sahibi nemli_bulut
-
Boyle bir oneriyi neden yapti acaba?tabiii ki yogurt yediriyorum meyve puresiyle birlikte. ve corbada takli kalmiyorum. bakin ben cocugum kilolu demiyorum yanlis anlamissiniz ben drun dediklerinin beni cok uzdugunu soyluyorum. yani bakicinin benden daha iyi bakacagini ima etmesi beni cok uzdu
yavarrik beni hasta olarak istemiyor bir daha gelmeyim diye konustu ya da uslubu gercekten bu. bu surecten sonra daha farkli yaklasmaya calisicam.Boyle bir oneriyi neden yapti acaba?
Oldukca garip bir durum.
Gereksiz endiselendirmis seni ayrica.Artik bundan sonra kilo alimi zaten 200 300 gr civari olacak.
Takilma moralini de bozma.
Ikizlerim var.17 Aylik.kizimin persantili sizinki gibi.kilo 25 50 arasi.boy 60 70.
Minyon yapili ve ikiz esinden farkli.
Dr.u degistirin.
Yemediklerine de yavas yavas alistirmaya bak.
tabiii ki yogurt yediriyorum meyve puresiyle birlikte. ve corbada takli kalmiyorum. bakin ben cocugum kilolu demiyorum yanlis anlamissiniz ben drun dediklerinin beni cok uzdugunu soyluyorum. yani bakicinin benden daha iyi bakacagini ima etmesi beni cok uzdu
inanir misiniz kilo ile ilgili hic basinin etini yemedim ben drun. sadece bazi basit rahatsizliklarda mesaj attim ne yapacagimi bilemedigimden. uykusuzlugu bolgesel morarma cilt lekesi gibi. belki de manasiz buldu yaklasimimi. saygisizlik yapmadim asla da yapmam. aldigi egitime de karakterine de saygim sonsuz ama sanirim bizim yildizimiz barismadi kendisiyle...Ayyy bu doktorlarin yada çok çok bilmis annelerin kilo takintisi yokmu deliricem artik 8 kilonun nesi az acaba persentil degerine gore yuzde 40-45 gibi bisey yanlis yerden bakmadiysam siz doktora bakmayin ve bence doktoru degistirin lutfen benim kizim hep istahsizdi halada istahsiz 4 yasinda 13.5 kilo yani yuzde 20 lerde bende doktora dadandim zayif bu cocuk yemiyo icmiyo hastami diye doktor her seferinde manken gibi olucak benim kizim cok fit benim kizim diye beni sakinlestirirdi sonra bakti ben susmuyorum kan testi yapalim o zaman dedi butun degerleri normal seviyelerde hatta demiri ferritini bagisikligini olcen bi deger varmis o falan en tepede cikti bende artik biraktim hem soylenmeyi hem doktorun basinin etini yemeyi
Ayrica su an erken ama bide su durum var cok sisman cocuk saglikli cocuk demek degildir 4-5 yasinada kolesterolu sekeri olan cocuklar var bi cocuga ye demek yeme artik demekten cok daha kolay zayifsa zayif sagliklimi siz ona bakin kilo ne zamandan beri saglik olcutu oldu iciniz rahat etsin istiyosaniz baska bi doktora gidin kan testi yaptirin eminim hersey yolundadir
cok tesekkur ederim...Boyle bir oneriyi neden yapti acaba?
Oldukca garip bir durum.
Gereksiz endiselendirmis seni ayrica.Artik bundan sonra kilo alimi zaten 200 300 gr civari olacak.
Takilma moralini de bozma.
Ikizlerim var.17 Aylik.kizimin persantili sizinki gibi.kilo 25 50 arasi.boy 60 70.
Minyon yapili ve ikiz esinden farkli.
Dr.u degistirin.
Yemediklerine de yavas yavas alistirmaya bak.
Normal zaten.kilo alımı bebeklerde yavaş yavaş oluyor.bizimki ikiye giricek,çok iştahlı olmasına rağmen ancak topladı kendini.8 aya 8 kilo bana neden normal geldi ki acaba? :)
Anne değilim ondan olabilir tamam
Merhabalar. Allah bagislarsa 8 aylik bir kizim var. Biraz istahsiz bir bebek yani ben herseyi vermeye calissam da o azicik yer. 4 kilo dogmus olmasin ragmen 8 ayda ancak 2 katina cikti kilosu.
bugun istahsizlik nedeniyle dr a gittim durumu anlattim surekli takip eden dr kendisi. Sagolsun cok iyidir amabugun bana artik siz bakmayin dedi. nasil yani???
bir bakici bulun o baksin profesyonel o yedirsin. bu bir beceri meselesi dedi.
bir anneye bunu demek nasil hissettirir sizi aynen oyle hissettim. geldigimden beri ruh gibiyim bakamiyor muyum evladima? beceriksiz yeteneksiz ve yetersiz bir anne miyim ben? tabii ki bakici tutmayacagim kendi buyutucem ama bu soz beni cok etkiledi....
bakin sanirim ben yanlis anlatiyorum ilk mesajimda da son mesajimda da soyledim ben kendisine aldigi egitime statusune saygim sonsuz. eminim ki sayisiz cocugun hayatini kurtarmistir ben neyim ki?Ne güzel bakıyorum da herkes adeta bir çocuk doktoru olmus, maşallah. :)
Her doktorun konuşma şekli hastata yaklaşımı farklıdır. Koskoca profun sizin anneliğinize laf etmeyi düşünecek kadar boş vakti yoktur emin olun. O sırada ya başka bir seyi ima etmistir ya da şaka yapmıstır ciddi gibi söyleyerek.
Ayrıca yok benim cocugum su kilo simdi gayet normal diyenlere bakma. Zayıfsa zayıftır bunun çok parametreden etkilenen belirli kriterleri var, insanlar bosuna okumuyor onca yılı.
Eger siz doktordan soğuduysaniz baska bir hekime geçiş yapabilirsiniz. Belki içiniz daha rahat eder, sonucta doktorunuzu degistirme hakkınız var kimse size bu doktora gideceksin diye diretemez.
Ailenize mutlu günler :)
isin ilginc yani benim kizim kimseyle yemiyor. tatilde anneannesi denedi olmadi babasi her aksam deniyor olmuyor. ama belki de dr oacidan soylemistir. iyice irdelemem lazim.Benim kızım sadece emerken kilo gayet iyi gidiyordu. Ek besine geçtik hayatımız değişti. 5 yaşına yaklaştı hala yemek konusunda gıcık. Ben yediremiyordum çocuğuma. Benim tüm gün yedirdiğimden daha fazlasını akşam babası tek öğünde yediriyordu. Doktorunuza kendimden yola çıkarak hak verebilirim aslında da üslup hiç olmamış. Gelişimde asıl önemli olan boy ve kafa çevresi. Onlar normalse telaşlanıcak bir durum yok demişti kızımın doktoru. Birde bulamaçtan vazgeçin. Ayrı ayrı deneyin. Benim kızda işe yaramıştı.
bakin sanirim ben yanlis anlatiyorum ilk mesajimda da son mesajimda da soyledim ben kendisine aldigi egitime statusune saygim sonsuz. eminim ki sayisiz cocugun hayatini kurtarmistir ben neyim ki?
ayrica benim drlara apayri bir saygim vardir. ama beni uzen nokta muayene esnasinda bunu 3 kere soykemis olmasi en sonunda da benim teklifim halen gecerli demesi.
bebegim masaallah diger gelisim basamaklari cok iyi. tek sorunumuz yeme ve kilo bunu d asacagimi dusunuyorum ve bu esnada sevdigim bir drdan destek almak istedim bana baska bir bakis acisi sunar diye ama sundugu bakis acisi anne olmak icin birkac kurtaj sayisi 600u gecen igneler yemis ve sayisiz drun bence siz ugrasmayin anne olamazsiniz denmis bir insana boyle bir yaklasim bana cok da etik gelmiyor. uzuldugum ve tartistigim nokta aslinda bu.
sanirim ben zor bir hastayim ve bu nedenle ugrasmak istemiyor olabilir saygiliyim ama keske baskasi daha iyi bakabilir dusuncesini ima etmeseydi bana.
Nasil cok az gayette normal her bebek ayni grm kilo alimi yasamaz her bebegin vucut agirligi ve boyu degisir.sakin uzulmeyin ayrica 8 aylik bebekler dis cikarma zamanlarindalar istahlari zaten bu donemde azaliyo.sen onun eline elma kes ver isira isira oynasin yesin ev yapimi bebe biskuvisi ver elinde oynarken yesin kendi kendine zorlama emiosa kasma okadar bol bol emzormeye bak sahligi yerindeyse kilosuz olsun hic onemli degil kiloyu dert etme.unutma kilo 6 aya kadar onemli artik onemli olan motor gelisimi.8 ay için 8 kilo çok çok az.. eğer neler verdiğinizi yazarsanız daha çok yardımcı oluruz.. benim büyük oğlum da çok iştahsızdı, hala iştahsız ama o kadar farklı şeyi katıp yedirdim ki.. mutlaka bir formülü vardır canınızı sıkmayın..
Doktora aldiris etmeyin benim kizim 1 yasindayken 8.5 kiloydu 2 yasindayken de 10.5 kilo. Suanda 28 aylik 11.5 kiloyu daha yeni goruyoruz. Ve ben oyle doktora falanda goturmedim zira gayet saglikli besledim. Hergun sebze yedirdim su yasinda bile abur cubur vermiyorum. Saglikli yemekler yiyor kan tahlilinde kani olmasi gerekenden yuksek bile cikti. Ne beklemis ki doktorunuz 8 aylik bebekten sacmalamis?Merhabalar. Allah bagislarsa 8 aylik bir kizim var. Biraz istahsiz bir bebek yani ben herseyi vermeye calissam da o azicik yer. 4 kilo dogmus olmasin ragmen 8 ayda ancak 2 katina cikti kilosu.
bugun istahsizlik nedeniyle dr a gittim durumu anlattim surekli takip eden dr kendisi. Sagolsun cok iyidir amabugun bana artik siz bakmayin dedi. nasil yani???
bir anneye bunu demek nasil hissettirir sizi aynen oyle hissettim. geldigimden beri ruh gibiyim bakamiyor muyum evladima? beceriksiz yeteneksiz ve yetersiz bir anne miyim ben? tabii ki bakici tutmayacagim kendi buyutucem ama bu soz beni cok etkiledi....
Sonucta ilk cocugunuz sanirim tabikide annelerimiz gibi cok iyi bilemeyiz herseyi benim simdilik cocugum yok ama bende sanirim yediremem uyutamam cunku bi yerini kirarim filan diye dusunurum o doktorun bence patavazsizligi siz caninizi sikmayin siz cok iyi bir annesinizMerhabalar. Allah bagislarsa 8 aylik bir kizim var. Biraz istahsiz bir bebek yani ben herseyi vermeye calissam da o azicik yer. 4 kilo dogmus olmasin ragmen 8 ayda ancak 2 katina cikti kilosu.
Biz de herşeyi deniyoruz ama o istediklerini yiyor bir ara et tavuk suyuna çorba yerdi şimdi ağzına sürmüyor takma kafana ilerde mutlaka yiyecek aç kalsalar yerlersadece sebze corbasi yiyor baska birsey yediremiyorum. kabul etmiyor. sebze corbasini cesitlendiriyorum. kahvaltida taze sikilmis meyve suyuna yumurta peynir biskuvi koyuyorum. bulamac halinde yiyor. kofte vs denedim yemiyor. aksam bu defa corbasina et tavuk vs kayuyorum.
yogurt corbasi tarhan vs yemiyor.
sizce de ben cok mu beceriksiz bir anneyim???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?