Bir doktor vakasi...

evet biliyorum. ama elimden geleni yaptim bu konuda. ama anne olmadiginiz icin hislerimi anlayamazsuniz. ben isimi birakiyorum cocugumu kendim buyutmek icin. boyle soylememeliydi.
O kadar haddini bilmeyen, dr oldugu icin her lafi soylemeye kendinde hak goren, alcak daglari kendilerinin yarattigina inanan dr. gorunumlu dangoz var ki. Iyi dr.lari tenzih ederim. Kizima kahvalti ettirmek o kadar zordu ki 7 8 aylik civari tabagi kafasina ters cevirmistim. Cinnet gecirdim sanirim. Annem paniklemisti arkamdan ay delirdi diye bagirdigini hatirliyorum. Kizimim 2 kilo fazlasi var şu anda ve ben nasil zayiflaticigimi bilmiyorum. Dr.unu degistir acil.

Nekadar kötü bir yaklaşim bu bir doktor bunu nasıl soyler cok uzuldum.Eminim ilgili bir annesiniz eminim yesin diye gözünun icine bakiyorsunuzdur.Kimi cocuk sonradan yemeye başlıyor anca alışiyor siz yinede bir kaşik bile olsa degisik yiyecekler tattırin zamanla oda alışir umarim

Doktor cok ayip etmis.seninle alakasi yok.bazen bebekler yemez benim kardesim sadece pirinc unuyla buyudu.asla hcbir corbayi hcbir yemegi yemedi.corbalardan bir mercimek yerdi oda ortaokulda falan basladi.sebze falan yemez.makarna ve patates kizartmasyla buyudu suan unv tede bazi yemeklern tadina yeni bakiyor.bende oyleydim lisede sebze yemege basladim.annem cok uzulurdu. Yemek yiyen cocuk gorunce cok severdi keske ymk yeselerde her gittigi yerde anne acim diye beni rezil etse derdi.kardesim yeni konusmaya basladginda ben dun yemistim derdi annem iyice sinir olurdu

Benim dayımın kızı da çok zayıf bir bebek yengemde bu durumu kabul etmiş çok zorlamıyor her bebeğin midesi aynı olacak diye bir şey yok.bebek sağlıklıysa değerleri normalse az yesin demek ki midesi almıyor.doktor sanırım bebeğinizin size nazının geçtiğini düşünmüş olacak ki başkası yedirsin demiş yoksa mümkün değil sizin anneliğinizin sorgulanması.üzmeyin kendinizi boş yere:) orada yanlış bir kelime kullanmış insanlık haline verin değer mi kelimeye takılıp canınızı sıkmaya

Benim dayımın kızı da çok zayıf bir bebek yengemde bu durumu kabul etmiş çok zorlamıyor her bebeğin midesi aynı olacak diye bir şey yok.bebek sağlıklıysa değerleri normalse az yesin demek ki midesi almıyor.doktor sanırım bebeğinizin size nazının geçtiğini düşünmüş olacak ki başkası yedirsin demiş yoksa mümkün değil sizin anneliğinizin sorgulanması.üzmeyin kendinizi boş yere:) orada yanlış bir kelime kullanmış insanlık haline verin değer mi kelimeye takılıp canınızı sıkmaya

Arkadaslar istediginiz kadar yedirin icirin, istedigi kadar zayif olsun son sozu genler soyler. Benim icin de kilo degil boyunun uzun olmasi onemli (ben kisayim kompleksim var ). Acikan cocuk yer. Hic bir cocuk anasi babasi basindayken acliktan olmez. Ama su var kuzenim anne sutu vermedigi halde 11 aylik cocuguna sofrada bir seyler didiklemeye basladi diye mamayi biraktirmis. Zaten gerek kalmadi demis. Sonucunda kucucuk cocuk 2 kg vermis. Ama siz ugrasiyorsunuz da. Bazi cocuklarin yapisi boyle.

Doktor surekli muayene ediyor demissiniz ya vardir bir dusuncesi diye dusunuyorum. Sizi tanimiyoruz doktor 8 aydir sizi taniyor ve bir olay sonucuna gore soylemistir bu sozu. Yoksa 1 sozune adami asmak sacma olur.

8 ay ıcın 8 kılo normal degerler arasında
kılosu az degıl gayet normal

sevdıgı seylerı verın mesela ılıklı kemık suyuyla sebze corbası
yogurt
pırınclı kıymalı yogurtlu corba
bunları bebekler sever...

hazır mama hazır yıyecek vermeyın

doktor sacmalamıs heralde bı gerızekalı doktora denk gelmıssınız uzulmeyın baska doktora gıdın, sıze bunu dıyen tıp fakultesı dıplomasına sahıp kısı doktor degıldır malesef...

bu arada demeden gecemeyecegım...
bırakın cocuklarınız bebeklerınız zayıf olsun hıc bısey olmaz
benım kızımda ıstahsızdı zorla zorla yedırdım mıdesı genısledı
sımdıde doymak bılmıyor tombalak oldu obez olacak dıye korkuyorum
gun ıcerısınde benden cok yemek yıyor ve onunden cektıgım zaman hungur hungur aglıyor onu oyalamak zor oluyor...
keske hep zayıf kalsaymıs dedım.

ıcınız elvermıyor yemeyınce ac bu cocuk dıyorsunuz bılıyorum ama ac olsa gercekden yer... mıdesı bunyesı oyledır kafanıza takmayın hıc. az az sık sık verın tadımlık 1 cay kasıgıda alsa o vıtamın o vucuda yeterlı

Aslinda ben de sizin yaklasiminizi garip buluyorum.ne demek koskaca prof.Prof olmak kesinlikle bir kriter degil.Nice proflar nice hatalar yaptilar.Ayrica bu ülkenin yillarca okuyup savcilik, hakimlik yapan insanlari da onlarca yanlis kararlara imza atiyorlar,Ki ülkemiz de bu gibi ünvanlarin nasil kolay dagitildigina bakarsak bu yaklasimiz pek dogru degil.Yillarca okumak, profosör olmak o insani alaninda uzman yapmiyor maalesef.

Doktor surekli muayene ediyor demissiniz ya vardir bir dusuncesi diye dusunuyorum. Sizi tanimiyoruz doktor 8 aydir sizi taniyor ve bir olay sonucuna gore soylemistir bu sozu. Yoksa 1 sozune adami asmak sacma olur.
ya aslinda konu istemedigim yerlere gitti. ben drun bana dedigi soze cok uzuldum ve anneligimi sorguladim. dr benim pimpirikli ve fazla ayrintici oldugumu biliyor buna istinaden soylemis olabilir tabi ama mesajlarda da yazdim cok zor sahip oldum ve pamuklara sarmaliyorum bence bu sozu haketmedim.

aslinda cok iyi bir dr. benim yuzuden gunahagirmeyin& belki de tersine denk geldim. Allah razi olsun herseyimize cevap verir ama demek ki dun ya ben ters zamanda gittim ya da o ogun tersti. ama degistiricem. bunun haricinde dusununce birkac yaklasimi daha hosuma gitmedigini farkettim. sorgulamama neden oldu.
herkese cok tesekkurler. sabah kahvaltisini bulamac haricunde vermeyi denedim malesef yemedi ama yavas yavas basaricam insallah.
kizim ve cumlenin evladi Saglikli hayirli ve guzel buyusun.

ben proflar hata yapmaz demedim zaten, sadece oturup da konu sahibine laf sokmaya uğraşmaz dedim. Ve evet öyle cok bos vakitleri yok profların daha doğrusu çoğunun..

Her doktorun kendine has tavrı vardır, kimisi çok yumusak konusarak hastasını rahatlatır kimisi ise ters psikoloji yaparak. Kimisi ciddiyetini korur kimisi ise oldukça şakacıdır.. oldukça normal aslında böyle farklılıkların olmasi da çünkü doktorlar evlerine gittiklerinde de o günkü hastalarıyla ilgileniyorlar arastirma yaparak kendi doktor arkadaslarına danışarak.. normal yaşantısında nasılsa işe de yansıtması çok olası oluyor. Bu prof da belki şakacı bir adamdır ve ona göre yaklaşıyordur.. bu dogru mu, emin değilim değişik ekoller var tıpta.

He elbette her meslekte insan olamayanlar var, doktorlukta da bu mevcut. Ama zaten onların da bir şekilde isimleri yayılıyor, az bir araştırmayla bunlara ulaşmak cok kolay.

Yineliyorim eger konu sahibinin içi doktora ısınmadıysa değiştirmesi en dogru sey olur. Zira hasta-doktor iletisimi de cok önemli tedavide.

Yok olur mu, bir insan hakkinda ettigi tek cumleye bakarak diplomasini yirtacak yetersizlikte oldugunu soyleyebilmek ata sporumuzdur :)

Adamin akademik gecmisini, genel tutumunu, deneyimini falan bilmeden "aa bu cumleyi mi soylemis, doktor bile olamaz buu" diye yapistiririz hemen. Hobi gibi.

Meyve suyunun icine peynir biskuvi yumurta koyarsan tabi cocuk istahsiz olur elestirmek icin soylemiyorum. Doktora yuklenme bence sen biraz fazla evhamlisin. Cocugun kilosu da gayet normal dert etme. O doktora gerizekali diye yorum yapan olmus, o da hastalaninca doktora gitmesin aman gerizekalisina denk gelir de ölür falan.. tobe tobeee

Benimki 6 aylıkken 9.150 idi ve hemşire şaşırdı çünkü hem ek gıdaya geç başladım bi kaç hafta hemde 2.830 doğdu....iştahı iyi ama yedirmek sorun....bütün evi geziyoruz ...yada açıp bişey izletsem bile hareket halinde durmuyor
bence o an yediğini o an yakıyor :)
Blw yapmak mucize bizde

Masaaallaahh simdi kac aylik ve kac kilo?

Mune konuyu kapatabilir miyiz? Biraz gidisat degismeye basladi.

Yorum yapan herkese sonsuz tesekkurler. Sadece bu sozunden dolayi degil bazi baska yaklasimlarindan dolayi dr umuzu degistirmeye karar verdim arayis icine girdim. Kendisi gayet bilgili ve akademik olarak basarili bir dr dur. hastalarindan cogu da memnundur kendisinden para goz degildir. bizim yildizimiz barismadi belki de. evladim icin dogru kararlar aldirain yaradan.
belki de bir arkadasin yazdigi gibi ters psikoliji yapmak istedi.

cok cok cok tesekkur ederim hepinize.

Doktorun tavrı hos gelmedi bana
Ama bir de kilo olarak cok dusuk degil sanki? Anne değilim ama etrafimda yeni dogum yapan da bebegi gozumun önünde büyümüş insanlar da var
Baska bir cocuk doktoruna gidin

çok doğru bir karar, doktorun bilgi ve tecrubesi kadar yaklaşımı ve iletişim şekli de önemli,
kızımla doğduğundan beri amcası ilgileniyor doktoru olarak ama aşı için sağlık ocağına gittiğimde bile gerilip dönüyorum çoğu zaman.
doktora rahatlamaya, çözüm bulmaya gidiyoruz gerilmeye değil.
eminim hem işinde iyi hem iletişimde daha başarılı bir doktor bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…