bir dostluğa elveda dedim,bu haksizlikmi?

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar neredeyse 10 yıldır görüştüğüm bir arkadaşım vardı.kendisine karşı son derece iyi niyetliydim.fakat kendisinin hoşuma gitmeyen birçok huyunu hep telore ettim.kendisi bekar bense evli ve bir çocuğum var.haftanin hergunu beni arar konuşurduk bir saat.bazen iki üç saat.sanki yanımda gibi sohbet ederdik ama ben artık bu duruma rahatsız olsamda azaltmaya calissamda olmadı,örneğin açmıyorum ya ısrarla arardi,meşgule alırdım mesaj atar çok önemli minel aç nolur derdi.dayanamaz acardim bende önemli olan ne canım ?merak ettim deyince sevgilisinin rutin olumsuz yaptığı seyleri anlatır aynı konu üzerinde sohbet ederdik ama bı taraftan yavrum ağlar ilgi bekler ben telefonu kapatacak olsam,ya oyala çocuğu bişey daha anlaticam derdi ama biturlu kapattirmazdi telefonu.beni hiç anlamazdi akşama eşi yemek yapıyorum Suzi sonra konuşsak desemde duymamazlıktan gelirdi.yani demek istediğim evli insanın halinden anlamazdi.ben bunları problem etmedim ona olan sevgimdn dolayı takılmadim bu hallerine fakat bu arkadaşım daha onced n konumdada bahsettiğim gibi sewhilisinin yanına gitse mineldeyim dedi ailesine ve benim bu durum çok ağırima gitti 5 ay önce konu acmistim birçok arkadas,bitir arkadaşlığıni dedi ve o cesaretle uzun bı mesaj attım ve kendisiyle birdaha görüşmek istemediğimi söyledim.ama mesajları yazarken okadar ağladımki..böyle olsun istemezdim ama bana farkında olmadan zarar veriyordu.sonra ben benim eşim var çocuğum var,onlara sarılır toparlanirim ama o bekar kimsesiz die vicdan yaptım ve kendisinden özür diledim.beni affetmesini istedim ama Biray konuşmadık.sonra konuştuk ve bana senin herseyini affediyorum ama eşine benim sevdiğim adamın ewine
gittiğimi nasıl söylersin die bunu çok mesele yaptı.. güvenimi sarstin,sana dayanmıştim,zordurumdaydim ama sen benim açığımi kapatmadin,sadık dost olmadın die mesele yaptı.bende baktım hatalarını görmüyor,halimden hiç anlamıyor ve beni inanılmaz yoruyor tamamen iletişimi kestim.size sorum şu siz olsaydınız esinize anlatirmiydiniz,kendisine bu tutumlarimla haksızlık mı ediyorum?

O sevgilisine gittigi zaman sizin adınızı kullanıyor siz mesele haline getirmiyorsunuz ama siz esinize anlattınız diye gurur yapıyor öyle mi? :)
Hoş bencede eşinizin bilmesine pekte gerek yok aslında..
Sonucta özel denen sey sadece eşler arasinda degil arkadasliklar arasinda da olabilmeli....
Hayattan beklentileriniz farklı
Öncelikleriniz farklı
Paylasacagınız seyler bile farklı...
Cunku siz evlisiniz...
Size karşı anlayıslı olması ve kendinden ziyade sizin önceliklerinizin farkında olması lazım....
Arkadasliginizi sonlandırmak icin degil ama fikirlerinizi aktarmak icin bir sohbet ortamı olusturmalısınız bence...
Cunku 10 yillik arkadaslik mesajla aciklama yapmaktan fazlasini hakediyordur eninim...

Bende saatlerce telefonla konuşmaktan öyle haz etmiyorum ki anlatamam. Aşırı sıkılıyorum, aşırı..Karşımdaki 15 dakikadan fazla konuşsa ne tarafa bayılayım diye düşünüyorum. Bu konuda size hak veriyorum. Fakat ben on yıllık arkadaşımla böyle bir durum yaşasam yüz yüze sakince konuşmayı tercih ederim. Ki bana kalırsa en mühimi sizi mutsuz edenleri, enerjinizi emenleri hayatınızdan çıkarmak..

Telefon konuşmalarından bıkkınlık gelme kısmını anladım ilişki kesmek için yeterli bir sebep benim için ama asıl takıldığınız kısmı anlamadım. Bekar reşit bir kadın değil mi bu? Sevgilisiyle buluşurken ailesine ne dediğine niye bu kadar takıldınız ki?

acaba neden arkadaşlardan biri evlenince o arkadaşlıktan bir daha hayır gelmiyor anlamıyorum. Belli ki evlenmeden önce sürekli konuşmanız iletişim halinde olmanızdan siz de memnundunuz evet belki evlenince size zor geldi ama arkadaşınızın bunu anlayamıyor olması da gayet normal bence. Bir de şu ifade beni çok rahatsız etti bekar kimsesiz diye vicdan yaptım demiştiniz kızı evli değil diye neden bu kadar gömdünüz ki siz evlendiniz de noldu yani niye ona üzülüyorsunuz. Onun erkek arkadaşıyla olan sorunlarını neden küçümsüyorsunuz sizin için o kadar da önemli olmayabilir fakat demek ki onun için önemliymiş bunu bu şekilde anlatışınız bile bana göre iyi bir arkadaş olmadığınızı gösteriyor sırf bu nedenlerle onca yıllık arkadaşlığı bitirmek nedir allah aşkına. Son olarak şu eşinize söyleme mevzusuna değinmek istiyorum bence kesinlikle söylememeliydiniz belli ki arkadaşlığınız evliliğinizden daha eski kol kırılır yen içinde kalır diye bir laf var hiç duydunuz mu? siz yarın bir gün arkadaşınızla barışırsınız belki peki o zaman kocanız bu mevzuyu hiç açıp da arkadaşınız hakkında kötü bir şeyler söylemeyecek mi buna nasıl yol açarsınız kusurdur değildir yaptığı orasını yargılamak bana düşmez fakat siz bunu eşinize söyleyerek çok çok büyük ayıp etmişsiniz bence yarın öbür gün sizin de bir sorununuz sıkıntınız yalnızca arkasaşınıza dostunuza anlatacağınız bir şey olduğunda bunu paylaşacak biri yok artık bunun farkındasınızdır umarım.

Eşimden birsey saklamam. O ne oyle ya sevgilisine gidecek yalan uyduracak diye senin de O'na uyup esine yalan mi soylemen gerekiyormuş, kac yasinda bu? Iyi olmuş at başından gitsin. Sevgilisiyle bulusmaya gittiginde başına hal gelse ailesi sizde biliyor olacak.
Ayrica eşi, cocugu olmayan insanlar kimsesiz degiller. Niye o kadar dertlendiyseniz.

Bende eşime söylerim de siz arkadaşınıza rahatsız olduğunuz konuda bilgi verdiniz mi hic? Onunla konuştunuz mu? Belki ciddi şekilde rahatsızlığınızı söylemiş olsanız bunlar olmazdı. Ha karşınıza alıp bu konuda gerekeni söylemişseniz o anlayissiz davranmışsa arkadaşlığın bitmesi normal

Öncelikle zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim.mesajinizin o bekar diye niye niye gömdünuz kısmı konusunda bana o elektriği veren hep kendisiydi.burada konu açınca öyle dusunmemem gerektiğini anladım.asla kucumsemedim anlattığı olayları ama hep ama hep aynı şeyler.mesela sabaha kadar uykusuz kalmışım bebehim ateşlendi doktor işimiz var diyelim beni anlamiyordu.yoksa kucumsemek haddim değil.

Ailesi bende kalıyor sanıyordu.bu yalana dayanamadım.kullandi dostluğumuzu diye çok ağırima gitti

Mavideniz olaylar okadar hızlı geliştiki sadece bikere söylediğinde birdaha yapmaz heralde çok zor durumda kaldı diye kalbini kirmamak adına söylemedim.iste orada hata yaptım.

bende yeni çok eski bir arkadaşlığı bitrdim ben brdaha şans vermem size ve hayatınıza saygısı yoksa asla buna izin vermezdim birdaha asla görüşmezdim

belli ki arkadaşınız sizin dostluğunuza değer veriyor, büyük ya da küçük her sorununda sizi arıyor. evet onun da anlayışı olması gerek sizin de farklı sorumluluklarınız var. fakat annesine sizde olduğunu söylemesinde bence sakınca yok, dostu olarak neden idare etmiyorsunuz ? bekar kız evden çıkmakta zorlanıyor belli ki..

Beni anladığın için teşekkür ederim rıvavıa. Ailesi bana okadar güveniyorduki kendimi kötü hissediyordum birşey olursa die.esi çocuğu olmayan kişiler yalnız değiller fikrinize katılıyorum mutlu bile oldum.beni aydinlattiniz.

Haksızlık mı?
Bir nevi haklı taraflarınız oldukça fazla sizin isminizi kullanıyor olması , sizi özel hayatınızı umursamadan hep bana ilgi demesi evladınız hasta iken bile , sadece bir yer de haksızlık varsa oda "10" on koca yılın bir sms'le sonlanması.
Ben sizin aslında bu arkadaşlığı özlediğinizi hissettim belki zamanla diner ama yine de dost kolay edinilmiyor , daha çok mesafe olabilirdi ama sizin içinizde ukteler " acabalar" kalmazdı.

Öyle bi anlatmışsınız ki hep arkadaşınız arıyor derdini anlatıyor siz dinliyorsunuz. Zaten öyleyse ben ona dostluk demem. Benimde çok yakın dostum var. Çocukluğumdan, 20 yıldır kopmadık. Bazen aradığında oda anlamıyor olabilir ama ben durumu anlatıyorum. Ki bende kendisine ihtiyaç duyup arıyorum. Derdimi iyi günümü kötü günümü bilir yanımda olur. Öyle olmasaydı, hep benden bekleseydi dostum diyemezdim hatta arkadaşım bile demezdim beni rahatsız eden bi tanıdık olurdu hayatımda.

Yani siz dostunuzu kaybetmemişsiniz. Kaybettiğiniz zaman önemsemediğiniz birisini hayatınızdan çıkartmışsınız sadece biraz vicdan yapıyorsunuz o kadar, ee onu da boşverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…