• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir elti sorusu

Bu kadar neden konuşuluyor ki durum.
Bir yorumda da yazdım size.
Bu konusmalar öncesinde sizden para talep eden oldu mu ? Anladığım kadarı ile olmamış.
Sizin özel çizim yaptırdığınız yer ile gidilip konuşulmuş kayniniz ve eltiniz tarafından, fiyat uymamış elti ağlamış eee bundan size ne. Sizin düğün yaptığınız mekana bakilmis pahalı gelmiş bunu sizden talep ettiler mi ? Etmemisler.
Yani sadece elti ağlıyor ve kvdeniz üzülüyor diye eşiniz babası, kardeşi ve annesi ile konuşmuş. Aslında onların istediklerini ellerine verdiniz. Şimdi hepsi eşinizin bu durumlardan (kpderin arsa satması , kvdeniz ev satması, kayninizin ben dedim bizi aşar da annem diyorlarindan) haberdar oldu. Yani konuşarak aslında dahil oldunuz duruma.

Sizi ilgindiren bir durum yoktu ki ortada.
Siz nisanda takmissiniz hediyenizi, düğünde de takacaksiniz , bir tane de beyaz eşya aldınız mı bitecekti olay zaten.

Düğüne beş altı ay var diyorsunuz ama eşinizin ve sizin yaptığınız bu konuşma hamlesi ile maalesef düğün için kapısı çalınacak ilk kişiler siz olacaksınız.
sürekli üzülüyor üzülünüyor ah vah gibi bir durum vardı ortada. ben bile durumu bir şekilde anladım ima var gibi düşündüm. kısmen haklısınız ama şimdiden bir önlem almasak günün sonunda sıkıştık borca battık diye geleceklerdi.

sürekli üzülüyor üzülünüyor ah vah gibi bir durum vardı ortada. ben bile durumu bir şekilde anladım ima var gibi düşündüm. kısmen haklısınız ama şimdiden bir önlem almasak günün sonunda sıkıştık borca battık diye geleceklerdi.
Duymadim görmedimi oynacaktiniz , ahlansinlar ne kadar ahlanip vahlanirlardi ki. İşte siz bu durumlardan hiç haberdar olmadan kapınıza geldiklerinde bizim de elimiz çok sıkışık, vadesi gelen yüklü ceklerimiz var , teminat mektuplarimizin yenilenme zamanı bankaya teminat gostermemiz gerekiyor gibi gibi bir çok şey söyleyebilirdiniz. Ama şimdi direkt konunun finans öznesi haline geldiniz.

Siz en azından yatırımlık 1+1 ev yada eksik bir eşya veya kredi borcuna girin tek çare bu
Kurt kapanına almışlar sizi

eşim yumuşayıp vermese zaten sorun yok ama ev satma muhabbetine yumuşayacak ben biliyorum. yatırımlık bir şey alsak da fark etmez yatırım yaptığı şeylerin birini bozar verir mesele eşimin dik durabilmesinde ama tam olarak güvende hissetmiyorum kendimi işte. bir de babasıyla konuştuğunda senden borç alırsam ay ay öderim demiş artık beş yılda mı öder ne yapar bu enflasyonda zaten kuş olur gider

eşim yumuşayıp vermese zaten sorun yok ama ev satma muhabbetine yumuşayacak ben biliyorum. yatırımlık bir şey alsak da fark etmez yatırım yaptığı şeylerin birini bozar verir mesele eşimin dik durabilmesinde ama tam olarak güvende hissetmiyorum kendimi işte. bir de babasıyla konuştuğunda senden borç alırsam ay ay öderim demiş artık beş yılda mı öder ne yapar bu enflasyonda zaten kuş olur gider

yatırımlık ev değil de yatırımlık işe soksanız? restoran veya kafe devralsa ek olarak? acayip para yiyo öyle şeyler, amortisi zaman alıyor

yatırımlık ev değil de yatırımlık işe soksanız? restoran veya kafe devralsa ek olarak? acayip para yiyo öyle şeyler, amortisi zaman alıyor
eşim çok garanticidir iş konularında. mesela mevcut çalıştığı alanda yeni bir ürünü bile portföyüne eklerken aylarca saha araştırması yaptırır yani kafe restoran işine girelim desem araştırması karar verip girmesi aylar sürer.

diyorum ki kendisine bak bize gelseler deseler ki biz evleneceğiz. bunun için ev tutmamız lazım, beyaz eşya lazım, salon, yemek odası yatak odası lazım, gelinlik damatlık lazım, küçük bir yer tutup mütevazi bir düğün yapacağız vs. toplam masraf şu kadar tutuyor ve bizim şu kadar eksiğimiz var. o zaman tamam deriz elimizden geleni de yaparız amenna. ama ortada tercihen yapılması planlanan lüks bir harcama var. üstelik karşımızda dürüstçe yardım isteyen insanlar da yok. biz neden birilerinin lüks harcamasını karşılayalım? ben mesela senin kardeşini arasam benim saç boyama manikür pedikür paramı ödemesini istesem sence bu uygun bir hareket mi diyorum. tamamen haklısın diyor. diyor da ben de onun yumuşak karnını biliyorum işte.

Eşinizi borç vermekten alıkoyamadığınız bir ana gelirseniz tek bir şartla kabul edin. Borç kayınbabanıza değil kaynıza ait olsun. Düğün bitimi takılarla ödesinler.

O raddede eşiniz; 'Evinizin satılmasına razı değilim. Ben de kardeşimi mutlu görmek isterim. Düğünümüzü kendi çabamızla yaptığımız ve eşimin çocuğumun rızkından vereceğim için bana borçlanması hem benim hakkımın gözetilmesi hemde sorumluluk alması açısından adil olur.' desin. Takıları veremezler vazgeçerler.

Eşinizi borç vermekten alıkoyamadığınız bir ana gelirseniz tek bir şartla kabul edin. Borç kayınbabanıza değil kaynıza ait olsun. Düğün bitimi takılarla ödesinler.

O raddede eşiniz; 'Evinizin satılmasına razı değilim. Ben de kardeşimi mutlu görmek isterim. Düğünümüzü kendi çabamızla yaptığımız ve eşimin çocuğumun rızkından vereceğim için bana borçlanması hem benim hakkımın gözetilmesi hemde sorumluluk alması açısından adil olur.' desin. Takıları veremezler vazgeçerler.
takılar o düğünün masrafını karşılamaz ki. üstüne vermezlerse ne yapacağız evlerine icra gönderecek halimiz yok biz bunu yapamayız bir şekilde o parayı verirsek asla geri alamayız
Konu sahibi diyemez bunu ama dese ortalık ne karışır 😆
bunu desem bir şey olmaz gelin hanıma. bir yolunu bulur gelir benle otururlar ailenin kerizi benim

bunu desem bir şey olmaz gelin hanıma. bir yolunu bulur gelir benle otururlar ailenin kerizi benim

Ortalık karışır. Eşiniz annesine, babasına ve kardeşine mal almak için para yaptırdığını filan söylesin. Benden destek beklemeyin. Evi satarsanız açıkta kalırsınız desin. Size güvenip masraf yapıyorlar.

Ortalık karışır. Eşiniz annesine, babasına ve kardeşine mal almak için para yaptırdığını filan söylesin. Benden destek beklemeyin. Evi satarsanız açıkta kalırsınız desin. Size güvenip masraf yapıyorlar.

ya eşim yüzde yüz dik dursa sorun yok ama iş oraya gelse yumuşar biliyorum. bir şey söylesek yine ailesi evimizi satıyoruz diye gelse sonra yine yumuşar. ben kvalide ile görüşeceğim durumların kendi tahmin ettiği gibi olmadığını ödeme zamanları sıkışıklık yaşandığını falan söyleyeceğim. siz bizim boşanmamızı mı istiyorsunuz falan bile diyebilirim bilmiyorum laftan anlar inşallah bana da bilmem neyi satar öderiz en kötü derse bayılırım artık

ya eşim yüzde yüz dik dursa sorun yok ama iş oraya gelse yumuşar biliyorum. bir şey söylesek yine ailesi evimizi satıyoruz diye gelse sonra yine yumuşar. ben kvalide ile görüşeceğim durumların kendi tahmin ettiği gibi olmadığını ödeme zamanları sıkışıklık yaşandığını falan söyleyeceğim. siz bizim boşanmamızı mı istiyorsunuz falan bile diyebilirim bilmiyorum laftan anlar inşallah bana da bilmem neyi satar öderiz en kötü derse bayılırım artık
Sizin eşinize net bir hayır deme ihtimaliniz yok mu? Böyle şeyler düşünüyorsunuz. Ortak butcemizden kimsenin düğününü ödemem ve sen de veremezsin. Verirsen beni karşına alırsın dediginizde sizi ezecek insan mı? Değilse dert edecek bir durum yok. Kimsenin lüks düğününü karşılamıyorum bitti. Bunun yüzünden kötü mü olacaksınız. Buyursunlar hepsiyle kötü olun. Alemin enayisi olmaktan iyidir.

hamile kalın? 🤡 🤡 🤡
bu da mı gol değil
libido mu kalır şöyle bir durumda 😐
Sizin eşinize net bir hayır deme ihtimaliniz yok mu? Böyle şeyler düşünüyorsunuz. Ortak butcemizden kimsenin düğününü ödemem ve sen de veremezsin. Verirsen beni karşına alırsın dediginizde sizi ezecek insan mı? Değilse dert edecek bir durum yok. Kimsenin lüks düğününü karşılamıyorum bitti. Bunun yüzünden kötü mü olacaksınız. Buyursunlar hepsiyle kötü olun. Alemin enayisi olmaktan iyidir.
evet bunu diyebilirim günün sonunda beni karşına alırsın ya ben ya bu iş diyebilirim ama aramızdaki bütün bağlılık iletişimi derinden sarsar bu olay yani bir şeyler eskisi gibi olmaz diye endişe ediyorum. bana yapacağı açıklama şu çünkü evet sen yüzde yüz haklısın evet sana karşı mahcubum ama ne yapayım ailem böyle onlar bu yaşlarında kirada mı kalsınlar ne olursa olsun onlar benim annem babam neyse bu para ben daha çok çalışırım arayı kapatırım senin hayatın hiç değişmeyecek söz veriyorum isteyip de alamadığın hiçbir şey olmayacak göreceksin sen fark etmeyeceksin bile falan filan. bir şeye ikna etmeye çalırsa altından girer üstünden çıkar insanın yani.

evet bunu diyebilirim günün sonunda beni karşına alırsın ya ben ya bu iş diyebilirim ama aramızdaki bütün bağlılık iletişimi derinden sarsar bu olay yani bir şeyler eskisi gibi olmaz diye endişe ediyorum. bana yapacağı açıklama şu çünkü evet sen yüzde yüz haklısın evet sana karşı mahcubum ama ne yapayım ailem böyle onlar bu yaşlarında kirada mı kalsınlar ne olursa olsun onlar benim annem babam neyse bu para ben daha çok çalışırım arayı kapatırım senin hayatın hiç değişmeyecek söz veriyorum isteyip de alamadığın hiçbir şey olmayacak göreceksin sen fark etmeyeceksin bile falan filan. bir şeye ikna etmeye çalırsa altından girer üstünden çıkar insanın yani.
Bunlarla konunun hic alakası yok. Kardeşe yardımı anlarım. Asla cimri bir insanda olmadım. Maddi gücüm mü var değil düğün evlerini de alayım. Ancak göz göre göre benim paramla benimle yarışmaya çalışan insanlara milyarder olsam bile o parayı yedirmem. Bu duruş meselesi.

Eşinizle bağınız bu durumdan sarsılacaksa zaten sağlam degildir maalesef. Ayrıca çok çalışıp daha çok kazanmaya çalışması bile yine size evliliğinize etki olarak donecektir. Bunlar kabul edilecek açıklamalar degil sizin durumunuzda. Eşinizin, anne babasına düğün için ev mi satılır. O zaman benim için de satsaydınız da ben o kadar para harcamasaydim. Bunu yaparsanız kimse benden sonra bir şey beklemesin deyip çekilmesi gerekiyor. Aile diye de bu kadar salak yerine konulmaz insan.

Bunlarla konunun hic alakası yok. Kardeşe yardımı anlarım. Asla cimri bir insanda olmadım. Maddi gücüm mü var değil düğün evlerini de alayım. Ancak göz göre göre benim paramla benimle yarışmaya çalışan insanlara milyarder olsam bile o parayı yedirmem. Bu duruş meselesi.

Eşinizle bağınız bu durumdan sarsılacaksa zaten sağlam degildir maalesef. Ayrıca çok çalışıp daha çok kazanmaya çalışması bile yine size evliliğinize etki olarak donecektir. Bunlar kabul edilecek açıklamalar degil sizin durumunuzda. Eşinizin, anne babasına düğün için ev mi satılır. O zaman benim için de satsaydınız da ben o kadar para harcamasaydim. Bunu yaparsanız kimse benden sonra bir şey beklemesin deyip çekilmesi gerekiyor. Aile diye de bu kadar salak yerine konulmaz insan.
kesinlikle haklısınız. ben de böyle düşünüyorum. acil bir durum olur, bir gereklilik olur, insanlar açık olur düzgünce dertlerini anlatır destek isterler hepsini kabul ederim. ama bunu kabul etmiyorum. kimsenin lüks harcamasını ben üstlenemem.
arkadaşım diyor ki e o zaman sizin için de ev satsalardı çırağanda düğün yapsaydınız. doğru gerçekten bunu da söylemek lazım aslında bizim için neden bir şeyler satılmadı hani eşitlik diye.
eşimle ilgili kısımda da ne diyebilirim bilmiyorum. iş umarım o raddeye gelmez. ama her şekilde bizi derinden sarsacak bir noktaya çevrilir diye düşünüyorum. ben ona asla müsaade etmiyorum para vermene desem belki vermez ama beni suçlar içten içe bana bilenir. o bana bir şekilde verdirmeye tamam dedirtse ben bunu affetmem içten içe ona bilenirim.

takılar o düğünün masrafını karşılamaz ki. üstüne vermezlerse ne yapacağız evlerine icra gönderecek halimiz yok biz bunu yapamayız bir şekilde o parayı verirsek asla geri alamayız

Vermeyeceksiniz ki. Verirsek ancak bu şartla veririz diyeceksiniz. Zaten kabul etmeyecekler. Eşinize de hepten verme dememiş olacaksınız. Miktar düğünü karşılayacak şekilde olmak zorunda da değil. Bu açgözlülükle teklifinizi makul bulacaklarına hiç ihtimal vermedim. Konudaki seyrinizden, eşinizin kesin vereceğini düşünmenizden ötürü gelişen bir fikir bu.

Son durumda eşinize rest çekmekte seçenekler arasında yazdıklarınızdan okuduğum. Bu noktaya gelmeniz kolay olmadı. Herkes kesip atamaz sizde de öyle bir hal vardı. Ama şuan yapabilecek gibi konuşuyorsunuz inanın bizde memnun oluruz. Oturduğum yerden dertlendim ben şahsen.
Bırakın kötü olun kötü olmak enayi yerine konmaktan iyidir.

İletilim miletişim bazı şeyleri göze alacaksınız. Siz olmasaydınız çoktan verilmişti bu para. O sadece kocanızın değil ailenizin parası. Sizin için de eskisi gibi olmayacak değil mi, sizi lafınızı ezip geçen, rızanız dışında iş yapan bir eşe güveniniz sarsılacak. Önce arsa satmaktı şimdi oturdukları yaşadıkları evi satmak oldu. Ne için, ortada Allah korusun ağır hastalık kaza mı var, birinin canı mı tehlikede? Bunlar bırak arsayı evi eşinizden yoldukları parayı bile geri vermeyecekler. Sizin düğünün evin mimarın eşyanın aynısını yapıp size kilitleyecekler ve ortamlarda çok şükür ikisine de aynısını yaptık ettik diyecekler.

Kaynınızın bir cümlesi yeter bu saçmalığı durdurmaya. Nişanlısına sen anneme bakma onun dediklerini ödeyemeyiz, bütçemiz bu diyecek ama demiyor. Diyormuş da lafını dinlemiyorlarmış. O zaman çıkarsın versin parasını ve nişanlısıyla ödeyiversinler. Eşiniz dahil siz hariç herkesin işine geliyor bu bakmayın siz.

Ben rest çekersem vermez ama aramızdaki bağ kopar vs kusura bakmayın ama belki de kopması gerekiyordur. Senin hayatın hiç değişmeyecek ne demek, sen yine paranı alır oturursun mu diyecek, sizi o evlilikte tutan şey para mı? Para her zaman her şey değildir, insana değerli ya da değersiz hissettirecek şeyler davranıştır zihniyettir. Siz eminim kendi aileniz kendi kardeşiniz olsa eşinize bunların binde birini yapmazdınız. Evliliğinizi kocanızı gözden geçirmeniz zamanlar gelmiş demek ki. Para için daha çok çalışmak demek eve daha az geleceğim seninle daha az vakit geçireceğim demek. Adam kendi çekirdek ailesini düşünmemeyi göze alıyor, aklında hiç çocuğumuz olursa düşüncesi yok. Eşimle çocuk istersek onun adına yatırım yapmamız gerek demek yok. Varsa yoksa anası babası kardeşi ve onun nişanlısı. İşe bak sonuçta yine suçlanacak, senin yüzünden oldu sen öyle dedin böyle oldu denecek kişi siz olacaksınız. Eşiniz gerginlik kaldıracak zor kararlar verecek biri değil, bir taraf üzülecekse o siz olacaksınız. Bunu bilin ve ona göre adımlar atın. Yaşayacağınız hayal kırıklıkları değersizlik önemsenmeyecek olmak hepsi önünüzde duruyor, görüyorsunuz. Sonra niye böyle olduk demeyin. Kayınvalide kayınpeder biz gelinimize ne yaptık ne ettik nasıl yapabildik asla demeyecekler. Onlar hedefe kilitlenmişler. Aileyi karıştırdı oğlumu bize düşman etti gelinimizi kıskandı, aynıları ona yapılsın istemedi diyecekler.

Para var huzur yok dedikleri bu olsa gerek. Zenginsiniz ama görüntüde, paranın kontrolünde söz hakkınız yok gibi bir şey. Eşiniz de dahil çakallarla dans ediyorsunuz. Adam verecek olsa da karısını üzüyor vermezse de iş karısına dönüyor. Tamam sen istemiyorsan vermem ama acısını da çıkartırım diyor.

Back
X