- Emoji Skoru
- 61
- Puanlar
- 3
siz bana defalarca kez içten ve samimi olarak vakit ayırıp cevap verdiniz en azından sizin zamanınıza saygı göstermem gerekiyor haklısınız.Tutarsızlıkları açıklayabilirsiniz mesela. Konu evlendikten sonra işleri açılan esnaf ticaret erbabından sıkıldıkça Maldivler'e gitmeye nasıl geldi? Ya da abi bu kadar sosyetik yaşıyorken kardeşi niye indirimli ürün kovalıyor? Hadi sizin aile çok varlıklı desek, evlilik düğün vs bütün masrafları eşiniz ödemiş yani sizin tarafta da aman aman bir zenginlik yok. Zenginin malı züğürdün çenesini yoruyor ama ben bu zenginliğin kaynağını çözemedim.
öncelikle konu buraya nasıl geldi ben de anlamadım. eşimin ailesinin dışarıdan bakanların evlatlar arasında ayrım yapmışlar gibi bir değerlendirme yapmasından endişelendiğini anlatmaya çalışmıştım. yani iki kardeşin düğününe gelenler aradaki farkı bu şekilde yorumlayabilirler. eşimde kardeşine yardım yapmak istiyor yaptığı yardımlar bütçenin içerisinde devasa büyük şeyler değil onu anlatmaya çalıştım.
sosyetik yaşamaktan kastınız ne bilmiyorum. maldivler örneğini biri madem bu kadar para harcayacaksınız onun yerine maldivlere gidin yazmıştı ona cevaben söyledim, zaten çok şükür yardım yapmadan da bunları yapabiliyoruz anlamında. zaten tam olarak bu sebeple bir şeyin ucundan tutmamız gündeme geliyor...
maldivlere tatile gitmek vizyonsuzluk falan yazmış biri, şubat ayında aktarma ya da uzun uçuş yapmadan istanbul üzerinden sakin bir deniz tatili yapmak için bize göre en uygun yer orası, siz vizyonunuzla daha güzel yerlere gidersiniz inşallah ne diyeyim.
eşim ticaretle uğraşıyor şirketleri var kendi işini yapıyor esnaf değil. maddi sıkıntı yaşıyoruz demedim bazen bizim de sıkışıklık yaşadığımız dönemler olabiliyor dedim. işi için bazen yüklü miktarda alım yapıyor, kendisine yapılması gereken ödemeleri tahsil edemediği oluyor. o dönemlerde maddi olarak daha bunalmış hissedebiliyoruz acil yapması gereken ödeme varsa arkadaşlarından borç almak zorunda kalabiliyor. evliliğimizde iki kez böyle bir dönem geçirdik mesela. çok şükür imkanımız var ama sınırsız imkana da sahip değiliz yani bir şey alırken hiç ucunu bucağını düşünmüyor değiliz onu kastettim. sadece biz zorluk yaşarken kimseye bu ara zorluk yaşıyoruz demediğimiz için yaşadığımız zorluklar görülmeyebiliyor.
eşimin kardeşi indirim kovalamıyor bizim bütün evimizin eşyalarını yaptırdığımız mobilya yapan bir mimarlık firması vardı. onlar da daha doğrusu gelin hanım da eşyalarını oraya yaptırmak istedi. abim bizim için indirim alsın dediği o. yani bizim adımıza pazarlık yapsın tanıdık indirimi yapılsın gibi falan. ama o haliyle bile verilen fiyat da fazla geldi sonra da çok üzülmüş işte. olay bu yani bilmiyorum bunun neresi bu kadar garip geldi, bir şey alırken her zaman pazarlık yapıyoruz zaten. yoksa eşimin kardeşinin ya da ailesinin normal bir firmaya gidip mobilya alabilecek durumları zaten var ama konuşulan kısım bu değil. normal türkiyede her yerde şubesi olan kurumsal bir firmadan alırken x veriyorsanız bu dediğim yerde size özel bütün evi çalıştıkları için 4x veriyorsunuz doğal olarak.
eşim üniversite biter bitmez kısa bir süre çalışıp kendi işini kurdu sevgililik dönemimizde yokluk da gördük dediğim oydu. yani çalışarak sıfırdan bir iş kurdu iş oturana kadar geliri çok iyi de değildi. sonra çok şükür iş yürüdü başarılı oldu olay o aslında. eşimin ailesi maddi durumu ortalama üstünde iyi insanlar herhangi bir yokluk durumu içerisinde değiller ev araba yazlık bir eksiklikleri yok. kardeşi ve gelin hanım da çalışıyorlar üni mezunu işi gücü olan insanlar onlar da bir yokluk durumu içinde değiller. sadece evlilik süreci masraflı bir süreç biz buna destek olalım dedik doğal olarak ama destek normal şekilde destek olmayı geçip işin lüksüne dair beklentilere girince ben rahatsız oldum.
durum bu yani kendimce açıklamaya çalıştım. konu uzadıkça sakız gibi uzadı belki ben kendimi düzgünce ifade edemedim bilmiyorum. dünden beri birçok kişi samimi bir şekilde açıklama yapıp yardımcı olmaya çalıştı o yüzden o kişilerin ayırdığı vakte ve gösterdiği inceliğe bir saygısızlık etmek istemedim kendimi açıklamaya çalıştım.