• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir elti sorusu

ben böyle deyince haklısınız ama ne yapayım diyor diye bana kızıyorsunuz kızlar da cidden ne yapayım? eşime anlattım bu kız böyle böyle diye sen yeni mi fark ettin diyor 😂 ama kardeşimiz için biraz biz de destek olacağız gelinden bize ne ortada mı bırakalım kardeşi diyor. hayatta benden bir kuruş esirgememiş eşime yok yasaklıyorum asla para vermeyeceksin kardeşine mi diyeyim? gelin şuna bakacağım buna bakacağım dediğinde senin etin ne budun ne alamazsın mı diyeyim? annesi babası bize ne kadar para verdiklerini ve bizim üstüne ne kadar harcama yaptığımızı biliyorlar onlara bak biz her şeyi kendimiz yapmıştık mı deyim?

durumu çok güzel anlıyorsunuz, tespitlerinize de çoğunlukla hak veriyorum da sonuç kısmı havada yani
Siz eltiyle muhatap olmayacaksınız, eşiniz kardeşi ile konuşacak. Kardeşimle konuşurum dediğinde niye dur yapma dediniz? Size ne sorun mu çıkmış tatlıya mı bağlanmış, abi kardeş anlaşsın sulh olsun aralarında. O çok güvendiğiniz kefil olduğunuz kaynınız yüzünden iş buraya kadar geliyor. Siz onu nasıl söylerim bunu nasıl derim diyorsunuz ama kaynınız hiç demiyor. Allah aşkına tüm suçu kıza yükleyip kaynınızı korumayın. Ben bunu abime nasıl söylerim nasıl sorarım, benim onlara kuruş yardımım olmadı, bütçem bu yapabileceklerim bu demiyor. Siz evlenirken böyle üzgün pozlar atıp alın verin yapın imasında bulunmadınız değil mi, eşinizin bütçesi uygundu zevkinize göre yaptınız döşediniz. Herkes imkanı neyse onu yapar, merdivenin basamağın varsa üst raflara erişirsin, yoksa bulunduğun katta yaşarsın. İki nişanlı tam asalak sülük birbirini bulmuş sizi emecekler. Bu tiplere verince de kötü olursunuz vermeyince de. Maddi konuları bana değil eşime sorun, ödemeleri o yaptı, nereye ne kadar harcadı o biliyor diyin çekilin kenara. Kız düğünden eve, mobilyadan balayına sizin hayatın aynısını istiyor. Pes edip dur dediğiniz noktada zaten en kötüsü siz olacaksınız bari az kaptırın yedirin.

Önce evlenmiş veya abinin karısı olmanız size tüm gidişatla ilgili söz hakkı vermiyor. Kaynınızın evliliğine eltinin isteklerine birebir muhatap olmanız gerekmiyor. Kayın ailenizin yapacağı veya söylemesi gereken şeyleri aradan çekilin de onlar söylesin yapsın.

alakası şu
türkiyede %90 durumda
düğün yapılıyorsa o düğünü "erkek ailesi" yapıyor, arkadaşlar ayrı sosyal ortamdan gelip birbiriyle ister yarışsın ister yarışmasın bu başka şey
2 erkek kardeş başka şey. bakın kız kardeş bile aynı değil. mmalesef bu toplumda düzen bu.

büyüğe sait halim paşa yalısında küçüğe şen kardeşler düğün salonunda yaptılar düğünü derler, bu böyledir yani.

Anlıyorum tabi ki ama bu anne babanin sorunu; abinin değil, hele ki gelinin hiç değil.
Ayrıca konu belli ki sadece düğün de değil. Mobilyalar da sorun edilecek gibi. Diğer üyelerin de belirttiği gibi önüne set çekilmezse balayı, tatiller, doğacak çocukların imkanları vs vs. Bitmeyecek bir karşılaştırma silsilesi gelecek düğünün ardından.

Anlıyorum tabi ki ama bu anne babanin sorunu; abinin değil, hele ki gelinin hiç değil.
Ayrıca konu belli ki sadece düğün de değil. Mobilyalar da sorun edilecek gibi. Diğer üyelerin de belirttiği gibi önüne set çekilmezse balayı, tatiller, doğacak çocukların imkanları vs vs. Bitmeyecek bir karşılaştırma silsilesi gelecek düğünün ardından.
yok ben
elalem bunları diyecek diye para saçsınlar filan demiyorum zaten
ben de biliyorum ki asla denk olamayacaklar (diğer kardeş de ticaretle zengin olmazsa) e dolayısıyla bu talepler hiç bitmeyecek

ama işte eltinin elinde de böyle bir koz var
son derece de kullanışlı

elalemin ne dediğini, biz üzmediysek ve düzeltmek bizim vazifemiz değilse kimin neye üzüldüğünü takmasak bu kadar keşke...

Ben eltileri çözebilmiş değilim.
Eltim evlenirken yıllar önce 10 tane 20 gr yapılmış. Kayınpeder 1 bilezik almış eltiden. Ben evlenirken bana 2 tane 20 gr yapıldı eltim kıyameti kopardı benim bileziğimde yapılsın diye. Aç gözlülük iyi bişey değil ne diyeyim

doğru söylüyorsunuz onlar kardeş kendi aralarında halleder ama ben girince işin rengi değişir.

doğru söylüyorsunuz onlar kardeş kendi aralarında halleder ama ben girince işin rengi değişir.
Halledeceklerdi zaten niye konuşma dedin ki? Neyden cekiniyorsun anlamadım. Çok iyi kayın ailesini musluğu kesince gör sen bakalım

E o zaman ne akla hizmet kardeşi ile konuşacakken adamın önüne geçtiniz, amaç ne arayış ne burda? Siz tam olarak ne olsun istiyorsunuz?

eşim kardeşinden yaşça çok büyük bir de çok ılımlı konuşan biri değil. ters çıkar vs. sonra ben söyletmişim gibi olur diye düşündüm biraz. bir de aralarında sorun olsun istemedim kardeş neticede

ben böyle deyince haklısınız ama ne yapayım diyor diye bana kızıyorsunuz kızlar da cidden ne yapayım? eşime anlattım bu kız böyle böyle diye sen yeni mi fark ettin diyor 😂 ama kardeşimiz için biraz biz de destek olacağız gelinden bize ne ortada mı bırakalım kardeşi diyor. hayatta benden bir kuruş esirgememiş eşime yok yasaklıyorum asla para vermeyeceksin kardeşine mi diyeyim? gelin şuna bakacağım buna bakacağım dediğinde senin etin ne budun ne alamazsın mı diyeyim? annesi babası bize ne kadar para verdiklerini ve bizim üstüne ne kadar harcama yaptığımızı biliyorlar onlara bak biz her şeyi kendimiz yapmıştık mı deyim?

durumu çok güzel anlıyorsunuz, tespitlerinize de çoğunlukla hak veriyorum da sonuç kısmı havada yani
Elti şuna bakacağım dediğinde yorum yapmak ya da para vermek zorunda değilsiniz. Kendisi baksın alsın. Siz niye maddi sponsor sorumluluğu üstlendiniz hiç anlamadık valla.

eşim kardeşinden yaşça çok büyük bir de çok ılımlı konuşan biri değil. ters çıkar vs. sonra ben söyletmişim gibi olur diye düşündüm biraz. bir de aralarında sorun olsun istemedim kardeş neticede
siz söyletmişsiniz gibi olmazdı. eltinizin göz koyduğu büyük ölçüde eşinizin kazandığı para zaten. siz ağacılık oynamaya devam edin.

Şuan karşıdan bakılınca düğünden çok sizin ne yapacağınıza ,ne destekte bulunacağınıza odaklanmış insanlar görünüyor,bu çok rahatsız edici, umarım keskin ve net konuşulup bu fazlaca beklentileri son bulur,zira onlar evlenecek diye sizin huzurunuzun kaçırmalarına,rutininizi bozmalarına hakları yok, bu düğün için tek düşünceniz, düğünde ne giysem nasıl hazırlasam olmalı,bir an önce eşinizle de net karar alın onlara da açıkça belirtin,Allah yardımcınız olsun

merhaba kızlar. biz eşimle yıllar önce evlenirken gönlümüzce güzel bir düğün yaptık. beğendiğimiz eşyaları aldık. masrafların büyük çoğunluğunu eşim kendi ödedi. ailesi de bir miktar destek oldu ama şükür maddi durumu iyi insanlardık ailenin üstüne çok yüklenmeye gerek duymadık. biz masrafları büyük ölçüde kendimiz hallettik onlar da destek oldular sağolsunlar aramız zaten iyidir eşimin ailesini severim.

sorun şu ki şimdi eşimin kardeşi evlilik aşamasında. ama müstakbel gelin sürekli kendi süreciyle bizimkini karşılaştırıyor. böyle saçma sapan karşılaştırmalara girip sonra da sürekli “üzülüyor” eşimin ailesi bize verdikleri maddi desteğin aynısını onlara da verecek. evlat ayrımı falan yok yani ortada. ama tabiki sadece onların verdiğiyle bizim yaptığımız şeyleri yapabilmeleri mümkün değil. sürekli gelinin her şeye üzülüyorum diye duygu sömürüsü yapması biraz sıktı canımı. kaynımı çok severim normalde, bizim maddi destek çıkabilecek imkanımız var aslında. eşimle de biz biraz destek olalım diye konuşmuştuk ama kız böyle yaptıkça şeytan dürtüyo kendi hallerine bırakalım diyesim geliyor
Karışma senlik bir durum yok. Kaynın ilgilenicek bu durumla ama gerginlik olcak mutlaka düğün öncesi. Böyleleri çok çirkef oluyor. Bugün üzülüyorum der yarın timsah göz yaşı döker. Allem eder kallem eder yine tüm istediklerini yaptırır. Şunu şuraya yazıyorum eğer kaynın evin küçüğü ise ayakların altına dünyalar serilecek çok üzgünüm ☺️ yaşandı bebeğim.. canını sıkan şey bu değil senin.. ya onlara daha çok şey yapılırsa şüphesi kemirir içini. Hayatına odaklan sizlere ne alındı bişey konuşma. Uzak dur sıkı fıkı olma. Gizemli ol .. çok darbe alırsınız..

kaynın çok uyanık. abisi para çıksın diye dümen döndürüyor. kız bu kadar "üzülmemiş" bile olabilir. bence hiç duymazdan gelin ama kocanda el iyiliği varsa bilemem.
Kesinlikle katılıyorum büyük oğlan hep merhametli eli açık bol insanlar oluyor eşimde öyle ordan biliyorum.. küçükler ise çok kurnaz çıkarcı oluyorlar. Uzak durun bence karışmayın.

Yoo böyle demeyeceksiniz gidip bakacak sonra size gelip ağlayacak çok pahalı üzülüyorum diyecek siz de E ablacım sende gücünüzün yettiği, ödeyebileceğiniz markalara bak böyle üzülüp durmazsın diyeceksin. Bu kadar aslında.

kızlar bizim durumumuz çok şükür iyidir yani nasıl deyim. kendimi tam açıklayamadım sanırım. bizim düğünümüz beş yıldızlı bir yerde oldu mesela ama o ücretin belki yüzde onunu eşimin ailesi karşılamıştır. şimdi o yüzde onluk kısım denklendiği zaman orta halli bir yer ancak tutabiliyorlar. herkes konuşacak vs. dedikleri şey de biraz onunla alakalı. abinin düğünü şurdaydı, kardeşin düğünü burda gibi. mobilyalarımızı vs. kendimiz evimize göre yaptırdık gibi gibi. yani işin biraz lüksüne kaçmış olduk.
şimdi maddi durumu çok şükür olan biri olunca ailede yardım etmiyoruz demek garip kaçıyor. beni rahatsız eden yardım etmek değil zaten bu üzülüyormuş tavrı
Ya iyide eşinin ailesinin fazla katkısıının olmadığını, çoğu şeyi eşin ve senin karşıladığınızı söylesene. Ne demek be bu yapıda değilim. E o zaman düğünlerini yap, takılarını tak, eşyalarını diz. Kocaman insanların anne babası gibi evlendirin gitsin. Şunu diyemem, ben böyle değilim denmesini anlamıyorum. Ayrıca aile diye kimse kimse evlendirmek zorunda değil. Onlara mı kazanıyorsunuz paranızı?

Hadi elele verelim konu sahibinin gözünü acalim 🤭 Şimdi bu ailede bu eltinin bu isteklerini size ve esinize kim iletiyorsa onun sizden beklentisi var. Ayrica elti ne demek benden onceki geline ne takildi diye mi sormus. Ya basit gibi geliyor belki kulaga ama ben mesela esime bunu sormaya utanirdim sevgiliyken utanmayi da gectim aklima da gelmedi. Basimda kavak yelleri esiyor yemişim altınını takısını benim heyecanlarim baskaydi eltiden banane! Elti sormua kayin dememis mi hayirdir ? Sanane ? Ya da kv niye üzülüyor ? Sebebi sizden beklenti icindeler vicdaniniza oynayip almak derdindeler. Beyaz esyalari siz alacakmisiniz ustune altin taki oldu olacak salon takimi da alirsiniz.

merhaba kızlar. biz eşimle yıllar önce evlenirken gönlümüzce güzel bir düğün yaptık. beğendiğimiz eşyaları aldık. masrafların büyük çoğunluğunu eşim kendi ödedi. ailesi de bir miktar destek oldu ama şükür maddi durumu iyi insanlardık ailenin üstüne çok yüklenmeye gerek duymadık. biz masrafları büyük ölçüde kendimiz hallettik onlar da destek oldular sağolsunlar aramız zaten iyidir eşimin ailesini severim.

sorun şu ki şimdi eşimin kardeşi evlilik aşamasında. ama müstakbel gelin sürekli kendi süreciyle bizimkini karşılaştırıyor. böyle saçma sapan karşılaştırmalara girip sonra da sürekli “üzülüyor” eşimin ailesi bize verdikleri maddi desteğin aynısını onlara da verecek. evlat ayrımı falan yok yani ortada. ama tabiki sadece onların verdiğiyle bizim yaptığımız şeyleri yapabilmeleri mümkün değil. sürekli gelinin her şeye üzülüyorum diye duygu sömürüsü yapması biraz sıktı canımı. kaynımı çok severim normalde, bizim maddi destek çıkabilecek imkanımız var aslında. eşimle de biz biraz destek olalım diye konuşmuştuk ama kız böyle yaptıkça şeytan dürtüyo kendi hallerine bırakalım diyesim geliyor
Sizin düğün sürecinizde eltiniz yanınızda mıydı? Nerden biliyor kimin ne yaptığını? Eğer sizin düğün sürecinizde yanınızda yok ise Kaynınız eltinize, annem babam abime şunu bunu yaptı destek oldu diye gazlıyor olabilir.

Sizlikte bir durum yok ortada kendinizi öne atmayın hatta hiç oralı bile olmayın derim. Üzülen üzülsün sonuç olarak siz üzmüyorsunuz. Düğün sürecinizde kaynınız size destek olduysa tabi ki sizde bütçenizde destek olun ama fazlasını yapmayın

Hadi elele verelim konu sahibinin gözünü acalim 🤭 Şimdi bu ailede bu eltinin bu isteklerini size ve esinize kim iletiyorsa onun sizden beklentisi var. Ayrica elti ne demek benden onceki geline ne takildi diye mi sormus. Ya basit gibi geliyor belki kulaga ama ben mesela esime bunu sormaya utanirdim sevgiliyken utanmayi da gectim aklima da gelmedi. Basimda kavak yelleri esiyor yemişim altınını takısını benim heyecanlarim baskaydi eltiden banane! Elti sormua kayin dememis mi hayirdir ? Sanane ? Ya da kv niye üzülüyor ? Sebebi sizden beklenti icindeler vicdaniniza oynayip almak derdindeler. Beyaz esyalari siz alacakmisiniz ustune altin taki oldu olacak salon takimi da alirsiniz.

yok konu sahibi kaynına toz kondurmuyor. sanki babasının oğlu. abisinin kaç sene önceki düğününde ne takıldığına ne giyildiğine varıncaya kadar çetele tutmuş, yıllar sonra nişanlanınca saymış dökmüş ama kayın çok dünya iyisi insan lütfen.

ya ben erkek olsam şunun muhabbetini yapacak kadının kafasına atardım o yüzüğü ya. oradan belli yılanın başının kaynı olduğu ama yok uğraşmayın anlamıyor.

Gelin adayı bütçesini bilmiyor, her şeyi eltisininkinin kopyası olsun aynı kalitede olsun derdinde. Zamanında abiye lüks düğün yapılınca sanmış ki aile zengin ben de küçüğü alayım sefa içinde yaşayayım. Gerçekler yüzüne vurunca da üzülüyor.

Küçük kardeş desen nişanlısına biz iki çalışan maaşıyla öyle bir düğün yapamayız, özel mimara mobilya yaptıramayız demiyor. Abim bana indirim yaptır, abim senin düğün salonuna bakalım, abim nişanlım üzüldü ayağına sizden sponsorluk koparma derdinde.

Siz desem ayrı bir olaysınız, bu hikayedeki el iyisi sizsiniz. Aman kimse sizi kötü bilmesin, aman kocasını o doldurdu demesinler diye diye sponsor olmaya razısınız. Ama bir yandan da içiniz el vermiyor.

Bu gidişle yarın öbür gün çocuklarınız olduğunda siz gider en iyi okullarda okutursunuz, elti kıskanır çocuklar özenir derken onların çocuklarını da okuturken bulursunuz kendinizi.

Bu iş düğünle bitmez her şey yeni başlıyor haberiniz olsun. Yarın öbür gün sabrınız taştığında yine kötü olan siz olursunuz yaptığınız onca şeye rağmen. O yüzden baştan hiç bulaşmayın emeklerinize yazık olur.

Hali hazırda sizden istenen bir şey yok zaten, üç maymunu oynayın geçin. Eğer sizden direkt bir yardım talep edilirse de borç olarak vermeyi değerlendirin.

Back
X