Siz eltiyle muhatap olmayacaksınız, eşiniz kardeşi ile konuşacak. Kardeşimle konuşurum dediğinde niye dur yapma dediniz? Size ne sorun mu çıkmış tatlıya mı bağlanmış, abi kardeş anlaşsın sulh olsun aralarında. O çok güvendiğiniz kefil olduğunuz kaynınız yüzünden iş buraya kadar geliyor. Siz onu nasıl söylerim bunu nasıl derim diyorsunuz ama kaynınız hiç demiyor. Allah aşkına tüm suçu kıza yükleyip kaynınızı korumayın. Ben bunu abime nasıl söylerim nasıl sorarım, benim onlara kuruş yardımım olmadı, bütçem bu yapabileceklerim bu demiyor. Siz evlenirken böyle üzgün pozlar atıp alın verin yapın imasında bulunmadınız değil mi, eşinizin bütçesi uygundu zevkinize göre yaptınız döşediniz. Herkes imkanı neyse onu yapar, merdivenin basamağın varsa üst raflara erişirsin, yoksa bulunduğun katta yaşarsın. İki nişanlı tam asalak sülük birbirini bulmuş sizi emecekler. Bu tiplere verince de kötü olursunuz vermeyince de. Maddi konuları bana değil eşime sorun, ödemeleri o yaptı, nereye ne kadar harcadı o biliyor diyin çekilin kenara. Kız düğünden eve, mobilyadan balayına sizin hayatın aynısını istiyor. Pes edip dur dediğiniz noktada zaten en kötüsü siz olacaksınız bari az kaptırın yedirin.ben böyle deyince haklısınız ama ne yapayım diyor diye bana kızıyorsunuz kızlar da cidden ne yapayım? eşime anlattım bu kız böyle böyle diye sen yeni mi fark ettin diyorama kardeşimiz için biraz biz de destek olacağız gelinden bize ne ortada mı bırakalım kardeşi diyor. hayatta benden bir kuruş esirgememiş eşime yok yasaklıyorum asla para vermeyeceksin kardeşine mi diyeyim? gelin şuna bakacağım buna bakacağım dediğinde senin etin ne budun ne alamazsın mı diyeyim? annesi babası bize ne kadar para verdiklerini ve bizim üstüne ne kadar harcama yaptığımızı biliyorlar onlara bak biz her şeyi kendimiz yapmıştık mı deyim?
durumu çok güzel anlıyorsunuz, tespitlerinize de çoğunlukla hak veriyorum da sonuç kısmı havada yani
Önce evlenmiş veya abinin karısı olmanız size tüm gidişatla ilgili söz hakkı vermiyor. Kaynınızın evliliğine eltinin isteklerine birebir muhatap olmanız gerekmiyor. Kayın ailenizin yapacağı veya söylemesi gereken şeyleri aradan çekilin de onlar söylesin yapsın.