- Emoji Skoru
- 70.205
- Puanlar
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok artık.20 20 ikimiz 40 yapmış olduk. üstüne bir de beyaz eşyaları alalım dedik ve yine yaranamadık. eşim de diyor ki bir de düğün için biraz daha para versem mi ben de her seferinde ver tabi kardeşin diyen bir saf
yok tamam ikna oldum düzgün bir üslupla konuşacağım kendileri açıkça yardım istemedikçe bir şeyi üstümüze almayalım diye. cevap veren herkese teşekkür ederim
Bizim de beyaz eşyaları, halı ve perdeleri kayın ve görümce üstlenmek istedi ama yapın diye çingenelik etmedik. Altın yerine yardım edeceğiz dediler eyvallah dedik. Siz bir de 40 gram altın takmışsınız. Daha nolacağıdı? Bence laf söylemek yerine sessiz kalın. Kendi kendilerine üzülsünler.evet dediğiniz gibi yapıyoruz ama kv bizden bir şey istiyor değil. ben kendisini gerçekten seviyorum, tanıştığımız günden beri bana böyle yaklaştı. benim sağlık sorunlarım olduğunda bebeği gibi baktı bana. bir de imkanı varsa kişinin bunu ailesiyle eşiyle dostuyla paylaşmalı diye düşünüyorum bu son olay daha farklı tabi belki daha mesafeli olmak lazım bilmiyorum
Eltiniz sizin aileniz değil yalnız. Aile koca ve çocuklardırya aile içinde öyle olmuyor işte. herkesin birbirine destek olması bekleniyor olunur da bu arada. gerçekten o kısmında değilim işin ama böyle bir ağlak tavır beni rahatsız ediyor hani onlar da ellerinden gelen desteği gösterdiler sağolsunlar demeyecek kimse.
O sevimli davranırken siz gergin ve suçlu olmayın. Hepinize gereksiz psikolojik yük bindiriyor. Birinin kıskançlık ve kıyası yönetemeyeceği kadar görünür hale geldiyse o insan tehlikelidir. Eltiyle kibar bir mesafede durun ama aile ve efradına karşı rahat davranın. Sorumluluk hissiyle acaba hakkımızda ne derler ne düşünürler diye kasılırsanız bu halinize tavrınıza yansır.biz yaptıkça görevimiz oluyor kimse de teşekkürler demiyor. off. ama sorun sevimli olan destek bekleyen o oluyor anlatabiliyor muyum. üzülüyor diye herkes onu avutmaya koşuyor kimse had bildirmiyor. yani kibar bir şekilde bunu söyleyebileceğim bir ortam yok şu anda. elinden geleni yapmayan insanlar olacağız günün sonunda.
Mutlaka yapın. Ama mutlaka.bizim maddi destek çıkabilecek imkanımız var aslında. eşimle de biz biraz destek olalım diye konuşmuştuk
Siz niye yanan olasınız?ya biz zaten biraz destek çıksak da üzüntüsü geçmiyor ki. bir şeylerin denk olması için sıfır bir araba parası vermemiz lazım onu da vermeyeceğiz tabiki. akrabalar aile dostları falan da iki evlat arasında ayrım yapıldı diyecekler falan diye konuşuldu bilmiyorum herkes üzülüyor şu anda durumlarına kimse ne densiz kız demiyor arkasından bu hikayede yanan ben oldum maalesef. evet çalışıyor kendisi de.
o kadar haklısınız ki siz… keşke gerçek hayatta tanışıyor olsaydıkMilletin düğünde takamadığı 40 gr bileziği siz nişanda takmışsınız. Mesela elti ben olsam çok mahçup olur ezilirdim. Çok büyük destek sağolsunlar ayaklarına taş değmesin derim. Sizin elti ne yapıyor, sanki mecburmuşsunuz borçluymuşsunuz gibi hala tavırlar tripler. Kendi kızının nişanında annesi sizin takıları süzüyor, anlaşılan bu aç gözlülük aileden geliyor ve annesi de dolduruyor. Kusura bakmayın da yüce gönüllü olmak ayrı kerizlik enayilik ayrı. Değen insana yüce gönüllü olursun. Eltiniz gibi tipler de bu yüce gönüllülüğü yolabildiği kadar yolar. Sizin düğünle, evle eşyayla kıyas yapıyor, durumlar kötüyken kupkuru evlenseydiniz ben de istemem bana da yapmayın mı diyecekti? Sen abinlere takı bile takmamışsın ama onlar 2 bilezik taktı demiyor.
Karı koca şov yapmayı bırakın da aklınızı kullanın. Aç gözlü bir kızın her dediğine he diyip koşmak sizi iyi insan yapmaz. Yokluk görmüşsünüz ne demek olduğunu biliyorsunuz. Kocanız serbest meslek yapıyor, ticarette her zaman kazanamazsın. Ne evler ne varlıklar eriyor ticarette. O altınları ileride çocuğunuz çocuklarınız için yapın. Elti dediğiniz kişi sevdiğiyle evlenmiyor, kafasında hayalinde kurduğu düğüne eve eşyaya altına odaklanmış. Kaynım şöyle iyi böyle kefilim, bu da ayrı bir saçmalık. İnsanlar değişir, siz evlenirken ergenmiş ama şimdi evlilik sorumluluğu alacak yaşta yetişkin biri. Siz iyi niyetlisiniz kocanıza değer veriyorsunuz manipüle etmiyorsunuz ama eltiniz yapıyor ve başarıyor. Altınla beyaz eşyayla bitecek bir durum değil bu. İleride hamilelikler, doğum yapılan hastaneler, çocukların doğum günü okulu ... böyle gidecek bu kıyas listesi. Cici gelinim sanıyorsunuz ama ağzımızın tadı bozulmasın pısırıklığı bu. Ayrıca eş ailesinin verdiği bir miktar dışında her şeyi eşinizle ikiniz yapmışsınız. Kaynınız uzayda mıydı siz evlenirken, abim yengem beraber yaptılar aldılar ödediler diyemiyor mu nişanlısına? Buradan anlayın işte kimseye kefil olmamak yüzde yüz güvenmemek gerek.
Bu kadar kişi sizi uyardı, yapılacak şeyler belli. Sesinizi çıkarmayıp koyun gibi her şeye he derseniz bu çiftten daha çok darbe kazık yersiniz bu gidişle. Ne sevgi ne saygı görürsünüz bunlardan. Eltiniz uzak durulması gereken bir tip, tüm ailenizi birbirine katacak haberiniz olsun.
Nişanda taktiginizi dugunde yeniden takın çok gereksiz işler yapıyorsunuz. Bu yeniden takma işini normalde ayıp karşılarım ama 40 gram nedir ya Çocuğunuz yok mu sizin? Ona yapın bu birikimleri. Ayrıca borç alacak duruma geliryorsaniz bazen bu saga sola para saçma işlerini bitirmeniz lazım. Kötü bir şekilde gözün açılmaz İnşallah bu kızdan ve kaynindan kazık yemezsin umarım...herkese günaydın. cevaplarınız için teşekkür ederim. kısa bir durum güncellemesi yapayım. öncelikle benim kardeşim evlenirken maddi destek de bulunmadık ama aynı takıyı ona da yaptık. eşim kendi kardeşi ya da benim kardeşim ayırt eden birisi değil.
maddi konularla ilgili biraz kullanıldığımız yorumunu yapmışsınız be bu şekilde düşünmüyorum ama imkanlarımız biraz abartılabiliyor. biz de doğal olarak her sıkıntımızı paylaşmıyoruz. mesela eşimin mal çekeceği bir dönem oluyor ekstra bir şey alması gerekiyor işi için ve gidiyor arkadaşından borç alıyor. biz kimseye tutup da işlerimiz bizi zorladı borca girdik demiyoruz. hani dışardan bakan insanlar da sanıyor ki ooo bunların imkanı sınırsız ama tabiki öyle değil.
bütün her şeyden duyduğum rahatsızlığı eşimle konuştum. aslında o da farkındaymış. ama ben kardeşimi düşünürüm nişanlısından bize ne diyor. istiyorsan konuşayım nişanlısını sustursun diyor ama iyice olaylar büyüyecek diye düşündüm. abisi olarak bir ihtiyacın var mı diye soracağım tabiki diyor. haklı da aslında. ama ortalama bir yardım yapalım sadece dedim. yani bir beyaz eşyasını söylesin onu alalım gibi. ama düğün için yine bizden biraz destek çıkacak ne diyeyim. böyle bir gelin ortada olmasaydı daha fazlasını yapalım derdim de.
herkese günaydın. cevaplarınız için teşekkür ederim. kısa bir durum güncellemesi yapayım. öncelikle benim kardeşim evlenirken maddi destek de bulunmadık ama aynı takıyı ona da yaptık. eşim kendi kardeşi ya da benim kardeşim ayırt eden birisi değil.
maddi konularla ilgili biraz kullanıldığımız yorumunu yapmışsınız be bu şekilde düşünmüyorum ama imkanlarımız biraz abartılabiliyor. biz de doğal olarak her sıkıntımızı paylaşmıyoruz. mesela eşimin mal çekeceği bir dönem oluyor ekstra bir şey alması gerekiyor işi için ve gidiyor arkadaşından borç alıyor. biz kimseye tutup da işlerimiz bizi zorladı borca girdik demiyoruz. hani dışardan bakan insanlar da sanıyor ki ooo bunların imkanı sınırsız ama tabiki öyle değil.
bütün her şeyden duyduğum rahatsızlığı eşimle konuştum. aslında o da farkındaymış. ama ben kardeşimi düşünürüm nişanlısından bize ne diyor. istiyorsan konuşayım nişanlısını sustursun diyor ama iyice olaylar büyüyecek diye düşündüm. abisi olarak bir ihtiyacın var mı diye soracağım tabiki diyor. haklı da aslında. ama ortalama bir yardım yapalım sadece dedim. yani bir beyaz eşyasını söylesin onu alalım gibi. ama düğün için yine bizden biraz destek çıkacak ne diyeyim. böyle bir gelin ortada olmasaydı daha fazlasını yapalım derdim de.
Olayları okuyamıyorsunuz bence. Zengin de olsanız bu kadar maddi yardım yapmamalısınız. Kullanıldığınızı bir gün anlayacaksınızherkese günaydın. cevaplarınız için teşekkür ederim. kısa bir durum güncellemesi yapayım. öncelikle benim kardeşim evlenirken maddi destek de bulunmadık ama aynı takıyı ona da yaptık. eşim kendi kardeşi ya da benim kardeşim ayırt eden birisi değil.
Gerçek sanal ne fark eder? Verilen tavsiye değişecek mi? Sizi üzmek için yazmıyorum, saflık derecesinde iyi niyetli birisiniz ama gerçek hayatta sizinle görüşmezdim alınmayın kırılmayın. Alma verme dengesi denen bir şey var, ben hakkaniyete adalete saygıya sınıra önem veren biriyim.o kadar haklısınız ki siz… keşke gerçek hayatta tanışıyor olsaydık
Bizde de abim önden evlendi ..ben evlenirken ailenin desteği üstüne kendi birikimimi koyup daha göze görünür bir hazırlık yaptım evlilik için.. benzer bir konuyu aileme abim açtı.."anamnez daha destek oldunuz sanki" diye.Ailem abime bunu açıkladı "aynısını ona yaptık o bizi yüzceltmek için kendi birikimini biz yapmışız gibi sundu" dediler.Bence bu konuyu bu hale getiren biraz da eşinizin ailesi.Sizin çocuklarına destek olmanızı içten içe bekliyorlar.Pekala gelinlerine " kızım o zaman da biz şu kadar destek olduk ..oğlumuz gelinimiz ile birlikte kendi isteklerine göre aldılar,kendi güçlerine göre ödediler ..siz de ona göre bakabilirsiniz " diyebilirlertakılmayacak tabiki. çünkü eşimin ailesi bize az masraf yaptılar üstüne bizim için ayırdıkları parayla takı taktılar. üstelik o takıların bir kısmını da eşim ödedi. şimdi kaynıma ayırdıkları parayla hem eşya dizip düğün yapıp aynı takıyı tabiki takamazlar yani.
Kendi hallerine bırakın. Çünkü bu kız sürekli kıyaslama içinde olacak. Paraları varsa yapsınlar.merhaba kızlar. biz eşimle yıllar önce evlenirken gönlümüzce güzel bir düğün yaptık. beğendiğimiz eşyaları aldık. masrafların büyük çoğunluğunu eşim kendi ödedi. ailesi de bir miktar destek oldu ama şükür maddi durumu iyi insanlardık ailenin üstüne çok yüklenmeye gerek duymadık. biz masrafları büyük ölçüde kendimiz hallettik onlar da destek oldular sağolsunlar aramız zaten iyidir eşimin ailesini severim.
sorun şu ki şimdi eşimin kardeşi evlilik aşamasında. ama müstakbel gelin sürekli kendi süreciyle bizimkini karşılaştırıyor. böyle saçma sapan karşılaştırmalara girip sonra da sürekli “üzülüyor” eşimin ailesi bize verdikleri maddi desteğin aynısını onlara da verecek. evlat ayrımı falan yok yani ortada. ama tabiki sadece onların verdiğiyle bizim yaptığımız şeyleri yapabilmeleri mümkün değil. sürekli gelinin her şeye üzülüyorum diye duygu sömürüsü yapması biraz sıktı canımı. kaynımı çok severim normalde, bizim maddi destek çıkabilecek imkanımız var aslında. eşimle de biz biraz destek olalım diye konuşmuştuk ama kız böyle yaptıkça şeytan dürtüyo kendi hallerine bırakalım diyesim geliyor