• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir elti sorusu

tabi çalışıp başkalarına bakalım benim ailem ahmak çünkü beni yıllarca okuttu kaynımın hayatını finanse edeyim diye
E ne oldu, 2 bilezik bir canta parası ediyordu, tüm beyaz eşyaları alacaktıniz? Kayın aile çok iyiydi vs Bir günde bu kadar mı fark ettin her şeyi valla bravo.

Bu konuya nokta koyacak kişi kocan, kıyamaz verir diyorsan yapacak bir şey yok o paralar yedirilecek. KV'ye de güvenmezsin artık bu saatten sonra.

benim şu anda elimden gelen bir şey yok… günlerdir düşünüyorum yapabileceğim sadece iki tane şey var. birincisi gelin hanıma laf arasında bak kvalideler bize x tl vermişti size de onu verir muhtemelen üstünü biz kendimiz yapmıştık ona rağmen zorlanmıştık siz daha gençsiniz bu kadar büyük harcamaların altına girecek misiniz düşünün tarzı bir şey söylemek. yani alttan alta biz senin bir şeyini ödemeyeceğiz bizimkini de kimse ödememişti demek. ikinci yapabileceğim şey ise kvalide ile konuşmak. gerekirse evinizi satacağınızı duydum bu çok saçma sonuçta ortada düğün var ben eşime hiçbir şeyi sattırmam şöyle bir durumda siz de yapmayın para kolay mı kazanılıyor biz şöyle şöyle şeyler yaşadık gibi üstü kapalı bu işe kesinlikle karşı olduğumu belli edebilirim. hatta oğlunuz annemler kiraya çıkacakmış düğün için dedi inanamadım falan gibi yani alttan alta oğlunda bak para vermeyecek ümitlenme ayağını yorganına göre uzat diyebilirim.
bunlar bir şeyi değiştirir mi? muhtemelen hayır. herhangi bir şeyi satacak değiller zamanı gelince ödeyemedik diye eşimden borç isteyecekler. eşim de borç diye verse bile tabiki doğru düzgün geri ödeme olmayacak. yapılacak bir şey yok gerçekten üzgünüm.
ay hayırrr bence hiç bişi konuşmayın muhattap olmayın bu sefer lafınız cımbızlanır iyi soylersiniz kötüye çekilir ne gerek var,,, Ayrıca eşinizle aranızda konusun cok yardım etmek istiyorsa eşiniz ve siz düğün için örneğin 10 gr bilezik takacağınıza 20 gr takın. Eşyasına şusuna busuna para vermeyin. Dönem ne olursa olsun fiyatlar herkes için cok zordu ağırdı. vakti saatindee asgari ücret 1.600 civarı iken b.dolabı ç.makinesi b.makinesi üc aleti hediye mediye yok bosch'tan 18.900 e almıştık. ya bunu şunun için dedim sizin zamanınızda kolaydı da daha iyisini yaptınız şuan zor seninki daha kalitesiz çirkin olacak kıyasmalası yapmak saçma şuan ki fiyatlarda hemen hemen asgari ücerin 4 5 katı benim evlendiğim dönemde de aynısı idi. boşa kendinizi üzmeyin.... herkes altından kaltığı kadar yükün altına girsin. Evlenince ikisi de çalıısyor nasılsa beraber biriktirip daha iyisini yapsınlar...

E ne oldu, 2 bilezik bir canta parası ediyordu, tüm beyaz eşyaları alacaktıniz? Kayın aile çok iyiydi vs Bir günde bu kadar mı fark ettin her şeyi valla bravo.

Bu konuya nokta koyacak kişi kocan, kıyamaz verir diyorsan yapacak bir şey yok o paralar yedirilecek. KV'ye de güvenmezsin artık bu saatten sonra.
İki bilezik, beyaz eşya falanla birilerinin lüks düğününe sponsor olmak aynı şey mi sizce?

İki bilezik, beyaz eşya falanla birilerinin lüks düğününe sponsor olmak aynı şey mi sizce?
Nişan'da 40 gram bileziği küçük görüyordun onu diyorum, bir çanta parasıydi. Lüks düğün de bu açıdan bakinca pahalı bir saat parası edebilir, karsilastirmanin garipligine vurgu yapmak istedim. Zaten sonunda anladın dönen dolapları, ona sevindim. Kimseye bir şey yapmak zorunda değilsiniz zaten fazlasını yapmışsınız. Hadi oldu da bunlar evlenmedi diyelim, o bilezikler de boşa gitmiş olacak. Düğünde takardınız üstüne de bir şey vermezdiniz taktiklarinizla masrafları karşılarlardi. Kari koca show yapmak istediniz elinizde patladı farkına vardın şimdi değil mi? Nisan'da 40 takan düğünde 100 takar diyecekler üstüne beyaz eşya üstüne gelinlik şu bu, bunun sonu yok. Durumunuz 2 ödemede tepetaklak olacaksa etrafa bonkör gozukmeyin beklentileri düşürün. Karışık yazdım da anlaşıldı umarım. Kolay gelsin.

haklısınız doğru. sonra yaparsa benim değerim de iyice düşecek ama işler o raddeye gelirse eşim de benimle ilgili bambaşka şeyleri hesap etmek zorunda kalabilir. kaynım ne annesine ne de nişanlısına karşı ağzını açıp tek bir kelime söyleyemez. gel derler gelir git derler gider. eşimin bir şey demesine gerek yok dik dursa asla para vermese zaten sorun yok.

İşte onu da eşiniz halledecek.

Önce kardeşine kızacak ne ev satması diye.

Sonra annesi ve babasından para isteyecek işler sıkıştı, borcum var diye.

Para isteyen, maddi beklenti içinde olan insanlardan kurtulmanın temel adımı para istemek. Tecrübe ile sabit maalesef.

Nişan'da 40 gram bileziği küçük görüyordun onu diyorum, bir çanta parasıydi. Lüks düğün de bu açıdan bakinca pahalı bir saat parası edebilir, karsilastirmanin garipligine vurgu yapmak istedim. Zaten sonunda anladın dönen dolapları, ona sevindim. Kimseye bir şey yapmak zorunda değilsiniz zaten fazlasını yapmışsınız. Hadi oldu da bunlar evlenmedi diyelim, o bilezikler de boşa gitmiş olacak. Düğünde takardınız üstüne de bir şey vermezdiniz taktiklarinizla masrafları karşılarlardi. Kari koca show yapmak istediniz elinizde patladı farkına vardın şimdi değil mi? Nisan'da 40 takan düğünde 100 takar diyecekler üstüne beyaz eşya üstüne gelinlik şu bu, bunun sonu yok. Durumunuz 2 ödemede tepetaklak olacaksa etrafa bonkör gozukmeyin beklentileri düşürün. Karışık yazdım da anlaşıldı umarım. Kolay gelsin.
Ya canım burnumda hanımefendi Allah aşkına şov yapmışız falan yapmayın. İstanbulda top otellerden birini arayın kişi başı düğün için kaç euro istiyorlar sorun sonra onu 500 ile çarpın sonra onun üstüne min %50 ekleyin ondan sonra verin bana bu akılları. Bahsedilen meblağın yanında o bilezikler, beyaz eşya falan ne ki devede kulak kalır.
Biz çok şükür maddi durumu olan insanlar olarak kardeşimize ortalamanın üstünde bir destek verecektik zaten bununla da problemimiz yoktu. Bunun neresi şov. Tabi sonra olaylar ve beklentiler değişti.

İşte onu da eşiniz halledecek.

Önce kardeşine kızacak ne ev satması diye.

Sonra annesi ve babasından para isteyecek işler sıkıştı, borcum var diye.

Para isteyen, maddi beklenti içinde olan insanlardan kurtulmanın temel adımı para istemek. Tecrübe ile sabit maalesef.
mantıklı bir tavsiye aslında ya bunu akşam söyleyeceğim içim rahat etmiyor diye ama bana gülecek iyice kafayı yedin ne gerek var diyecek.

Düğünle de bitmeyecek önce bunu da fark edin. Mesele sizinle yarışmak. Bugün Düğün, yarın oturduğunuz ev, bindiğiniz araba, çocuğunuzu doğurduğunuz hastane, gittiğiniz tatil vs vs vs. Dediğim gibi verseniz de vermeseniz de zaten kötü olacaksanız. Bu yarış asla bitmeyecek çünkü. Vermeyip kötü olmak başka verip yine de kötü olmak bambaşka bir his bence.

Düğünle de bitmeyecek önce bunu da fark edin. Mesele sizinle yarışmak. Bugün Düğün, yarın oturduğunuz ev, bindiğiniz araba, çocuğunuzu doğurduğunuz hastane, gittiğiniz tatil vs vs vs. Dediğim gibi verseniz de vermeseniz de zaten kötü olacaksanız. Bu yarış asla bitmeyecek çünkü. Vermeyip kötü olmak başka verip yine de kötü olmak bambaşka bir his bence.
önceden bunu söyleyenlere gülüp geçiyordum ama artık haklısınız diyorum. ilk başta konuşulan şey nişanda takılanlar farklı meselesiydi şimdi düğün ev eşyası konuşuluyor dediğiniz gibi sonraki aşamalarda da kim bilir neler konuşulacak.

Umrumda bile olmaz. Bana ne yahu? Zaten düğün esnasında elbet bir şeyler sebep olacak eşinizin cebinden illaki para çıkacak, bunun yanısıra bilezik de takacaksınızdır. Valla bu fikri ne eşinize, ne de kaynınıza demeyin.

Ben konuyu onlarin yanında açma diyenlere katılmıyorum. Bence bu konunun açılması, herkesin ne kadar salak salak seyler yaptığının masaya dökülmesi ve gayet de dalga geçilmesi lazım. Ben hem kendi düğünümü finanse ettim hem de şimdi başkasının düğününü finanse edemem. Bize adim attırmak için dört koldan her gün farkli şeylerle geliyorsunuz lütfen artik bu komedi bitsin der cevap bile almadan kalkarım. Kim de kime küsüyorsa küssün. Ha yapmadığım sey mi hayır cok benzerini yaşadım ve yaptim. Valla g.tumden ter aktı o konuşmayı yaparken ama yapılması lazımdı. Herkes her şeyi cok çabuk unutuyor ve bazen hatırlatmakta fayda varmis demek ki.

haklısınız da konu sahibinin eşi günün sonunda yine çıkarıp o parayı verirse bu sefer konu sahibini artık kimse takmayacak. adamın karısının lafını dinlememe durumu var. zaten asıl sıkıntı oradaymış, bu olay işin bahanesi olmuş.

eşimle bu konuşmayı yaptım. haklısın diyor. ev satacaklarmış arsa satacaklarmış ne satacaklarsa satsınlar kendileri bilir diyor. ama işte gerçekten oturduğu evi falan satmaya gelirse yumuşayıp para verir ben eşimi tanıyorum. onlar da buna güveniyorlar bence. o yüzden ev satarım falan blöf. satacak adam şimdiye kadar satmaz mı satacağını
O işler kolay değil o kadar. Adamlar arsaya kıyıp satamamış bu zamana kadar, oturdukları evi satacaklar bi de.

haklısınız da konu sahibinin eşi günün sonunda yine çıkarıp o parayı verirse bu sefer konu sahibini artık kimse takmayacak. adamın karısının lafını dinlememe durumu var. zaten asıl sıkıntı oradaymış, bu olay işin bahanesi olmuş.
O is ortada milletin ağzına ettikten sonra olmaz. Gelip size bes kuruş yok dedikten sonra da kayinla elti dilenci gibi tekrar dilenmez. İş bunu herkesin içinde söyleyebilmekte sadece. Oyle ağzının ucuyla söylersen zaten işe yaramaz. Eşinden de bu kadar çekinmeyi asla anlayamicam yani.

O is ortada milletin ağzına ettikten sonra olmaz. Gelip size bes kuruş yok dedikten sonra da kayinla elti dilenci gibi tekrar dilenmez. İş bunu herkesin içinde söyleyebilmekte sadece. Oyle ağzının ucuyla söylersen zaten işe yaramaz. Eşinden de bu kadar çekinmeyi asla anlayamicam yani.
Zaten bunlar el altından iş yürütmeye alışmış, bir kere de kol kırılıp yen içinde kalmazsa bütün sistemleri çökecek, onlar ne kadar gizlerse sen o kadar açık yapacaksın ki yapacağını, planları boşa çıksın. Fısıltıyla ev satarım demek var, bir de elalemin aaa duydun mu yeni gelinin aç gözünü doyuramadılar demesi var.

Zaten bunlar el altından iş yürütmeye alışmış, bir kere de kol kırılıp yen içinde kalmazsa bütün sistemleri çökecek, onlar ne kadar gizlerse sen o kadar açık yapacaksın ki yapacağını, planları boşa çıksın. Fısıltıyla ev satarım demek var, bir de elalemin aaa duydun mu yeni gelinin aç gözünü doyuramadılar demesi var.
Herkesi toplayıp kendinizi deli gibi yaptınız artık lütfen biraz durun utanç verici hale geldi bu iş demeden kibar kibar kapı arkası konuşarak bu is çözülmez. Ben zaten milletin isi için bu kadar günlerce dert edinip kafa yormayi da anlamıyorum. Topla hepsini konus yahu. Bizde de benzer bir durum olmuştu, aradan 10 sene geçti diye herkes her seyi unutmuştu. Bir güzel hatırlattım tekrar ip gibi oldu hepsi. Bana kv falan lazim degil, kim kime küserse küssün ki kimse de küsmedi zaten. Asıl miril miril arkadan dolsam o zaman isler sarpa sarardı. Bir kere basta konuştum bi daha kötü olmadım. Herkes de haddini bilecek.

Herkesi toplayıp kendinizi deli gibi yaptınız artık lütfen biraz durun utanç verici hale geldi bu iş demeden kibar kibar kapı arkası konuşarak bu is çözülmez. Ben zaten milletin isi için bu kadar günlerce dert edinip kafa yormayi da anlamıyorum. Topla hepsini konus yahu. Bizde de benzer bir durum olmuştu, aradan 10 sene geçti diye herkes her seyi unutmuştu. Bir güzel hatırlattım tekrar ip gibi oldu hepsi. Bana kv falan lazim degil, kim kime küserse küssün ki kimse de küsmedi zaten. Asıl miril miril arkadan dolsam o zaman isler sarpa sarardı. Bir kere basta konuştum bi daha kötü olmadım. Herkes de haddini bilecek.
Tamam haklısınız ama bu konuşmayı yaptıktan sonra kayınvalide diyecek ki biz sizden para mı istedik? Sen niye kendi kendini doldurdun eltini mi kıskanıyorsun? Ortada açık açık söylenmiş istenmiş bir durum yok ki bu konuşmayı yapabilmesi için.

En makul çözüm eşimin konuşmayı yapmasıydı rica ettim düzgünce net bir şekilde sınır çiz dedim. Satacakları evde senin hatta doğmamış çocukların da hakkı var kafalarına göre bir şey satmasınlar zaten satmazlar da en azından sonra sana gelmeye yüzleri olmasın diye düşündüm. Çok abarttığımı bu meseleyi benim kadar düşünmediğini söyledi. Peki baban sana gelse oğlum düğünde şu kadar harcamayı yetiştiremedim borç ver dese banane baba evinizi satın mı diyeceksin dedim tabiki diyemem dedi. Babamı mı sileyim ne istiyorsun dedi. Konu uzadıkça uzadı, borç da olsa paramızdan vermeni istemiyorum dediğim için sanki sen mi kazandın dedi. Burdaki hesabı kapatacağım kızlar çok üzgünüm daha fazla takip edemeyeceğim konuyu.

Tamam haklısınız ama bu konuşmayı yaptıktan sonra kayınvalide diyecek ki biz sizden para mı istedik? Sen niye kendi kendini doldurdun eltini mi kıskanıyorsun? Ortada açık açık söylenmiş istenmiş bir durum yok ki bu konuşmayı yapabilmesi için.
Evi satarız demişler daha ne desinler? Lafın tamamı deliye denir. Gelini kıskanıyomuş da o işi geçecekler.

En makul çözüm eşimin konuşmayı yapmasıydı rica ettim düzgünce net bir şekilde sınır çiz dedim. Satacakları evde senin hatta doğmamış çocukların da hakkı var kafalarına göre bir şey satmasınlar zaten satmazlar da en azından sonra sana gelmeye yüzleri olmasın diye düşündüm. Çok abarttığımı bu meseleyi benim kadar düşünmediğini söyledi. Peki baban sana gelse oğlum düğünde şu kadar harcamayı yetiştiremedim borç ver dese banane baba evinizi satın mı diyeceksin dedim tabiki diyemem dedi. Babamı mı sileyim ne istiyorsun dedi. Konu uzadıkça uzadı, borç da olsa paramızdan vermeni istemiyorum dediğim için sanki sen mi kazandın dedi. Burdaki hesabı kapatacağım kızlar çok üzgünüm daha fazla takip edemeyeceğim konuyu.
O lafı duyduktan sonra daha geri çekilirseniz sizin bileceğiniz iş. Ben kazanmadım da hesabı kitabı ayarlayamayıp batarsan dibine düşeceğin insan da benim, ona göre ayağını denk al, bugünlerin yarınları da var deyin. Siz kazanmadınız da kardeşi kazanmış galiba, yanındaymış kazanırken.

Back
X