• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Erkegin Gecmisiyle Kompleksi !!!

iNsANizbECAncagizim

(3 idiots'u izlmelisin !)
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
412
7
46
Eskişehir
Degerli Arkadaslar,bugun okulda arkadasim, esinin eve gelmediginden, tum yukun kendi uzerinde oldugundan ,artik dayanamadigindan bahsederken bir de demesin mi?Ayrilirdim ama erkek kuzenimin basina gelenlerden sonra ayrilmayi dusunmem bile.Efendim kuzeni 5 yasindayken babasi baska bir kadinla gitmis ve evladini hic aramamis,ilgilenmemis.Ama annesi oglunu PASA gibi buyutmus.Zaten arkadasim cevremizde o kadar kalabalik bir aileyiz ki hic babasizligini hissettirmedik.Kuzeni Universiteyi okumus Iyi bir meslek sahibi olmus ama surekli babasiz buyumesini o kadar problem etmis ki.Evlenecegi kiz icin annesi ve yakin cevresi "Evladim bu kiz evlenilecek bir kiz degil yasantisi bozuk dendiginde bile"Ne sandiniz benim gibi ailesiz birini ancak boyle bir kiz kabul ederdi"demis.Arkadasim kuzeninin annesinin evladi icin, bir suru terapi aldirdigini hatta burnunu bile estetik yaptirmak istemis bunu bile sagladigini...kisacasi emekler harcayip yetistirdigi evladinin hala BABA takintisini bir turlu atlatamadigini ve kadincagiz daha beter acilar cektigini belirtti.Sizden ricam ayrilan -ki kadin bunu secmemis adam baska bir kadin bulup gitmis-tum ailelerin cocuklari boyle heba olup kendilerini degersiz mi goruyorlar?Bu cocuklarin duzelmesi icin anneler nasil davranmali?Gercek yasanti ornekleri istiyorum yazmaya istekli misiniz????

Son düzenleme:
Sizden ricam ayrilan -ki kadin bunu secmemis adam baska bir kadin bulup gitmis-tum ailelerin cocuklari boyle heba olup kendilerini degersiz mi goruyorlar?Bu cocuklarin duzelmesi icin anneler nasil davranmali?Gercek yasanti ornekleri istiyorum yazmaya istekli misiniz????

Benimde Babam ben 7.yasindayken baska birisi icin annemi terk edip gitti ..
Anneme okadar minnetarim ki , tek basina 3.cocugunada pa$alar gibi bakti ..
Kendinden vazgecti ben en kücügüyüm diye cok ama cok üstüme düstü ..
Calisti .. calisti ve calisti .. her istegimi yerine getirdi .. bir dedigimi resmen iki etmedi ..
hic bir zaman babasiz büyüdügümü hissetirmemeye calisti .. Sevgisi okadar yücedi ki
bende babami cok aramadim .. yani alistim onsuzluga ..

ama ilk okul dönemleri öteki cocuklarin babalari almaya geliyordu okuldan ..
eve gelip sessiz sessiz agladigim cok oluyordu .. benim niye babam yok niye gitti diye ..
Daha sonra dedigim gibi aklim basima geldikce anladim ki böylesi daha iyimis ..
Kavga dövüs bir evde onunla yasamaktansa ..

Annem sayesinde Meslegimi yaptim .. Annem Sayesinde Cok iyi yetistirildim ..
Annem Sayesinde Sevgiye doydum .. Annem Sayesinde herseyim dört dörtlük ..

Ve ben Annemin bizim icin sarfettigi cabalarini ve fedakarliklarini gördügüm icin onunla gurur duyuyorum ..
vede hicte heba olup kendimi degersiz görmedim .. aksine Kendimi daha cok degerli görüyorum
cünkü Annem Beni Tek Basina Böyle mükemmel yetistirebildi .. :70:

sorunun cevapi tam olarak bumu bilmiyorum ama
gercek yasanti örnekleri dedigin icin yazmak istedim ..
saygilar :71:

bence bu o kişinin yapısından kaynaklanmış.herhalde kompleksli bir kişiliği varmış.burnunu falan da taktığına göre.baba olmasa başka bir şey takacaktı.

benim de babam ben 12 yaşımdayken vefat etti.
annem 4tane kız çocukla bir başına kaldı.
sabahın kör ışığında işe gider, akşam geç saatte eve gelirdi.
pazar günleri izni bile yoktu. tam 14 yıl bu şekilde çalıştı kurban olurum ben ona.
hiç bir zaman oturup aman efendim ben neden babasızım, madem babam yok kötü biriyle evleneyim demedim.
aksine, daha çok düşünüp, daha sağlam bir evlilik yapıp, annemin çektiklerini çekmemek için uğraşır oldum.
o bahsettiğiniz kişinin yaşadığı kesinlikle "baba sevgisi, baba özlemi" değil.
aşağılık kompleksine kapılmış, belki de ilgi delisi olduğu için dikkat çekmeye çalışıyor.

Malesef babasız büyümek çocuklarda problemlere yol açıyor. Yetişkin bile olsa ilişkilerine de yansıyor bu. Sorunlu olabilecek ilişkiler psikolojisini ciddi olarak etkileyebilir. Çünkü zaten geçmişten gelen bir hassasiyet var. Psikolojik hatta psikiyatrik sorunlar yaşayabilir. Bu nedenle sağlıklı ve güvene dayalı ilişkiler kurmasında yarar var.

CEVAPLARINIZ ICIN TESEKKUR EDERIM.ANNELERINIZ BU BUYUK MUCADELEDE EVLATLARINA KANAT GERDIKLERI ICIN INSALLAH CENNET ANNELERINDENDIR (AMIN).SIZLERI DE TEBRIK EDERIM ANNELERININ CABALARINI TAKDIR ETTIGINIZ ICIN...AMA INSALLAH MUTLU olanlar sadece iki kisi degildir!!!!!SEVGILERIMLE...

Benim de annem ve babam boşandığında ben sanırım lisede filandım. Babam aldatmıştı, boşandılar. Kavga gürültü birarada yaşamaktansa böylesi çok daha iyi oldu diye düşündüğümü hatırlıyorum o zamanlar. Hala da aynı şeyi düşünüyorum. Annesi babası boşanmış insan düzgün insan değildir mantığını da hiç anlayamadım hayatım boyunca. Herkesin harika bir aile hayatı olamayabiliyor, bu insanların hepsi kötü insanlar mı oluyor? Ya da harika aile hayatı olanlar çok iyi insanlar mı oluyor? Kesinlikle hayır. Bunlar cahil insanların oluşturduğu ve topluma malettiği ön yargılar. Bahsettiğiniz kişinin asıl sorunu babasızlık değil bana kalırsa. Başka problemleri olabilir diye düşünüyorum, bir uzmanla görüşmesinde fayda var.

arkadasının cocugu varmıymış ki?? bu düşünceler cocugundada olur diemi korkuyomuş anlamadım ben???

en önemli yasinda bi cocuk icin ciddi bir travma o noktaya gelmeden öncesindede 5 yasindaki cocuk kim bilir neler görüp neler yasamistir ondan sonrasida gelmistir arkadas ortami v.s.a isin icine birde kisilik girdimi hassas ise zor bi durum umarim tedavisine devam ediyordur

evet,bu adamın neler hissediğini çok iyi anlııyorum..
kişiliği bozuk,yada özgüven eksikliği demeyin arkadaşlar,hayatta her olumsuz şeyi,bu durumdaki insan döndürüp dolaştırıp ona bağlıyor...
her bunalımda geçmişine dönüyor...sonraki hayatı çok güzel olsa bile,o eksiğin boşluğu hiçbir zaman dolmuyor...geçmişte yaşamaktan,bu günü ve geleceği görmüyor...

allah kimseyi anne ve baba sağken yetim bırakmasın ! (amin )

Back
X