bir erkeğin hamile bir bayana yaklaşımı nasıl olmalı

evet bana göre hamıle kadının da sucu var,kendisine sorulan bu kadar özel sorulara cevap vermek yerine ,soru soran kişiye lütfen bu konuları konusmayalım diyebilir ,buna regmen adam soruyorsa adamda sorun var demektir..

İşte bu düşüncenin kocam dışarda mini etek giymiş kadınlara bakıyorsa o kadınlarda da suç vardırdan hiç bir farkı yok bence. Herkes sizinle aynı değer yargılarını paylaşmak zorunda değil. Başka insanlara nelere cevap verecek neleri normal karşılayacak şeklinde bir şeyleri dayatamazsınız. Ancak kendinize ve eşinize dikkat edebilirsiniz ve onların davranışlarını değiştirmeye çalışabilirsiniz. Kimi insan canının bir şey aşermesini ya da bebeğinin kıpırdamasını çok mahrem bulmayabilir.

Bu konuda yanlış bir şey varsa bu sadece eşle konuşarak halledilecek bir şey. Onu uyararak engellenebilecek.

Tabiki de böyle sorularla muhatap olunca istediğiniz gibi cevap verirsiniz. Özgürlüğün güzel tarafı bu. Tıpki diğer arkadaşın da tersleyip terslememekte özgür olması gibi. Ayrıca benim konum bu da değildi. Ben suçun kadına atılmasına karşı çıktım. Siz de beni alıntılayarak kimse öyle bir şey yapmadı demişsiniz. Ben de yapılan yorumlara işaret ettim sizi alıntılayarak sadece.

Kocanız mini etek giymiş kadına bakıyorsa kadının bir suçu yoktur.
Ama kocanız mini etek giyen kadına haddina aşan şekilde davranıp kadın da bundan memnun oluyorsa o kadını da değerlendirmek gerekiyor.
Canınının bişey isteyip istemediğini sormak, bebeğin kıpırdayıp kıpırdadığını sorması benim değerlerime göre olabilriliği yüksek bir durum değil.
Hem de herkesin içinde böylesine özel bir ilgi rahatsız edici gelir.

Kimse öyle birşey yapmadı demedim ben.
Hamile kadının da hatalı olduğunu söyleyen ilk kişi olarak cevap verdim sadece.

Son düzenleme:
bazı insanlar vardır özel sorular soramazsın belki samimiyet belki başka şey olsun yada olmasın karşıdakinin fıtratı gereği
eşiniz o rahatlıgı bulmuş olmalıkı sormuş bu soruları
bence çok garip hani garip olan şu sizde hamilelik yaşamıssınız ve ilgilenmemiş
neden bu kadınla ilgileniyor kafa karıştırıcı...

Birlikte çalıştığım arkadaş 1 çocuk babası ve benden 4 yaş küçük.

Sürekli ne yerse yarısını verir istemem zorla bir lokmasını yememi ister, uyku bastırıyor mu, ayakların şişiyor mu der.

Gayet insani şeyler değil mi bunlar ?

Valla anlamadım bunun sorulması neden tuhaf, yada sorulunca karşımızdakini niye terslememiz gerekiyor :44:

arkadaşlar önceden de vardı samimiyetleri. Ben sonradan onların arasına katıldım tabi önceki muhabbetlerini bilmiyorum.İyi ki de bilmiyorum.Benim yanımda böyle konuşmalar şakalaşmalr falan yaşanıyorsa benden önceki acaba nasıldı diye de düşünmeden edemiyorum.
Eşime rahatsızlığımı söyledikçe onun hoşuna gitti.Kıskandığımı falan düşünüyor.Ama anlamadığı nıokta ben dışarıdan bu konuşmalara tanık olunca gururum inciniyor.
Evet yanımızda 4.kişiler de oluyor.Dışarıdan ne konumda olduğumla falan ilgilenmiyorum.Çevre ne der falan muhabbetleri de çok umurumda değil.Çünkü artılarımın etrafımdaki insanlardan daha fazla olduğunu düşünüyorum.Ve kendime yakıştıramıyorum.
Şüpheleniyorum bir şeylerden haksızlık da etmek istemiyorum.Zoruma gidiyor kısacası.
Benim iki hamileliğimde de hiçbir erkek çok ilgi göstermedi.gösteremezdi de.
Doğuma 3 ay kala nöbetten düşeceğimi müdür bey arkadaşlara duyururken erkek öğretmenlerden biri "Hocam hiç bize bir şey fark ettirmedin, oldu mu bebek o kadarlık" dediği için kıpkırmızı kesilmiştim.
Anlam veremiyorum bir türlü.

bunun mini etek giyip giymemekle alakası yok ,yani en azından ben bu konuda kadını suclamam etek giydiği için ama hamılelık gibi özel şeyler bana göre özel kalmalı ve bir erkekle üstelik kan bağı olmayan sadece iş arkadaşıyla paylaşılmamalı yani ben böyle birşeyi yapmazdım soran olursa da kibar bir şekilde tavrımı koyardım neyse konumuza dönelim...

ben sadece kendi fikirlerimi söylüyorum cümleye bence ,bana göre diye başladım ,illa böyle olmalı demedim kimseye dayatma yaptıgımı da düşünmüyorum dikkatinizi çekerim,hamile olan kişi hormonların etkisiyle pohpohlanmak istiyor olabilir ama bazı şeyleride düşünmesi gerekir sonuçta 3 ü de aynı yerde çalışan insanlar konustugu erkegın karısıda orda ve basından 2 gebelık gecmıs eşine bile bu kadar ilgi göstermezken baska bir kadının hamılelıgı ile bu kadar ilgilenmesi anormal ,ortada hata var ise 2 tarafında hatası vardır tabi erkeğin hatası biraz daha fazla ,şahsi düşüncem bu yönde

Son düzenleme:

anormallik şurda adam kendi eşinin 2 hamılelıgınde de bu kadar ilgi göstermeyip,baska bir kişinin hamılelıgı ile ilgilenıyor olması.

Birine hamileliği ile ilgili sorular sormak (eğer kendi eşinin hamileliği ile de ilgilenmiş olsaydı ) had aşıcımıdır değil midir bence tartışılır. tutup da hamilelikte gögüsler hassaslaşıyormuş doğru mu yada büyüyormuş seninki büyüdü mü diye sormamış. Aşeriyor musun hareket ediyor mu demiş. Kaldı ki kadının cevaplarını bilmiyoruz bile. Belki yüzeysel ya da anaç cevaplar verdi.

Kocanız mini giyen bir insana haddini aşan bir hareket yaparsa ve kadın da bunu terslemezse yine en büyük ve en temel suç kocanızdadır. Hatta size karşı suç işlemiş kişi kocanızdır. Hatta kadın gelse baştan çıkarsa gene de öyledir. Ama bugün karşılaştığım başka başlıklardaki yorumlara bakarsak koca gene affedilir ama kadın yollu olur.

Tabi ki de insani şeyler ne güzel.Yalnız tuhaflığını söyleyeyim.Benle de paylaşıldı yiyecekler.Aama kendi hamileliğimde eşim tarafından ilgi pek görmedim.Şimdi bir başkasına aynı ortamda yapması garip geliyor.
Peki o arkadaşınız eşi de sizleyken özel olarak ilgileniyor mu yine aynı şekilde?
Belki de ben abarttım bilmiyorum yaaa.

insanın o bebeğin babasımı diyesi geliyor malesef

benim hamileliğimde benimle ilgilenmiycek arkadaşının hamileliğinde ilgili biri olacak oooo ikisinin yanında sokarım lafımı sadece eşim varken demem

vıcık vıcık olan erkeklerden nefret ediyorum.erkek dediğin oturmasını, kalkmasını ,ağırlığını, konusmasını herzaman korumalı

Şimdi sıkıntı ortadaki "hata"nın göreceli olmasında. Yani pek tabi size yanlış gelebilir, ama belli ki kadına gelmemiş. Kadın nerden bilsin kocasının kendi karısının hamilelikleri ile ilgilenmediğini. Açıkçası eğer sadece bebeğin hareketleri ve aşerme ile ilgili soruyorsa ben terslemezdim diye düşünüyorum. (Asılma şeklinde değilse tabi. Ama asılma şeklindeyse zaten konunun hamilelik olmasına da gerek yok günaydın kelimesi bile terslenebilir arkadaşlık bitirilebilir.) Ve tutup da biri şuna bak bebeğinin kıpırtılarını elin adamlarıyla konuşuyo diyen biri çıkarsa bu cümlelerin ne kadar kırıcı olduğunu göstermek istiyorum sadece.

canım ben abarttığını düşünmüyorum. Yani şimdi sen hamile kalsan bu soruları soracak mı? Bir de her gün mü soruyor? Yaksa konu tıkandığında falan" ee bebek ne yapıyor bugün" gibi mi soruyor?

Sizin takıldığınız nokta sizinle ilgilenmemesi olmuş. O yüzden sizin yanınızda başkasıyla ilgilenmesi sizi sinirlendiriyor.

eğer sizle ilgilenmiş olsaydı emin olun bu kadar takılmazdınız.

Arkadaşımın eşini sormuşsunuz, işyerine uğrarsa aynı ortamda oluyoruz. Ve her geldiğinde illa minik bir hediye ile gelir fırfırlı don, çorap vs. Bizde öyle eş yanında konuşmama , eş yokken konuşma gibi birşey yok zaten.

pardonda esinize ne oluyormus birde diyorsunuzki benimle ilgilenmedi hamileyken ben sahsen rahtsiz olurum hem hamile bayan acisindan hemde sizin acinizdan

Kötü niyetle sorduğunu düşünmüyorum üstelik siz yanındayken soruyormuş.Ama biraz tuhaf gerçekten.

Gereksiz kıskançlıklarım yoktur.Eşim kız arkadaşımla da konuşabilir,sohbet edebilir,hele ki hamileyse nasılsın diye sorabilir,yemeğinden verebilir.Ama karnındaki kıpırdamasından,canın çektiği şeye kadar sorması etik değil,insani değil,laubalilik.Eşiniz bunu art niyetle yapmıyordur ama hoş değil.Ben hamile olsam,bir erkek arkadaşım da dahi olsa böyle sorular sormasına da müsade etmem.Belki kadın da rahatsız oluyordur ama kırmamak için tepki vermiyordur.Eşinize kızarak değil de,özellikle evli ve hamile kadınlara bir erkek olarak bu tür özel sorular sormaması gerektiğini,insanlaırn da yanlış anlayabileceğini anlatın.

Herkesin değer yargıları farklıdır.
Bana göre haddini aşan cümleler size göre değil.
Ben uyarırım size normaldir.
Bunu tartışmanın manası yok.
Alıntı yapmamın nedenini de bahsetmiştim. Sonra fikirlerimizi söyledik birbirimize.
Siz kadın ne yaparsa yapsın tek suçlu erkektir gibi konuşuyorsunuz.
Bana göre karşılıklıdır.
İzin veren yapan diye.
Kadın baştan niye çıkarırsa niye suç işleyen sadece kocadır anlayamıyorum kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…