- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
evet bana göre hamıle kadının da sucu var,kendisine sorulan bu kadar özel sorulara cevap vermek yerine ,soru soran kişiye lütfen bu konuları konusmayalım diyebilir ,buna regmen adam soruyorsa adamda sorun var demektir..
Onu söyleyen normal değil. Hemfikiriz.
Ama dediğim gibi biri bana canın bişey istiyor mu dese, ya da kıpırdıyor mu gibi sorular sorsa haddini aşıyorsun derim.
Sorarken yanımdakilerden çekinmiyorsa ben de cevabını verirken yanımdakilerden hiç çekinmem.
Ayrıca bu soruları cıvık muhabbet olarak düşünmüyorsa kadın, adam da cıvık değil o zaman anlamına gelir.
İşte bu düşüncenin kocam dışarda mini etek giymiş kadınlara bakıyorsa o kadınlarda da suç vardırdan hiç bir farkı yok bence. Herkes sizinle aynı değer yargılarını paylaşmak zorunda değil. Başka insanlara nelere cevap verecek neleri normal karşılayacak şeklinde bir şeyleri dayatamazsınız. Ancak kendinize ve eşinize dikkat edebilirsiniz ve onların davranışlarını değiştirmeye çalışabilirsiniz. Kimi insan canının bir şey aşermesini ya da bebeğinin kıpırdamasını çok mahrem bulmayabilir.
Bu konuda yanlış bir şey varsa bu sadece eşle konuşarak halledilecek bir şey. Onu uyararak engellenebilecek.
Tabiki de böyle sorularla muhatap olunca istediğiniz gibi cevap verirsiniz. Özgürlüğün güzel tarafı bu. Tıpki diğer arkadaşın da tersleyip terslememekte özgür olması gibi. Ayrıca benim konum bu da değildi. Ben suçun kadına atılmasına karşı çıktım. Siz de beni alıntılayarak kimse öyle bir şey yapmadı demişsiniz. Ben de yapılan yorumlara işaret ettim sizi alıntılayarak sadece.
İşte bu düşüncenin kocam dışarda mini etek giymiş kadınlara bakıyorsa o kadınlarda da suç vardırdan hiç bir farkı yok bence. Herkes sizinle aynı değer yargılarını paylaşmak zorunda değil. Başka insanlara nelere cevap verecek neleri normal karşılayacak şeklinde bir şeyleri dayatamazsınız. Ancak kendinize ve eşinize dikkat edebilirsiniz ve onların davranışlarını değiştirmeye çalışabilirsiniz. Kimi insan canının bir şey aşermesini ya da bebeğinin kıpırdamasını çok mahrem bulmayabilir.
Bu konuda yanlış bir şey varsa bu sadece eşle konuşarak halledilecek bir şey. Onu uyararak engellenebilecek.
Birlikte çalıştığım arkadaş 1 çocuk babası ve benden 4 yaş küçük.
Sürekli ne yerse yarısını verir istemem zorla bir lokmasını yememi ister, uyku bastırıyor mu, ayakların şişiyor mu der.
Gayet insani şeyler değil mi bunlar ?
Valla anlamadım bunun sorulması neden tuhaf, yada sorulunca karşımızdakini niye terslememiz gerekiyor :44:
Kocanız mini etek giymiş kadına bakıyorsa kadının bir suçu yoktur.
Ama kocanız mini etek giyen kadına haddina aşan şekilde davranıp kadın da bundan memnun oluyorsa o kadını da değerlendirmek gerekiyor.
Canınının bişey isteyip istemediğini sormak, bebeğin kıpırdayıp kıpırdadığını sorması benim değerlerime göre olabilriliği yüksek bir durum değil.
Hem de herkesin içinde böylesine özel bir ilgi rahatsız edici gelir.
Birlikte çalıştığım arkadaş 1 çocuk babası ve benden 4 yaş küçük.
Sürekli ne yerse yarısını verir istemem zorla bir lokmasını yememi ister, uyku bastırıyor mu, ayakların şişiyor mu der.
Gayet insani şeyler değil mi bunlar ?
Valla anlamadım bunun sorulması neden tuhaf, yada sorulunca karşımızdakini niye terslememiz gerekiyor :44:
bunun mini etek giyip giymemekle alakası yok ,yani en azından ben bu konuda kadını suclamam etek giydiği için ama hamılelık gibi özel şeyler bana göre özel kalmalı ve bir erkekle üstelik kan bağı olmayan sadece iş arkadaşıyla paylaşılmamalı yani ben böyle birşeyi yapmazdım soran olursa da kibar bir şekilde tavrımı koyardım neyse konumuza dönelim...
ben sadece kendi fikirlerimi söylüyorum cümleye bence ,bana göre diye başladım ,illa böyle olmalı demedim kimseye dayatma yaptıgımı da düşünmüyorum dikkatinizi çekerim,hamile olan kişi hormonların etkisiyle pohpohlanmak istiyor olabilir ama bazı şeyleride düşünmesi gerekir sonuçta 3 ü de aynı yerde çalışan insanlar konustugu erkegın karısıda orda ve basından 2 gebelık gecmıs eşine bile bu kadar ilgi göstermezken baska bir kadının hamılelıgı ile bu kadar ilgilenmesi anormal ,ortada hata var ise 2 tarafında hatası vardır tabi erkeğin hatası biraz daha fazla ,şahsi düşüncem bu yönde
Tabi ki de insani şeyler ne güzel.Yalnız tuhaflığını söyleyeyim.Benle de paylaşıldı yiyecekler.Aama kendi hamileliğimde eşim tarafından ilgi pek görmedim.Şimdi bir başkasına aynı ortamda yapması garip geliyor.
Peki o arkadaşınız eşi de sizleyken özel olarak ilgileniyor mu yine aynı şekilde?
Belki de ben abarttım bilmiyorum yaaa.
Tabi ki de insani şeyler ne güzel.Yalnız tuhaflığını söyleyeyim.Benle de paylaşıldı yiyecekler.Aama kendi hamileliğimde eşim tarafından ilgi pek görmedim.Şimdi bir başkasına aynı ortamda yapması garip geliyor.
Peki o arkadaşınız eşi de sizleyken özel olarak ilgileniyor mu yine aynı şekilde?
Belki de ben abarttım bilmiyorum yaaa.
Birine hamileliği ile ilgili sorular sormak (eğer kendi eşinin hamileliği ile de ilgilenmiş olsaydı ) had aşıcımıdır değil midir bence tartışılır. tutup da hamilelikte gögüsler hassaslaşıyormuş doğru mu yada büyüyormuş seninki büyüdü mü diye sormamış. Aşeriyor musun hareket ediyor mu demiş. Kaldı ki kadının cevaplarını bilmiyoruz bile. Belki yüzeysel ya da anaç cevaplar verdi.
Kocanız mini giyen bir insana haddini aşan bir hareket yaparsa ve kadın da bunu terslemezse yine en büyük ve en temel suç kocanızdadır. Hatta size karşı suç işlemiş kişi kocanızdır. Hatta kadın gelse baştan çıkarsa gene de öyledir. Ama bugün karşılaştığım başka başlıklardaki yorumlara bakarsak koca gene affedilir ama kadın yollu olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?