• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir erkeğin para yemesi..

Her zaman için kadına biçilen toplumsal rol ve yol açtığı kısıtlamalardan dem vurup kadının geleneksel yargılardan sıyrılıp daha birey olmasını savunurum ve eril düzene lanet ederim. Ama şimdi bu konudaki mesajları okuyunca ciddi anlamda erkeğe biçilen role de üzülmeye başladım. "Erkeggg olacak adam olacak" nedir ya?

Ben vermem kartimi. Alisverisde kullanacaksak, ki ben ısrar edersem esim kabul eder, o zaman çantamdan cikarir öderim. Yine de vermem kartimi. Istemez zaten esim de. Ne munasebet.

Kadinlarin calismasini her zaman desteklemisimdir hala da destekliyorum ama sadece kadinin calismasini da hicbir zaman desteklemedim. desteklemeyi de dusunmuyorum. hadi es bir kac ayligina isten cikti ama is ariyorsa hic birsey denmez ama kadin parayi getiriyor adamda yemekten baska hic bi is yapmiyorsa o iste bir terslik var demktir

ben eşimin maaşını hiç görmem cünkü kredi kredi kartları otomatık odemeler derken 50 tl kalmıyor..cam fanusum var içine maaşı aldıgım gıbı koyuyorum..eşim ordan alıyor..bazen komple elıne verdıgım bıle oldu...evlendıgımız ılk aylar odemelerı ayarlayamamıstık..eşimin cebınde kuruş yoktu.gittim cuzdanına koymuştum..

ama öyle paso hedıyeler almak sımartmak bana ters...ozel gun dısında coşmayalım lutfen:KK14:

....
Karılarının maaş kartlarını alıp içinden çok az miktar verenler, erkeğe harçlık verip onu besleyenler, telefon alanlar ve daha neler neler, adamlar evde keyfe keder oturuyor bazı kadınlar onları resmen ödüllendiriyor
bir tek bana mı garip geliyor bu durum?
Yoksa roller mi değişmeye başladı

bu konu tek taraflı bir mesele değil bence, erkeklerin bunu uygulayabilmesi için karşında bu durumu kabul eden bir kadın olması gerekiyor, haksız mıyım? bana da çok ters gelen bir durum ama herkesin kendi seçimi... hayat boyu seçimler yapıyor ve bunun sonuçlarını yaşıyoruz.

flort zamanı kadın dahi olsa surekli birseyler isese itici geliyor bana ki erkekde daha fena benimde bir iki basıma gelmişti baslarda icimden gelerek birseyler hediye etmiştim bundan dolayı yuz bulduki bana sunu alsana demeye basladı o anlarda sogumaya baslıyor insan bir erkege hic yakısmıyor

Erkek keyfinden oturuyorsa bu bence doğru değil. Çünkü Dinimizde evin nafakasını erkeğe yüklemiştir. Kadının böyle bir sorumluluğu yok. Ama diyelim iş arıyor ama bulamıyor, yada ne bileyim sınava falan hazırlanıyorsa bence sıkıntı yok. Hayat müşterektir. Sevdiğin insan için bir miktar sıkıntıya katlanmakta sorun yok.

Ben bu durumu heralde tüm ömrüm boyunca anlayamayacağım..
Etrafımda da bu tür insanlar giderek çoğalmaya başladı, hatta burada bile o kadar çok ki..
Halbuki evlenmeden evvel hiç bilmezdim böyle erkeklerin varlığını..
Karılarının maaş kartlarını alıp içinden çok az miktar verenler, erkeğe harçlık verip onu besleyenler, telefon alanlar ve daha neler neler, adamlar evde keyfe keder oturuyor bazı kadınlar onları resmen ödüllendiriyor
bir tek bana mı garip geliyor bu durum?
Yoksa roller mi değişmeye başladı

Hımmm bu ben oluyorum galiba. eşim 2 yıldır falan çalışmıyor. (1 senesi askerdi)
Geçen hafta ona telefon aldım :)
Adam iş bulamıyor napayım ki "tüüüü seni işe yaramaz git hamallık yap" diyecek halim yok malesef..
"Ayyy canım kocacım ben akşamlara kadar çalışırken sen evde ne güzel de yatıyosun" da demiyoruz.
Ömür boyu karım çalışsın bana baksın diyenleri bilemiycem onlar bana da ters geliyor.

sinek kadar kocam olsun başımda bulunsun
sinek kadar eri olanın dağ kadar veri olurmuş....
al sana 2 neden
işte bu sebeplerden kadınlar öyle dandik adamlara bakmak zorunda kalıyor
ne demek ben çalışıp para kazanacağım adamdan harçlık alacağıım vallahi miğdem bulandı.
anne babaların kızları evlennn evlennn diye zorlamalartının nedeni biraz da ..iğrençç

Back
X