• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir erkeğin para yemesi..

Maşallah bu konularda çok sevimli bir çiftsiniz...
En güzelide zaten bu ama benim dediğim durum eşiniz evde bos bos otursa ve iş aramasa ne yapardınız yani ona bakarmıydınız onun siz baktığı gibi?
Ben dediğinizi anladım zaten elbette öyle bos boş yatan adama kimse bakmaz bakmamali. Insanlik hali elbette sorunlar yasanabilir, issiz kalinabilir. Onemli olan birbirinizi tamamlamakttir. O issizse sen çalışıp onu tamamlicaksin yuvani devam ettirceksin. Amma oyle koca totosunu devirip seni sömürü olayina geçiyorsa asla. Bn simdi bile eşim bana para verdiğinde binlerce teşekkür ediyorum. Sonucta bana bakmak zorunda deil. Beni sevdigi icin bu dönemde çalışmadigim için beni idare edior bende onu mutlu etmeye çalışıyorum. :-D

hmm bu düşüncede güzelmiş canım
bizde herşeyi eşim ödüyor.. ben de bazen ev alışverişi yapıyorum..
Karttan maaşımı cekip bana getirir yalnız benimkini değil kendininkinide getirip bana veirir beraberce ayrırız şu şuraya bu buraya diye..

hayır tabiiki sizin eşinize helal olsun
işte ideal erkek bence bu ek iş yaparak evinin geçimini daha da iyi sağlamaya çalışan adam
helal olsun:)

kart verince size göre ne yanlış oluyor..?

içimi ferahlattın canım
allah razı olsun kendisinden çok mücadelecidir.
hedefleri var hedeflarını düşündükçe çalışma isteği oluyor

ben de onu hiç bi konuda zorda bırakmamaya sıkmama bunaltmamaya çalışıyorum
k kartı bu ay yüksek dediği zaman onun bi limiti vardır mesela 200 tl ,asla bişi almam
çünkü hesabını yapmıştır o

şükür geçiniyoruz Allah Herkese iş raslığı huzur mutluluk versin

Ben dediğinizi anladım zaten elbette öyle bos boş yatan adama kimse bakmaz bakmamali. Insanlik hali elbette sorunlar yasanabilir, issiz kalinabilir. Onemli olan birbirinizi tamamlamakttir. O issizse sen çalışıp onu tamamlicaksin yuvani devam ettirceksin. Amma oyle koca totosunu devirip seni sömürü olayina geçiyorsa asla. Bn simdi bile eşim bana para verdiğinde binlerce teşekkür ediyorum. Sonucta bana bakmak zorunda deil. Beni sevdigi icin bu dönemde çalışmadigim için beni idare edior bende onu mutlu etmeye çalışıyorum. :-D
nasıl zorunda değil..
tabii ki zorunda bence eğer evleniyorsa bir erkek karısına çocuğuna yetebilmeli
evine ekmek getirmeli..

içimi ferahlattın canım
allah razı olsun kendisinden çok mücadelecidir.
hedefleri var hedeflarını düşündükçe çalışma isteği oluyor

ben de onu hiç bi konuda zorda bırakmamaya sıkmama bunaltmamaya çalışıyorum
k kartı bu ay yüksek dediği zaman onun bi limiti vardır mesela 200 tl ,asla bişi almam
çünkü hesabını yapmıştır o

şükür geçiniyoruz Allah Herkese iş raslığı huzur mutluluk versin
Allah senden de razı olsun güzel insan:)
Herkesin bir limiti vardır , zaten bir adam zengin olduysa arkasındaki kadına bakacaksın
Rabbim yoklukla imtihan etmesin...

nasıl zorunda değil..
tabii ki zorunda bence eğer evleniyorsa bir erkek karısına çocuğuna yetebilmeli
evine ekmek getirmeli..
Şöyle düşünün bir kadin nasil evde yatan eşine bakmak zorunda deil erkek içinde öyle. Ama sevgi olunca, es adam olunca sorumluluk ediniyor. Eşini mutlu etmek icin çabalıyor biliorki esi de onun için evde çalışıyor. Ama adam adam olmayınca iste calisip evine para getirse de, evde yatıp kari parasi da yese olmuyor olmuyorr... eve para getirse kadının burnundan getirior, yatsa kadini sömürüp duruyor. Eger biri digeri icin cabaliorsa, bu, sevgi icin ask icin olmali zorunluluktan degil.

hmm bu düşüncede güzelmiş canım
bizde herşeyi eşim ödüyor.. ben de bazen ev alışverişi yapıyorum..
Karttan maaşımı cekip bana getirir yalnız benimkini değil kendininkinide getirip bana veirir beraberce ayrırız şu şuraya bu buraya diye..
Biz nakit ödemeler yapmadığımız için para taksimi de olmuyort. İnternet bankacılığından hallediyoruz hemen.
Maaş günlerimiz de farklı zaten istesek de birleştiremeyiz herhalde maaşları :)

Hayat müşterektir. Bizde hesap bende durur, ekonomi konusunda daha becerikli olduğum için. Eşim içinden çok az bir miktar alıp bana gönderir. Ödemeleri yapar, bütçeyi ayarlarım. Ama tam tersi olsaydı da sorun etmezdim. Aldığım maaşı eşime göndermek, evin bütçesini onun ayarlaması koymazdı. Bu problem edilecek bir şey değil ki.

Diğer konuya gelince insanların kendi kararları. Eşine, sevgilisine hediyeler almak hoşuna gidiyordur belki. İmkanı varsa neden olmasın. Kadın parası, erkek parası diye bir şey söz konusu değil benim açımdan. Bir erkek sevgilisine, karısına hediye alınca ya da cebine harçlık koyunca yine bu gözle bakabiliyor, kadın para yiyor diyor musunuz?

Benzer şeyler yazacaktım ben de. Ben maaşımı eşime veririm evin ödemelerini, harcamalarını o yapar bana da yüklü miktarda harçlık verir. Ben hiç gocunmuyorum çünkü maddi konularda eşim daha tutumlu ve dikkatlidir.

Kadın erkek eşitliğine inanıp sonra her şeyin erkeğe yüklenmesine karşıyım. Erkek ha babam alan yapan yediren gibi görülüyor maalesef.

Hayatın müşterekliğine, birlikte kazanıp birlikte harcamanın gerekliliğine inanıyorum
Ama biri yatsın, diğeri çalışsın olmaz
Fikrimce çocuk büyüten bir kadın çalışmamayı seçebilir, çünkü zaten bu en ağır işten daha zor, çocuğun da ilk yıllar anneye çok ihtiyacı var. Ama çocuk yoksa kadın çalışmalı, çünkü o zaman keyfiyeten evde oturup kendini baktıran adamın konumuna düşüyor. Geçici süreler olan hastalık, işsizlik vs.. gibi durumlar istisnadır, herkes çalışmalı kadın da erkek de

Ben su an is bulamadigim daha dogrusu atanamadigim icin calismiyorum. Evdeyim butun gun ve haftada belki 2 kere yemek yapiyorum. Esim bunu hic sorun etmedi. Aksam 8'de isten gelmesine ragmen "yapmami istedigin bir sey var mi?" diye sorar. Ev isleri sadece kadinin gorevi degil bence de. Ama ben su an calismadigim icin sadece evi supurmesini istiyorum kocamdan. O da yapiyor. Ve ben onun camasirlarini yikayip utuledigimde bana tesekkur ediyor tipki @Sephora85 arkadasimizin esi gibi. Olmasi gereken buyken esleri boyle kadinlar sansli addediliyor. Halbuki bu normal olan.

Calismadigim icin esim bana haftalik para veriyor. Evin butun sorumlulugu kendisinde. Ve parayi yonetmeyi bilen bir insan oldugu icin hepsini bana ver ben idare edecegim demedim. Oyle olmasaydi derdim, o da verirdi.
Is arayip is bulamayan erkek veya kadin idare edilmeli kesinlikle. Ama sorumsuz bir erkege sonsuz yardimda bulunmak bana gore bir sey degil. Kadina gelirsek calismasi cok daha iyidir. Hele de erkek yettiremiyorken "kocam bana bakmak zorunda, calismam ben." demesine cok cok karsiyim. Fakat cocuk olduktan sonra o tempoyu her kadin kaldiramayabilir ve calismak istemeyebilir, bu goze batmamali.
Kisacasi karsinizdaki insan guvenebileceginiz bir insansa her seyinizi teslim edebilirsiniz. Guvenemeyeceginiz insanla da beraber olmayin zaten.

Bizde tam tersidir yani şöyle anlatayım; Ben çok hesapsız yaşayan biriyim şunu şuradan kısayım şu ödemeleri yapayım gibi yapım yok çok da olmasını isterdim ama malesef bu konuda çok savruğum :KK43: eşim aksine hesabını çok iyi bilir her ay ödemelerimizi o yapar bütün evdeki ekonomiyi o sağlar iyi ki hayatımda bazen düşünüyorum benim gibi bir kocaya rast gelseydim halimiz perişan olurdu sanırım o_O Bu arada ikimizde çalışıyoruz her ayın 5 inde maaşlarımız yatar maaş kartımı alırım kendime ayırdığım bir bütçe var onu kendime alırım geri kalan ücreti eşime teslim ederim ve bu durumdan çok memnunum bizde para bende dursa böyle hesaplı düzgün gidemezdik :KK14: bu arada aylık olarak kendime aldığım bütçe bittiyse her zaman eşim sağolsun hemen takviye yapar lafı bile geçmez aramızda :KK51:

arkadaşlar med zaten paraların eşinizde toplanmasına karşı değil,
kartın zorla alınıp kadınların köleleştirilmesine karşı..

katılıyorum..

çook itici böyle tipler..ben aldığım gibi kiraya gider param.100 tl kalır onuda biriktiririm.harçlıığımı o verir.kira vermesemde benden para talep etmez asla.Allah korusun

benımde cevremde bi erkek vardı para sömuren.. hayatımdan cıkardım onu .. suan ohh ne alayım ki ne ohh :))) en iyisi onu hayatınızdan cıkarmak

arkadaşlar med zaten paraların eşinizde toplanmasına karşı değil,
kartın zorla alınıp kadınların köleleştirilmesine karşı..

katılıyorum..
Arkadaşım sağolasın aynen öyle ya
Bir anlatamadım derdimi:((
benımde cevremde bi erkek vardı para sömuren.. hayatımdan cıkardım onu .. suan ohh ne alayım ki ne ohh :))) en iyisi onu hayatınızdan cıkarmak

En iyisini yapmışsınız
Bırakın böyle erkek müsfettelerini ya...

Para kazanmak cok kolay olmasa gerek. Bence kadimda calisacak durumdaysa calismali. Ama maas kartlarinin bir kiside toplanmasi cok sacma..herkes emeginin karsiligini kendi almali. Herkes parasinin hesabini bilmeli. Bence erkeklerin eslerinin maas kartini almasi son derece sacma. Herkes kendisi ceksin maasini odenecekler paylasilsin. Bu kadar karisik birsey yok. Bu erkeklerde maas kartlarini kadn verince almam demiyo. Sanki o paralar cok kolay kazaniliyor.

Aile denilen şeyde para ayrımı yapılıyorsa bana da o aile aile gibi gelmiyor. Yok sen az kazandın, yok ben çok kazndım, yok bankadan parayı sen çektin yok ben çektim.. Aile bu ya, para ortak harcanıyorsa sorun yok.

Erkeğin her ne sebeple olursa olsun kadına sırtını dayaması çok çirkin. Malesef günümüzde çok arttı böyle erkekler.

Back
X