• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir erkeğin para yemesi..

Ben de hoş bulmuyorum.
Bahsedilenin bütçeyi yönetmek olduğunu düşünmüyorum resmen kullanılmak.
Annem de evlendiklerinde maaş kartını babama vermiş.
Babam kendi ailesine türlü yardımlar yapmış, gezmiş, tozmuş ve bir şekilde kıt kanaat bir geçim olmuş.
Annem anlatır hep düdüklü tenceremi satmıştım o kadar kötüydük diye. İkisi de memur oysa ki...
Aradan 15 yıl geçince annem ipleri eline alıyor ve bu sefer kartlar anneme geçiyor. Sonuç: şu an evleri, arabaları ve yazlıkları var.
Resmen babam kadın parası yemiş gezmiş.

işte beklediğim yorum gene senden geldi canımmmmm:KK54:
Valla annen geç bile kalmıs heralde hep onda olsaydı bunun 2 katı falan olurdunuz..
Kadın bence parasına kıymet verecek kocasına tabii destek olacak ama güvendirmeyecek..

Ortak kazanaıp almak gerisini birikim yapmak ayrı şey, bir adamın karısının maaş kartını alıp ona harçlık vermesi, hatta en vahimi çalışmayıp yan gel yatıp eşinin parasıyla geçinmesi çok ayrı şey ve kabul edilemez. Erkeklik gururu denen bir şey var evliliğin sorumluluğunu alamayacaksa ev geçindiremeyecekse evlenmeyecek. Ha az maaş alır kıt kanaat geçinirler ama elinden geleni yapar bir şekilde o ayrı. Ama bu kadını kullanmaktan başka bir şey değil ve kadınlarımız da şikayetçi değil alışmışlar. Ben çalışıyorum annemin ihtiyacı var sağlık sebebiyle işten ayrıldı henüz emekli olamadı kardeşim ancak evi geçindiriyor anneme kira gönderiyorum yanıma fazla para kalmıyor eşim asla ellemez hatta üstüne koyar, yatırım yap kendine der, yemek kartımı, ihtiyaçlarımı eşim alır ödetmez senin paran sana kalsın der ben de tabii ki eve yardım ederim eşimin ihtiyacı olmasa da durumu iyi olsa da. Bana ters geliyor bilmiyorum belki de öyle bir kocaya düşseydim mecburen katlanır mıydım ama sanmıyorum ben tek başıma çalıştıktan e geçindirdikten sonra tek yaşarım daha iyi.
erkek eve limon satacak ama para sokacak benim mantığımda budur.
ellerinize sağlık..

işte beklediğim yorum gene senden geldi canımmmmm:KK54:
Valla annen geç bile kalmıs heralde hep onda olsaydı bunun 2 katı falan olurdunuz..
Kadın bence parasına kıymet verecek kocasına tabii destek olacak ama güvendirmeyecek..
Annem de öyle söyler, zamanında uyansaydım nelerimiz olurdu diye:)
şu an annemin yaptığı da koca parası yemek değil misal. Bütçeyi yönetmek.
Para yemekle, giderleri ayarlamak çok farklı şeyler.
Bu arada asla kartımı eşimin eline vermem.Ben de onunkini almam. Ödemeleri kim yapacaksa gider kendi yapar. yetmezse hesaptan transfer ederim git yatır derim ama al bu kart sen ayarla demem.

Annem de öyle söyler, zamanında uyansaydım nelerimiz olurdu diye:)
şu an annemin yaptığı da koca parası yemek değil misal. Bütçeyi yönetmek.
Para yemekle, giderleri ayarlamak çok farklı şeyler.
Bu arada asla kartımı eşimin eline vermem.Ben de onunkini almam. Ödemeleri kim yapacaksa gider kendi yapar. yetmezse hesaptan transfer ederim git yatır derim ama al bu kart sen ayarla demem.

neden canım?
ben veriyorum çünkü kartımı vs..

Öyle bir devirde yaşıyoruz ki, bir çok insan için para dedin mi ne aile kalıyor, ne din, ne şeref, ne akrabalık ne de erkeklik gururu.
Maalesef durum kadınlar için de çok farklı değil, bekarken kariyer, kişilik, kadın hakları diye konuşup, bulduğu ilk zengin erkekle evlenip hepsini bir kenara bırakan çok arkadaşım var.
Yani para meselerinin kadını erkeği değil şereflisi şerefsizi var maalesef.

Ben bu durumu heralde tüm ömrüm boyunca anlayamayacağım..
Etrafımda da bu tür insanlar giderek çoğalmaya başladı, hatta burada bile o kadar çok ki..
Halbuki evlenmeden evvel hiç bilmezdim böyle erkeklerin varlığını..
Karılarının maaş kartlarını alıp içinden çok az miktar verenler, erkeğe harçlık verip onu besleyenler, telefon alanlar ve daha neler neler, adamlar evde keyfe keder oturuyor bazı kadınlar onları resmen ödüllendiriyor
bir tek bana mı garip geliyor bu durum?
Yoksa roller mi değişmeye başladı
Kesinlikle katılıyorum. Tamam hayat müşterek diyoruz artık ama bazı erkekler de abartıyor gerçekten.
Bence erkek eve tek başına bakabilecek güçte değilse evlenmesin, uygun zamanı beklesin.
Demiyorum ki kadın evde otursun erkekten para beklesin. Ama çocuk olur kadının kendisinin bakması gerekir bir süre, erkek diyebilmeli ki ben eve bakarım.
Senin paran benim param mevzusu da geçmemeli evde. Anlayışlı kadın ihtiyaç olunca eşi istemeden verir zaten. Ama erkek adam da para ver diye çemkirmemeli. Para kalıyorsa da ortak hesapta birikmeli.
Ama parayı kendi zevki, gereksiz harcaması için kullanan bir erkekse zırnık verilmez ona. Bu tarz kadına da verilmemeli.

neden canım?
ben veriyorum çünkü kartımı vs..
Vermemi gerektirecek bir durum yok çünkü.
Ortak hesapta birleştirip sonradan dağıtmıyoruz.
Misal ev kredisinin yarısını ben yatırıyorum yarısını o.
Alışverişi ben yapıyorum faturaları o ödüyor.Herkes kendi kredi kartını yatırıyor.
Birimizin parası biterse diğeri hesabına yolluyor.
Böyle anlaştık, kalanlar da kişilere özel. Hem her kuruşumu da bilmesin yani belki biriktirip hediye alırım, altın yaparım:)

benim maaş kartım eşimde
maaşımı çeker eve getirir
kendi maaşını da aynı şekilde
onunkiyle evin kredisini öderiz benim maaşımla yatırım yapıyoruz
kendisi ek iş yapıyor onunla da evi geçindiriyoruz
param biterse isterim kendisinden alırım
ben biraz müsrüf olduğumu düşündüğüm için evin geçimini eşime verdik
hakkıyla idare ettiğini düşünüyorum ama,

şimdi benim ki kullandırmak mı oluyor
maaş kartımı geri almalıyım mı?
:KK64:

Bir kere kart vs verildginde ipin ucu kacmis demektir ne verilsin nede boyle drumlar olsun

Kesinlikle katılıyorum. Tamam hayat müşterek diyoruz artık ama bazı erkekler de abartıyor gerçekten.
Bence erkek eve tek başına bakabilecek güçte değilse evlenmesin, uygun zamanı beklesin.
Demiyorum ki kadın evde otursun erkekten para beklesin. Ama çocuk olur kadının kendisinin bakması gerekir bir süre, erkek diyebilmeli ki ben eve bakarım.
Senin paran benim param mevzusu da geçmemeli evde. Anlayışlı kadın ihtiyaç olunca eşi istemeden verir zaten. Ama erkek adam da para ver diye çemkirmemeli. Para kalıyorsa da ortak hesapta birikmeli.
Ama parayı kendi zevki, gereksiz harcaması için kullanan bir erkekse zırnık verilmez ona. Bu tarz kadına da verilmemeli.

aynen öyle arkadaşım
hayat müşterek ama ev işlerine gelince yada çocuk bakmaya o müşterek olan durum bir anda değişiyor..

Alışverişi ben yapıyorum faturaları o ödüyor.Herkes kendi kredi kartını yatırıyor.
Böyle anlaştık, kalanlar da kişilere özel. Hem her kuruşumu da bilmesin yani belki biriktirip hediye alırım, altın yaparım:)

hmm bu düşüncede güzelmiş canım
bizde herşeyi eşim ödüyor.. ben de bazen ev alışverişi yapıyorum..
Karttan maaşımı cekip bana getirir yalnız benimkini değil kendininkinide getirip bana veirir beraberce ayrırız şu şuraya bu buraya diye..

benim maaş kartım eşimde
maaşımı çeker eve getirir
kendi maaşını da aynı şekilde
onunkiyle evin kredisini öderiz benim maaşımla yatırım yapıyoruz
kendisi ek iş yapıyor onunla da evi geçindiriyoruz
param biterse isterim kendisinden alırım
ben biraz müsrüf olduğumu düşündüğüm için evin geçimini eşime verdik
hakkıyla idare ettiğini düşünüyorum ama,

şimdi benim ki kullandırmak mı oluyor
maaş kartımı geri almalıyım mı?
:KK64:

hayır tabiiki sizin eşinize helal olsun
işte ideal erkek bence bu ek iş yaparak evinin geçimini daha da iyi sağlamaya çalışan adam
helal olsun:)
Bir kere kart vs verildginde ipin ucu kacmis demektir ne verilsin nede boyle drumlar olsun

kart verince size göre ne yanlış oluyor..?

Bende katiliyorum koalina ya esiniz diye yuzde yuz guvenmek zorunda degilsnz yrn oburgun szi aldattgnda ne yapacaksnz

hmm bu düşüncede güzelmiş canım
bizde herşeyi eşim ödüyor.. ben de bazen ev alışverişi yapıyorum..
Karttan maaşımı cekip bana getirir yalnız benimkini değil kendininkinide getirip bana veirir beraberce ayrırız şu şuraya bu buraya diye..

hayır tabiiki sizin eşinize helal olsun
işte ideal erkek bence bu ek iş yaparak evinin geçimini daha da iyi sağlamaya çalışan adam
helal olsun:)

kart verince size göre ne yanlış oluyor..?
Bana gore bir cok yanlisi getirir ese kart vermek

Bende katiliyorum koalina ya esiniz diye yuzde yuz guvenmek zorunda degilsnz yrn oburgun szi aldattgnda ne yapacaksnz
Allah korusun öyle bir şeyi aklıma bile getirmemeye çalışıyorum...
zaten öyle bir şey olursa çeker giderim..

Kadınlar daha çoğunlukta para yeme konusunda. Alan memnun satan memnunsa bize bir şey söylemek düşmez. Hangi cins olursa olsun asalak yaşayan insana benim saygım yok. Bazı özel durumlar olur çalışamaz amenna benim param onun parasıdır ama eli ayağı tutarken çalışmayan adama saygım da olmaz param da.

Back
X