bir erkek ilerde evleniceği bayanın neden çalışmasını istemez

Haklisin canim ama kimse evde sut kokulu yavrusunu birakip ise gitmek istemez degil mi:((( Ay bende cok cok isterim evde yan gel yatayim evlenecegim insanin cok cok iyi geliri olsun ve calismak zorunda kalmayayim tum gun tek derdim aksama ne pisirecegim derdi olsun... Evlenilecek koca adayi zengin olmadikca iyi gelir alan insanlar bile calismak zorunda esi cok iyi alsa bile... O parayi biriktirmek gelecegini garantiye almak zorunda. Yoksa kim isterki calissin. Herkes zaten eli ekmek tutsun iyi bir ise girebilsin diye okullara gitmiyor mu? Universite hayati ogrenme, deneyim edinme aydinlanma yolu oldugu kadar hepsinden cok maalesef hepimizin ilerde gelecegini garantiye almak icin tek cikis yolu para kazanma araci bir kurumdur maalesef. Insanlar once hangi universiteden hangi is kolunda uzmanlasirsam para kazanirim diye dusunuyor... Dusunmek zorunda cunku universiteye ilerde meslek sahibi olmak icin gidiliyor. Ogrenim gormekten cok... Durum boyle olunca insan onca emeklerinide 4 yil okullarada dirsek curutup aldigi diplomayida kenara itemiyor.Bu devirde bayanlarda calismak zorunda. Bir lokma ekmekle gecim zorluguyla cocugumun buyumesindense hayat standartlarimi yukseltip evime katki edinmeyi cocuguma daha iyi gelecek hazirlamayi tercih ederim. Onlarin bazi seylerden yoksun olmasi beni uzer.

tatlım çok haklısın bende isterim evimde oturayım çocuğumla ilgileneyim akşama yemeğimi yapayım eşimle ilgileneyim kendime zaman ayırayım .ama kendimizide bi şekilde garantiye almak zorundayız.dünya hali ya aldatırsa ya şiddet uygulrsa ne bilyim ya bi gün çalışmak zorunda kalırsak insan bunalrıda düşünüyo onca yıl emek verip sadece sınav stresi bile kendi başına bi dert ailenin emeği umutları ben bunları nasıl tek kalemde siler atarım .niye biraz anlayış göstermiyo çok kızıyorum yaa offfff

biz ara ara konuşuyoduk bu konuyu ama ilk defa bu kadar kesin konuçtu acaba diyorum duyguları bittide bunu mu bahane etti eğer sevseydi 4 gün oldu bi arar tekara konuşalım demezmiydi zaman geçtikçede ya soğursa ne biliyim çok dil döktüm o da herşeyini garanti ederim dedi yanlış anlıyosun çalışmazsan bana bağlı hissediceğini falan düşünüyosun dedi ama senin bendeki hakkındır o dedi abdestli namazlı yani kuranını okuyo ve kadının haklarını falan evlikteki sorumluklardan falan bahsetti çocuk olna kadar çalış diyo sonra bırak diyo nasıl değiştiricem ben bu adamın fikrini ya

ohooo konu dinede girmişya tamam en sevdiğim demagojidir bu, her konuyu dine bağlayan her b.ka yemin eden insanlara sinir olurum, ben cumadan çıkıp bana laf atan dede biliyorum namaz niyaz ayrı erkek fıtratı ayrı bence, onların kafaları bi değişik çalışıyo

konunu açtığından beri hayatlarımızı bazı konularda benzer bulduğumdan sana yardımcı olmaya çalıştım, bi kez daha söylüyorum adam senin ona döneceğini biliyo bunu bana bile klavyeden hissettirdin adam anlamaz mı, nitekim ben arasam nolur diye soruyosun, cevap veriyim, gardın düşer bi daha hiçbi konuda inandırıcılığın olmaz, iki gün ayak direr üçüncü gün lafıma gelir diye düşünür

saol canım benim samimiyetin için.arayıp sadece bir kere daha konuşmayı istesem ikna etmeye çalışsam çünkü zaman geçiyo ya soğursa diyede ne biliyim endişeleniyorum ya da bu çocuk beni sevmiyomu sevse böyle yapar mı o demez mi gel bi kere daha konuşalım diye gerçi biz bu konuyu çok konuştuk gittik geldik ama ilk kez bu kadar ciddi söyledi ikna edebilirmiyim bişi yapmazsamda içim rahat etmiyo

saol canım benim samimiyetin için.arayıp sadece bir kere daha konuşmayı istesem ikna etmeye çalışsam çünkü zaman geçiyo ya soğursa diyede ne biliyim endişeleniyorum ya da bu çocuk beni sevmiyomu sevse böyle yapar mı o demez mi gel bi kere daha konuşalım diye gerçi biz bu konuyu çok konuştuk gittik geldik ama ilk kez bu kadar ciddi söyledi ikna edebilirmiyim bişi yapmazsamda içim rahat etmiyo

ara kız arada şişimiz insin bizimde :1:

ohooo konu dinede girmişya tamam en sevdiğim demagojidir bu, her konuyu dine bağlayan her b.ka yemin eden insanlara sinir olurum, ben cumadan çıkıp bana laf atan dede biliyorum namaz niyaz ayrı erkek fıtratı ayrı bence, onların kafaları bi değişik çalışıyo

tabiki öyle canım da ya ne biliyim offfffffff

ara kız arada şişimiz insin bizimde :1:

aslında çok sinirliyim ha ağızıma geleni söyleyecem büytün çirkefliğimi gösterecem:))

ben senin için o kadar fedakarlık yapıyorum sen benim bi hayalime kavuşmamı istemiyosun çocuk avurut gibi 3 5 sene çalış bırak diyosun sen kimsin be senin sevginede sana da diyip teli kapatmak geliyo içimden:D

aslında çok sinirliyim ha ağızıma geleni söyleyecem büytün çirkefliğimi gösterecem:))

ben senin için o kadar fedakarlık yapıyorum sen benim bi hayalime kavuşmamı istemiyosun çocuk avurut gibi 3 5 sene çalış bırak diyosun sen kimsin be senin sevginede sana da diyip teli kapatmak geliyo içimden:D

tatlım ben biraz sert mizaçlı biriyim yani pek akıl veriyo gibi olmakta istemem ama bence prensip sahibi bi kadın olarak kendi ayaklarının üstünde durman hayattaki herşeyden önemli, 8 aylık ilişki ya da 1 sene de hadi, ee nolmuş başkasıda olur, hem bence ilk seviyorum dediğiyle evlenmemeli insan, kıyaslıcak birileri olsun gözünde, bu demek değil ki her önüne gelenle takıl, ben kendi evimden örnek veriyorum hep, yine öyle yapıcam, babam anneme tüm sülalesini baktırmış bi adam, annem hık dese geliyolarsa benim evime geliyolar benim çorbamı içiyolar diyo, işte bu kadar mantık bu, bayramda seyranda annemin elini gözler ne götürüyo anasına diye, götürdüğüde bi çikolata, onun bile lafı olur bazen, niye, annem çalışmıyo çünkü, kendini bi erkeğin insafına bırakmak bir kadının kendine yapacağı en büyük kötülük bence, ben de nişanlımı köpek gibi seviyorum bildiğin köpek gibi seviyorum yakamdan paçamdan dökülüyo aşk, mal oldum 9 senedir, çok seviyorum çığlık atasım geliyo yazarken bile, ama o adamda benden ne isteyip ne isteyemiceni biliyo, arkamı dönüp gidebileceğimi biliyo, haa sonra nolur ben evde ağlarım zırlarım acıdan geberirim ama burnum düşse yerden almam böylede bi durum var, lütfen pes etme, erkek gelir geçer ama kendine olan güvenin senin en büyük sermayen

tatlım ben biraz sert mizaçlı biriyim yani pek akıl veriyo gibi olmakta istemem ama bence prensip sahibi bi kadın olarak kendi ayaklarının üstünde durman hayattaki herşeyden önemli, 8 aylık ilişki ya da 1 sene de hadi, ee nolmuş başkasıda olur, hem bence ilk seviyorum dediğiyle evlenmemeli insan, kıyaslıcak birileri olsun gözünde, bu demek değil ki her önüne gelenle takıl, ben kendi evimden örnek veriyorum hep, yine öyle yapıcam, babam anneme tüm sülalesini baktırmış bi adam, annem hık dese geliyolarsa benim evime geliyolar benim çorbamı içiyolar diyo, işte bu kadar mantık bu, bayramda seyranda annemin elini gözler ne götürüyo anasına diye, götürdüğüde bi çikolata, onun bile lafı olur bazen, niye, annem çalışmıyo çünkü, kendini bi erkeğin insafına bırakmak bir kadının kendine yapacağı en büyük kötülük bence, ben de nişanlımı köpek gibi seviyorum bildiğin köpek gibi seviyorum yakamdan paçamdan dökülüyo aşk, mal oldum 9 senedir, çok seviyorum çığlık atasım geliyo yazarken bile, ama o adamda benden ne isteyip ne isteyemiceni biliyo, arkamı dönüp gidebileceğimi biliyo, haa sonra nolur ben evde ağlarım zırlarım acıdan geberirim ama burnum düşse yerden almam böylede bi durum var, lütfen pes etme, erkek gelir geçer ama kendine olan güvenin senin en büyük sermayen

söylediklerini harfiyen katılıyorum canım.bende biraz sert mizaçlıyımdır bencede bir bayan çalışmalı çalışmasa bile kendini geliştirip her an çalışabilecek duruma getirmeli kendini.benim annemde ev hanımı çok şükür babam öyle hesap kitap yapmaz ama annem yine keşke bi işim olsaydı der yani düşün babam böylekn .çevremdeki aileride gözlemliyorum çalışan bayan daha bi değer görüyo eş tarafından eşin ailesi tarafından bu böyle ve ben onca yılın emeğini hele hele ailemin emeğini çöpe atamam.okutcaz diye ne fedakarlıklar yaptılar ben nasıl unutturum ben çalışıp özellikle anneme belirli bi miktar her para göndermek istiyorum onun emeğini nasıl öderim keza babacığımnda öyle şimdi bana elin oğlu çıkıp gel boşver sen buları diyo yok ya o kadar kolaydı yok cnmyokk asla taviz vermem.ha ararsam da biraz daha sert konuşup kesip atarım .ben fedakarlık yapıyosam o da yapsin benim için eğer seviyosa tabi

söylediklerini harfiyen katılıyorum canım.bende biraz sert mizaçlıyımdır bencede bir bayan çalışmalı çalışmasa bile kendini geliştirip her an çalışabilecek duruma getirmeli kendini.benim annemde ev hanımı çok şükür babam öyle hesap kitap yapmaz ama annem yine keşke bi işim olsaydı der yani düşün babam böylekn .çevremdeki aileride gözlemliyorum çalışan bayan daha bi değer görüyo eş tarafından eşin ailesi tarafından bu böyle ve ben onca yılın emeğini hele hele ailemin emeğini çöpe atamam.okutcaz diye ne fedakarlıklar yaptılar ben nasıl unutturum ben çalışıp özellikle anneme belirli bi miktar her para göndermek istiyorum onun emeğini nasıl öderim keza babacığımnda öyle şimdi bana elin oğlu çıkıp gel boşver sen buları diyo yok ya o kadar kolaydı yok cnmyokk asla taviz vermem.ha ararsam da biraz daha sert konuşup kesip atarım .ben fedakarlık yapıyosam o da yapsin benim için eğer seviyosa tabi

Zaten cocugun olunca bir kac yil istesende calisamazsin, buyumesini beklemen lazim. Ama buyudukten ve cocugun olmadan once calismalisin. O tabiki sizi gecindiririm diyor ama polis maasi malum nasil ne sekilde iyi gelecek hazirlayacak size.Nasil ev araba alicak ev gecimini saglayacak. Zor olur tum bunlar heleki bebegin masraflari cok fazla olur. Ayrica kac yil okumussun yazik emegine kolay mi okul okumak! Ailenin emekleri senin emeklerin hepsi inan cok degerli.

Zaten cocugun olunca bir kac yil istesende calisamazsin, buyumesini beklemen lazim. Ama buyudukten ve cocugun olmadan once calismalisin. O tabiki sizi gecindiririm diyor ama polis maasi malum nasil ne sekilde iyi gelecek hazirlayacak size.Nasil ev araba alicak ev gecimini saglayacak. Zor olur tum bunlar heleki bebegin masraflari cok fazla olur. Ayrica kac yil okumussun yazik emegine kolay mi okul okumak! Ailenin emekleri senin emeklerin hepsi inan cok degerli.

kesinlikle canım katılıyorum.olmazsa yarın arayacam gel bi kere daha konuşalım diyecem yok olmaz derse tamm sen yoluna ben yoluma diyecem bu sayfayı kapatıcam.

kızlar ben çıkmak zorundayım.ama gelince yorumlarınızı kaldığım yerden okuyucam .iyi akşamlar şimdilik....

bu çağda kaldı mi ki böyle adam. Millet haldır haldır çalışan gelin ararken adamın dediğine bak. Sor bakalım her ay eline 2000 tl sayabilecekmiymiş harçlık olarak. ya da istediğin şeyi ikiletmeden alabilir miymiş? Bu arada yazık değil mi seni bu yaşa kadar büyütüp okutan anne babanın emeklerine? Kızım ayaklarının üstünde dursun kimseye muhtaç olmasın diye kaç sabah kalkıp üniforma ütüledi, kahvaltı hazırladı o kadın? Hevesi geçer, aşkı biter, başkasını bulur,annesi cadalozluk yapar vs vs dımdızlak kalırsın ortada benden söylemesi. Gitsin köyünden falan kız bulsun kendine eve kapatmalık :(

ha bi de deli misin nesin ilk çıktığınla evleniyosun? Ne öğrenebilirsin ki erkekler hakkında bu kadar az tecrübeyle? Nasıl emin olabilirsin onun doğru kişi olduğundan?

Son düzenleme:
luffee arkadaşıma katılıyorum yaaa
valla herkes çalışan eş adayı istiyor kenndine
günümüz şartları malum nasıl güvenebilirsin kii
tamam herşey güzeldir iidir senin açından ama
buralarda konu açan bi çok arkadaş var
kimisi kaçarak evlenmiş düşün o denli sevdiği
halde yok kayınvalidesi yok eltisi vs vs
sorunlar yaşayıp eşimi hiç tanımamışım diyen
sayısız kişi var ne olursa olsun
kadının hem mesleği olmalı hemde gerekirse gizli
birikimi de olmalı
elin oğlunun eline bakma aman kızım diye eminim
annen defalarca demiştir unutma bence bu sözü

Ha bu arada sadece maddiyat da değil olay. Önemli olan senin bir şekilde eve kapatılacak ve ondan harçlık alacak olman.
Bak benim yan komşumun eşinin tersanesi var. Bildiğin trilyoner adam. Ama ben eve yardımcı kadın ararken karısı ben gelmek istiyorum. Sadece cam silmem konu komşu görmesin diye ama her işini yaparım yeter ki kendi paramı kazanayım dedi. :53: Eşim falan şok olduk tabii. Allahtan oğlu acayip karşı çıktı da vazgeçti hevesinden. Hala söylenip duruyor koca eline bakmak çok zor diye. Görsen altında arabası, kılık kıyafeti ona göre ama kocası araba yıkamaya para vermiyor diye takıyor hortumu kendi yıkıyor arabasını.

biz ara ara konuşuyoduk bu konuyu ama ilk defa bu kadar kesin konuçtu acaba diyorum duyguları bittide bunu mu bahane etti eğer sevseydi 4 gün oldu bi arar tekara konuşalım demezmiydi zaman geçtikçede ya soğursa ne biliyim çok dil döktüm o da herşeyini garanti ederim dedi yanlış anlıyosun çalışmazsan bana bağlı hissediceğini falan düşünüyosun dedi ama senin bendeki hakkındır o dedi abdestli namazlı yani kuranını okuyo ve kadının haklarını falan evlikteki sorumluklardan falan bahsetti çocuk olna kadar çalış diyo sonra bırak diyo nasıl değiştiricem ben bu adamın fikrini ya

canım işte polislik zor meslek benim eşim merkezde çalısıyor 12/24 günün çogunu uyuyarak geçiriyor sonra yemek 1 film belki sonra yeniden iş. kadın çalısınca iyice uzaklık olur evde düzen olmaz diye düşünüyorlar. diger memurlar gibi8-5 değilki mesaileri. sevgilin biraz dedigim dedik birisi gibi. bazen böyle karakterdeki insanlar bizim sözümüzü dinlemez ama kıramadıgı birinin anlatımıyla kabul edebilir ona sözunu geçiren birine aç bu konuyu bir de o çıtlatsın sana da uygunsa. tabi önce aradaki uzaklıgı kapatın. o aradı ben aradım olmamalı sevgide gurur bazen kopmaya sebep olabilir allahım korusun allahım yardımcın olsun canım

bircok erkek sunu yaparim bunu yaparim der ve herzaman yapmamak icin atlatirlar..kesinlikle isini sansa birakma.bakalim devamli sigortan odenecek mi o dese de en dusukten oder emekli olursan az alirsin..ilerisini dusunursek..
kesinlikle taviz verme is konusunda ileride cok pisman olursun..cocuk olayini one surmesi bahane ayrica..

Canım böyle bir mantık mevcut çünkü bunun dini bir dayanağı var hatta medeni kanunda bile yeri var.Misal vereyim evlilik birliği içinde kadınların altınları bozulup da geçim için harcanırsa bile boşanırken erkek onları karşılamalı çünkü evlilik birliği devam ederken evi geçindirme görevi erkeğe aittir.Dini kısmı anlatmayayım, sitede yasak bu tür içerik.Ama araştırırsan bulursun.

O yüzden insanları "sırtlarını başkalarına yaslamayı marifet biliyorlar" diye yaftalamayıp saygılı olursan daha güzel olur.

Zaten toplum olarak en sevdiğimiz şey konuyu dine bağlayıp rahata ermek.Benim sözlerim okuyan (ya da okuma şansı olan) ,meslek sahibi olan kadınlar içindi.Çalışmak eşittir para kazanmak değildir.Çalışmak çok şey katar insana.Çalışmayan bir kadını düşünsenize ne hayatı var.Hayatta ne amacı var.Tek sosyalleşme şansı diğer çalışmayan kadınlarla oturup pasta yemek ve dedikodu yapmak.Böylelerinin hayattaki tek amacı da zengin koca bulmak oluyor işte.Eğer ki çalışma şansınız varsa ve evde oturuyorsanız sırtınızı kocanıza yaslamış oluyorsunuz maalesef.Başka türlü tarif edilemez ki bu.Ayrıca günümüz şartlarını da işimize gelmediği zamanlarda 1400 yıl öncesiyle karıştırmasak daha iyi olmaz mı?

çocuğun eğitimi çok önemli benim için diyo kendisinin işi oldukça zor geçici görevlere gidiyo eve zaten fazla zaman ayıramayacağını nöbetten geldiğinde evde seni görmemek çocuğumuzun bakıcı elinde büyümesi bunalr evlilğimizi yıpratır dedi.ben hertürlü imakannını sağlarım sigortanı yaparım kendini garnatiye almak istiyosan senin adına bankaya hesap acarız birikim yaparsın vs gibi şeyler söylüyo

aslında söyledığı seyler kötü seyelr deıl bazıları cok dogru bende bınbır ugrasla kpss fılan devlete grıdım 21 aylık oglum var 4 aydır kreste bende acaba ısten cıksam mı dıye düşünüyorum benım eşimde vardıyalı calısıyor ınan yemek duzenımız dıye bısey yok eşimle ne zamn kahvaltı yaptım en son hatırlamıyorum cocuk desen nasıl özlüyor bızı yanı tabıkı senı zorlaması hoş bsıey deıl gzüel bı dılle calsımanı ıstemem fılan dıyebılır ama sende bence düşün bunları:34:

eşim, nişanlıyken 1 sene çalışır çıkarsın istersen diyordu..
Şimdide çıkarım diye ödü patlıyorrr:)
Keşke benide çalıştırmasa:)

Back
X