Bir erkek neden özgüvensiz olur?

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.146
14
158
36
İstanbul
Bir erkek neden özgüvensiz olur? Neden hep şüpheci ve sorgulayıcı davranır?
Kendini beğenmemesi, karşısındakine inanmaması gibi şeyler de özgüven eksikliğinden midir?
Sebebini kendisi çok az ilişkisi olmasına bağlıyormuş ama bana öyle gelmedi.
Sizce neden?
Yorumlarınızı merak ediyorum...

Not: Sevgilim felan değil yanlış anlaşılma olmasın

Kendi eksikliğini şüpheyle yaklaşarak kapatmaya çalışıyordur.
Sizi de kendisi gibi sanıyordur.
Kim bilir aklından neler geçiyordur, bunlar onun dışavurum şeklidir...

Sebebi dogru olabilir.
Çünkü insan ilişkileri özgüven için çok önemlidir...

Şüpheciliği vs bunlar psikoljik sorundur.Büyük bir ihtimalle psikolojik sorunları vardır.

Cocuklugunda bir kayip yasamis olabilir, bosanma, ölüm vb.

Benim bir arkadaşım öyleydi nedeni ise:

ailesinin hep abisini övmesi onun hiçbir şey beceremeyen biri olduğuna inanmasıydı. Kendine özgüvenini ailesinin aşağılamaları yüzünden kaybetmiş biriydi, ama düzelttim:)
Karşıdakine inanmama da, büyük ihtimalle kendi aynı şeyleri yaptığı için inanmıyordur.
Ya da yaşadıklarından ve duyduğu hikayelerdendir, kuşkucu olmayı bir şekilde öğrenmiştir

kız arkadaşını kendinden bir adım önde görüyordur ve bunu kompleks yapıyordur,

kız arkadaşını her an kaybetme korkusu yaşıyordur ve bunu saçma sapan kıskançlıklar yaparak dışa vuruyordur...

kız arkadaşı herkes tarafından takdir edilen ve sevilen birisidir ve kendisi bunu çekemiyordur...

kısaca özgüveni eksik, kompleksi, sorunlu adamdan olabildiğince uzaklaşacaksın hiiiiç çekilmez, dünya güzeli olsa katlanılmaz....

Çocukluğunda yaşadığı, belki kendinin bile unuttuğu ama
Beyninin bir köşesinde olan bir Olaydan dolayı
olabileceğini düşünüyorum.

Bir cümleyi alıyor hiç alakası olmayan bir tarafa çekiyor. Kendi kafasında kuruyor yani.
Bende söyledim kendisine bunun bir sorun olduğunu, farkında olduğunu söyledi.

Son düzenleme:
Bu kısmı biraz açar mısınız? Örnek verseniz...

Örneğin; bir muhabbet esnasında bir şey söylüyor. Kendi çapında espri gibi. Ama gülmesen veya es geçsen kaale alınmadığını, çok itici olduğunu düşünüyor.
Kız arkadaşı cevap atmadığında, aramadığında ya onunla görüşmek istemediğini ya da bitirdiğini düşünüyor.
Kısacası kendince kuruyor..

Son düzenleme:

Ozguvenden cok ilgi ve sefkat acligi gibime geldi. Kendisi kizi hayatinin merkezine koymus ama kizin kendisini hayatinin merkezine koymamasi onu baska dusuncelere itiyor. Problem gormedim, en azindan ilgili olur ve sever bu kotu birsey degil. Varsin kursun ne olacak.

Kuruntulu bir tip asosyal bi yapısı var galiba bolca arkadaş ortamlarına girse, yavaş yavaş özgüvenini kazanabilir, hiç yabancı gelmedi bu tablo zamanla bu durumları aşanları hatta özgüven patlaması yaşayanları bile gördüm. Yüksek egolu insanlara dönüşebiliyorlar bu da ayrı bir sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…