- Konu Sahibi seheryelikiz
-
Arkadaslarim lütfen yardim edin ..evlenince bana biseyler oldu ..cok degistim..önceleri acaip kendine güvenen biriyken simdi pimpirikli kiskanc biri oldum ciktim resmen..kiskanma olaylari bana hep komik gelirdi.ama evlenince öle olmuyomus esimi ucan kustan kiskanir oldum acaba bunda kaynana ve görümce etkisi olabilirmisanki esimi dolduruyolar gibi gelio sürekli.sanki benden soguyacak gibi hissediom neden böle oldum ben..yeni evli oldugum icinmi böle oluyo..sürekli ic sesimle konusuyorum..kafayimi yiyorum acaba..napsak nedsek gelin bi el atin benim duruma
temel sebep KENDİNE GÜVENSİZLİKten kaynaklanıyorbence
bunu aşarsan tüm sorunlar ortadan kalkar diye düşünüyorum
canım sen kaynanandan korkuyosun galıba esının aklına gırcek dıye bence bu kadar bunaltma adamı bak senı secmıs baskasını degıl
Bu devirde akraba evliliği olur mu ya?! Bu nasıl bir zihniyettir..
Her neyse, öyle ya da böyle sevdiğine kavuşmuşsun canım. Bence tadını çıkar bu zamanlarının. Ortada öyle büyük bir sebep göremedim ben kendini kötü hissetmen için. Zaten gelinlerin biçoğu istenmiyorİlk değilsin, son da olmayacaksın. Önemli olan eşinin seni istemesi. Görümcenmiş, kaynananmış, dış kapının mandalları.. "he" de geç..
Bence sen olaya farklı bir açıdan bakmaya çalışıyosun.
Benim gördüğüm kadarıyla senin sorunun ülkenden, ailenden, tandıklarından ayrı kalmak. Yani bi alışma sürecindesin şu anda (Yanlış anlamadıysam, TR'den yurtdışına gelin gitmişsin).. Doğal olarak yalnız hissediyorsun kendini ve eşinin ailesinin sana destek vermemesi de tuzu biberi olmuş bu durumun. Kendini bi dinle ve asıl sorununun gerçekten görümce, kaynana, kıskançlık olayları mı yoksa yeni bir yaşama alışma süreci mi olduğunu düşün..
Çünkü bana öyle geldi ki sen bu dönemde yalnız kaldığın için kendine sorunlar üretmeye başlamışsın. Sana tavsiyem ise; eşinden bu konuda yardım iste.. Senin ilgi alanlarını biliyordur herhalde.. Orada büyümüşse, senin ilgi alanına göre bi yerlere yönlendirir seni, sen de hem yeni kişilerle tanışırsın hem de sevdiğin bi şeyi yaparsın. Böylece adaptasyon sorununu çözmüş olursun. Eğer sorunun buysa tabii.
bu bende de oldu cnm hala da zaman zaman devam ediyor.ben kendimi dinledim ve şöyle bir kanıya vardım.dedim ki kendi kendime.eskiden kendine has bir hayatın vardı,planların kendine özeldi,yapacak şeylerin vardı v.s v.s sonra evlendin ve bütün hayatını eşinin avuçlarına koydun.içinde onun olmadıgı hiç birşeyin kalmadı.bütün hayatın o oldu.bir uğraşın kalmadı.adın onun adının yanında anılır oldu sadece.daha bir çok şey.ve sonra mutlulugunuda ona bagladın mutsuzlugunuda...onun üzerine kurmaya başladın daha sonra acaba beni beğeniyor mu acaba sıkılıyor mu acaba mutlu mu acaba bana dair acabaları var mı acaba değişir mi !..çünkü yapacak başka birşeyin yoktukompleksli ve özgüvensiz biri gibi görünmek ve bana olan saygısını yitirmek istemediğim için kendi kendime konuşmaya başladıgım an kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ve ona hiç belli etmiyorum...
aynen tutkum..önceleri calisan bi bayandim bi kariyer ve sayginligim vardi..buraya geldim herseye sifirdan basliyorum..calismaya alisik biri olarak ev psikolojisi cok kötü..sanirim benim sorunum yalnizlik..esim bütün gün iste..hemen su dili ögrenip calismaliyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?