Bir ev meselesi..

Sekiz senelik evliyim. Annemle aynı apartmandayım. Sorun yaşadığımız söylenmez. Hatta çalıştığım için kızımlada ilgileniyor.

Merhaba hanımlar. Uzun süredir sormak istediğim bir soru var. Nişanlıyım, yakın zamanda evleneceğim. Şu an ev bakıyoruz ama nişanlım benim aileme yakın yerden ev tutmak istiyor ( yakın dediğim aynı bina da olur çevresindeki binalar da olur) . Bana da en başta güzel geldi ama korkuyorum da .Öğretmenim( özel bir okulda) şu an KPSS ye hazırlanıyorum ve ben tek kalmayı da seviyorum evde kalıp ders çalışmak isteyebilirim acaba gelip gitmediniz diye sorun olur mu. Yani evlenip ailesine yakın oturan varsa iyi kötü neler yaşayabilirim acaba. Evet olumlu yönleri var ama olumsuz yönlerini de yaşayanlar var mı? Sizce aileye yakın mı olunmalı yoksa normal bir uzaklıkta mı olunmalı.. kafamda deli sorular..🥴 Hem istiyorum hem istemiyorum.. Fikir lazım ve yaşayanlardan tecrübe.
valla bende biraz uzaga gittim bebek olunca çok zor oluyor yakın olsa dıye bakıyosunuz bu sefer

Merhaba hanımlar. Uzun süredir sormak istediğim bir soru var. Nişanlıyım, yakın zamanda evleneceğim. Şu an ev bakıyoruz ama nişanlım benim aileme yakın yerden ev tutmak istiyor ( yakın dediğim aynı bina da olur çevresindeki binalar da olur) . Bana da en başta güzel geldi ama korkuyorum da .Öğretmenim( özel bir okulda) şu an KPSS ye hazırlanıyorum ve ben tek kalmayı da seviyorum evde kalıp ders çalışmak isteyebilirim acaba gelip gitmediniz diye sorun olur mu. Yani evlenip ailesine yakın oturan varsa iyi kötü neler yaşayabilirim acaba. Evet olumlu yönleri var ama olumsuz yönlerini de yaşayanlar var mı? Sizce aileye yakın mı olunmalı yoksa normal bir uzaklıkta mı olunmalı.. kafamda deli sorular..🥴 Hem istiyorum hem istemiyorum.. Fikir lazım ve yaşayanlardan tecrübe.
Aileye yakın yaşamak zor bir şey. Kendinizi siz bilirsiniz, ailenizle o mesafeyi koruyup kendi evinizi ailenizinkinden ayırabilecekseniz taşının bence. Ben asla beceremeyeceğimi bildiğimden uzak durdum. :)

Kendi ailemin binasında bos ev vardı, tercih edip de tutmadım. Aynı binada olmasın en azından. 10 15 dklık mesafede olsun güzel yanlarından faydalanmanız için.
Kavga, cinsellik gbi konuları zaten söylemişler. Hem de herkes kendi sorumluluğunu alabilmeli diye düşünüyorum. Aileler seviyor böyle dipdibe olmayı ama ben dogru bulmuyorum.

Merhaba bende nişanlıyım,3 ay sonra düğünüm var.Bu yaz ev aldık ve benim kendi aileme yakın olmasını tercih ettim. Benim evim aileme yürüme mesafesi 20 dakikalık bir yerde.
Aslında bu sizin ailenizle ilişkilerinize bağlı. Mesela ben annemle oturup çay kahve içmeye,sohbet etmeye çok düşkünümdür. Küçük bir köpeğimde var ve çalıştığım için haftaiçi gündüzleri annem bakar hep.
Bu yüzden evim yakın olsun istedim.
ama siz sürekli görüşmek istemem derseniz bir tık daha uzak mesafe düşünebilirsiniz çünkü yakın olunca aileler haftada birkaç kere çay kahve sohbetine bekleyebilir. Ama sınav zamanınız olursa anlayış gösterirler diye düşünüyorum.
Fakat benim fikrimce annenizle aranız iyiyse yakınında bir yerde oturun çünkü konuştuğum evli insanlar genelde annelerinin yakınında olmakla çok iyi ettiklerini söylüyorlar.

Biz yakiniz ama yurume mesafesi degil aracla 10 15 dakika. Size gelelim mi diye aradiklarinda etrafi toplayacak cat kapi gelemeyecek olmanin verdugo rahatlikla yasayacak mesafe. Ben seviyorum bu halini

Kendi aileme yakın oturmak isterim ben. Kv ye istemem (aynı apartmandayım bu arada). Ama çok yakın olmamak gerek her iki tarafa da.

biraz yakın olmak iyidir, ama aynı binada hiç iyi olmaz bence.

Karşı dairemiz boş ve herkes şu an aa ne güzel gözüyle bakıyor ben ise korkuyorum 🙄
O olmaz

Hazır yemek var al iki tabak

Tatlı yaptım getirdim

Sen uğraşma ben gündüz çamaşırları atarım makinaya kadar gider

Asla derim

Bir de nişanlın neden istiyor bunu sorgula

Bence o da birşey lazım olursa annesi yardım eder çoluk çocuk olursa bakar ben de rahat ederim kafasında

Sakın kendi aileniz bile olsa yakın oturmayın.
Eşinizin ailesine de yakın olmasa iyi olur.
Mesafe her zaman iyidir.
Evlilik hayatınız da mutluluklar dilerim.

ailemle aynı binada oturdum....zor dayandım 2 yıl...
uzaklık iyidir....tavsiye etmem...ama memnun olan da çok var bilemiyorum aile yapısına bağlı belkide

valla biz eve sarhoş geliyoruz bazen, annem içtiğimi bile bilmez.
yapamam ben aynı binada.

kavga etsen duyar, hele bitişikte seks yaparken bile ses gidebilir.

kedi aldım mesela evime, annem nefret eder. daha gelip görmedi, haberi yok, kafam rahat.
Cookk güzel anlatmissiniz 😂
Eğer aileniz cok rahat insanlar değilse bence yapmayın. Özel gününüz kalmaz çatkapı size gelirler. Sürekli ev icine müdahale etmek isterler. Kv yapinca nasil rahatsizlik beriyorsa kendi anneniz yapinca da ayni sekilde rahatsizlik verir. Heleki evin en küçüğiyseniz daha beter

Merhaba bende nişanlıyım,3 ay sonra düğünüm var.Bu yaz ev aldık ve benim kendi aileme yakın olmasını tercih ettim. Benim evim aileme yürüme mesafesi 20 dakikalık bir yerde.
Aslında bu sizin ailenizle ilişkilerinize bağlı. Mesela ben annemle oturup çay kahve içmeye,sohbet etmeye çok düşkünümdür. Küçük bir köpeğimde var ve çalıştığım için haftaiçi gündüzleri annem bakar hep.
Bu yüzden evim yakın olsun istedim.
ama siz sürekli görüşmek istemem derseniz bir tık daha uzak mesafe düşünebilirsiniz çünkü yakın olunca aileler haftada birkaç kere çay kahve sohbetine bekleyebilir. Ama sınav zamanınız olursa anlayış gösterirler diye düşünüyorum.
Fakat benim fikrimce annenizle aranız iyiyse yakınında bir yerde oturun çünkü konuştuğum evli insanlar genelde annelerinin yakınında olmakla çok iyi ettiklerini söylüyorlar.
Yürüme mesafesi 20 dk çok iyi bana göre :) benim dediğim yürümeye 2 dk falan yada aynı bina. Benimde evcil hayvanlarım var o yüzden yakın olmaya sıcak bakıyordum ama olumsuz yönleri de var. Ailemle aram iyi sorun şu ki ben kendime ait alan da istiyorum evlendiğimde acaba bu kendi alanıma çok dahil olurlar mı. Onu bilmiyorum işte.

O olmaz

Hazır yemek var al iki tabak

Tatlı yaptım getirdim

Sen uğraşma ben gündüz çamaşırları atarım makinaya kadar gider

Asla derim

Bir de nişanlın neden istiyor bunu sorgula

Bence o da birşey lazım olursa annesi yardım eder çoluk çocuk olursa bakar ben de rahat ederim kafasında
Evet işler o duruma gelir yardım etmek için ama ben o kadar müdahale istemiyorum yani. Nişanlım işi gereği şehir dışında oluyor.Ailene yakın olsun en azından ben olmadığımda içim rahat eder bişey olduğunda gelirler diyor. Ona da hak veriyorum zaten :)

Kv ile çapraz binalardayız ve çok avantajını yaşıyorum. Çalışıyorum ama haftasonu işim çıktığı zaman eşim işteyse kv ye bir telefon edip çocuğu bırakıp gidiyorum. İki taraf da iyi niyeti suistimal etmiyor..

Kendi ailem de bu kadar yakın olsaydı dengeyi kurar bana karışılmasına izin vermezdim.
Madem hayır diyemeyen bir yapınız var uzak olun daha iyi..

Aynı bina biraz abartı yalnız. İnsan kavga bile edemez duyulacak diye..

Cookk güzel anlatmissiniz 😂
Eğer aileniz cok rahat insanlar değilse bence yapmayın. Özel gününüz kalmaz çatkapı size gelirler. Sürekli ev icine müdahale etmek isterler. Kv yapinca nasil rahatsizlik beriyorsa kendi anneniz yapinca da ayni sekilde rahatsizlik verir. Heleki evin en küçüğiyseniz daha beter
Bende bundan korkuyorum çat kapı gelirler 🙈 aynı bina seçeneğini sildim kafamdan. İyi yönler güzel hoş da bunlar da çok önemli bence. Sanırım bu gidişle en yakın 10 dk yürüme mesafesi olucak 😁

Kv ile çapraz binalardayız ve çok avantajını yaşıyorum. Çalışıyorum ama haftasonu işim çıktığı zaman eşim işteyse kv ye bir telefon edip çocuğu bırakıp gidiyorum. İki taraf da iyi niyeti suistimal etmiyor..

Kendi ailem de bu kadar yakın olsaydı dengeyi kurar bana karışılmasına izin vermezdim.
Madem hayır diyemeyen bir yapınız var uzak olun daha iyi..

Aynı bina biraz abartı yalnız. İnsan kavga bile edemez duyulacak diye..
Şimdiden konuşuyoruz hayır diyorum tabiki sürekli sürekli gelecekmisiniz olurmu öyle neden evleniyorum o zaman diyorum 🤭 hatta bazen konuşmalarımdan kırılıyorlar kırmamaya çalıştıkça.

Back
X