- 4 Mart 2012
- 15.956
- 37.114
- 798
Hayır çocuk 8.sınıfmış Lgs 'ye girmişYalnız çocuk 10 yaşındaymış olayın sınavla ilgisi yok. Birilerinin uydurmalari iste
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır çocuk 8.sınıfmış Lgs 'ye girmişYalnız çocuk 10 yaşındaymış olayın sınavla ilgisi yok. Birilerinin uydurmalari iste
Cogu velinin endisesi bu, ben de dahil. Oturdugum semtte bir tek anadolu lisesi var, bir imam hatip ve bir de endustri meslek. Yerel yerlesimde oturdugun semte en yakin 3 okul yazmak gerektiginden imam hatip ve endustri meslek lisesini de yazmak zorundayiz. Ortalamasi 98 ancak o tek anadolu lisesi de olmazsa diye endisem. Oglum da yuzde 10 luk dilimde.Çok haklısınız hocam ..Peki sosyal yönden gelişmiş çocuklarımız nereye gidecek okullar da doğru dürüst öğretmen yok.Lütfen sizi tenzih ediyorum.
Her çocuk resim de yapamaz. .
Öğretmenlerimiz de proje okullarında görev yapmak istiyor. .
Çocuklarımız gerçekten kötü değil ama %10'luk dilimin içinde napacak bu çocuk. .Okul başarısı 99 küsür,sosyal ilişkileri güzel
Şimdi ben bu çocuğu aylak aylak gezen,okuldan öğretmenden bi haber ,kötü alışkanlık sahibi çocukların olduğu mahalle okuluna mı yazdırayım. .
Aslında baskıların bir çoğuda bu kaygıyla başlıyor..
Sizin oğlunuz da çok iyiymiş.. zaten bu sınavdan zararlı çıkan bu arada kalan çocuklar oldu. %10'da..nitelikli yazsa çok uzak okullar var yerel yazsa doğru dürüst okul yok..Cogu velinin endisesi bu, ben de dahil. Oturdugum semtte bir tek anadolu lisesi var, bir imam hatip ve bir de endustri meslek. Yerel yerlesimde oturdugun semte en yakin 3 okul yazmak gerektiginden imam hatip ve endustri meslek lisesini de yazmak zorundayiz. Ortalamasi 98 ancak o tek anadolu lisesi de olmazsa diye endisem. Oglum da yuzde 10 luk dilimde.
Çok haklısınız hocam ..Peki sosyal yönden gelişmiş çocuklarımız nereye gidecek okullar da doğru dürüst öğretmen yok.Lütfen sizi tenzih ediyorum.
Her çocuk resim de yapamaz. .
Öğretmenlerimiz de proje okullarında görev yapmak istiyor. .
Çocuklarımız gerçekten kötü değil ama %10'luk dilimin içinde napacak bu çocuk. .Okul başarısı 99 küsür,sosyal ilişkileri güzel
Şimdi ben bu çocuğu aylak aylak gezen,okuldan öğretmenden bi haber ,kötü alışkanlık sahibi çocukların olduğu mahalle okuluna mı yazdırayım. .
Aslında baskıların bir çoğuda bu kaygıyla başlıyor..
Maşallah kardeşinize. .Tabi okuyan her yerde okuyor.Bende ortaokulda görev yapiyorum.
malesef bizim okuldada var yarış,iyi lise iyi bir gelecek demek diyerek çocuklar kotu bir psikoloji altina giriyor.
Ama ben hep onlara kotu bir liseye gitseniz dahil işiğin sizde oldugunu eger isterseniz uetenekleriniz kesfedip meslek sahibi olup hayat kurabileceklerini anlatiyorum .
zamaninda kardeşimde sinav stresi yuzunden en kotu liseye gitti.
ama simdi basarili bi avukat.
cocuklar basarili olmak adina aksam 9 lara kadar okulda kursta kaldilar.
ailedende okuldanda baski gorduler.
ben cidden cok uzuluyorum ve mucadele vermeye calisiyorum..
Hocam şöyle bir şey de var tabi siz içindesiniz daha iyi bilirsiniz .Anadolu ve Fen lisesi farketmezunu nitelikli okulların İdarecileri kendi kadrolarını oluşturmak adına, başarı oranları düşmesin diye iyi hocaları kendi okullarında tutmak istiyorlarmış. .O yüzden öyle biliyorum.bakın fen lisesini basarılı yapan oradaki ögretmenlerin farklılığı degil oradaki cocukların temeli kuvvetli calisma disiplini almıs olmasıdır.
onceden fen lisesine sınavla ögretmen alınıyordu artık o devirde bitti. fen lisesinde oğretmen olmanın tek sartı hizmet puanının yuksek olması. hizmet puanıda mebde kac yıllık ögretmeb olduğuyla ilgilidir hizmet puanı yüksek ögretmen cok basarılı ögretmen diyemeyiz.
eger cocuk sınavla alan liselere gidemediyse bu dunyanın sonu degil. onlerinde universite sınavı var ve her ogrenci aynı sınava girecek.
mahalle okullarında ogretmen kalmadı diye birsey yok. cok iyi ogretmenler varki gercek anlamda gayret eden amacı universite sınavını kazanmak olan bir ogrenciyi hicbir ogretmen göz ardı etmez.
bu okullarda aylak aylak gezen gruplar oldugu kadar sizin cocugunuz gibi dersleri iyi sosyal yonden kuvvetli cocuklarda olacaktır. ikamete gore gidilen okulları bu kadar kücümsemeyin derim daha iki yıl onceye kadar onlarda teogla ögrenci alıyordu.
ayrica universite amacinda olmayan derslerle alakası olmayan cocuklar meslek liselerine yonlendirilir. ikamete gore gidilen okullarda okul basarisi bir kriter cünkü.
ayrica ikamete gore gidilen okullardan da tıp muhendislik hukuk gibi bolumler kazanan ogrenciler azımsanmayacak kadar var.
Hocam şöyle bir şey de var tabi siz içindesiniz daha iyi bilirsiniz .Anadolu ve Fen lisesi farketmezunu nitelikli okulların İdarecileri kendi kadrolarını oluşturmak adına, başarı oranları düşmesin diye iyi hocaları kendi okullarında tutmak istiyorlarmış. .O yüzden öyle biliyorum.
Evet bizim çevremiz de de nitelikli Anadolu lisesi olup son iki yıldır yerel yerleştirmeye tabi tutulan okul var..
Bakalım hayırlısı olsun bütün çocuklarımız için. .
Evet adil bir düzen içinde değiliz. .neye gore basarili kime gore basarili?
kendi isine yarayan ogretmenide o okulda tutmak isteyebilir ki bir mudurun isine yarayan ogretmen cok basarili ogretmen demek degildir herzaman. idareyle zit dustugu icin en dusuk seviyeli sinifa derse verilen ama kendisi cok cok basarili bir matematik ogretmeni tanidigim var
bir okul muduru sirf ayni sendikada oldukari icinde bir ogretmeni okulunda kalmasini isteyebilir ama bu cok basarili bir ogretmen olmayabilir.
farkindaysaniz mis mus lu konusuyorsunuz. buyuk ihtimal bunu baska bir veliden duydunuz.
fen liselerine güzellemeler yaparak ah vah benim oglum girmedi o liselere diye uzulerek sadece cocugunuzun universite sınavındaki performansını olumsuz etkilersiniz benden söylemesi.
insallah cocugunuz icin en hayırlısı ne ise o olur.