Bir evladın babayı ağlatması..

Babama çok düşkün olduğum için mi bilmiyorum ama öle demeniz biraz ağır olmuş sanki. En azından siz özür dileyin ölümlü dünya bu. Babanızın yaptığını doğrulamıyorum kesinlikle bir babanın görevidir evlatlarına bakmak.

Beni taşlamanızı beklemiştim oysa ki kızlar..Demek ki beni gerçekten anlıyorsunuz....
Aynı şekilde olmasada baba sorunu yaşıyorum malesef. Bana da tutup babanın bedduasi tutar diyenlere babamın yaptıklarını sıralıyorum sen olsan nasıl tepki verirsin babanı böyle düşün diyince benim babam şöyle biri asla yapmaz gibi konuşuyor lar. Srn diyorum hayalinde bile babanı oturtamıyorsun aynı yere aklı nı kendine sakla.

Malesef şöyle bir durum var bendede. Babam hırslarının peşinde beynini çürütüp bizi mutsuz ederken ben her gece 4yıldır vicdanımı sorguluyorum. Acaba bir hata bir eksik varmı bir haksızlık mı yapıyorum diye. Benim gibi hırsı değil de vicdanı için mesai harcasa çoktan yanlışından dönerdi babam.

Bir bakmışsınız duygu sömürüsü bir bakmışsınız evlatlıktan reddetmiş haykırıyor. Peki evlat olarak ne yaptım. Tek çocuğum dedem olabilecek yaşta bir anne babanın evladı olarak universite bitirip çalışıp evlendim. Bir kere yüzlerini yere eğmedim. Ama sağolsun babam sayesinde yüzümü yerden kaldıramıyorum

Ben bir suç göremedim yaptıklarında. Annen de baban da ... Al birini vur ötekine.

Senin onlara karşı sorumluluğun varsa onların da sana karşı var. Adama bak kızı ankaraya is görüşmesine gidecek yok ki diyor. Bulacak. O parayi sen nasıl bulup gidiyorsa ankaraya o bulacak.

Sonuç olarak söyleyeyim az bile demişsin. İşin rast gider inşallah. Gider ayak sana destek olacaklarini köstek olup germi gerim geriyorlar.

Bu anneler babalar ne yaparsa yapsin ama neden cocuklar hep vicdan yapiyor? Neden hep biz dua almaya calisalim? Normalde dualarini almiyoruz ki dusundukleri biz degiliz umurlarinda degiliz. Ozur falan dilemeyin vicdan da yapmayin. Umurlarinda olsak oncelikleri biz olurduk.

Ayyy bi de üzülüyorsun, inanamıyorum. Seni döven, küfür eden, o...para para yedirip sana bir yol parası vermeyen babana üzülüyorsun. Hak etmiş. Üstüne soğuk bi su içsin. Önce o senden özür dilesin, uçkuruna evlatlarından daha çok değer verdiği için.
Annen de çalşıyormuş. O niye yüzük verdi de cebine harçlık koyup yollayamadı? Ne biçim anne babalar var ya. Sinir oldum. Öylelerine sahip olsam yüzlerine bakmam. Annem babam ceplerinde olmasa bile ne yapar eder bulur verirler kızımız işe girecek iş görüşmesine gidecek diye.

Babandan özür dilemelisin o adam dış kapının mandalımı hiçmi hakkı yok sende. bugüne kadar sana verdiği hiçmi emek yok,sakın canım! anaya babaya söylenen sözlerin vebali ağır olur,vicdan yapmışsın belli bunu yazından anlamasam konunu okuyup geçerdim ki sen genç bir kızsın önünde çok yıllar var ailenin kalbini asla kırma hatalı olabilir o babanın hesabı, eleştir haklısın ama asla hakaret, beddua etme benden sana abla tavsiyesi. Lütfen git babandan özür dile.....

özür dileme...ben de bunlar gibi çok şey yaşaddım.oku ve işe odaklan.Mesleğin olunca, baban gelir özür diler zaten...Malum belki harçlık verirsin.....

Siz cidden cok iyi birisiniz cok guzel bir yureginiz var ama birakin Allah aşkina babaysa once babaligini yapsin oyle kariyla kizla gezip evladina şiddet gosterip 10 gun onceden haberdar edilip yol parasi bile ayarlamayan baba baba degildir, cokta iyi söylemissiniz sizde ne buyuk yaralar acmis, ayy sizin soylediginiz az geldi bana karsima alsamda babaniza agzima geleni saysam, boyle babalar yuzunden ilerde evlenince şiddet görüp katlanan asagilanan kadinlar oluyor, böyle babalar yuzunden evlenince siddet gösteren karisini kizini asagilayan kocalar oluyor

duruşunu bozma. o da anlar hatasını.

Adam bu varlik icinde kizimin bilet parasini karsilamayacak acizlikteyim diye aglamiyor da geber dedin diye agliyor. Yine kendini dusundugunden yani. Hem cimri hem bencil. Hem suclu hem guclu. O ozur dilesin gelecegini bu kadar etkileyecek biseyde arkanda olmadigi icin.

Evet bugün bana babalık yapmayacağını söylemiş anneme.Sanki çok yapıyormuş gibi...

Her anne baba bir olmuyor malesef ki benim de sınavım bu sanırım..

Cok hakli ve bilincli bir kizsin masallah evet senin sinavinda bu insallah Allah işinden eşinden evladindan guldursun. Bu arada bu babanin bedduasi tutar hikayesini birakalim lutfen. HAKLI BABANIN BEDDUASI TUTAR. evladin da anne baba ustunde haklari var bize sadece anne baba hakki deniyor dogru ama evlat hakki hic soylenmiyor

Kıyamam sana. Gerçekten zor bir durum. Babanın ve annenin bencilliğini görmek bir evlat için gerçekten çok güç. Ama bi yandan da büyüyoruz tabi ve onları kırmak istemiyoruz. Benim de babama bazen kırgınlarım ve de kızgınlıklarım olur. Ne kadar haklı olursam olayım sonunda yine kendi söylediğime üzülüyorum. Vicdan muhakemesi en çok beni yaralıyor. Çok kötü bir insan kesinlikle diilsin. Sadece öfkeli daha çok da yaralı bi anına denk gelmiş. O anlarda herkesin verdiği ilk tepkiyi vermişsin, yaralamak istemişsin sen de. Sert bi yapın olduğunu söylemişsin ama kalbin yumuşacık. Haliyle özür dilersen öyle dediğin için güzel kalbin de daha fazla yara almamış olur. :) Özür dile ve yapabiliyorsan sarıl. Bazen anne babamızın yapamadığı şeyler de öğrenmediklerinden dolayı oluyor. Bir evlat olarak biz öğretmeliyiz belki de özür dilemeyi bile :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…