Bir gardiyanla sevgili/evli olmak

turuncusari

Güneş
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2018
80
85
3
39
Bir arkadaş vasıtasıyla bizi tanıştırdılar henüz aramızda bir şey yok tanımaya çalışma aşamasındayiz ama internette okudum psikolojik olarak çökmüş oluyorlarmış, duygusal olmuyorlarmış çalışma alanları kötü maaşları azmış , mahkumların istediği bir şeyi yapmazsa mahkum kişi ona takabiliyormus vs.

Bir kere telefonda konuştuk, bir tepkimi onunla dalga geçmişim gibi algıladı ama alakası yok. Şoka girdim. Birden modum düştü asla dalga geçecek bir insan değilim çünkü. Sonra özür diledi ben yanlış anladım dedi falan ben de uzatmadım ama bu da tedirgin ediyor beni acaba daha ilk konuşmada böyleyse hep böyle mi olur . Hep bı savunma halinde sanki, ona da dedim bunu hayır öyle değilim dedi.

Haftasonu ilk defa yuzyuze görüşmeyi düşünüyoruz bu arada.
WhatsApp ta yazarken sorun yok, anlaşıyoruz ama tekrar telefonda konuşmaya cesaret edemiyorum yine yanlış anlayacak modumuz düşecek diye.

Acaba gardiyanlık yapmanın getirdiği bir tavır mı bu, 10 yıla yakın bu işi yapıyormuş.

Hiç umut vermeden baştan kesmek mi gerek acaba. Fikirlerinizi almak istiyorum. Ne yapayım? Nasıl sorular sorayım onu anlayabilmek için? Anneme söylesem mi, muhtemelen soğuk bakacak gibi geliyor. Önyargılı olabilir. Ben çabuk alışan biriyim o yüzden onu tanımaya çalışayım derken aşık olabilirim gözüm olumsuz şeyleri görmez, çok zaman geçmeden onu çözüp karar vermem lazım...

Mantık evliliği yapacaksınız şu anlık arada aşk yok ve adam mantığınıza uymamış bitti bu kadar. Öyle mi böyle mi hiç uğraşmayın ilerlemeden mevzu bitirin derim. Önyargılı olmayalım okey de mantık evliliği yapacaksan mantıklı olacak sana uymadıysa bi anlamı kalmıyor yani,yoluna bak

ay canım en baştan önyargılısın bu ilişki tabii yürümez tüm gardiyanlar aynıymış gibi genellemelere kulak asmışsın kafanı çok kurcalıyorsa bırak bence yoluna devam et

Ilk önce sunu belirtmek istiyorum gardiyan kelimesi resmi gazetede yayinlanarak uygulamadan kalkti üzerinden yillar gecti. Bahsettiginiz meslegin adi infaz koruma memurlugu. Maasi az demissiniz 3000-3500 arasi maas aliyorlar sizin esinizin maasindan beklentiniz nedir? Benim esim infaz koruma memuru 6 yillik evliyiz 1 oglumuz var 1inede hamileyim. Birgün olsun esimle yada esimin meslegiyle ilgili keske demedim. Mahkumun memura kafayi takma gibi bi durumu oldugunu size kim söyledi bilemiyorm ama bu meslekle ilgili hicbir fikri olmayan biri oldugu asikar. Cezaevi gercekten birsürü yüksek güvenlik önleminin alindigi biryer ve mahkumun memura zarar verme gibi bi olayi söz konusu dahi olamaz. Psikolojilerini bozacak bi durumda yok onlarin orda gördüklerini duyduklarini bizde hergün haberlerde izliyorz her meslek grubunun psikolojiyi etkileyen tarafalari var. Lütfen karsinizdaki kisiyi bir birey olarak görün gardiyan yaftasi yapistirip gereksiz triplere girmeyin.

bir yakınım gardiyan. öncelikle içerde mahkumların değil gardıyanların baskın bir otoritesi var olması gerektiği gibi. zaman zaman istenmeyen durumlar olabiliyor ancak istisnalar kaideyi bozmaz. meslekleri bir nebze yıpratıcı bir meslek olabilir ama size olan tavrının mesleği yüzünden olduğunu zannetmiyorum. gardiyanlık kişiye ekstra alınganlık yükleyecek bir meslek değil. aksine daha sert mizaca sahip oluyor bu insanlar zaman geçtikçe. bu kişinin karakterini değerlendirecekseniz tavsiyem mesleğinden bağımsız değerlendirmeniz.

Bunlar meslekle ilgili degilki cogu karakterle alakali.
Evet mesleki deformasyon oluyor. Ama hepimiz çalışıyoruz ve bu birçok meslek icin geçerli.
Görücü usulü mu tanışmistiniz, yazıyı tam okuyamadim.
Adami sevmemissiniz maasi az vs yazmissiniz mahkumlar takabilir falan hersey sorun olmuş.
Polis, jandarma ile evlilik daha zor ama forumda dolu evlilik var.
Herkes birseyleri göze almis sevince alınır sevmeyince hersey batar.
Yanlış anlamayin ama en başından bu kadr seye takan sonunu nasil getirecek?

Ön yargıyla olaya başladığınız için siz söylediği ve yaptığı herşeyi öyle anlayacaksınız. Yaş kaç? Belli bir yaştan sonr genelde insanlar çok inceliyor herşeyğ bu kadarda incelemeyin.

Ilk önce sunu belirtmek istiyorum gardiyan kelimesi resmi gazetede yayinlanarak uygulamadan kalkti üzerinden yillar gecti. Bahsettiginiz meslegin adi infaz koruma memurlugu. Maasi az demissiniz 3000-3500 arasi maas aliyorlar sizin esinizin maasindan beklentiniz nedir? Benim esim infaz koruma memuru 6 yillik evliyiz 1 oglumuz var 1inede hamileyim. Birgün olsun esimle yada esimin meslegiyle ilgili keske demedim. Mahkumun memura kafayi takma gibi bi durumu oldugunu size kim söyledi bilemiyorm ama bu meslekle ilgili hicbir fikri olmayan biri oldugu asikar. Cezaevi gercekten birsürü yüksek güvenlik önleminin alindigi biryer ve mahkumun memura zarar verme gibi bi olayi söz konusu dahi olamaz. Psikolojilerini bozacak bi durumda yok onlarin orda gördüklerini duyduklarini bizde hergün haberlerde izliyorz her meslek grubunun psikolojiyi etkileyen tarafalari var. Lütfen karsinizdaki kisiyi bir birey olarak görün gardiyan yaftasi yapistirip gereksiz triplere girmeyin.
Teşekkür ederim bu yorum çok iyi geldi. Size de mutluluklar dilerim ailenizle:)

O zaman avukatların da askerlerin de polislerine de evlenmemeleri lazım çünkü riskli işleri. Önyargılı olmayın maaşına takılmayın karakter olsun siz çalışmıyo Musunuz?

Teşekkür ederim bu yorum çok iyi geldi. Size de mutluluklar dilerim ailenizle:)
Tsk ediyrm. Eger kisinin kendisini begendiyseniz ve tek soru isareti meslegiyse gercekten hic korkmayin giris cikis saatleri belli, mecburi hizmet zorunlulugu yok istemedikleri sürece zorla tayinleri cikmaz, maas sandiginiz gibi kötü degil ve insanlari bizden daha iyi analiz etme yetenegine sahip bi meslek grubu. Kimin ne zmn neler yap
Gerçekten mi, kadın olarak çok zor olmuyor mu :) tebrik ederim
Bence siz tv dizilerindeki cezaevi ve ikm lerden etkilenmissiniz. Yada konuya gercekten hakim olmayan kisilerle bu konuda iletisim kurmussunuz. Bence isiyle ilgili gercek bilgileri suanda görüştügünüz beyefendiden dinleyin. Korkulacak bisey olmadigini o size anlatir. Bende ilk etapta sevdigimin basina bisey gelir oralarda diye cok korkardim. Ama bir hemsire olarak tehlikelere esimden cok daha fazla acik oldugumu ögrendim zamanla.

Bir arkadaş vasıtasıyla bizi tanıştırdılar henüz aramızda bir şey yok tanımaya çalışma aşamasındayiz ama internette okudum psikolojik olarak çökmüş oluyorlarmış, duygusal olmuyorlarmış çalışma alanları kötü maaşları azmış , mahkumların istediği bir şeyi yapmazsa mahkum kişi ona takabiliyormus vs.

Bir kere telefonda konuştuk, bir tepkimi onunla dalga geçmişim gibi algıladı ama alakası yok. Şoka girdim. Birden modum düştü asla dalga geçecek bir insan değilim çünkü. Sonra özür diledi ben yanlış anladım dedi falan ben de uzatmadım ama bu da tedirgin ediyor beni acaba daha ilk konuşmada böyleyse hep böyle mi olur . Hep bı savunma halinde sanki, ona da dedim bunu hayır öyle değilim dedi.

WhatsApp ta yazarken sorun yok, anlaşıyoruz ama tekrar telefonda konuşmaya cesaret edemiyorum yine yanlış anlayacak modumuz düşecek diye.

Acaba gardiyanlık yapmanın getirdiği bir tavır mı bu, 10 yıla yakın bu işi yapıyormuş.

Hiç umut vermeden baştan kesmek mi gerek acaba. Fikirlerinizi almak istiyorum. Ne yapayım? Nasıl sorular sorayım onu anlayabilmek için? Anneme söylesem mi, muhtemelen soğuk bakacak gibi geliyor. Önyargılı olabilir. Ben çabuk alışan biriyim o yüzden onu tanımaya çalışayım derken aşık olabilirim gözüm olumsuz şeyleri görmez, çok zaman geçmeden onu çözüp karar vermem lazım...
Benim kuzenim gardiyan yaşı var baya ve sert mizaçlı çökmüş gerçekten zpr bir meslek ama tüm gardiyanlar öyle olcak diye kaide yok

Eşimden bildiğim tek şey zaman geçtikçe duygusal bakış bitiyor merhamet olarak biraz daha katılar iş şartlarından dolayı ama bu bize ciddi anlamda yansımadı şu an çok yoğun ve üst düzey güvenlik önlemi olan bi cezaevinde çok şükür ciddi bi sıkıntı olmadı dizilerle alakası yk

Zimbardo'nun deneyini mi okudunuz korku ondan mı ehehe? Şaka bir yana, her meslek grubunda aynı kaygıları taşımanız mümkün. Çok stres altında çalışmanın gerektiği işler var, hayati tehlike olduğu için travma geliştirmeye yatkın meslek grupları var. Bu insanın ne kadar etkilendiğine bağlı, hassas bir yapısı olan insan etkilenebilir, bir başkası etkilenmeyebilir. İnternette okuduğunuz şeyler kişiye göre genellenemeyecek şeylerdir, hiçbir meslek grubunu bu şekilde genelleyemezsiniz. Kişiyi tanıdıkça çözebileceğiniz şeyler bunlar. Bir tanıyın bakın, önyargılı olmayın derim. Kafanıza uymuyorsa da yolları ayırırsınız ciddiye binmeden. Kafanıza uygun olmayan birine aşık olacağınızı zannetmiyorum.

İki hafta da aşık olmazsınız herhalde? Bir tanıma süreci koyun derim ben. 2 hafta da kimse kimseyi tanıyamaz tabi ki ama, en azından şundan emin olursunuz, konuşurken hep aynı tedirginliği yaşıyor musunuz, yanlış anlaşılmalar devam ediyor mu.. Her şey aynıysa tercihinizden emin olursunuz.

Back
X