• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gardiyanla sevgili/evli olmak

Bir arkadaş vasıtasıyla bizi tanıştırdılar henüz aramızda bir şey yok tanımaya çalışma aşamasındayiz ama internette okudum psikolojik olarak çökmüş oluyorlarmış, duygusal olmuyorlarmış çalışma alanları kötü maaşları azmış , mahkumların istediği bir şeyi yapmazsa mahkum kişi ona takabiliyormus vs.

Bir kere telefonda konuştuk, bir tepkimi onunla dalga geçmişim gibi algıladı ama alakası yok. Şoka girdim. Birden modum düştü asla dalga geçecek bir insan değilim çünkü. Sonra özür diledi ben yanlış anladım dedi falan ben de uzatmadım ama bu da tedirgin ediyor beni acaba daha ilk konuşmada böyleyse hep böyle mi olur . Hep bı savunma halinde sanki, ona da dedim bunu hayır öyle değilim dedi.

Haftasonu ilk defa yuzyuze görüşmeyi düşünüyoruz bu arada.
WhatsApp ta yazarken sorun yok, anlaşıyoruz ama tekrar telefonda konuşmaya cesaret edemiyorum yine yanlış anlayacak modumuz düşecek diye.

Acaba gardiyanlık yapmanın getirdiği bir tavır mı bu, 10 yıla yakın bu işi yapıyormuş.

Hiç umut vermeden baştan kesmek mi gerek acaba. Fikirlerinizi almak istiyorum. Ne yapayım? Nasıl sorular sorayım onu anlayabilmek için? Anneme söylesem mi, muhtemelen soğuk bakacak gibi geliyor. Önyargılı olabilir. Ben çabuk alışan biriyim o yüzden onu tanımaya çalışayım derken aşık olabilirim gözüm olumsuz şeyleri görmez, çok zaman geçmeden onu çözüp karar vermem lazım...
Banada bi gardyn söylemişlerdi ve istemedm. Herkesin kendi hassas seçeneği isteği olablr önyargıyla alakalı değil. Ben tehlkeli mesleklerden korkarm mesela. Herkes kendine uyanı seçer. Önce iyice düşün. Ama başta meslk takntn olmamş gibi senn. Ben düşünrdm şuralı olmasın şu meslklrden olmasın falan diye:))

Ilk önce sunu belirtmek istiyorum gardiyan kelimesi resmi gazetede yayinlanarak uygulamadan kalkti üzerinden yillar gecti. Bahsettiginiz meslegin adi infaz koruma memurlugu. Maasi az demissiniz 3000-3500 arasi maas aliyorlar sizin esinizin maasindan beklentiniz nedir? Benim esim infaz koruma memuru 6 yillik evliyiz 1 oglumuz var 1inede hamileyim. Birgün olsun esimle yada esimin meslegiyle ilgili keske demedim. Mahkumun memura kafayi takma gibi bi durumu oldugunu size kim söyledi bilemiyorm ama bu meslekle ilgili hicbir fikri olmayan biri oldugu asikar. Cezaevi gercekten birsürü yüksek güvenlik önleminin alindigi biryer ve mahkumun memura zarar verme gibi bi olayi söz konusu dahi olamaz. Psikolojilerini bozacak bi durumda yok onlarin orda gördüklerini duyduklarini bizde hergün haberlerde izliyorz her meslek grubunun psikolojiyi etkileyen tarafalari var. Lütfen karsinizdaki kisiyi bir birey olarak görün gardiyan yaftasi yapistirip gereksiz triplere girmeyin.
Başka söze ne gerek.

Eşimin arkadaşi infaz koruma memuru, ama hic sizin anlattiginiz gibi seyler anlatmiyor bize ustelik evli ve 2 cocuk babasi 10 yildir ayni isi yapiyor :) psikolojik olarak çokmus de degil gayet esprili bi adam yani eside cok seviyor. Maasi dusuk demissiniz amaaaa 3000tl nin uzerinde aliyor maasi. Asgari ucretin 1600 tl olan ulkede 3000tl maas da kimseye dusuk gelmesin bi zahmet. Sen bastan onyargilisin.olmaz bu is.

Zimbardo'nun deneyini mi okudunuz korku ondan mı ehehe? Şaka bir yana, her meslek grubunda aynı kaygıları taşımanız mümkün. Çok stres altında çalışmanın gerektiği işler var, hayati tehlike olduğu için travma geliştirmeye yatkın meslek grupları var. Bu insanın ne kadar etkilendiğine bağlı, hassas bir yapısı olan insan etkilenebilir, bir başkası etkilenmeyebilir. İnternette okuduğunuz şeyler kişiye göre genellenemeyecek şeylerdir, hiçbir meslek grubunu bu şekilde genelleyemezsiniz. Kişiyi tanıdıkça çözebileceğiniz şeyler bunlar. Bir tanıyın bakın, önyargılı olmayın derim. Kafanıza uymuyorsa da yolları ayırırsınız ciddiye binmeden. Kafanıza uygun olmayan birine aşık olacağınızı zannetmiyorum.

Bak şimdi sen yazınca hatırladım. Filmi yarım kalmıştı :))

Öncelikli olarak gardiyan degil infaz koruma memuru.
İkinci olarak da ikm lari kimlerle muhattap suclularla degil mi? Peki suclulari bir tek onlar mi goruyor? Bu mantikla bakarsaniz polisle askerle hakimle savciyla mubasirle katiple veee biz avukatlarla da evlenilmez :)
E evlenecek baska kimse de kalmadi mi ne :)

Komsum cezaevinde sosyal çalismacilik yapmis ve emekli. Pamuk gibi bir kadin. Herkese yardim eder, cok iyi niyetli, sevecen, kotu gun dostu. Ben de duyunca sasirmistim. Olumsuz etkilenmemis.

Tamamen kişisel yani. İyice taniyip bakmak lazim. Ogretmen de olsa doktor da olsa memur da olsa herkes 1 birey. Herkes şahsina munhasir. Her meslege onyargili yaklasmak mumkun, isin orasina girersek cikamayiz =)))

Bir arkadaş vasıtasıyla bizi tanıştırdılar henüz aramızda bir şey yok tanımaya çalışma aşamasındayiz ama internette okudum psikolojik olarak çökmüş oluyorlarmış, duygusal olmuyorlarmış çalışma alanları kötü maaşları azmış , mahkumların istediği bir şeyi yapmazsa mahkum kişi ona takabiliyormus vs.

Bir kere telefonda konuştuk, bir tepkimi onunla dalga geçmişim gibi algıladı ama alakası yok. Şoka girdim. Birden modum düştü asla dalga geçecek bir insan değilim çünkü. Sonra özür diledi ben yanlış anladım dedi falan ben de uzatmadım ama bu da tedirgin ediyor beni acaba daha ilk konuşmada böyleyse hep böyle mi olur . Hep bı savunma halinde sanki, ona da dedim bunu hayır öyle değilim dedi.

WhatsApp ta yazarken sorun yok, anlaşıyoruz ama tekrar telefonda konuşmaya cesaret edemiyorum yine yanlış anlayacak modumuz düşecek diye.

Acaba gardiyanlık yapmanın getirdiği bir tavır mı bu, 10 yıla yakın bu işi yapıyormuş.

Hiç umut vermeden baştan kesmek mi gerek acaba. Fikirlerinizi almak istiyorum. Ne yapayım? Nasıl sorular sorayım onu anlayabilmek için? Anneme söylesem mi, muhtemelen soğuk bakacak gibi geliyor. Önyargılı olabilir. Ben çabuk alışan biriyim o yüzden onu tanımaya çalışayım derken aşık olabilirim gözüm olumsuz şeyleri görmez, çok zaman geçmeden onu çözüp karar vermem lazım...
Halamın eşi gardiyandı ve adam resmen kafadan kırıktı bilemiyorum mesleğe çok başlamamak lazım karakteride olabilir...

Gardiyan kelimesi litaratürden kalktı, yerine infaz koruma memurluğu geldi.
Benim eşim ikm ve maaşıda 3.500.
Söylediğiniz şeylerin mesleki yapısıyla alakasını bağdaştıramadım. Mesleki deformasyonlar tabi ki olabilir. Ama bir asker, polis, öğretmen, doktor, soför vs... Bunların hepsinde muhakkak yıpratıcı bir payı vardır.
Ayrıca bu mesleğe tepki niye ?
Mantık evliliği gibi gördüm sanki

meslekle degıl de karekterle alakalı bu mesele daha cok
hakkınızda hayırlısı olsun :)

Ne alaka bir kere dolduruşa gelmeyin.
Siz şuanda tanımadan Y
ARGISIZ İNFAZ yapıyorsunuz.
Önyargınız ilişkiniz başlamadan milletin safsatası yüzünden bitecek neredeyse.
Bence her işin kendine göre stresi var bu şekilde düşünmeyin.
Maaşi konusuna gelince ordada garipsiniz yani şimdiden bunu düşünmenin mantığı yok .
Adam çalışıp kazanıyor elinden geleni yapıyorsa bir elin nesi iki elin sesi var.
Sizde çalışıp katkıda bulunabilirsiniz.

Ayrıca şu matematik içene girmeyin.
YANİ adam zengin olur ;cimri olur ,dayakçı ,savurgan olur.
Birde bu pencereden bakın olaya.
Demem o ki önce
ADAM mı,İnsancıl mı ona bakın....

insan doktor oluyor yine psikopat olabiliyor mühendistede var ... evet çalışma koşulları zor ve sıkıntılı tabıkı bunu göz önüne alın ama insalık vasıfları düzgün oturmuş bir kişilik ise şans vermelisiniz...

Hepimnize cevaplarınız için teşekkür ederim. Bugün İlk kez yuzyuze görüştük, mesleğine takılmadan sadece kişiliğine bakarak önyargısız görüşmeye gittim. Ama ne meslekten olursa olsun böyle bir insanla anlaşmamız zor.
Çok kaba Saba, tuhaf davranan biriydi. Her şeyde lafı ağzıma tıklayıp üste çıkmaya çalışıyordu. Yüzüne de söyledim, çok ukala davranıyordu. Sert bir mizacı var, her şeye muhalefet oluyor. Bir dediğime de evet öyle demedi, hemen kendi bilimsel açıklamasını yapip yine benim dediğime geliyordu...
Neyse, kısaca ben hiç ısınamadim ve bir daha görüşmeyecegim.

Back
X