Bir Garip Bebiş Meselesi

eltimlergeldi35

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2019
316
293
18
Kızlar sizce bebek için kadın 24 erkek 27 yaş nasıldır?

Yani şöyle diyeyim ben istemiyorum ama şimdi he desem eşim tamam modunda. 1 senedir evliyiz ortalama. (nikah olarak 1.5 düğün ve aynı evde yaşama olarak 1 sene :)) Ve ben gerçekten kendimi hem bebek bakımı için hem de ailelerin evliliğimize ister istemez daha fazla dahil olması açısından pek hazır hissetmiyorum açıkcası. Biliyorsunuz ilk torun sevgisi durumu falan :) (ayrı şehirlerde oturuyoruz, tayinciyiz)

Eşimin devamlı dilinde ama ben sanki 3 4 aylık evliymişiz gibi hissediyorum hala, neden diye sorduğumda ben torunumu görmek istiyorum yaş geçiyor modunda 😁 benimse aksi gibi hiç o taraklarda bezim yok, gezelim eğlenelim gençliğimizi yaşayalım yanyana olmanın tadını çıkartalım kafasındayım 🤷🏻‍♀️

Bunun aslında yaşla ilgisi yok ben 30 yaşında hazır hissederkn başkası 22 yaşında hissedblr. Bazısı evllgn ilk yılında bazısı 5. Yılında tamamen kişi bazlı.
Zaten soru içinde soylemssnz gezmek gençliğinizi yasamak istedgnzi. Gayet de mantıklı eşinizle yüz yüze konuşun sonuçta çocuk oldgnda bir cok şeyi eskisi gibi yapmycksnz ve hazir olmasi gerekn en çok da annedir.
Bu saatte emzirmk için uyandım mesela uykum kaçtı 😂 5 aylık anneden sevgiler.

1 yil zaten cooook yeni, 3-4 aylik evli hissetmeniz normal.
Bu işlerin mantikla aciklanacak bir yani yok. Cocuk sahibi olmak mantik işi veya yaşla alakali birsey degil duygusal bir durum.
Bana sorsan torunumu gorsem nolur gormesem nolur yani ben simdiki hayatima ve kendime bakarim istersen 20 yasinda dogur torununu gorebileceginin garantisi yok sonuçta. Nebileyim

Kızlar sizce bebek için kadın 24 erkek 27 yaş nasıldır?

Yani şöyle diyeyim ben istemiyorum ama şimdi he desem eşim tamam modunda. 1 senedir evliyiz ortalama. (nikah olarak 1.5 düğün ve aynı evde yaşama olarak 1 sene :)) Ve ben gerçekten kendimi hem bebek bakımı için hem de ailelerin evliliğimize ister istemez daha fazla dahil olması açısından pek hazır hissetmiyorum açıkcası. Biliyorsunuz ilk torun sevgisi durumu falan :) (ayrı şehirlerde oturuyoruz, tayinciyiz)

Eşimin devamlı dilinde ama ben sanki 3 4 aylık evliymişiz gibi hissediyorum hala, neden diye sorduğumda ben torunumu görmek istiyorum yaş geçiyor modunda 😁 benimse aksi gibi hiç o taraklarda bezim yok, gezelim eğlenelim gençliğimizi yaşayalım yanyana olmanın tadını çıkartalım kafasındayım 🤷🏻‍♀️
yani 35 yaşında hazır hissetmeyen de olabileceği gibi 24 yaşında hazır hisseden de olabilir ama ben tamamen sizinle aynı düşüncedeyim.24 yaşındasınız daha o da 27.gezin tozun , birbirinizle ilgilenin, birbirinizi tanıyın, evlilikle 2 yıl geçsin herkes birbirine alışsın, düzen otursun.başbaşa tatillere çıkın , kafelere gidin, takılın ne biliyim daha genceciksiniz.
zaten kendinizi tamamen hazır hissetmeden ay eşimi kırmıyim kafasıyla girmeyin hiç hamilelik işine, yoksa çok ciddi depresyonlara girebilirsiniz, Allah korusun boşanmaya varan olaylara gidebilirsiniz.Marketten domates almaya benzemez.ona söylemek kolay tabi.ay bebek gelsin agucuk agucuk sevelimle iş bitmiyor.

2 gündür evde bebek var asla uyumuyor saatte 1 ağlayarak uyanıyor. Mama veriyorum tekrar uyuyor zorla. Zombi gibi oldum ve evden çıkamadım tüm gün çok sıkıldım. Şu an 4 aylık evliyim, hamileyim ve bu hafta aldıracağım. Bebek = eziyet. 24 yaşında gezip tozmak varken hamile olup halsizleşmek, mide bulantısı, evden çıkamama, doğum, lohusalık, akraba çenesi, bebek emdi mi, aç bu aç tripleri, ağlaması, zırlaması ile uğraşmak niye? Bence tüm anneler DELİ. Bir de kilo alıyorsun yapışıyor o kilo, eşin ana oldu bu deyip soğuyor.. Cidden keşke hiç çocuğum olmasa diyorum Allah tarafından. Nefret ediyorum galiba. Millet doğursun biz sevelim sadece, sevmesi güzel 😂😂😂

Bir mesela asla oturup TV izleyemezsin, film izleyemezsin, sinemaya gidemezsin. Romantik bir yemek yiyelim desen kakasını yapar temizlemen gerekir. Neyse daha fazla yazmayacağım. Çocuklu bir ailede romantizm ölür. Her şey bebek bebek bebek olur... Büyür ve yine gerçek değişmez.

Gece saat 2ye kur, sonra tekrar saat 4'e kur, sonra saat 6'ye,.. Ve uyandir. Gidip mutfakta süt isitsin.

Bu nedir diye sorarsa, "hani bebek istiyordun ya, bebek işte böyle birşey" de.

Kolay saniyor beyefendi bebege bakmayi. :işsiz:
Bu mesajı sabaha karşı 04.08de emzirdikten sonra beşik sallayarak okumam... 😅😂😂

Şu saat oldu hala uyumadım, saat 12den beri mizirdanan bir saat aralıkla uyanan ve ne istediğini bilmediğim bebeğimi bir yandan bunları yazarken bir yandan da ayağımda sallayarak uyutmaya çalışıyorum. Bebek bakımının bu kadar zor olduğunu bilseydim inan en az 3 sene düşünmezdim, cidden annelik tamamen delilik. Ben birinciden sonra nasıl ikinci üçüncü çocuk yapılıyor nasıl cesaret ediliyor onu çok oturtamadım kafamda yani hiç kolay değilmiş, 3 4 çocuğu olan ve onları büyütüp belli bir yaşa getirmiş tüm analara aşırı bir saygım var, böyle gözümde nirvanaya ulaşmış sonsuz mutluluğa kavuşmuş olağanüstü kişi gibiler 🤣🤣
Daha cokkkk küçüksün gez toz hayatını yaşa bu zamanlar geri gelmeyecek

2 gündür evde bebek var asla uyumuyor saatte 1 ağlayarak uyanıyor. Mama veriyorum tekrar uyuyor zorla. Zombi gibi oldum ve evden çıkamadım tüm gün çok sıkıldım. Şu an 4 aylık evliyim, hamileyim ve bu hafta aldıracağım. Bebek = eziyet. 24 yaşında gezip tozmak varken hamile olup halsizleşmek, mide bulantısı, evden çıkamama, doğum, lohusalık, akraba çenesi, bebek emdi mi, aç bu aç tripleri, ağlaması, zırlaması ile uğraşmak niye? Bence tüm anneler DELİ. Bir de kilo alıyorsun yapışıyor o kilo, eşin ana oldu bu deyip soğuyor.. Cidden keşke hiç çocuğum olmasa diyorum Allah tarafından. Nefret ediyorum galiba. Millet doğursun biz sevelim sadece, sevmesi güzel 😂😂😂

Bir mesela asla oturup TV izleyemezsin, film izleyemezsin, sinemaya gidemezsin. Romantik bir yemek yiyelim desen kakasını yapar temizlemen gerekir. Neyse daha fazla yazmayacağım. Çocuklu bir ailede romantizm ölür. Her şey bebek bebek bebek olur... Büyür ve yine gerçek değişmez.

Bir hafta sabah 7 akşam 6 yiğenime baktım bir kaç sene önce ve yemek vs hiç birşey yapmadım sadece onunla ilgilendim. Ablam gelince yattığım yeri bilemedim valla çok zor birşey gerçekten 😂
Bi yandan bu yüzden de korkuyorum 🤷🏻‍♀️
Hatta böyle benimde hiç olmasa çok üzülmem gibi geliyor bana büyük konuşmayayım ama🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Bir hafta sabah 7 akşam 6 yiğenime baktım bir kaç sene önce ve yemek vs hiç birşey yapmadım sadece onunla ilgilendim. Ablam gelince yattığım yeri bilemedim valla çok zor birşey gerçekten 😂
Bi yandan bu yüzden de korkuyorum 🤷🏻‍♀️
Hatta böyle benimde hiç olmasa çok üzülmem gibi geliyor bana büyük konuşmayayım ama🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Aynı mantıktayız galiba. Bu arada bebek elime mıçtı az önce :confused:

29 yaşıma kadar anne olmayı hiç düşünmedim, 32'im doğurdum, tüp bebekti. İkinci hamsim 35'imde sürpriz yaptı, geldi. Daha erken doğurmadığıma hiç pişman değilim. 28'e kadar eğleneyim, gezeyim, pinekleyeyim, çalışayım modundaydım. 29'a doğru bir yokluk çekmeye başladım, doğmamış, daha tanımadığı bir veledi özler mi insan? Bende öyle oldu. Allah herkese versin, eşimle birbirimize karşı hep sevgi doluyduk, hala koruruz bunu. İnsan yıllarca sevgili rolünde görmeye alıştığı adama bir an geliyor, yeni bir güncelleme yüklemek istiyor; babalık. Bu fikir beni heyecalandırmaya başladı. İlişkiye yeni bir soluk, büyüttüğümüz sevgiyi paylaşacak yeni bir aile üyesi, tohumumuzun büyümesine şahit olmak gibi fikriler peyda oldu içime. O aşamadan sonrası ayrı hikaye. Kendinizi hazır hissetmeniz dışında önemsemeniz gereken hiçbir şey yok. Eşinizin ne düşündüğü bile ikinci planda. Çünkü hayatınıza, işlerinize, dertlerinize en güzel şekilde ortak olan kocalar bile, bu bebek işlerine belli bir süre ortak olamıyor. Bebek önce annenin. Anne kokusu istiyor, annede sakinleşiyor, ee kalkıp gece siz emziriyorsunuz, ayaklanınca önce babaya değil size koşuyor haliyle. Daha çok gençsiniz, aceleye hiç gerek yok.

Oldum olasi cocuksu bi anneydim eşim ise olgun bi baba 21 yasinda anne oldum tayinciyiz yilda rahat gorevlendirmeler dahil 4,5 memleket gezdigimiz oluyor. Ben idare edebiliyorum bu sayede gittigimiz yerlerin tarihi turistik yerlerini de rahatca gezebildim. Yaz tatillerine gidebildim. Ha bu rahatlik her kadindan kadina degisir mesela denizden çıkarım hop gogusu yika cocugu emzir modundaydim dedim. Yahut muze gezdik cikista oglumun altini degistirdim.
Hic ciddi bi fotomuz yok hep kahkahali saklabanli hallerimiz var ben memnunum suan 26 yasindayim 2. Oglum geliyor durumlar halen ayni cocuksu ben olgun baba ve bir de cocuk..
Hakkinda hayirlisi olsun ne zaman hazir hissedersen o zaman tamam de

Ben de sene başında senin gibi düşünüyordum ve buraya 2 konu açmıştım.
Buradaki kadınları dinleyip yapmadım, özellikle arya stark adlı üyeyi.
Şimdi 'iyi ki yapmadım' diye şükür adına, sadaka dağıtmaya hazırlanıyorum. Bebeğin, nasıl bir sorumluluk olduğunu tane tane anlatmaya çalıştığım sütoğlan, birinci gün bana 'tamam bekleyelim' derken ikinci gün annesinin gazıyla üstüme geliyordu çocuk diye. Baktım, inadım inat popom iki kanat mantığı güdüyor asla beni dinlemiyor, anlamıyor ben de inadına yapmadım.

Çok fırtınalar geçti, o beni seviyor sandığım sütoğlanın gerçek yüzünü gördüm, şimdi de boşanma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

Hazır hissetmiyorsan yapma. Allah insanın içine veriyor o hissi, kalbini dinle. Eşin istedi diye tek taraflı çocuk yapılmaz, ondan sonra hayatın güllük gülistanlık olmadığını görünce bebeği annesine atıyorlar. Daha 1 senelik evlisin, gez eğlen dolaş.

Bu yaşta evlenmeniz bile olayken birde ne bebeği ben seninle yaşıtım ve asla evlenemem korkunç...

Neden korkunç bende bu duruma çok şaşırıyorum siz kendinizi hazır hissetmemis olabilirsiniz ama doğru kişiyle hazır hissedildiginde korkunç bişey değil herkesin kendi yaşam tarzı çok abartı yorumlar bence.

Back
X