• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip bulaşık konusu

Ben olsam yikardim. Yikiyorumda . Ama burda icinden gelmiyosa sirf gostersin icin yapma diyenlerede hak verdim. Yikasaydin bu aile gorgusudur diyenlerede hak verdim. Ama siz bastan bence sevgilinizin yuzunu gormussunuz bu olayla cokda iyi olmus.
Sevgilinizin yaptigi o kadar cocukca ki cok yersiz ve itici olmus . He sizde o kadar su tutmussunuz 3 dk da kopuk yapip bitireydiniz bu isi .. nese. Yoruma devam edemicem cokk ikilemde kalmislik yasadim.:))) sen uzulme ama uc gunluk dunyada aman bulasik aman su bu derken öff hayat geciyo degmez..

o kadinda sana kahvalti hazirlmak zorundamiydi ? erkek arkadasinda ataerkil belli ...sen orda ben niye yapiyorum demiyorsun buraya gelip erkek arkadasim boyle dedi diyorsun..buyuk ihtimal erkek arkadasina ben yapmak zorundamiyim demedin ...bulasiklari sen yikasydin da demedin .klavyede sallamak kolay ..isteniyorsan bastan diyeceksin ben bu isleri yapmam beklemesin diye..karsisinda demeyip burda soylemenin mantigi yok..bende cici kiz modeli sevmiyorum ama yedigini yikamamamkta senin ayibin ..ben olsam sana kahvalti hazirlmam davette etmem

Ben de cok ikilemde kaldim. Evet anne evde olsa yikamazdim ama anne mecburen gitmis oyle birakmak icime sinmezdi, ama bu neresi olursa olsun oyle hissedersim. Evet erkek arkadas da yikayabilir ama yikamamak onun ayibi. Hele sana sonradan laf etmesi tam densizlik.

Kendimi annenin yerine koyuyorum kim oldugu onemli degil eve bir geliyorum bulasiklar bile duruyor acayip sinirlenirdim ki esim birakinca burnundan getiriyorum.

Ben de olsam yikardim. Arkadasima, ablama ve ya akrabalarima gittiyimde bile bulasiklari ben yikarim. Bulasik yikamak icin evin gelini olmaniza gerek yok. En onemlisi sizi kahvaltiya davet etmisler, ne kadar dusunceli, becerikli oldugunuzu kaynananiza gostermeliydiniz. Eger ben anne olsam oglumun sevdiyi kiz ayni seyi yapsa bu kiz cok beceriksiz derdim. Hic kusura bakmayin, cocuk hakli. O da kesin annesinin yaninda utanmisdir ...

Beceriksiz olsa ne olacak oğluna almayacak mi :) Ayrica oğlan niye utanıyor,kendi yikayaymis madem.
Evlilik için kriter "ev hanimliligi becerisi" olunca böyle oluyor işte.

o kadinda sana kahvalti hazirlmak zorundamiydi ? erkek arkadasinda ataerkil belli ...sen orda ben niye yapiyorum demiyorsun buraya gelip erkek arkadasim boyle dedi diyorsun..buyuk ihtimal erkek arkadasina ben yapmak zorundamiyim demedin ...bulasiklari sen yikasydin da demedin .klavyede sallamak kolay ..isteniyorsan bastan diyeceksin ben bu isleri yapmam beklemesin diye..karsisinda demeyip burda soylemenin mantigi yok..bende cici kiz modeli sevmiyorum ama yedigini yikamamamkta senin ayibin ..ben olsam sana kahvalti hazirlmam davette etmem
Siz etmeyin zaten. Ben zorla davet ettirmedim kendimi onlar davet ettiler. Sofrayı kaldır kısmında da güzel vakit geçiriyorduk ve tatlı tatlı söyledi. Ben de isteyerek kaldırdım zaten. Böyle bi tepkiyle karşılaşacağımı bilseydim elimi bile sürmezdim masaya. Bunu da kendisine dediğim için olay büyüdü bu kadar zaten

Beceriksiz olsa ne olacak oğluna almayacak mi :) Ayrica oğlan niye utanıyor,kendi yikayaymis madem.
Evlilik için kriter "ev hanimliligi becerisi" olunca böyle oluyor işte.
Hayır anlamadığım bi noktada o zaten öyle bile olsa iki tabak yıkamak ne gibi bi beceri gerektiriyor da böyle bi sınava tabi tutuluyorum :)

Ne var bunda abartacak anlamiyorum ne diye bunun icin kalbini kiriyor senin acaba? Tamam eline yapismaz yikayabilirdin ama yıkamamıssın ne olacak yani? Gereksiz tartışma. Haklı haksız yok olayda ama çok gereksiz çıkışmış erkek arkadaşın

Bence yikamamanda bir problem yok.Bir tercih meselesi,o an yikamak istememissin,olabilir.
Problem bunun için sevgilinin sana trip atması,hemde büyük problem.
Ne münasebet bunun için bana çemkirecek ?

Ben de cok ikilemde kaldim. Evet anne evde olsa yikamazdim ama anne mecburen gitmis oyle birakmak icime sinmezdi, ama bu neresi olursa olsun oyle hissedersim. Evet erkek arkadas da yikayabilir ama yikamamak onun ayibi. Hele sana sonradan laf etmesi tam densizlik.

Kendimi annenin yerine koyuyorum kim oldugu onemli degil eve bir geliyorum bulasiklar bile duruyor acayip sinirlenirdim ki esim birakinca burnundan getiriyorum.
Bunun net bi cevabı yok galiba bende onu anladım. Çünkü bende bana misafir gelse onunla çıksam döndüğümde bulaşıkları niye yıkamamış diye söylenmek aklıma bile gelmez mesela. Ama eş olayı ayrı,o da ev sahibi bu durumda. Aynı şekilde müstakbel kayınvalidem birine söylendiyse en fazla oğluna söylenebilir bence sende bu evde yaşıyosun,bunlar ne diye

Ben onları bile yapmazdım. Canım beraber yapalım sonra da beraber film seçeriz derdim. Ne öyle deneye tabii tutuluyorum gibi.

Siz etmeyin zaten. Ben zorla davet ettirmedim kendimi onlar davet ettiler. Sofrayı kaldır kısmında da güzel vakit geçiriyorduk ve tatlı tatlı söyledi. Ben de isteyerek kaldırdım zaten. Böyle bi tepkiyle karşılaşacağımı bilseydim elimi bile sürmezdim masaya. Bunu da kendisine dediğim için olay büyüdü bu kadar zaten
O eve bi daha gidersen kendinle birlik de yiyecegin yemekleri de götür. Yoksa onun da lafini eder bunlar.

hah iste senden iş isteyene kadar iyiydi ...annesi bulasigi yikasaydi bunlar olmazdi ... sevgilinin kafa yapisi belli ilerdede sorun edecek... bulasigi sana soylediginde ne alaka sen yap ben karismam ilk defa geldigim eve desydin simdi bunlar olmazdi... kuzenimde yer icerdi ablamla bulasigini annem yikardi nefret ederdim..yediysen yika bir zahmet ...şimdiden kendimi ezdirmeyim diye kucuk hesaplar pesindesin...

Yıkamadığın iyi olmuş. Israrla davet eden o, evin gelini ya da kızı konumunda olmayan sen.

20 yaşındaki erkeklere hizmet etmek koymuyor demek ki.erkeklerin de bizim gibi 2 eli gelişmiş bir beyni var .peki bu işleri yapmak neden erkeklerden hiç beklenmiyor? göze hep genç kızlar batıyor?
Böyle devam edin.bana bir zorlugunuz yok!
Kendinize yaptıklarınızı ilerde yaşar görürsünüz

Bunun net bi cevabı yok galiba bende onu anladım. Çünkü bende bana misafir gelse onunla çıksam döndüğümde bulaşıkları niye yıkamamış diye söylenmek aklıma bile gelmez mesela. Ama eş olayı ayrı,o da ev sahibi bu durumda. Aynı şekilde müstakbel kayınvalidem birine söylendiyse en fazla oğluna söylenebilir bence sende bu evde yaşıyosun,bunlar ne diye
Bence erkek arkadasin yikamadiginon bile farkina varmadi, annesi gelince gordu ve soylendi o da sinirini senden cikardi.

Samimi konusayim mi sana ? Benim 23 yasinda oglum var. Anne olarak empati kuruyorum simdi.Sofrayi hazirladim seni davettim isim cikti gittim. Aksam eve geldim bulasiklar duruyor. Sasiririm cidden. Ve oglumada derim yani nolurdu 2 bulasigi yikasaydi ellerimi bozulurdu derim yani. Bak bende kimseden bir sey beklemeyen bir kadinim. Sonucta ogluna bile dese, kadin senden ev temizligi beklemiyor yani. Senin kendiliginden yapman gerekirdi bunu. Benim oglumunda kiz arkadasi geliyor pervane oluyor kiz. Hic bir sey yaptirmam kiza. Cayini bile getiririm nolacak ayagina cay goturmekle bir yerim mi eksilecek.. Toplayim yikayim diye hemen kosar. Yaptirmam ama yapmak istemeside hosuma gidiyor. Cunku benim kizim yok bu beni mutlu ediyor.

Keşke "yikasaydi elleri mi bozulurdu" demek yerine 23 yasindaki oğlunuza iki parça bulaşık yikamayi öğretip " yikasaydin eline mi yapısirdi" diyebilseniz...
İşte bu sorunlar hep oğullarına hiçbir iş yaptırmayan,her ev işi kadının gorevidir bilinciyle erkek çocuk yetiştiren "oğluşum"cu annelerden kaynaklanıyor.

Anne olunca anlarsiniz kizlar. Kiz annesi bile olsam kizimi boyle yetistirmezdim. Birazda yetistirilmeyle alakali bir durum bu. Benim oglum oldugu halde masayi kurar toplar. Ayy sen erkeksin elleme demem. Ilerde evlendiginde esinede yardim etsin isterim. Hele birde erkek annesi olunda o zaman daha iyi anlarsiniz.
Ilk defa gitmissiniz veya gitmemissiniz. Isterseniz bu gittiginiz halaniz olsun. Nolursa olsun sonucta aksamdan kalan bulasigi yikamaniz istenmiyor sizden. Davet edilmissiniz o bulasigi yikamaniz gerekirdi. Maalesef yeni nesil kotu yetisiyor bence. Benim nacizane fikrim bu.
Koni sahibi yikamamis hatali siz de oglan ve kizi ayirmakla hata yapiyorsunuz. Sizin gibi anneler yuzundendir biz kadinlarin cektigi.

ben sevgilimin evinde yaptığım kahvaltılarda hiçbir zaman bulaşık yıkamadım hep kendisi yıkadı hiç de utanmadım bundan. kadın erkek eşitliğinden bahsediyor herkes ama bulaşık kadının göreviymiş gibi empoze ediyor ne hikmetse eşitlik savunucuları. kadına en büyük zararı kadın veriyor. çok da güzel yapmışsın hiç boyun eğme sen niye film seçmedin de o seçti bi düşünelim... eski yeni fark etmez oğluşu olan anneler hep bi hizmet beklentisinde, gelin ayaklarıma kapansın derdinde. ama artık öyle bir nesil yok

Back
X