• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip bulaşık konusu

İyi geceler herkese. Hemen konuya gireyim;
Dün erkek arkadaşımın evine kahvaltıya gittim. Annesi de vardı. Oturduk üçümüz güzelce kahvaltı ettik. Sonra annesine telefon geldi çıkmak durumunda kaldı. Biz sofrada devam ettik kahvaltıya. Yedik,içtik sonra erkek arkadaşım kendince görev dağılımı yaptı. Sen masayı topla,ben film seçiyim diye. Tamam dedim kaldırdım masayı. Herşeyi yerleştirdim yerine güzelce. Bulaşıkları akıtıp lavabonun kenarına koydum. Bulaşık dediğim üç bardak,çatal ikide tabak.
Akşama eve geldik,bana bi mesaj. Vay efendim sen bulaşıkları niye yıkamadın. Nasıl onları öyle bırakırsın. Ne kadar ayıp falan baya ciddi ciddi trip atıyor bana. Dedim annen bişey mi dedi,noluyor diye. Yok benim annem ben üzülmeyeyim diye demez bişey ama bozulmuştur. Kalktı sabahın köründe bize kahvaltı hazırladı o falan. Bi kere beni ısrar kıyamet çağıran sensin. Madem kıyamıyosun annene geçip sen yıkasaydın,ben misafir gelmişim o eve. Ayrıca tamam ilişkimiz ciddileşiyor giderek ama ben ne o evin kızıyım,ne de gelin konumundayım şu an . Yalakalık yapar gibi de olmak istemiyorum ve annesini tanıyorum,gerçekten çok tatlı bi kadın bişey diyeceğine gerçekten ihtimal vermiyorum ama dünden beri bozuğuz hala bu nedenden.
Haklılık payı var mı sizce? Yıkamam gerekir miydi?
Bence annesi laf etmistir sen o evdeyken illako bulsklari gordu o ama sonradan etti oyle iyi gorndugune bakma kv cogu oyle cikmiyor simdiden boyle yapiyorsa sen bi dusun

Evin gelini değilsin ama gidip kahvaltı yapmayı biliyorsun. İki çatal iki tabakmış yıkayıveseydin. Herkes kendine yakışanı yapar.

ben sevgilimin evinde yaptığım kahvaltılarda hiçbir zaman bulaşık yıkamadım hep kendisi yıkadı hiç de utanmadım bundan. kadın erkek eşitliğinden bahsediyor herkes ama bulaşık kadının göreviymiş gibi empoze ediyor ne hikmetse eşitlik savunucuları. kadına en büyük zararı kadın veriyor. çok da güzel yapmışsın hiç boyun eğme sen niye film seçmedin de o seçti bi düşünelim... eski yeni fark etmez oğluşu olan anneler hep bi hizmet beklentisinde, gelin ayaklarıma kapansın derdinde. ama artık öyle bir nesil yok

iste sorun ne biliyormusun sevgilisine diyemiyor bunu... yapmazsa yapmasin karsisina cikip hayirdir yikamak zorundayim demismi :KK45: yarin gidip sevgilisyle iki triplesip unutacaklar bir sonraki seansa kadar ... erkek arkadasina yureklilikle soyluyorsa helal olsun ama buraya gelip boyle kinusup onu alttan aliyorsa burda konustugunuzun onemi olmayack o size hak verip gececek

iste sorun ne biliyormusun sevgilisine diyemiyor bunu... yapmazsa yapmasin karsisina cikip hayirdir yikamak zorundayim demismi :KK45: yarin gidip sevgilisyle iki triplesip unutacaklar bir sonraki seansa kadar ... erkek arkadasina yureklilikle soyluyorsa helal olsun ama buraya gelip boyle kinusup onu alttan aliyorsa burda konustugunuzun onemi olmayack o size hak verip gececek
Ay kusura bakmayın ama ikidir aynı şeyi söylüyorsunuz. Nerden biliyorsunuz münecimmisiniz? Ben zaten kusura bakma bi dahakine yıkarım demiş olsaydım şimdiye barışmıştık zaten. Tam olarak sizin dediğiniz gibi sen yıkasaydın çok biliyorsan dediğim için iki gündür konuşmuyoruz zaten. Napıyım mesajları mı atıyım mı tutup size. Niye burda klavye kahramanlığı yapıyım yani kaldı ki mesajları okuduysanız ne görgüsüzlüğüm,ne nezaketsizliliğim kaldı

Ay kusura bakmayın ama ikidir aynı şeyi söylüyorsunuz. Nerden biliyorsunuz münecimmisiniz? Ben zaten kusura bakma bi dahakine yıkarım demiş olsaydım şimdiye barışmıştık zaten. Tam olarak sizin dediğiniz gibi sen yıkasaydın çok biliyorsan dediğim için iki gündür konuşmuyoruz zaten. Napıyım mesajları mı atıyım mı tutup size. Niye burda klavye kahramanlığı yapıyım yani kaldı ki mesajları okuduysanız ne görgüsüzlüğüm,ne nezaketsizliliğim kaldı

muneccim degilim sadece cevremde cok gordum ...

Evin gelini değilsin ama gidip kahvaltı yapmayı biliyorsun. İki çatal iki tabakmış yıkayıveseydin. Herkes kendine yakışanı yapar.
Valla helal olsun çok güzel anlamışsınız beni. Aynen bulaşık yıkamak hiçte yakışmıyodu elime bende yıkamadım,üstelik bi de güzel oturdum yedim herşeyi. Oh sefam olsun(!)

Şimdi bulaşık yıkayıp yıkamama olayını ben ayrı ele alıyorum zira bence burada asıl problem erkek arkadaşınızın ağır ana kuzusu olması. Bunu erkek arkadaşınız kendi düşünmemiştir büyük ihtimalle annesi "Oğlum keşke kız arkadaşın bulaşıkları bir yıkasaymış ben yıkadım artık tabi sen kızcağıza bir şey söyleme de" falan diye alttan alttan doldurmuş. Bulaşıkları ben olsam elde yıkamazdım ama bir sudan geçirip makineye yerleştirirdim ancak bu orada heyecandan ya da başka sebeplerden aklınıza gelmemiş olabilir. Bu erkek arkadaşınızın size ağır tepki vermesini gerektirmez.

Burada size çok ağır konuşan kocişçileri de sallayın; kimisi kendinin ne kadar müthiş bir "gelin" olduğunu ispatlama derdine düşmüş.

Valla helal olsun çok güzel anlamışsınız beni. Aynen bulaşık yıkamak hiçte yakışmıyodu elime bende yıkamadım,üstelik bi de güzel oturdum yedim herşeyi. Oh sefam olsun(!)
Ay msja bak :) Allah canini almaya :))

Bana göre yıkamanız laızmdı gem fazlada değildi ve eminim ki annesi laf etmiştir ama uygun olanı yıkamaktı .

Şurdaki kadınların hiç birinin evine yemeğe gidilmez ha. Yemesini biliyosun camları da sil koltukları da sil diye borçlu çıkarırlar. :KK48:
Konu sahibi Allahaşkına kapattır şu konunu sinirlerim bozuldu.
:110:
Ablam abartma yaw :) bunun hoduk sevgilisi yikamis olsaydi sorun degildi..ha dusunememis o da olabilir ama konu sahibi elime yakismiyo oh sefam olsun demis:) koptum yeminlen:)

Şurdaki kadınların hiç birinin evine yemeğe gidilmez ha. Yemesini biliyosun camları da sil koltukları da sil diye borçlu çıkarırlar. :KK48:
Bize gele bilirsiniz, misafiri adam gibi ağirlarim yediklerni saymam, iş yaptırmam, yapmadı diye kalbini kırmam, arkasindan da konuşmam:anne: doğru olan bu değilmi? Yoksa bizde mi sorun var?:110:

Vallahi gidilmez . Hayır çocuk görse mesajları az bile yapmışım sana bak dicek:olamaz:
Neyse ama yapıcak bişey yok,kendi vazifeleri olarak görüyorlarsa bunu istedikleri kadar yıkasınlar hayat onların hayatı sonuçta :)
Bi de yeni üyeyim ben nasıl kapattıracağım,benim de sinirler laçka oldu çünkü :KK53:

Aslında ben o konuda “yediğimiz yemeğin bulaşığını yıkamak görgü kuralıdır” demiştim. Fikrim bu. Ana, dana, kv dinlemem yediğimi yıkarım. Küçük ilişkiler içine hapsolmamak lazım. Kahvaltı hazırlanmış, emek verilmiş, nezaketen yediğim tabağı temiz bırakırım. Misafirperverlik de bir ortadoğu kültürüdür. Ve ben kadınların hizmet etmek zorunda olduklarına inanmadığım ama emeğe hürmet ettiğim gibi, misafirperverliği de desteklemem. Kimse bana hizmet etmek zorunda değil. Hele ki yaşlı bir kadın... Geniş pencereden bakmak lazım.

Bana dır dır eden adamı da sepetlerim bu arada. Annesi üzüldü diye bana çemkiren adam da görgüsüzdür çünkü.
Hak hukuk tabakları pis bırakarak savunulmaz. Kadınlar, bu küçük ilişkilerin içine hapsolarak zaten hürlüğünü kaybediyor.

Ay ne kadar güzel yazmışsınız. Yorumunuzu görüp sırf bunu yazmak için giriş yaptım.
Eşitliği bu kadar küçük olaylara indirgemek ne kadar yanlış, burada hata yapıyoruz işte.

Bence oraya ilk defa gitmiş bir insan olarak epeyce misafir sayılırsınız, aslında sofranın sadece size toplatılması bile garip. Her koşulda elimize bulaşık tutuşturulması bir tesadüf mü :)

Yıkayabilirdin ama belli ki düşünememişsin. Erkek arkadaşın fazla agresif geldi bana. Madem öyle sen film seçseydin o bulaşık yıkasaydı :)

Bir kere telefon geldi bahanesi ile annenin ikinizi evde bırakması çirkin bir taktik hiç beğenmedim bu bir.
İkincisi tabiki de yıkamanız lazımdı Türk milletinde bu ilginç bir adettir bulaşıklar yıkanmadan çaya geçilmez bile, kötü bir izlenim bırakmışsınız.
Erkek arkadaşınız film izlemeyi biliyor da bulaşıkları yıkar mısın diye neden sana söylemiyor belli ki annesi fişeklerimiş bu üç.
Ayrıca bu misafirlik falan değil davet de değil, bu tuhaf anlaşılmaz birşey ben olsam kadın dışarıya çıkmaz zorunda kalsaydı ben de onunla çıkardım.
Bu kadar :KK54:

Son düzenleme:
Back
X