bence de ilişkinizi gözden geçirin. bir kere ataerkil kafa yapısı daha şu cümlede kendini belli ediyor, sen masayı topla ben de film seçeyim. siz onun kız arkadaşı olarak ilk defa evine gitmişsiniz, misafiri olmuşsunuz. size demesi gereken canım sen içeri geç ben iki dakikada şu masayı kaldırayım. tabi siz de nezaketen ben de yardım edeyim derdiniz ve tatlı tatlı bulaşık yıkardınız birlikte. ayrıca izlenecek film de tek başına seçilmez bence. yüzde yüzz annesi bir laf etmiştir ayrıca yoksa sevgilisyle başbaşa evinde zaman geçirmiş filmler izlemiş bir erkek asla bulaşık derdine düşmez anneciği laf etmediği sürece. bence vermeniz gereken cevap şuydu; benim ailemde ve aile çevremde misafirlere iş yaptırılmaz, annem başka bir insanın hele ki o evde değilse mutfağında olmasından dolapları açıp kapatmasından hoşlanmaz özel olduğunu düşünür. evet bulaşıkları yıkayabilirdim asla elime yapmışmazdı ve kasıtlı olarak da yıkamamazlık yapmadım sadece böyle bir anlayışla büyüdüğüm için alışkanlık olarak annenin mutfağında daha fazla bulunmak istemedim heralde. ama sen beni hayal kırıklığına uğrattın. sen beni evine davet etmişssin birlikte güzel bir gün geçirmişiz ve şimdi bana söylediklerine bak. sen benim evime aynı şekilde davetli olsaydın gerçekten bulaşıkları benim yardımım olmadan yıkayıp kaldıracağına inanıyorsan o zaman yetiştirilme tarzlarımızda farklılık var deyip ona göre konuşuruz, ama sırf kadın olduğum için sizin evde bulaşıkları yıkamamamın nezaketsizik olduğunu düşünüyorsan işte o zaman çok farklı noktalardayız demektir.