• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip bulaşık konusu

Evlenince cogu zmn bu kiz yapicak zaten:) yani muhtemelen ole olur. Kocam en az benim kdr is yapiyo diyen ya yalan soler ya da istisnadir o evlilik :)

Iki tabak yikayinca ezilmis mi oluyosun :)

Ayrica sevgilisi hodukluk etmis bunu kimse inkar etmiyo burda

arkadaşımın evinde tüm yemekleri babası yapıyor.annesi yemek yapmayı bilmiyormuş. ve evet birisi otururken birisi iş yapıyorsa kullanılıyordur

Yikamak sorun degil. Ben arkadaslarimin evine gittigimde silerim de supururum de ama lafi edilmesi yapacaksan bile insanda inat duygusu olusuyo. Sevgilin anneci mi yoksa seni iyi mi gostermeye calisiyo bilmiyorm. Ama oldugun gibi dur ve taviz verme. Balik bastan kokarmis. Ciddi dusunuyosan da iyi olc bic derim. Yarin birgun evlenince adam ederim diye bisey olmuyo maalesef. Bi bakmissin ki kaynanandan cikmiyoaun her misafire hizmet ediyosun. Hatta dogumunda bile herkes senden yemek is bekliyo. Bu dongu maalesef bu sekilde gidiyo. Sen orda bulasigi birakmis olabilirsin unutmusta olabilirsin. Akilli erkek onu yikar ve annesine de senin yikadigini soylerdi. Bana gore boyle olmasi gerek. Senin ufak hatanda kiyameti koparan adam kendi yaptigini gormeyen adamdir. Iyi dusunmek gerek
Haklısınız,teşekkür ederim mesajınız için

Eee azarlama var mı ortada yok
Öyle bir durum olsun gelsin konuşuruz
Yok hic ezildigimi düşünmüyorum,aksine sevgilimin evine gidip kahvaltıyı yaptıktan sonra israrla bulaşıkları yıkayalım boyle kalmasın dememe rağmen hayır aşkım ben hallederim diyen bir sevgiliye sahibim. Yani ben yapmam gerekeni yapıyorum,o da vermesi gereken cevabı veriyor,benim için üzülmenize gerek olduğunu düşünmüyorum.
sorumu cevaplamamışsınız. ayrıca siz de yapmıyorsanız kızı ne diye eleştiriyorsunuz

bence de ilişkinizi gözden geçirin. bir kere ataerkil kafa yapısı daha şu cümlede kendini belli ediyor, sen masayı topla ben de film seçeyim. siz onun kız arkadaşı olarak ilk defa evine gitmişsiniz, misafiri olmuşsunuz. size demesi gereken canım sen içeri geç ben iki dakikada şu masayı kaldırayım. tabi siz de nezaketen ben de yardım edeyim derdiniz ve tatlı tatlı bulaşık yıkardınız birlikte. ayrıca izlenecek film de tek başına seçilmez bence. yüzde yüzz annesi bir laf etmiştir ayrıca yoksa sevgilisyle başbaşa evinde zaman geçirmiş filmler izlemiş bir erkek asla bulaşık derdine düşmez anneciği laf etmediği sürece. bence vermeniz gereken cevap şuydu; benim ailemde ve aile çevremde misafirlere iş yaptırılmaz, annem başka bir insanın hele ki o evde değilse mutfağında olmasından dolapları açıp kapatmasından hoşlanmaz özel olduğunu düşünür. evet bulaşıkları yıkayabilirdim asla elime yapmışmazdı ve kasıtlı olarak da yıkamamazlık yapmadım sadece böyle bir anlayışla büyüdüğüm için alışkanlık olarak annenin mutfağında daha fazla bulunmak istemedim heralde. ama sen beni hayal kırıklığına uğrattın. sen beni evine davet etmişssin birlikte güzel bir gün geçirmişiz ve şimdi bana söylediklerine bak. sen benim evime aynı şekilde davetli olsaydın gerçekten bulaşıkları benim yardımım olmadan yıkayıp kaldıracağına inanıyorsan o zaman yetiştirilme tarzlarımızda farklılık var deyip ona göre konuşuruz, ama sırf kadın olduğum için sizin evde bulaşıkları yıkamamamın nezaketsizik olduğunu düşünüyorsan işte o zaman çok farklı noktalardayız demektir.

Bende yikardim zaten iki bardak iki catal dediginiz gibi akittiktan sonra makineye bile atsaniz iki dk surmezdi.. Ama erkek arkadasinizin da abarttigini dusunuyorum tamam keske yikasaydin diyebilirdi ama abartmis

bence de ilişkinizi gözden geçirin. bir kere ataerkil kafa yapısı daha şu cümlede kendini belli ediyor, sen masayı topla ben de film seçeyim. siz onun kız arkadaşı olarak ilk defa evine gitmişsiniz, misafiri olmuşsunuz. size demesi gereken canım sen içeri geç ben iki dakikada şu masayı kaldırayım. tabi siz de nezaketen ben de yardım edeyim derdiniz ve tatlı tatlı bulaşık yıkardınız birlikte. ayrıca izlenecek film de tek başına seçilmez bence. yüzde yüzz annesi bir laf etmiştir ayrıca yoksa sevgilisyle başbaşa evinde zaman geçirmiş filmler izlemiş bir erkek asla bulaşık derdine düşmez anneciği laf etmediği sürece. bence vermeniz gereken cevap şuydu; benim ailemde ve aile çevremde misafirlere iş yaptırılmaz, annem başka bir insanın hele ki o evde değilse mutfağında olmasından dolapları açıp kapatmasından hoşlanmaz özel olduğunu düşünür. evet bulaşıkları yıkayabilirdim asla elime yapmışmazdı ve kasıtlı olarak da yıkamamazlık yapmadım sadece böyle bir anlayışla büyüdüğüm için alışkanlık olarak annenin mutfağında daha fazla bulunmak istemedim heralde. ama sen beni hayal kırıklığına uğrattın. sen beni evine davet etmişssin birlikte güzel bir gün geçirmişiz ve şimdi bana söylediklerine bak. sen benim evime aynı şekilde davetli olsaydın gerçekten bulaşıkları benim yardımım olmadan yıkayıp kaldıracağına inanıyorsan o zaman yetiştirilme tarzlarımızda farklılık var deyip ona göre konuşuruz, ama sırf kadın olduğum için sizin evde bulaşıkları yıkamamamın nezaketsizik olduğunu düşünüyorsan işte o zaman çok farklı noktalardayız demektir.
Ağzınıza sağlık,noktası virgülüne dokunmadan söylemek istediğim şeyler bunlardı

Yikamak sorun degil. Ben arkadaslarimin evine gittigimde silerim de supururum de ama lafi edilmesi yapacaksan bile insanda inat duygusu olusuyo. Sevgilin anneci mi yoksa seni iyi mi gostermeye calisiyo bilmiyorm. Ama oldugun gibi dur ve taviz verme. Balik bastan kokarmis. Ciddi dusunuyosan da iyi olc bic derim. Yarin birgun evlenince adam ederim diye bisey olmuyo maalesef. Bi bakmissin ki kaynanandan cikmiyoaun her misafire hizmet ediyosun. Hatta dogumunda bile herkes senden yemek is bekliyo. Bu dongu maalesef bu sekilde gidiyo. Sen orda bulasigi birakmis olabilirsin unutmusta olabilirsin. Akilli erkek onu yikar ve annesine de senin yikadigini soylerdi. Bana gore boyle olmasi gerek. Senin ufak hatanda kiyameti koparan adam kendi yaptigini gormeyen adamdir. Iyi dusunmek gerek
Bence kadin eve geldiginde bulasigi gordu ogluna soylendi. Yikayamadimi diye .Oglanin yikamaya firsati olmadi veya akil edemedi annesinin soyleneceginide tahmin etmemistir. Oglanda mahcup oldu anneye karsi. Kizi savunmustur. Oglanin honkurmesi en buyuk hata zaten. Guzel bir dille bunu soyleyebilirdi belli ki kaba bir erkek.

Ogluna sen kendin bulasigi niye yikamadin diye kizacak anne nerde Allah askina hayal alemindemi yasiyorsunuz siz. Eminim siz bile demezdiniz bunu oglunuza. Benim oglumda bulasik yikamaz ben varken. Ama masayi kurar kaldirir her zaman. Ben birinci cayi ikram ettiysem ben soylemeden 2.nci cayimi doldurur. Her zaman soylerim bunlari esinede yap diye. Elinden geldigince yardim eder. Ben gelinimi gelin olarak gormek istemiyorum. Kizim olarak gormek istiyorum. Oglum yapiyorsa bana bunu gelinimde yapmali. Yeri gelir bende hizmetini yaparim. Hic gocunmam. Benim oglumunda kiz arkadasi gelir yikamak toplamak ister yaptirmam ama. Teklifide hosuma gidiyor tabi. Elim ayagim tutarken ben yapayim kizim derim. Yapamayacagim zamanda gelir o zaman sen yaparsin diyorum. Cayinida goturur getiririm.
Benim etrafımda çok var öyle diyen anne,en birinci örnegi dayımdı ve eşi şuan bence dünyanın en şanslı insanı hep dile getirir çokta mutlular,ama diger konuda güzel demişsiniz haklısınız,ama durum burda bence daha farklı yoksa insan bulaşıgın şunun bunun hesabını yapmaz sizin gibi düşünen birine,kızınız gibi görmenizede çok güzel,keşke herkes öyle görse

sorumu cevaplamamışsınız. ayrıca siz de yapmıyorsanız kızı ne diye eleştiriyorsunuz
Sorunuzu cevapladım,ortada öyle bir durum olsaydı onu eleştirirdik zaten ama oyle bir durum yok mevcut durum var
Hanımefendi gece gece beni anlamıyorsunuz sanırım,ben yapmıyorum degil-sevgilim yapmama izin vermiyor. Bu çizgiyi fark etmeniz lazim,istemiyor yapmami yapma diyor,bana çıkıp hadi şunları topla ben içeriyi halledeyim dese her şekilde hallederim zaten.

Kesinlikle konunun özeti bu

Misafirin bulaşık yıkadığını da ilk defa duydum şu konuda.

Bir erkeğin böyle bir şeye dikkat etmesi, hem de şimdiden. Konu sahibinin işi zor.
Bu misafir siradan bir misafir degil. Gelin adayi gozuyle bakilan bir misafir. Erkek bence ciddi dusunuyor ki dikkat ediyor. Konumuzdaki erkek odun oda ayri bir konu :))

Sorunuzu cevapladım,ortada öyle bir durum olsaydı onu eleştirirdik zaten ama oyle bir durum yok mevcut durum var
Hanımefendi gece gece beni anlamıyorsunuz sanırım,ben yapmıyorum degil-sevgilim yapmama izin vermiyor. Bu çizgiyi fark etmeniz lazim,istemiyor yapmami yapma diyor,bana çıkıp hadi şunları topla ben içeriyi halledeyim dese her şekilde hallederim zaten.
değerlendirmek ile eleştirmek aynı şey değil. daha Türkçeyi kullanmayı bilmiyorsunuz fakat benle polemiğe girmeye çalışıyorsunuz.ayrıca düşünce yapımız aynı değil diye ''ayy beni anlamıyorsun sanırım'' diye cevap vermek haddinize değil.sizin aile yapınız böyle diye sevgilinizin dediğini tıpış tıpış yapıyorsunuz diye herkes böyle olmak zorunda değil

Bu misafir siradan bir misafir degil. Gelin adayi gozuyle bakilan bir misafir. Erkek bence ciddi dusunuyor ki dikkat ediyor. Konumuzdaki erkek odun oda ayri bir konu :))

Gelin adayı ama ilk gidişi.
Ciddi düşündüğü kesin yoksa annesiyle tanıştırmazdı. Ama dediğim gibi ciddi düşünenler dahil ilk defa duyuyorum böyle bir şeye dikkat eden erkek :) Kendi dikkat etmemiş annesi söylenmiş de olabilir, o da "annem bir şey demedi ben dikkat ettim" ayağına yazmış olabilir. Bu bence daha yüksek ihtimal.

Kesinlikle yıkamak zorunda değildiniz ki eminim sevgiliniz size bişey demeden yıkasa elinden alır yada yardım ederdiniz ama size görev vermesi itici gelmiş ve çokta haklısınız. O masayı toplasın siz film seçin. Bir sevgiliye değil insan eşine bile bunun muhabbetini yapmamalı. Hiç takılmayın ve uzaklaşın, çünkü bizlere bulaşığı laf edecek değil, iş yaptırmaya kıyamayacak adamlar lazım. Ki kıyamadığını kavradığımız an zaten içimizden gelerek yapıyoruz.

Bence kadin eve geldiginde bulasigi gordu ogluna soylendi. Yikayamadimi diye .Oglanin yikamaya firsati olmadi veya akil edemedi annesinin soyleneceginide tahmin etmemistir. Oglanda mahcup oldu anneye karsi. Kizi savunmustur. Oglanin honkurmesi en buyuk hata zaten. Guzel bir dille bunu soyleyebilirdi belli ki kaba bir erkek.

Yine de bu azarlamayi gerektirmiyo. Dusunemeyebilir insan ne nisanli ne de evliler... Ben tanismaya gittigimde su bile almadim mutfaktan. Ilk gorusmede mutfaga girip bulasik yikamak cok sacma. Hele de erkegin boyle beklentilere girmesi ilerisi icin sinyaller veriyo bana gore.

Ya arkadaşlar ilk defa gittiği ev demekki o kadar rahat olamamış.
Iki bulaşık için bu kadar lafa gerek varmi?
Büyük olarak hoş gormesi lazımdı, ilerleyen zamanlarda zaten güzel bir yolla anlatabilirdi ona yikamasinin daha doğru olacağını.
O kadar yorumada sasirdim yani konu sahibinin üstune gidilmiş.
Bence haklısınız , ilk defa gittiğin bir evde bu konunun laf edilmesi saçma .

Kadın bulaşık yıkayacak, çalışacak, çocuk doğuracak, yemeği ve evin temizliğini de yapacak... Çünkü kadınlar bu dünyaya beyzadelerin pisliğini toplamak için geldiler!!! Değiştirin şu zihniyetinizi lütfen ya . Kadınlar köle değildir. Ben evli değilim ama evli olan bayanlar her şeye koşturup , eşinizi rahatlığa alıştırmayın. Bizler bu sistemi değiştireceğiz. Özellikle erkek çocuğu olan anneler. Küçük yaşta sofradan tabağını almasını ve çalkalayıp kenara koymasını öğretin. Öğretmezseniz konu sahibinin sevgilisi gibi bulaşık vb. şeyler kadına yüklenecek, erkek de ayağını uzatıp tv izleyecek.

Gelin adayı ama ilk gidişi.
Ciddi düşündüğü kesin yoksa annesiyle tanıştırmazdı. Ama dediğim gibi ciddi düşünenler dahil ilk defa duyuyorum böyle bir şeye dikkat eden erkek :) Kendi dikkat etmemiş annesi söylenmiş de olabilir, o da "annem bir şey demedi ben dikkat ettim" ayağına yazmış olabilir. Bu bence daha yüksek ihtimal.
Kendisi farketmemistir bile onu. Anne diyince sarj etmistir. Hele birde ciddi dusunuyorsa savunacak birseyde bulamamistir. Kizdan cikardi sinirini. Ne olursa olsun oglanin soyleyis tarzi cok cirkin.

Back
X