• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip bulaşık konusu

Bu misafir siradan bir misafir degil. Gelin adayi gozuyle bakilan bir misafir. Erkek bence ciddi dusunuyor ki dikkat ediyor. Konumuzdaki erkek odun oda ayri bir konu :))
Damat adayı gözüyle bakılan misafire de bulaşık yikatılıyor mu? Yoksa bu işler sadece gelinin işi mi? Gelin dediğiniz şey hem dışarda çalışıp eve para getirecek, hem çocuk doğuracak, büyütecek, terbiye edecek, hem ev süpürecek, bulaşıkları yıkayacak, camaşır yıkayacak ve s. Hem oğlanın ailesine hizmet edicek. Bu gelin denilen şey eşşek mi? Robot mu? Erkeklerde sakat mı? Süs köpeği mi? Onlar ne işe yarıyor?

değerlendirmek ile eleştirmek aynı şey değil. daha Türkçeyi kullanmayı bilmiyorsunuz fakat benle polemiğe girmeye çalışıyorsunuz.ayrıca düşünce yapımız aynı değil diye ''ayy beni anlamıyorsun sanırım'' diye cevap vermek haddinize değil.sizin aile yapınız böyle diye sevgilinizin dedeğini tıpış tıpış yapıyorsunuz diye herkes böyle olmak zorunda değil
Noktadan sonra büyük harfle başlanır
Türkçeye gelen ekler eskiden ayrılırdı tdk artik ayırmıyor,yani boşuna ayirdiniz
Dedegini değil dediğini ama duzeltmissinizdir muhtemelen
Benle değil benimle
Türkçeyi düzgün kullanmaktan mi bahsetmiştiniz orayı kaçırdım galiba
E cevap verecek birşey bulamayınca mecbur başka konulara yönelim yapiyorsunuz :) gerçi lise öğrenci falan yazıyor profil bilgilerinde fazla ciddiye almışım pardon,bir daha cevap vereceğimi sanmıyorum.

Yine de bu azarlamayi gerektirmiyo. Dusunemeyebilir insan ne nisanli ne de evliler... Ben tanismaya gittigimde su bile almadim mutfaktan. Ilk gorusmede mutfaga girip bulasik yikamak cok sacma. Hele de erkegin boyle beklentilere girmesi ilerisi icin sinyaller veriyo bana gore.
Tabi ki azarlamaya hakki bile yok. Ilk gorusme ama anne onlari masada birakip gitmek zorunda kalmis.. Anne emek vermis davet etmis buyugu sonucta yikamasi daha dogru olurdu. Veya anne varken yardim istermisiniz denir. Hayir kizim istemem derse oturursun yapmazsin dimi.

Damat adayı gözüyle bakılan misafire de bulaşık yikatılıyor mu? Yoksa bu işler sadece gelinin işi mi? Gelin dediğiniz şey hem dışarda çalışıp eve para getirecek, hem çocuk doğuracak, büyütecek, terbiye edecek, hem ev süpürecek, bulaşıkları yıkayacak, camaşır yıkayacak ve s. Hem oğlanın ailesine hizmet edicek. Bu gelin denilen şey eşşek mi? Robot mu? Erkeklerde sakat mı? Süs köpeği mi? Onlar ne işe yarıyor?
:KK5:

Onu damat adayinin kayinvalidesi olacak bayana sormali bence. Ben evdeysem damadimada yikatmam gelinimede yikatmam. Haa evden pat diye cikmisimdir kim yikarsa yikasin. Yikansin yeter bana :))

İyi geceler herkese. Hemen konuya gireyim;
Dün erkek arkadaşımın evine kahvaltıya gittim. Annesi de vardı. Oturduk üçümüz güzelce kahvaltı ettik. Sonra annesine telefon geldi çıkmak durumunda kaldı. Biz sofrada devam ettik kahvaltıya. Yedik,içtik sonra erkek arkadaşım kendince görev dağılımı yaptı. Sen masayı topla,ben film seçiyim diye. Tamam dedim kaldırdım masayı. Herşeyi yerleştirdim yerine güzelce. Bulaşıkları akıtıp lavabonun kenarına koydum. Bulaşık dediğim üç bardak,çatal ikide tabak.
Akşama eve geldik,bana bi mesaj. Vay efendim sen bulaşıkları niye yıkamadın. Nasıl onları öyle bırakırsın. Ne kadar ayıp falan baya ciddi ciddi trip atıyor bana. Dedim annen bişey mi dedi,noluyor diye. Yok benim annem ben üzülmeyeyim diye demez bişey ama bozulmuştur. Kalktı sabahın köründe bize kahvaltı hazırladı o falan. Bi kere beni ısrar kıyamet çağıran sensin. Madem kıyamıyosun annene geçip sen yıkasaydın,ben misafir gelmişim o eve. Ayrıca tamam ilişkimiz ciddileşiyor giderek ama ben ne o evin kızıyım,ne de gelin konumundayım şu an . Yalakalık yapar gibi de olmak istemiyorum ve annesini tanıyorum,gerçekten çok tatlı bi kadın bişey diyeceğine gerçekten ihtimal vermiyorum ama dünden beri bozuğuz hala bu nedenden.
Haklılık payı var mı sizce? Yıkamam gerekir miydi?
Madem o kadar azdı elimde yıkardım
Çok da yıkamıslıgım var

Ama yıkamasam da bana bunun lafını edecek adamla evlenmezdim

Tabi ki azarlamaya hakki bile yok. Ilk gorusme ama anne onlari masada birakip gitmek zorunda kalmis.. Anne emek vermis davet etmis buyugu sonucta yikamasi daha dogru olurdu. Veya anne varken yardim istermisiniz denir. Hayir kizim istemem derse oturursun yapmazsin dimi.

Sorun burda yikayip yikamama durumu degil bence. E unutmusta olabilir yada insanlik hali aklina gelmiyoda olabilir. Annesinin evinde is yapmayip baska yerde de is yapmayan kisiler var mesela kardesim. Aklina gelmiyo kizin. Bunlarin hepsi normal. Ama bi erkegin bunu dile getirmesi beklentisi ve triplere girmesi anormal iste. Sorun olan kisimda tam olarak bu. Aklima gelmedi denince karsidakinim daha ilimli olmasi gerek. Ayrica sen bulasigi yika ben film seceyim de ne adil is paylasimi. Bence erkekte buyuk tuhafliklar var

Ben olsam yıkardım bırakmazdım. Ama kimsede elbet yıkamak zorunda değil. Bunun yüzünden de bozuşmak, trip atmak çok çocukça. İlişkinizi pek sağlıklı bulmadım.

O damat adayinin kayinvalidesi olacak bayana sormali bence. Ben evdeysrm damadimada yikatmam gelinimede yikatmam. Haa evden pat diye cikmisimdir kim yikarsa yikasin. Yikansin yeter bana :))
Sizi ve yorumlarınızı çok seviyorum, yanlış anlamayın sadece merak etdiğim için sordum:KK36:

Türkçeye gelen ekler eskiden ayrılırdı tdk artik ayırmıyor,yani boşuna ayirdiniz
Benle değil benimle
E cevap verecek birşey bulamayınca mecbur başka konulara yönelim yapiyorsunuz :) gerçi lise öğrenci falan yazıyor profil bilgilerinde fazla ciddiye almışım pardon,bir daha cevap vereceğimi sanmıyorum.

ilk başta hatalı kulanım yaptınız şimdi beni eleştirerek üste çıkmaya çalışıyorsunuz.ayrıca internette hızlı yazımdan kaynaklı yazım hatası normaldir ama değerlendirmek ile eleştirmek kelimeleri hızlı yazmaktan kaynaklı noktalama hatası değil ,bilmemekten kaynaklı yazım hatasıdır. ayrıca tıp fakültesi için hazırlanan mezun öğrenciyim.konudan sapıp benim kariyerimi eleştirmek de kusura bakmayın çok hazımsızca...

Sizi ve yorumlarınızı çok seviyorum, yanlış anlamayın sadece merak etdiğim için sordum:KK36:
Estagfurullah yanlis anlamam asla. Burasi tartisma dertlesme fikir alma platformu. Damadinda giyimine kusamina konusmasina yiyisine oturup kalkmasina dikkat ediliyordur herhalde. Bulasik yikamasini beklemem ama masadan kalkarken 2 tabak veya bir tencere mutfaga goturse hic fena olmaz yani :))

ilk başta hatalı kulanım yaptınız şimdi beni eleştirerek üste çıkmaya çalışıyorsunuz.ayrıca internette hızlı yazımdan kaynaklı yazım hatası normaldir ama değerlendirmek ile eleştirmek kelimeleri hızlı yazmaktan kaynaklı noktalama hatası değil ,bilmemekten kaynaklı yazım hatasıdır. ayrıca tıp fakültesi için hazırlanan mezun öğrenciyim.konudan sapıp benim kariyerimi eleştirmek de kusura bakmayın çok hazımsızca...
Evet üniversite mezunu olarak henüz üniversite kazanamamış birini hazmedemiyorum,kesinlikle kusura bakmayın. Gerçekten daha fazla muhatap olamayacagim üzgünüm. Eki de birleştirmişsiniz sevindim,noktalama hatası sonuçta,gireceğiniz sınav için katkım olmuş oldu. İyi geceler diliyorum,yorumlarınızı görmezden geleceğim.

Ağzınıza sağlık,noktası virgülüne dokunmadan söylemek istediğim şeyler bunlardı
Rica ederim, durusunuzu bozmayin. Artik avcilik toplayicilik zamaninda yasamiyoruz. Kadinlarla erkekler ayni egitimi aliyor, ayni islerede 8-6 calisiyor, ayni sekilde ev gecindiriyorlar. Sirf kadin olarak dogduk diye ev islerine dogal olarak bir yatkinlik gostermemizin ve bunun bizden beklenmesinin haklilandirilabilir hicbir tarafi yok. Hayat musterek, erkek de yardim edecek degil, erkek de kadin kadar yapacak. Ben erkek arkadasinizin annesi olsaydim bu yasa geldin, kiz arkadas edinmeyi biliyorsun da annen eve gelene kadar bulasiklari yikayip kaldirmayi bilmiyorsun derdim

Hala kvye gittiğimde arada tezgah üstünde bıraktığım olur,genelde makine dolu ben hallederim der el sürdürmez ama böyle emri vaki yapsa o sevgiliyi itin bi tarafına sokarım,kendi yıkasın:KK76:

Benle değil benimle
Bak az evvel biride benim profilime bakmis incelemis.Profilinize baktim bekarmissiniz yazmis. Ben dulum. Kimliklere artik dul yazilmadigi icin bekar yaziyorum profilime :)))

Son düzenleme:
Bak az evvel biride benim profilime bakmis incelemis.Profilinize baktim bekarmissiniz yazmis. Ben dulum. Kimliklere artik dul yazmadigi icin bekar yaziyorum profilime :)))
Ay aynen abla okudum ben o yorumu
Son zamanlarda forumun algılama seviyesi ciddi anlamda düştü
Yazıyoruz ama boş yani,bizim yazılanlar algı mekanizmasından geçmiyor kesinlikle
Ben artık göz ardı ediyorum,alıntı mı yapmış laf mı sokmuş kendi kendine yapsın en güzeli gerçekten, hem cımbızın gelme olasılığı düşüyor:))))

yıkamasına ben de yıkardım ama olan olmuş. hırsızın hiç mi suçu yok arkadaslar? alt üstü 2 tabaj icin anlayış gösteremeyecek, kibarca dusuncesizliginizi eleştiremeyecek biriyle devam etmeyin derim. film açıldığı icin bir yandan acele etmiş olabilirsin mesela. iste dusuncesizlik olmuş ama bunu uzatıp böyle gündem etmesi beni çok soğuturdu. bir daha düşünün. hiç bir hatanızı alttan alamayacak bir tip var karşınızda.

Benle değil benimle
ayy çok utandım. benim de bir kaç yazım kuralı hassasiyetim var ama telefondan girince dikkat etmeden yazıp geçiyoruz. her defasında büyük harfle başlamak mümkün olmuyor mesela. bu ve bunun gibi bir kaç kuralı ihmal ediyorum hep. :(

Back
X