- 1 Ocak 2022
- 5.932
- 22.500
- 298
Yok siz normalsiniz,dün kapıda kalmış ertesi gün bunu sindirip tekrar o kapıya gidende sorun var...Ne kafa yapınıza ne karakterinize uymuyorsa zorlamayın fazla fedakârlık vefasızlık getirirOyle dusunıyorum. Ama aynı dıger arkadas bugun tekrar pastasıyla hedıyesıyle gıtmıs kutlamaya. Story atmıslar şok oldum yanı bende benım beynimde bir sorun var herhalde diye düşündüm bu
Yok zaten oncekı gundu dogumgunu o gunu aılesıyle kutlayacagı ıcın yarın aksam gelelım bız denılmıstı .bir sonrakı gun gıtmıstık yanı. Dısarı cıkması cocukların ıstedıgı oyuncagı fılan almakmıs gezmekBilmem galiba siz yakın arkadaş değilsiniz yakın arkadaşına sordum hediyeyi demişsiniz .Sanırım o eşiyle ailesiyle kutlamaktan hoslaniyor ilkmi böyle yaptı genel buna benzer şeyler oldumu daha öncede
Bence önce Türkçeyi doğru kullanmak gerekMerhaba önceki gün arkadasımın dogumgunuydu
Bende gun boyu hedıye baktım ,akşam akrabalrı gelir bende pasta alıp gec saatte gıderım dıye düşündüm .
Onun yakın arkadasına hedıye konusunda fıkır sorarken ,dur bende geleyım dedı ok dedım
Arkadasın eşini aradı biz gelicez mısaıtmısınız surprız yapıcaz dıye onlarda yemege cıkıyorlarmıs
Tamam ozaman bız yarın aksam gelelim demiş teyıtlesmısler kapatmıs
Dünde benım belım tutulmus tam hastanelıktım yürüyemıyorum . Aracta kullanamıcam ıcın eşim ısının arasında benı aldı hedıye pasta koştur koştur hepsını hallettım
Bir yandanda ne alacagımızı yada nezaman gidecegimizi ortak arkadasla konusıyoruz devamlı
En son 7 gibi ok dedik. Koştur kostur o agrıyla geldım dusumu aldım makyaj yaptım cocuklarımıda aldım . Meşalesi pastası hedıyesı ınsım asagı
Ortak arkadas evde yoklarmıs dedı
Nasıl yanı dedım haberleşmedinmi? Soylemıstım am eşi unutmus dedi
Yok artık dedım elımızde pasta kapıda beklıyoruz
aradım artık bız kapıdaydık arkadasında geldı burda. Aa biz dısardayız gelmeyız dedı
Nasıl yanı
Eşinin haberı barmıs dedık,unutmus dedı
çocukların istekleri eksıklerı var onlara cıktık gelemeyız dıyor
Bende uzak degılsın gel yarın hallederız bırlıkte cok acıl degılse dedım yok gelemem gelsemde 10 dan sonra ancak gelırım dedı.
E tamam madem dedık ayrıldık ,arkadas gıttı
Ardından aradım ben neysede arkadasın uzaktan gelmıstı ayıp oldu dedım
Gunumu mahfettınız moralımı mahfettınız keşke kutlamasaydınız dedı kapattı
Bu arada evi dagınık olabılır vs musaıtcolmayabılır mısafır almak ıstemeyebılır dıye dusunebılırsınız oyle bır durum yok
Siz olsanız ne yapardınız?nasıl düşünürdünüz
Yani ben cok sınırlendım zaten ayakta dıracak halım yoktu . Yanı cokmu bıyuk tepkıler verıyorum
Nasıl davranmam gerek
Yok hergun beraberız oglen onda kahvedeydımYaşadığınız duruma çok üzüldüm, arkadaşlık ilişkilerinde bu tarz şeyler beni de çok etkiler. Siz elinizden geleni yapmış hatta 1 saat bekleyebiliriz benim eve geçeriz diye teklif etmişsiniz. Dediğiniz gibi sanırım insan evlenince önceliği değişiyor ama ben evli olsaydım yine koşa koşa giderim arkadaşımı görebilmek için. Gerçek arkadaş öyle bir durumda darlanmaz,aksine hoşuna gider sevildiğini ve önemsendiğini, doğum gününün unutulmadığını düşünür...
Bilmiyorum ayıp etmiş yok belki eşi istemedi ve söylemedi ona.Yada eşi sizi kırmamak adına çokta istemeden evet dedi .Yani onunda dahli olabilir bu konuda .Onu bilemiyorum .Bu bilinmez.Esi dediyse başlarım kutlamaya çıkıyoruz diye bilemiyorum aile dinamiklerini .Bazen eşlerin tutumu patavatsizligi kadının söz gecirememesi gibi konular da olabilirYok zaten oncekı gundu dogumgunu o gunu aılesıyle kutlayacagı ıcın yarın aksam gelelım bız denılmıstı .bir sonrakı gun gıtmıstık yanı. Dısarı cıkması cocukların ıstedıgı oyuncagı fılan almakmıs gezmek
Eşi aradı eşim cok uzuldu gonlunu alın gıbısınden. Bende eşime soyledım gordunmu nasıl koruyor eşiSilin gitsin, lazım değil öyle insan, eksik olsun, nerenin prensesiymiş acaba
Ya bundan aylar once arasıra gorustugum bır arkadasım aradı ,ama uzun yıllarıdr tanıyorumSilin gitsin, lazım değil öyle insan, eksik olsun, nerenin prensesiymiş acaba
Tamam chatgbtye bıle sordum oda haklısın dedıYok siz normalsiniz,dün kapıda kalmış ertesi gün bunu sindirip tekrar o kapıya gidende sorun var...Ne kafa yapınıza ne karakterinize uymuyorsa zorlamayın fazla fedakârlık vefasızlık getirir
Yok esıyle devamlı cagırırlar oyle bırısı degıl ama sorumsuzluk yapmıs unutmus. Dıgerıde gelmemde gelmem sız bana cıtlatsaydınız gunduzden haber verseydınız dedı. Bende eşıne soylemıs teyıtlesmısler sonucta sıprız olacak ya dedımBilmiyorum ayıp etmiş yok belki eşi istemedi ve söylemedi ona.Yada eşi sizi kırmamak adına çokta istemeden evet dedi .Yani onunda dahli olabilir bu konuda .Onu bilemiyorum .Bu bilinmez.Esi dediyse başlarım kutlamaya çıkıyoruz diye bilemiyorum aile dinamiklerini .Bazen eşlerin tutumu patavatsizligi kadının söz gecirememesi gibi konular da olabilir
Birsürü kişi anlamış. Zaten hassasım üzülmüşüm feleğin sillesini yemişim boşver ona takıma anlamıssın ıste. Ben beklerız geleceksen yada gel fılan demısım oda gezmedeymıs ya moralını bozmusum ısteBence önce Türkçeyi doğru kullanmak gerekanlamaya çalışıyorum kaç dakikadır.
İkincisi de birileri benim için sürpriz planlarken neden günüm mahvolsun anlamadım. Daha çok mutlu olurum yani. Arkadaşınız neyin kafasını yaşıyor
Bıkac gune gelır. Ama ben sıldim . İşte son bır sorayım dedım benmı cok takıntılıyım fevrı davranıyorumSonrada eş geri çekilir size ara özür dile nakaratı çalar olabiliyor böyle şeyler her ne olduysa sanırım artık arkadaşım olmazdı benim için sizin içinse gönlü alınacak bir durum yok sanırım mesafe koymalisiniz baya hemde bu son sürpriz kutlama olsun bence gorusmeyin kapınıza gelirse onu bilemem tabiki
Ben aranız düzelecek diyorum belliki seviyorsunuz arkadaşınızı ayıp ettiği gerçeği ortada fakat siz bir şekilde alınmış bile olsaniz kahve içmeye cagrilmak zeytin dalı kabul etmek zeytin dalıdır banada ne düşer hayırlısı demek .Bıkac gune gelır. Ama ben sıldim . İşte son bır sorayım dedım benmı cok takıntılıyım fevrı davranıyorum
Sonıcta kkda bır konuda konu sahıbı haksızsa bu hepımız yuklenırız üstüneson bır sorayım dedım ama herkes bana hak vermıs
Gündüzde zorla kahveye cagırmıstı gıttım ama tabıkı hıc aksam ıcın hazırlık yaptıgımızı bellı etmedım
Bı cıtlatmadın dıyor
E ozaman suprız olmazdı
Yada büyük beklentıye gırdı o saate kadar kımse gelmeyınce cıktı gıttı . Sınır oldu galıba . Bu saatten sonrada gelıp kutlamasınlar dedı bence
Tamamıyle boyle dusundugunu zannedıyorum
İnsanlar böyle maalesefBirsürü kişi anlamış. Zaten hassasım üzülmüşüm feleğin sillesini yemişim boşver ona takıma anlamıssın ıste. Ben beklerız geleceksen yada gel fılan demısım oda gezmedeymıs ya moralını bozmusum ıste
Büyük ıhtımal dogumgununden sonrakı gune kaldı be aksam 7 ye kadarda gelen olmadı buda kutlamadılar dıye kendı kendıne kuruldu cıktıArkadaşım kapımın önüne kadar gelip sürpriz yapacak,pastayla bekleyecek koşa koşa giderim yanına,mutluluktan uçarım. Arkadaşınız bu alışverişi erteleyebilirdi, ben olsam eşime
" arkadaşlarım gelmiş acilen eve gitmem gerek, alışverişi sonra halledelim" derdim. Yakın arkadaş olsa böyle davranmazdı bence.
Çok fedakar ve ince ruhlu bir insansınız, o belli. Keşke benim arkadaşım olsanız zira ben de aynı karakterdeyim ama hak eden olmadığı için kimseye yapmıyorum(artık) Önceliğim eşim ve çocuklarım ama arkadaşınız çok büyük ayıp etmiş. Benim en yakın arkadaşım bana pasta alıcak (vişneli çikolatalı bayılırım ya da çikolatalı Antep fıstıklıYa bundan aylar once arasıra gorustugum bır arkadasım aradı ,ama uzun yıllarıdr tanıyorum
Bı arkadasımın evragı var bunun ılceye gıtmesı gerek bırlıkte goturelımmı dedı
Ben evlı cocukluyum o hıc evlenmedı bekar
Yanına arkadas arıyor demekkı dedım
Gelmek ısterdım ama cok ıslerım var dedım
ben ıilin uzak bolgesındeyım o diğer tarafında,evragı goturecegı tarafta ılce,ondan taraf daha uzak yerde
Ben ters kalıyorum nasıl alacaksınkı dedim
Benım araba yokkı dedı nasıl yanı arkadasının evragını ben kalkacam burdan senı almaya sehrın bır ucuna gelıcem ,ordanda ılceyemı goturucez sen kafayımı yedın dedım
Hanı senın bır ısın olur anlarım,hastalık olur anlarım buneya bukadarmı mal gorunuyorum ben dedım
Bana yemek ısmarlarmıs
Ben sana dedım o yemegı 5 kez ısmarlayayımda bunu bana soylemıs olmasaydın keske dedım
Yemın ederım benım oturdugum yerle onun ve gıdecegı yerın bır alakası olsa hadı neyse yaparım yanı salagım ben
Ben calısmıyorum sıfır araba eşim calısıyor adamın arabasıyla bede bunları gezdırıyorum işte
Ama cıldırdım yanı ılk defa bırıne bas bas bagırdım kafan yerındemı senın bu ne sacma bır ıstek dıye
E onuda sıldım . Sil sil kımse kalmıyor
Alttanmı almak gerek napmak gerek anlamadımkı
Arkadaşınızın yaptığı çok büyük terbiyesizlik. Çok ayıp gerçekten. Ama siz kapıda iken ona nasıl bir tavırla konuştuğunuz da çok önemli. O an çok önemli bir işle meşgul oluyor olabilir sizde acil gel ısrar ettiyseniz sinirlenmiş olabilir.Merhaba önceki gün arkadasımın dogumgunuydu
Bende gun boyu hedıye baktım ,akşam akrabalrı gelir bende pasta alıp gec saatte gıderım dıye düşündüm .
Onun yakın arkadasına hedıye konusunda fıkır sorarken ,dur bende geleyım dedı ok dedım
Arkadasın eşini aradı biz gelicez mısaıtmısınız surprız yapıcaz dıye onlarda yemege cıkıyorlarmıs
Tamam ozaman bız yarın aksam gelelim demiş teyıtlesmısler kapatmıs
Dünde benım belım tutulmus tam hastanelıktım yürüyemıyorum . Aracta kullanamıcam ıcın eşim ısının arasında benı aldı hedıye pasta koştur koştur hepsını hallettım
Bir yandanda ne alacagımızı yada nezaman gidecegimizi ortak arkadasla konusıyoruz devamlı
En son 7 gibi ok dedik. Koştur kostur o agrıyla geldım dusumu aldım makyaj yaptım cocuklarımıda aldım . Meşalesi pastası hedıyesı ınsım asagı
Ortak arkadas evde yoklarmıs dedı
Nasıl yanı dedım haberleşmedinmi? Soylemıstım am eşi unutmus dedi
Yok artık dedım elımızde pasta kapıda beklıyoruz
aradım artık bız kapıdaydık arkadasında geldı burda. Aa biz dısardayız gelmeyız dedı
Nasıl yanı
Eşinin haberı barmıs dedık,unutmus dedı
çocukların istekleri eksıklerı var onlara cıktık gelemeyız dıyor
Bende uzak degılsın gel yarın hallederız bırlıkte cok acıl degılse dedım yok gelemem gelsemde 10 dan sonra ancak gelırım dedı.
E tamam madem dedık ayrıldık ,arkadas gıttı
Ardından aradım ben neysede arkadasın uzaktan gelmıstı ayıp oldu dedım
Gunumu mahfettınız moralımı mahfettınız keşke kutlamasaydınız dedı kapattı
Bu arada evi dagınık olabılır vs musaıtcolmayabılır mısafır almak ıstemeyebılır dıye dusunebılırsınız oyle bır durum yok
Siz olsanız ne yapardınız?nasıl düşünürdünüz
Yani ben cok sınırlendım zaten ayakta dıracak halım yoktu . Yanı cokmu bıyuk tepkıler verıyorum
Nasıl davranmam gerek
Cok tatlısınızÇok fedakar ve ince ruhlu bir insansınız, o belli. Keşke benim arkadaşım olsanız zira ben de aynı karakterdeyim ama hak eden olmadığı için kimseye yapmıyorum(artık) Önceliğim eşim ve çocuklarım ama arkadaşınız çok büyük ayıp etmiş. Benim en yakın arkadaşım bana pasta alıcak (vişneli çikolatalı bayılırım ya da çikolatalı Antep fıstıklı) ve hediye ben de gelemem diyip tersleyeceğim , onun kalbini kıracağım…bunun olması için Deccal’ın yeryüzüne inmesi gerekir ve İsrafil sur üflemeli
Yok sadece o dogumgununde kutlanmadı,dıger gunde aksam 7 oldu kutlamıcaklar dıye kendı kendıne kuruldu sınır oldu. Bu saatten sonrada ben gelmıyorum moduna gırdı. Cok haklısınız bu dunys hassas kalplere dazlaArkadaşınızın yaptığı çok büyük terbiyesizlik. Çok ayıp gerçekten. Ama siz kapıda iken ona nasıl bir tavırla konuştuğunuz da çok önemli. O an çok önemli bir işle meşgul oluyor olabilir sizde acil gel ısrar ettiyseniz sinirlenmiş olabilir.
Eğer açıklayıcı bir şekilde böyle böyle bir durum oldu kusura bakma, diyip alttan alıp özür dilerse açıklarsa, barışın gitsin.
Arkadasliklara çok anlam yüklemeyin. Çok bir beklentide olmayın. O kadar çok farklı hayatta arkadaşlarım var ki hepsini olduğu gibi kabul ettim.
En yakın arkadaşım telefona bakmayan arasan dönmeyen bir tip , yani başına bir şey gelse Allah korusun işin düşse yandınherkese karşı böyle. Kızın tek kusuru bu şimdi ben bu kızı sileyim mi.
Hiç takılmam yani. Üniversitede bir arkadaşım sen bizim kötülüğümüzü istiyorsun bizden üstün olmaya çalışıyorsun deyip benle kavga etmişti. Bir yanlış anlaşılma oldu ama biz bu yanlış anlaşılma yüzünden dört yıl küs kaldık. Değer miydi değmezdi. Mesaj attım kahve içelim diye kabul etti şimdi barıştık çok şükür çok da severim.
Dünya gelip geçici. Çok beklentiye girmeyin. Her şeye takılmayın. İnce düşünmek çok güzel ama abartmayın. Dediğim gibi açıklayıcı bir şekilde özür dilerse barışırsınız takılmayın yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?