Bir garip Değersizlik hissi

evet ama coluk cocuk alisverise baslamislar . kolay mi donmek? isini halletmeden dön, sonra bir daha plan yap git...
bir de zaten gelmeleri en az yarim saat surer toparlan, otoparka git, eve gec falan. her halükarda sacma birsey olurdu.
yani bilemedim. supriz kutlamalarin da boyle bir kötü tarafi olabiliyor.
sahsen kendimi düşünüyorum sevgilimle bir planimiz olsa ve yola cikmis olsak geri donmem icin mezardan dedemin cikmasi lazim. arkadasim kapiya geldi diye neden döneyim?
bir de bana surpiz parti yapip ben evde değilim diye vicdan azabi hissettirse "ay uzaktan geldj xy, ben de hasta hasta geldim senin icin" vs dese ben de sinir olurum. ne yapayim yani haberim yoktu. suclusu ben degilim
burada da suclu koca kisisi
bir de utanmadan aramis "esimin gonlunu al" diye
esinin gönlü cok onemliydi madem dün soylenen seyi nasil unuttun da kadini alisverise gonderdin, işgüzar
bazen bazi kocalar bile bile arkadaslarin arasini aciyorlar ki kadin cok takilmasin ev disinda diye. bence bu adam bilerek unutmus gibi yapti. arkadasimin kocasi var. bir dogum gununde ortak arkadasimizla oraya gitmistik elimizde pastayla. arkadasimin ozel hayatiyla ilgili "senin xyli cocuk varmis nolacak onla" gibi bir laf etti. Sonra da "o senle evlenmez. soyle boyle biri" falan dedi. oysa ne arkadasimizi tanir ne sevgilsiini. belli ki dogumgunu olan arkadaş esiyle dedikodu yapmis onun da sevgilisi var ama cocuk soyle boyle diye - ki olabilir esler dedikodu yapabilir. ama o adam bunu boyle sorunca bu ayan beyan gosterilmis oldu. arkadasim da cok bozuldu, "ne munasebet benim özelim dillerinde" diye. bayagi bir mesafe koydu. hala yakin degiller. eskiden evlerine giderdik birkac ayda bir. o olaydan sonra yilda bir belki gider olduk. esi de mutlu olmustur

Son düzenleme:
Arkadasinin gonlunu almasi gereken biri varsa o da yarim akilli kocasi. Bi insan boyle biseyi nasil unutur yav, baya sorumsuzluk. Karisi strese girdiyse tek sebebi kendisi. Bi de utanmadan sana gonlunu al diyo haspam....

Simdi genel mevzuya gelecek olursak. Koskoca coluklu cocuklu insanlarin elinde pasta maytap dogum gunu kutlamasi bana biraz cringe geliyo Ama zamaninda dogum gunlerine cok onem veren bi arkadasim vardi, sirf o onem veriyo diye kac kere ona surpriz yaptiydim. Hatta birinde baya buyuk organizasyon yaptim kendi evimde, tum arkadaslari cagirdim, super otesi dekorasyon balonlar mumlar muzik filan Asiri cringe'di yani...

Neyse sonra ben baska ulkeye tasindim, o ayni ulkede kaldi. Ben binlerce kilometre oteden ona dogum gunu partisi planladim. Calistigi yerdeki sekreterle konustum o organize etti ordaki isleri. Cok yakin ortak 2 arkadasimiz vardi, onlar da tamamen baska ulkeye tasinmisti, benden de ayri yani. Onlari da kattim. Beraber zoom'da toplandik ve sekreter pasta ve hediyelerle odasina girince bilgisayardan biz de surpriz yaptik. Baya sevindi cok sasirdi bizi gorunce. Hediyeler icin o diger 2 arkadas bulunduklari ulkeden para gondermeyi beceremediler diye hepsini ben karsiladim. Neyse buraya kadar tamam. Sonra tabi fotolar cekildi filan. Aksamina bi post atmis, diger 2 arkadas ve sekreteri etiketlemis, binbir turlu tesekkur cumleleri filan, lakin ben yokum Ilk like yapan ben oldum. Sonra hatirladi heralde beni, beni de etiketledi. Yani olabilir insan unutabilir ama zaten kac kisi var ki... Ve ona onceki yillarda hep surpriz yapan da benim, diger ikisi degil. Insanin aklina once onlar nasil gelir bilemiyorum Yani uzun lafin kisasi kimseye gereginden fazla deger vermicen. Tamamen silmeni tavsiye etmem. Etrafinda insan kalmaz ilerde. Ama mesafe koymak en guzeli.

Evet dönüş zor olurdu ama ben yine ne olursa olsun eve dönerdim arkadaşımı görmek için. Duygusal yönüm hep daha ağır basıyor karar verirken. Ben de aynı şekilde eşinin bilerek unutmuş gibi yaptığını düşünüyorum. Kızların arası açılsın da eşim sürekli onlarla görüşüp dışarı çıkmasın zihniyeti işte. Tüm suç kocada.

valla ben dönmezdim. ki daha önce benzer sey basima geldi dönmedim. benim arkadasim da donmese esine kizardim, kadina degil.
sen donerdin ama sen de insani iliskilerinde hep çok veren birisin. sana bir adim gelene sen bes adim gdiersin, sana cicek koparana sen buket verirsin. karakterin böyle. belli ki konu sahibi de senin gibi bir insan ama herkes oyle degil.
tum arkadaslarimi çok severim ama o kadar da cok degil. önceliğim her zaman kendi keyfim ve mutlulugum. o yuzden cok kırılmıyorum insanlara. beklentim olmadigi icin alınmıyorum da.
misal cok yakin bir arkadasim. gecen ay mesaj atti dedi ki "eylulun sonlarinda izinliyim, cocuga da annem bakar. biz bulusalim, sana bekarliga veda partisi yapalim"
sonra ses seda cikmadi.
gecen haftasonu yazdim, izni bitmis. bana yazmamis bile. hatirlattim ben de bulusalim diye
verdigi cevabi atiyorum

ne yapacagiz diye soruyor, ortada ne plan var ne birsey.
sonra is cikis saati bize gelirsiniz cocukla cikamam dedi. kocasi da yukarıda bahsettigim koca aksam saati o da evde.
yani ne dersin ki boyle birseye?
hem kendi parti teklif ediyor hem unutuyor hem ben hatirlatinca da "ne yapmayi planlıyoruz" diyor.
normalde benim de alinip gucenip bulusmamam lazim ama ne kadar cok sevsem de alinacagim kadar, kalbimi kiracak kadar cok deger vermiyorum (nisanlim ve babam haric hayatimdaki hic kimseye).
o yuzden hic umursamadim, tamam hangi gun müsaitsen geleyim dedim yarin bulusuyoruz
hayat insanlari takmak icin cok kısa.
yani ben olsam o kapida bekleyen ayni konu sahibi gibi gider pastami baska arkadasimda yerdim, o kisiye de verdigim degeri azaltir arkadasliga devam ederdim

Eylül'ün sonlarında izinliyim bir şeyler yapalım diyip sonra hiç yazmaması, sen yazınca da "ne yapmayı planlıyoruz, çocukla çıkamam, bize gelirsiniz" demesi ilginç olmuş. Keşke ben de senin gibi bu konularda umursamaz olsam ama değilim ne yazıkki

Allah böyle düşünceli arkadaşları bana da nasip etsin Amin…Benim arkadaşlarım böyle kapıma gelse ben de gelirdim.Eve alamama durumu da yok diyorsunuz.Resmen şımarıklık yapıyor.Bi de kocası sizi arayıp gönlünü al diyor bu nasıl bir kapris kraliçesiymiş ya hayret vallahi…Asıl sen ağrılarına rağmen arkadaşına sürpriz yapmaya çalıştığın için kendine gurur duy ve bu kadınla alakanı kes…

bir de konu sahibi hasta hasta gitmis, yorgun esini yormus vs
bunlarin hepsi fedakarlik
sonra umdugunu bulamayinca cok pisman olmus, belki de arkadasligini kesecek.
bence önemli olan canindan can olsa elaleme gereksiz fedakarlik yapmamak. yaptigin herseyi sonsuz icinden gelerek yapmak.
çünkü fedakarlik olunca sonradan istedigin gibi gitmeyince "oysa hastaydim, oysa esim yorgundu, oysa diger arkadasim uzaktan geldi" vs oluyor. e madem oyle gitme yani. madem gidiyorsun arkadasini baglayan birsey degil ki senin hasta olman, esini yorman vs.
haberi bile yok.
ama gereksiz fedakarligi yapinca "ben ne halde ne yaptim o ise..." oluyor belki arkadaslik bitiyor.
ya da beklenti oluyor. konu sahibi bu kadar uğraşmışken arkadasi onun insta storisinden görüp "aa cnm mutlu yillar" yazsa mesela yine hissedecek degersizlik hissini.
çünkü neden? gereksiz fedakarlik yapmis. kendinden vermis.
ben de yapi olarak amele ruhlu bir insanim aslinda, herkesin herseyine kostugum donemlerim de oldu. Öyle oyle degismeye karar verdim, once bakis acimi degistirdim sonra kendim degistim. umarim sen de degisirsin.
degmez yani

Evet konu sahibi hasta haliyle kutlama yapmak için gitmiş ve eşini de yardım etmesi için araya katmış. Konu sahibinin arkadaşı evine dönmek zorunda değil ama o alışveriş yine yapılabilirdi, dünyanın sonu değil ya, kutlama ise o an yapılır kapıdan geri çevirip şu gün geri gelin o zaman kutlarız demek de saçma olur zaten. Ben konu sahibinin yerinde olsam "hasta halimle uğraştım senin için" diye belirtmezdim mesela. Çünkü bu cümle hem suçlu hissettirir hem de karşı taraf sinirlenir. Velhasıl bir şey yapılacaksa beklenti olmadan, karşılıksız yapılmalı ya da hiç yapılmamalı. Alma verme dengesi bozulunca böyle değersizlik hissi de zirvede oluyor.

Alma verme dengesi bozulunca böyle değersizlik hissi de zirvede oluyor.
bence de sorunun kaynagi bu
bu kisim icin de bilemiyorum iki cocukla alisverise gitmedim hic. belki de gerçekten lazim birseyi alacaklardi. bizim mesela yarin kizlardan once koctasa gidip birsey almamiz lazim. çünkü bir DIY projesi yaptik, cumartesi önemli misafirimiz var. yani persembeden alirsak çimentosu anca kurur cumartesiye. o an almamiz lazim hatta geciktik bile. benim boyle bana gore onemli bir isim varken (baskalarina gore sadece plastik boru almaya gidiyorum, onemsiz) birileri bana supriz icin gelse birakmazdim isimi. ki supriz dedigin mutlu eder. yok o uzaktan geldi yok bilmem ne beni strese sokmaz
amac ben dogumgunu kizinin mutlulugu degil mi yani? amac oturup pasta yemek mi? eger amac benim mutlulugumsa ben gelemeyeceğim dedim ne beni geriyorsun yani?
boyle bakinca oteki kadinda cidden suc bulamiyorum.
annem de yapardi bunu cok. beni mutlu etmek icin birsey planlardi ama benim haberim bile yok, hatta belki isim var vs. istedigi reaksiyonu alamayinca bozulur surat asar beni kötü hissettirirdi. yahu onemli olan benim mutlulugum degil mi? beni mutlu etmek icin baslamadin mi bu ise? o zaman beni neden mutsuz hissettirip bir de hic istemedigim ve bana sorulmadan yapılan bir plan icin vicdan azabi hissettiriyorsun?

ayrica
belki de cocuklara almasi gereken birseyi almaya gitti, belki cocuklarla alisverise gitmekten nefret ediyor , buraya kadar gelmisken almadan dönüp ertesi gün tekrar gitmek istemiyor. belki cocugu k.cini yirtti gitmeden oyuncaklara binme sözü verdi cocuga yaptirmadan donmek istemiyor, belki mideleri kazindi birazdan yemek yeriz diye düşündüler ac ac hic icinden gelmedi.
konu sahibi kendi hastaligini biliyor, kocasinin mesguliyetini yorgunlugunu biliyor. ama dogumgunu sahibinin durumunu bilmiyor.
ya da belki kadinin dun gelenleri varmis evini toplamadan yatti, sabah da usendi oyle birakti cikti evini b.k götürüyor insanlar onu oyle görsün istemiyor.
yani bilemezsin ki insanlari.
keske o sacma kocasi isguzarlik yapmasaymis da bunlar yasanmasaymis

Bu ney?? avrupaya özeneceksiniz derken ne garip durumlara düşmüşsünüz.
Sanki 5 yaşındaki çocuğun doğum günü meşaleli pastayla süpriz yapmak.
Benim bildiğim doğum günü olan kişi kutlamak istiyorsa davet eder .
Sadece siz süpriz yapmak istediniz diye kutlamak zorunda değil .
Istenilmeyin bir şey yaparsaniz böyle olur
Iki tarafta hayal kirikliğina uğrar

Ben olsam asla sonrasında aramazdım bile. Bazı insanlara gereğinden fazla değer yüklemenin manası yok

Yok artık özürden ziyade niye böyle oldu minvalde konuşma için arayın yani ne bileyim gerçekten çok garip

Hanfendi avrupaya nıye ozeneyım ben kutlamamızı ısteyen bırısı . Konuyla cok alakasız yorum yapmıssınız.hatta ilk gun kutlamadıgımız ıcın boyle yaptıgını dusunıyorum. Bırgun sonra yaptıgımız ıcın. Nerden ne uydurudunuzda tuhaf tuhaf konusuyorsunuz.istenilmeyen birşey olduguna nasıl bukadar emın oldunuzkı . Bende bu kafadan ıstıyorum işte .. ne yazıkki sizin gibi degilim

Yok bunların hepsını ınankı düşündüm
Ben düşünmeden bir adım atmam
Önceki gün kendı aılesı kutlar dedık ,zaten dısarı cıkacakmıs bızde ertesı gune zaten gelıcez demısız
Burda eşi unutmus bu gercek . Bılıyorum
Dısarı cıkmasıda kırtasıye alısverısı dedı ok onu yap yemegını ye gel.cunku gıttıgı yer 10 dk lık.ordan gelebılır
Evide düzenliydi ben zaten oglen kahveye gıtmıstım ama bırsey cıtlatmadım tabi
Sadece ne olabılır ılk gun bekledı cunku ıkı cok yakın arkadasıyız
Ilk gun gıtmeyınce bugunde 7 oldu gelmedıler kendı kendıne kuruldu . Kutlamadılar bu saatten sonrada gerekmez trıplerıne gırdı
Yada düşünmek istemiyorum ama geecekten o an gezmesini bozmak ıstemedı
Ayrıca bu arkadasın tüm dısarı ıslerını nerdeyse hergun benım aracınla cıkıp yapıyoruz. Cocuk okulu kayıtıda dahıl

Ayrıca bu arkadasın tüm dısarı ıslerını nerdeyse hergun benım aracınla cıkıp yapıyoruz. Cocuk okulu kayıtıda dahıl
e ne guzel iste bir daha yapmaman icin firsat olmus
insanlar ozellikle arabali arkadaslarini kullanmaya cok musaitler. taksi tutsa 300 lira verecegi yere arkadasi "ativerir" mesela. ay ne olacak ki:)
ya da otobus bekleyip sıkış tepiş gidesiye "e arabasi var bizi birakir"
mis gibi beles ozel sofor hizmeti. cocuklu aileler icin ideal:)
bak, yaptigin bu - aldigin deger bu.
gördün mü?
artik yapma
araba lazimsa musait degilim bugun kuaförüm var de. "iyi dönünce gelirsin" derse onun gibi donme.
bence bu arkadasligin alma verme dengesi bozulali cok olmus. sadece senin verdigin sacma bir durum olmus.
son bir soru
o sana bugune kadar ne yapti dogumgunlerinde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…