Bir garip dert :(

braindamage

Bayan Beyin
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2013
6.195
14.947
Merhabalar herkese,
Aslında büyük gibi görünmeyen ama benim için çok büyük olan bir sorunum var.
Benim geçmem gereken bir ingilizce sınavı var ama 3 kez girmeme rağmen geçemiyorum hem de çok kötü sonuçlar aldım. Ama o denemelerden birini evde gelip kendim çözmeye çalıştım ve iyi bir puan aldım. Ve farkettim ki ben aslında sınav ortamlarında psikolojik problem yaşıyorum. Kan ter içinde kalıyorum sınavda, heyecandan elim ayağım titriyor ve parçaları okurken hiç anlamadan soruları cevaplıyorum haliyle kötü sonuçlar alıyorum. Önceden böyle değildim, neden böyle oldu bilmiyorum ne yapmamı önerirsiniz?
Normalde ingilizce parçaları okurken hep anlarım herşeyi ama sınav ortamına girince bana sanki afakanlar geliyor sizce psikolojik mi yani doktora falan gitmeye ihtiyacım var mı ya da ne yapayım ne edeyim bana bir akıl verin.. :KK43:(

evde pek çok deneme çöz erkenden uyanıp
sınav günü geldiğinde de o sınavın da evde çözdüğün herhangi bir deneme olduğuna inandır kendini son derece

Bir arkadaşım sınavlardan bir saat önce 1-2 kadeh şarap içiyordu, işe yaradığını bizzat gördüm.
Ben, en son sınava gireceğim gün sabah sevişmiştim.
Akla gelmeyen yöntemler de olsa, herkesin rahatlama, serotonin depolama yöntemi farklıdır, kendininkini bulman lazım.
Ek olarak ingilizce ile alakalı yardımcı olabilirim.

Bir arkadaşım sınavlardan bir saat önce 1-2 kadeh şarap içiyordu, işe yaradığını bizzat gördüm.
Akla gelmeyen yöntemler de olsa, herkesin rahatlama, serotonin depolama yöntemi farklıdır, kendininkini bulman lazım.

hocam, kısa sürede çok kelime ezberlemek kalıcılık açısından riskli midir : D

Sakinleşmeden sınava başlama.

Koyunları say 50-100e kadar sonra başla çözmeye.
Teşekkür ederim, evet genelde problemim o sanırım bodoslama dalıyorum sorulara hepsini ilk okuduğumda işaretleyecekmişim gibi geliyor.

evde pek çok deneme çöz erkenden uyanıp
sınav günü geldiğinde de o sınavın da evde çözdüğün herhangi bir deneme olduğuna inandır kendini son derece
Evet hep öyle yapıyorum, tek sorunum kafamı odaklayamamam. :KK43:

İngilizce olarak dediğim gibi çok aşırı bir problemim olduğunu düşünmüyorum sadece bir saate bakıyorum bir kağıda. Öyle olunca kafa mallaşıyor. O rahatlama yöntemini, kendimi hazır edebilme yöntemini bir türlü bulamadım. Sanırım yanımda kimse olmasa tek başıma çözsem rahat rahat çözerim :KK70: teşekkür ederim bu arada, ingilizcede sıkıntım olan tek şey writing eğer o aşamaya gelirsem yardım isterim:)

Efenim durum tek başına bir risk barındırmamakla beraber daha çok ezberleme yöntemitartışma konusudur. :KK69:

benim az zamanım olduğu için mesela cümle içinde görerek değil de tek tek ezberlemek durumundayım. Bu yöntem sıkıntı yaratır mı zaten sonradan soru çözerken görüyorum yerleşiyor

Evet canım aynen bela oldu başıma artık:KK43: sen girdin mi veya bilgin var mı
girdim 4 yıl önce :)
Allah sabır versin ya ben ilk girdim ve geçtim şükür..benim arkadaşlarımda senin gibiydiler..3 sene girip girip geçemeyen olmuştu..
nacizane fikrimi sorarsan eğer;bol bol kelime ezberledim ben..ve sürekli ingilizce makale falan okuyordum..bizim sınav 2 aşamalıydı birisi reading diğeri writing ve listening..dediğim gibi sürekli yeni kelimeler çıkartıp 10-20 kaç taneyse yazardım bi kağıda alırdım tüm gün ezber yapardım..listening için zaten sürekli dinleme yapıyordum,writing kısmım çok iyi normalde zaten yazan biri olduğum için sıkıntı çekmedim..

girdim 4 yıl önce :)
Allah sabır versin ya ben ilk girdim ve geçtim şükür..benim arkadaşlarımda senin gibiydiler..3 sene girip girip geçemeyen olmuştu..
nacizane fikrimi sorarsan eğer;bol bol kelime ezberledim ben..ve sürekli ingilizce makale falan okuyordum..bizim sınav 2 aşamalıydı birisi reading diğeri writing ve listening..dediğim gibi sürekli yeni kelimeler çıkartıp 10-20 kaç taneyse yazardım bi kağıda alırdım tüm gün ezber yapardım..listening için zaten sürekli dinleme yapıyordum,writing kısmım çok iyi normalde zaten yazan biri olduğum için sıkıntı çekmedim..
Aynı okuldan bahsediyoruz galiba :KK70: ben yüksek lisans için giriyorum sınava, aynı dediğin gibi ama ben daha ikinci aşamaya geçemedim. Evde çozuyorum tamam diyorum 60 üzerinden 38 aldım dun mesela, ama o sınava girmiştim ben 5 6 ay once ve 10 almıştım. Sınavda böyle bir garip hallerde oluyorum çözemedim gitti

benim az zamanım olduğu için mesela cümle içinde görerek değil de tek tek ezberlemek durumundayım. Bu yöntem sıkıntı yaratır mı zaten sonradan soru çözerken görüyorum yerleşiyor
Eğer sınava da kısa zaman kaldıysa, kısa zaman içinde çok ezberlemek sınav açısından sıkıntı yaratmaz, fakat uzun vadede kalıcılık sorunu yaşatabilir, evet.
Ezberden çok öğrenme taraftarıyız çünkü yunov.

Aynı dert bende de var. Sırf bu yüzden deli gibi çalıştığım dersin sonucu 75 geldi. Konulara inanılmaz hakim olmama rağmen. Ben sınavdan önce "hayat bu dersten ibaret değil, düşük alsam da b planını devreye sokarım, dersi tekrar alırım, en kötü göbekli pıyıklı bi koca bulurum" şeklinde kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum ama işe yaramıyor. :KK53: En son hocamla konuştum bunu, hasta doktor terapisi gibi dinledi ofisine çağırdı bu durumu çözebiliriz diye ama bir türlü ayarlayamadık. Hala aynı dertle boğuşuyorum.

Aynı dert bende de var. Sırf bu yüzden deli gibi çalıştığım dersin sonucu 75 geldi. Konulara inanılmaz hakim olmama rağmen. Ben sınavdan önce "hayat bu dersten ibaret değil, düşük alsam da b planını devreye sokarım, dersi tekrar alırım, en kötü göbekli pıyıklı bi koca bulurum" şeklinde kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum ama işe yaramıyor. :KK53: En son hocamla konuştum bunu, hasta doktor terapisi gibi dinledi ofisine çağırdı bu durumu çözebiliriz diye ama bir türlü ayarlayamadık. Hala aynı dertle boğuşuyorum.
Ben de işte aynen, o sınavı geçemezsem ucunda ölecekmişim gibi hissettiğimden kendimi tam kafayla odaklayamıyorum. Evde rahat çozunce tamam ama sınav ortamında olmuyor :KK70:

Ben de işte aynen, o sınavı geçemezsem ucunda ölecekmişim gibi hissettiğimden kendimi tam kafayla odaklayamıyorum. Evde rahat çozunce tamam ama sınav ortamında olmuyor :KK70:

Sınavdan sonra kağıdıma bakmaya gidiyorum hatalarımı gördükçe kafamı duvarlara vurasım geliyor valla. En son oturdum ağladım sinirimden insan bildiğini nasıl yanlış yapar diye. Her sınavdan sonra da okulu bırakmaya karar veriyorum bu arada, benim beynim cidden yanık. :KK53:

Yalnız değilsin. Çözüm bulursan bana da söyle.

Sınavdan sonra kağıdıma bakmaya gidiyorum hatalarımı gördükçe kafamı duvarlara vurasım geliyor valla. En son oturdum ağladım sinirimden insan bildiğini nasıl yanlış yapar diye. Her sınavdan sonra da okulu bırakmaya karar veriyorum bu arada, benim beynim cidden yanık. :KK53:

Yalnız değilsin. Çözüm bulursan bana da söyle.
Sakin olmadan sınava başlamamak gerçekten iyi bir yöntem, bodoslama dalmamak lazım ama onu başaramıyorum farkında değildim bu zamana kadar. Bir de daralınca devam etmek yerine durmak lazım. He bir de ben baştan başlayamıyorum sınava biliyor musun. İlk soruya bakıp en arka sayfaya geçiyorum neden bilmiyorum :KK70: karışıyor işler

bende üniversiteye hazırlanırken sınav stresi çok yapıyodum
psikiyatristim bi hap vermişti kalp atışımı dengeliyodu sakinleştiriyodu denemelerde falan
sende psikiyatriste giderbilirsin
şahsen üniversite sınavına girerken içmeyi unuttum o da ayrı bi yaradır bende:KK70::KK70::KK70::KK70:

hangi üniversitedesin bide,genelde bizim okuldaki prof kafayı yedirtiyo öğrencilere:KK70:

bende üniversiteye hazırlanırken sınav stresi çok yapıyodum
psikiyatristim bi hap vermişti kalp atışımı dengeliyodu sakinleştiriyodu denemelerde falan
sende psikiyatriste giderbilirsin
şahsen üniversite sınavına girerken içmeyi unuttum o da ayrı bi yaradır bende:KK70::KK70::KK70::KK70:
Ya ben de acaba gitsem mi diye çok düşünüyorum ama bilemiyorum bir gideceğim sanırım

hangi üniversitedesin bide,genelde bizim okuldaki prof kafayı yedirtiyo öğrencilere:KK70:
Sizin okul hangisi bilmiyorum ama teknik bir üniversite İstanbul'da:KK70:

X