Bir Garip Dert (!)

ilkyaz_susuz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
60
60
3
39
merhaba bayanlar sizi yıllardır takip ediyorum ama bir türlü üye olmak nasip olmadı .. Allah başka dert vermesin ama benim küçük bir sorunum var o da (şimdilik).. öğretmenlik mezunuyum .. alan sınavı gelince dört yıldır atanamadım.. Evliyim .. Allah bebek nasip etti şimdi bir de bebeğim var.. yıllardır evde ders çalıştım ( dersanesiz) bir türlü yapamadım.. 28 yaşıma geldim bi yerlerde de çalışmadım hiiçç .. ve bu sene atanmak istiyorum .. sorun şu ki sınava son iki ay kaldi .. yıllardır ders çalışıyorum bilgiler hala taze beynimde .. sanki disiplinli çalışsam olacak gibi hissediyorum; ama bebeğimle bu işi nasıl yapıcam gerçekten bilmiyorum.. günledir düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.. gurbetteyim .. annem kayınvalidem uzakta .. yanıma gelip kalabilcek kimsem de yok .. tek gelebilecek olan kayınvalidem.. işte sıkıntı da burada başlıyor.. kayınvalidem beni sever aramızda bariz bir sorun yoktur ; fakat ben kendisi ile pek anlaşamıyorum yani farklı dillerde farklı kültürlerde yaşıyoruz.. her seye karısır.. çook cahildir sadece bildiğini okur.. buraya yanıma geldi on gün kaldı geçenlerde.. oğlumun ağzına turşu suları mı tıkmadı ( 5 aylık bebeğe ) her bulduğu yiyeceği içeceği onu tatsın bunu bilsin diyerek verdi. kendi üşüdüğü için oğlumu kömür kaloriferli evde ( 27 derece ) kat kat giydirdi .. mutfağıma düzenime giyim kuşamıma saçma sapan laflar mı etmedi falan da filan .. işte bilirsiniz klasik kaynana .. çok da uzatmak istemiyorum.. kısacası anlaşmamız pek mümkün değil ayni evde .. bir de olumlu yönlerinden bahsedeyim.. oğluma gerçekten kendi oğluna bakar gibi şefkatle bakıyor.. onunla oynuyor uyutuyor giydiriyor.. sadece mamasını yedremiyor.. gece de beraber uyudular o burdayken beni sadece mama için uyandırdıı .. sayesinde aylardır gece uyumayan ben on gün güzel uyku çekmiştim ....ha bir de kayınpeder muhabbeti var .. şimdi kayınvalide buraya gelirse o da çalışmadığı için belki de gelmk isteyecek.. ben güzel ders çalışma adına sadece iki aylığına bunlara katlanmalı mıyım ? geleceğim için oğlum için ... bu arada ben günde iki üç tane sigara kullanıyorum çok bunaldıkça ve bunu kimse bilmiyor eşim de dahil olmak üzere .. kimseye belli etmem çok bunalınca kahve yapar balkonumda kafamı dinlerim.. eee haliyle kayınvaldie gelirse bunu da yapamıcam .. belki de daha da sinirli olup sorun çıkarıcam ..bilmiyorumm.. durum vaziyet böyle kızlar geleceğim adına iki ay dişimi sıkabilir miyim ? yoksa hem ev hem koca hem oğlum hem ders hepsini bi arada yürütüp bu işi başarabilr miyim ?
fikirleriniz önerileriniz nelerdir merak ediyorum ..
lütfen görüşlerinizi buraya yazın belki bana yol olur umut olur ... teşekkürler

Kpssden en az kac puan almaniz gerekiyor?
Benim teyzem kucuk cocugu varken kurum sinavini kazanmisti. Her firsatta ders calisiyordu. Sizde deneyebilirsiniz sinav stresiniz olacak birde kaynananizla ugrasmak iyi bir fikir mi bilemiyorum.

Bulunduğunuz yerde il halk kütüphanesi vardır diye tahmin ediyorum. Sabah erken gidin kütüphane kapanana kadar orada çalışın. Akşamları da ailenizle vakit geçirerek dengelemiş olursunuz. Böylelikle kayinvalidenizle 7/24 beraber olmayacağınız için tahammül gücünüz de yüksek olur. Bu şartlarda istiyorsa kayinpederiniz de gelsin, nasılsa gündüz evde olmayacaksınız. Sigaranızı da yemek molası verdiğinizde içersiniz.

Bnce en büyük hatani yaparsin sakin cagirma ders calismayi birak kitap bile acamazsin bnce çünkü yemegiydi caydi hiç bitmez inşallah hakkinizda en hayirlisi olur

Bulunduğunuz yerde il halk kütüphanesi vardır diye tahmin ediyorum. Sabah erken gidin kütüphane kapanana kadar orada çalışın. Akşamları da ailenizle vakit geçirerek dengelemiş olursunuz. Böylelikle kayinvalidenizle 7/24 beraber olmayacağınız için tahammül gücünüz de yüksek olur. Bu şartlarda istiyorsa kayinpederiniz de gelsin, nasılsa gündüz evde olmayacaksınız. Sigaranızı da yemek molası verdiğinizde içersiniz.
evet halk kütüphanesi var hem de kimsenin uğramadığı bir yer aslında orada rahat çalışılabilir haklısınız mantıklı geldi dedklerinz

onlar gelince ders falan çalışamazsı ben sana söyliyim çünkü hizmet bekleyecekler e yapmazsan da olmaz o yüzden bence kendi evinde o disiplini kurarak dersini çalış
aslında benim atanmamı çalışmamı çok istiyorlar her defasında derler gel yanımızda çalış diye ama ben göze alamam bunu buraya gelirlerse de ders çalıştgm için ses çıkaröaz hizmet beklemezler eminm buna ama göze alamıyrm işte

içirdi hem de beş kereye yakın anne yapma küçük daha dedim yanımda eşim de vardı anne napıyosun falan dıyo o da hiiiç aldırış etmedi kaşık kaşık içirdi ve bebek gece rahatsızlandı uyumadı ...

Yuh ya, içi yanmistir çocuğun. Şu vermediniz mi yavruya? Bence hiç gelmesin daha neler içirir Allah bilir..

KV gelsin mi gelmesin mi bilemedim
Sadece dertlerimiz aynı olduğu için yazmak istedim..

Ben de 27 yaşındayım, 8 aylık evliyim ve ders calisamiyorum :(
Her gün uyaniyorum, bugün çok iyi çalışacağım diyorum ama yine olmuyor..

Atanmadan evlenmem dedim, 27ye gelince artık evleneyim barı dedim
Şimdi de atanmadan bebek istemiyorum diyorum bakalım kaç yaşını bulacak..

Iki ay içinde 80 üstü puanı alabilecek kadar bilgiye sahipsen aslında katlanilamayacak bir durum değil süre az çünkü. Düşünsene bir ömür rahat edeceksin. Sınavsız stressiz bir hayat aynı durum bende de var. Benim kV de aynı bebeklerin herseyi yediğini sanıyor oğluna yedirin çünkü ama şimdi çıkıyor acısı.
Bir emanet eder bin tembih ederim ben de galiba. Ama şöyle de bir durum var ben tahammül edemiyorum herşeye müdahale etmesine eğer sen de o sabır varsa gelsin. Yoksa daha fazla strese girersin. Ben bile arada kaldım yaa

KV gelsin mi gelmesin mi bilemedim
Sadece dertlerimiz aynı olduğu için yazmak istedim..

Ben de 27 yaşındayım, 8 aylık evliyim ve ders calisamiyorum :KK43:
Her gün uyaniyorum, bugün çok iyi çalışacağım diyorum ama yine olmuyor..

Atanmadan evlenmem dedim, 27ye gelince artık evleneyim barı dedim
Şimdi de atanmadan bebek istemiyorum diyorum bakalım kaç yaşını bulacak..

Sanki beni anlatmissin :-) suan bebek falan yokken çalış bence. Ben güzelce baslamistim bebek olunca bulantilar dan derse bile gidemez oldum. 2 ay kaldı birine Allah yardımcımız olsun dicem de çalışmadan dua etmeye de utanıyorum :-)

Kendi ayakları üzerinde durabilmek için 2 ay bazı şeylere katlanmak benim için sorulacak bir soru bile olmaz.

Kesinlikle bebeğini bırak ve sabah 7-17 Full time kütüphanede ders çalış.

Yani ya bebekle çalışmanın bir yolunu bulmalısınız ya da kayınvalidenizi çağırmalısınız. Ama bence bebekle çalışılabilir niye çalışılmasın sadece akşamları yanı geceleri daha az uyursunuz. Gündüz Bebek uyuyunca biraz sakin sakin durduğunda olabilir

bence kv gelince daha çok stres yapacak gibisin.
sonuçta 2 ay on günden daha uzun ve bu sürede kv bebeğine daha abuk sabuk neler verir kimbilir.
aslında uyardığın zaman düzeltecek biri olsa çağır diyecem ama ya aranızda büyük gerginlikler çıkarsa.
o zaman ders filan çalışamazssın.
ben napardım; ben çağırmazdım bebeğimle evde ders çalışma fırsatları yaratırdım.her uyuduğunda ve geceleri çalışırdım ev işi vs. yi biraz askıya alarak.

bence hiç çağırmayın ,anlaşılan o ki kadının her yaptığı size batacak daha çok stres olacaksınız.imkanınız varsa bakıcı tutun .en azından çocuğunuz gözünüzün önünde olur

Back
X