• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip gülme krizi.. Sizce normal mi , yoksa bi sorunummu var?

Çocuklarda böyle durumların görülebildiğini biliyorum ama yetişkinlerde böyle bir vakayla karşılaşmışlığım yok. İçten içe üzücü ve kafanıza taktığınız problemler varsa kişi aslında içten içe depresif oluyor fakat bunu yansıtmamak için her şeyde espritüel bir yan arıyor, sürekli mutlu halde geziyor falan. Parasetamol içeren ilaçlar kullanıyorsanız onlar da böyle bir ruh haline sokabilir. Ama çocuklarda daha çok görülüyor dediğim gibi. Bir ruh sağlığı uzmanıyla görüşmenizi öneririm, nörolojik bir durum da olabilir.

Zor gunler geciriyorm demissiniz.
Benim aklima tek sebep o geldi.
Mesela kendimden ornek veriyorum.
Ilk ve tek sevgilimden ayrildiktan, kocaman hayallerim yikildi.
Ayriliktan snra aglamadim.
Ortamlarin komedyeni oldum. Fikralar, komik espirileri. Herkes bayila bayila gulerdi. Bende gorev tamamlandi diye sevinirdim o an. Biraz daha zorlasam bayan komedyen dogdu turkiyede denilebilirdi :KK70:
Ama bazen gulmezlerdi sakalarima komik degil diye. Ben o an baslardim bi kahkaha, yerlere yatardim, karnima agriyor girerdi gulmekten, sebebi " kimse sakami gulmedi".
Snra ertesi gun olurdu ve aklima tekrar dunki olay gelir. Tekrar katila katila gulerdim, herkes bana " bu kiz delimi" dediklerinde ben dahada puskurerek gulerdim.

Ben ayriligin acilarini 1 bcuk sene cektim.
Deprosyonun bi modelide " kimse beni uzgun gormesin, gulucukler sacmaliyim mutlu gorunmeliyim" diyip bi maskenin arkasina saklanmak. Cunku mesela ben digerlerinin bana acimasini istemem.

Zor gunler geciriyorm demissiniz.
Benim aklima tek sebep o geldi.
Mesela kendimden ornek veriyorum.
Ilk ve tek sevgilimden ayrildiktan, kocaman hayallerim yikildi.
Ayriliktan snra aglamadim.
Ortamlarin komedyeni oldum. Fikralar, komik espirileri. Herkes bayila bayila gulerdi. Bende gorev tamamlandi diye sevinirdim o an. Biraz daha zorlasam bayan komedyen dogdu turkiyede denilebilirdi :KK70:
Ama bazen gulmezlerdi sakalarima komik degil diye. Ben o an baslardim bi kahkaha, yerlere yatardim, karnima agriyor girerdi gulmekten, sebebi " kimse sakami gulmedi".
Snra ertesi gun olurdu ve aklima tekrar dunki olay gelir. Tekrar katila katila gulerdim, herkes bana " bu kiz delimi" dediklerinde ben dahada puskurerek gulerdim.

Ben ayriligin acilarini 1 bcuk sene cektim.
Deprosyonun bi modelide " kimse beni uzgun gormesin, gulucukler sacmaliyim mutlu gorunmeliyim" diyip bi maskenin arkasina saklanmak. Cunku mesela ben digerlerinin bana acimasini istemem.
Sen ciddi bi depresyon atlatmissin,gecmis olsun canim. Ama benimki senin anlattigin gibi birsey degil. Aşırı duygusal bi insanirim, aglamaktan trip atmaktan,laf sokmaktan,pişman olmaktan asla cekinmem. Her zaman boyle uç noktalarda yasadim duygularimi. Yani icime atmiyorum. Burda okuyanlara kendimi iyi ifde edemedim bence ben. Kendimi hasta gibi hissetmiyorum,aksine cok mutlu ve azcicik garip hissediyorum. Yani bunalimda degilim,herkes gibi sorunlari olari olan bi insanim. Gülme krizleri hoşuma gidiyor ama düşündürüyor da açikcasi.

Çocuklarda böyle durumların görülebildiğini biliyorum ama yetişkinlerde böyle bir vakayla karşılaşmışlığım yok. İçten içe üzücü ve kafanıza taktığınız problemler varsa kişi aslında içten içe depresif oluyor fakat bunu yansıtmamak için her şeyde espritüel bir yan arıyor, sürekli mutlu halde geziyor falan. Parasetamol içeren ilaçlar kullanıyorsanız onlar da böyle bir ruh haline sokabilir. Ama çocuklarda daha çok görülüyor dediğim gibi. Bir ruh sağlığı uzmanıyla görüşmenizi öneririm, nörolojik bir durum da olabilir.
Ay başı haric agri kesici bile almiyorum ben canim.

İyi geceler kızlar, sizlerle paylaşmak istedigim birsey var..
Psikoloji okuyan veya bu konuda bilgisi olan var mi aranizda?
Kizlar bi süredir geceleri özellikle gülme krizleri geliyor.
Yani hic sebep yokken, düşünün gece oluyor, uyucaz eşimle, eşim tatli tatli nefes alip verirken ben kıkır kıkır gülme krizine giriyorum. Oyle bir iki kıkırdama degil, baya baya katila katila gülüyorum.. Uzun vadede 6aydir falan olmaya başladi, ama en cok bu iki ayda oldu. Acaba diyorum bu bi sorun mu?
Çünkü krizler bazen hayatima taş oluyor. Dün gecede geldi ayni kriz. Eşimle koklaşıyoruz adamın nefesini yüzümde hissediyorum ve pat diye gülme geliyor.. 1hafta öncede oldu, yine gece, yine gülme krizi. Bi kerede yine koklaşırken tutamadim agzinin ortasina tükürüklü falan genzime kaciyodu az daha. Öyle bi gülme düşünün. Hapşuruk gibi, gelince patliyoo. Eşime karşı garip hissediyorum, umarim beni yanliş anlamiyodur. Kizlar derdim bu iste...
Zor günler yaşıyorum ama bu bana yaşadıklarımdan daha garip geliyor. Acikcasi bi gün eşim *ne gülüyon komik birsey mi var* dese aciklama yapamam. Yine başlarım gülmeye. Offf, keske tek derdimiz boyle seyler olsa . aman ya ne biliyim, psikopata bagliyorumdur belkide :)
Fikri olan yada bilgisi olan var mi aranizda???
Paylaşırsaniz cok sevinirim kizlar...
İyi geceler
cok kahkaha atan insanlar acılarını böyle haykırır :)

Back
X