Bir Garip Hediye Meselesi

Hem beğenmediysen değiştiririm diye kendin demişsin hem de pek beğenmedim deyince bozulmuşsun herkes herşeyi beğenmek zorunda değil ki giyemeyecek sonuçta onu ayrıca hediyr alacağınız şeyin değişimi olup olmadığını öncede sorup almalıydınız ve internetten almamalıydınız ne gerek var marka almata zora girmeye güzel ama marka olmayan birşeyde alabilirdiniz ya da beraber çıkıp beğendiği birşey alabilirdiniz niye bozuluyorsunuz.

tamam da dünyanın en çirkin şeyi değil yani sonuçta iadelerle uğraştırmazdım ben olsam. giyilir çeşit olsun derdim

Gereksiz alınganlık yapmışsınız, en yakın arkadaşımsa o kadar samimiyete göz yumarım. Yapmacıklıktansa gerçek fikirlerini duymak daha çok hoşuma gider, yakın arkadaş farkı olmalı bu.

Benim de gelen hediyeleri değiştirdiğim çok olmuştur, kolay beğenen biri değilim çünkü. Bana kıyafet, aksesuar gibi şeyler alınmasını hiç istemem.

Hediye neden değişmesin ki? Sonuçta giysi, eskiyecek, modası geçecek, evladiyelik bir şey değil. Çerçeveletip duvara asılacak hali de yok. Para verilmiş bir şey varsa ortada değerlendirilebilir hale gelmesi daha makul. Bu da beğenilmediyse değişimle mümkün.

Çok üstüne gitmişsiniz. Görür görmez hiç beğenmedim dese haklısınız, kabalık derdim ama ısrar etmişsiniz, ettikçe etmişsiniz. O da dürüst olmuş. Yakın arkadaşınız değilmiş çok da demek ki, yoksa size karşı dürüst olması bu kadar sorun olmazdı.

e ne güzel işte maddi olarakta sıkışığım diyorsun beğenip giymeyeceği şeye boşa para vermiş olacaktın.

Bu kişinin en yakın arkadasiniz olduğuna emin misiniz?

Aşırı ısrar etmemişmisiniz sizce de? Diyalog şu,beğenmediysen değiştirelim,hayır beğendim giyerim,siz degiştireyim düz birşey alayım,o nasıl değiştireceksin ki vs vs uzamış gitmiş. Beğenmedin mi diye bir kez sorsanız yeterdi. Siz ısrar edince samimi olduğunuzu düşünüp söylemiş. Ben sorun göremedim.
Yerinizde olsam hediye alınca ulaşılabilir mağazalardan alır,içinede değiştirme kartı koydururdum,beğendi mi beğenmedi mi diye kafa yormazdım. Bedeni olmaz,rengi uymaz,yada hiç beğenmez,kendi bilir gider değiştirir. Bende zor durumda kalmam,karşımdaki de. Ben hep böyle yaparım,hiç sorun yaşamadım hediye konusunda.

valla kızkardeşlerin, ana-kızların bile zevki birbirini tutmuyorken arkadaş daha zor, o yüzden bence giysi tehlikeli bir hediye, takı tarzını kestirmek daha kolay, ya da kişisel olmasa da mutfağa bişeyler almak, ihtiyaçlar doğrultusunda

yoo çok haklısın. bende sevmem bu tarz insanları.
insanın enerjisini tüketiyorlar heves meves bırakmıyorlar.
sorma bida bunu beğendim yakışır diye düşündüm aldım de.

ne kadar samimi olursan ol illa marka alacak degilsin onu dusunerek almissi aramis taramissin begenmese de cok tesekkur ederim canim arkadasim diyebilmeliydi
bu acik sozluluk degil catir catir kirmis sizi

şimdi en yakın kavramı da farklı olur mu ki bence çok da yakın değilmişsiniz.

benim en yakın arkadaşım daha hiç zevkime uymayan bir şey almadı bir kez üstüme baya büyük gelen bişey almıştı internetten ona da "olum siz bunu evde ana bacı topluca giyin bu ne" dedim. hayvanlar gibi güldük ama değiştirmedim duruyor hala bir laf olursa ufuk bana bunu aldı diye millete gösteriyorum

siz çok üstüne gitmişsiniz bence hiç lafını etmeden direkt hediyeyi verseniz o an değiştirme şansınız vs olmayacağı için hiç böyle demezdi. kız en azından alıp hiç giymemektense samimiyetinize sığınarak söylemiştir.

Ben olsam oncelikle bu maddi acidan zor durumunuzda bile dusunceli davranip bir heves bana hediye aldiginiz icin cok mutlu olurum.

Eger begenmediysem, direkt lafi dolandirmadan bunu degistirelim mi diye sorarim yakin arkadasim oldugunuz icin. Cunku yazik para oduyorsunuz ve kullanabilcegim birsey olmali en azindan. Ama dedigim gibi bunu once ay cok begendim deyip size o samimiyetsizligi hissettirip, siz deyincede tamam degistirelim demem. Basindan derim.

Arkadasinizin ben kotu niyetli oldugunu sanmiyorum. Sizi kirmak istememis belliki. Cunku bazi insanlar kirmamak icin net olamayabilir. Birde ozur dilemis buda yeterli.

Uzulmeyin. Sizin dusunceli davranisiniz, guzel kalbiniz yeter :)

Bencede biraz gereksiz bi konuşma ve hediyeleşme olmuş. Kuz baştan giyerim demiş ama siz ısrar edince samimiyete dayanarak o kadar para vermiş bari severek giyeceğim bir şey olsun diye düşünmüş olabilir.
Zaten karşılıklı konuşmuşsunuz. Bence uzatmayın, bu devirde arkadaşlıklar kolay kurulmuyor.

Abartmissiniz. Aldigim hediyenin begenilmemesinden daha cok korktugum bir sey varsa; o da hediyemin begenilmis gibi yapilip evin bir kosesinde unutulup bir sure sonra da kullanilmadan çöpü boylamasi olur. Yakin arkadaşlarıma aldığım hediyelere de mutlaka kart koyarim, begenip begnemedigini de sormam gereksiz çünkü. O benim dusunmeme mutlu olur zaten.
Bir kere bir arkadasim aldigim hediyeyi gitmis değiştirmiş, sonra geldi 'bak bana aldigin hediye bu begendin mi' dedi cok begendim, gule gule giy dedim. Sonucta onu giyerken de beni hatirliyor. Hem de daha cok severek giyiyor. Bu beni de daha mutlu eder.

Beğenmedin sen falan diye neden ısrarcı oldunuz ki, siz ısrar edince arkadaşınız da beğenmediğini söylemiş..

Benimde böyle arkadaşım vardı.
Bana hediye alır begenmesem de teşekkür ederim yanında nezaketen giyerim.
Hanfendiye alırdım çok da güzeldi beğenmezdi halbu ki giyim konusunda zevkliyimdir.
Kim hediye alsa begenmezdi açıkçası.
Ban aldıgı hediyeler kullanılmaz cinstendi ben yine de teşekkür ederdim.
Bu konuda kimseyi kırmadım beğendim der kabul ederim.

Ne guzel dusunup hediye almissiniz ben begenmesem bile asla karsimdakini kirmam cok begendigimi soyler alirim bazen olmadi deyip degisirim gecerim karsiya yaptigi cok ayip bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…