Bir garip kayınpeder meselesi.

Az altın taktı diye ağlamak nedir ? Çok sacma ve siz de onu haklı buluyorsunuz.
Siz beşi bir yerde götürün madem.
Yalnız eltinizin asıl mesajını söyleyeyim:
"Sakın ha çocuğuma gram altınla gelme !"
Demiş kendisi.

altın için ağlamak nedir, çok komik..

telefonun alt mesajı şu bence: "onlar az altın getirdi çok üzüldüm, sen çok getir beni üzme.."

Ben de bu durumu niye dert edip konu açtınız onu çok anlayamadım açıkçası.
Kayınpederiniz az taksa size ne çok taksa size ne, napacaksınız yani.
Eltimin çocuğuna gram altın takıldı , eltim ağlıyor vah vah diye konu açınca ne oldu mesela, adam birşekilde ya evet değerle alakalı ya da maddi durumla alakalı , bu şekilde takmış , eee size ne eşinize ne.

Ne kadar maddiyatcı bir insan.İnsanlar düsünmüs gitmis,belki durumları o kadar belki de onların derdi gösteris değil.Sevgiyi altının gramı ile ölçüyorsak,külçe altın takan en cok seven olacak herhalde.Eltinizin hareketi bastan asagı yanlıs.Aglayacak bir sey yok.Ayıp,asıl kendi değerini maddiyata indirgeyen o

'' Karalahana ben senin hakkını yedim galiba. Sen her seferinde bir sürü hediye ile geldin aramızda eltilik dışında bağ olmamasına rağmen. Ama biz sizin evinize bile gelemedik. Kusura bakma. Bak gördün mü babamla annem de sözde ilk torun diye geldiler ama bi gram altın takıp gittiler '' falan dedi... Ben üzüldüm kızlar yaa...

Gerçekten üzüldünüz mü? Ayşeciğin "hayat sevince güzel" evreninde mi yaşıyorsunuz da üzüldünüz?
Kadın size haksızlık ettiğini düşünüyor. Ne yaptıysa/yapmadıysa bile isteye yapmış/yapmamış yani.
Aksi halde yaptıklarının/yapmadıklarının kusura bakılacak şeyler olduğunu düşünmezdi.

Şimdi de "aileden gram geldi. Eltiye ağlayayım da bari onlar gramı dengeleyecek bir şey taksın, bizim hesap şaşmasın" demiş.
Ben sizin bu kadar saf olacağınıza inanamıyorum.
Yaranmak için yanlış kişiyi seçmişsiniz yalnız. Elti dediğin dış kapının dış mandalı.
Görümce falan yok mu, oradan yürüyün bence.

Kusura bakmayın ama iki elti,
ikiniz de tuhaf davranıyorsunuz.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim;
fazla muhabbet,tez ayrılık getirir derler.
Eltinizle olan diyaloğunuza dikkat edin.
Eskiden olsa elti ayıp etmiş konu sahibini aramakla derdim. Aramasına anlam veremezdim. Şimdi buradaki üyeler gibi düşünüyorum. Altın taksın diye , hatta k.pedere konu gitsin diye aramış düşüncesindeyim...
Çok mu fesat oldum ben? Çok değiştim :(

Merhaba kuzular. Herkese hayırlı geceler. Beni bilen önceki konulardan bilir. Hani şu eltisine sürekli hediye gönderen şahıs o benim 😃 Hala da pişman değilim onu diyeyim baştan... Eltim yeni doğum yapmıştı yaa biz henüz yanına gidemedik Allah nasip ederse Ekim ayında memlekette buluşmaya karar kıldık. Bugün eltim aradı. Ağlayarak konuşmaya başladı... Eğer izniniz varsa yanımıza gelseniz ne güzel olur ben kötü bir dönemdeyim Karalahana falan dedi. Epeyce konuştuk ve Ekim ayında memlekette görüşürüz diye karar kıldık. Konuşmanın içeriği şu kızlar...
Benim kayınpeder ve kayınvalide torun görmeye gittiler ya ilk torun bu arada. Kayınpederim sadece gram altın götürmüş 🤦‍♀️Hani şu Maşaallah yazılı olan altınlardan. Eltim kendisini ve bebeği çok değersiz hissetmiş ve bana ne dedi biliyor musunuz '' Karalahana ben senin hakkını yedim galiba. Sen her seferinde bir sürü hediye ile geldin aramızda eltilik dışında bağ olmamasına rağmen. Ama biz sizin evinize bile gelemedik. Kusura bakma. Bak gördün mü babamla annem de sözde ilk torun diye geldiler ama bi gram altın takıp gittiler '' falan dedi... Ben üzüldüm kızlar yaa... Yani ne diyeceğimi de bilemedim kız hüngür hüngür ağladı resmen. Şu anda da onların bulunduğu yere gitme imkanımız yok dediğim gibi Ekim ayında memlekette görüşeceğiz. Eşime anlattım bu olayı... Eşim inandırıcı olmadığını söyledi. Ama sizce de ilk toruna gram takmak az değil mi??? Biz amca Yenge olarak tam altın bile takmayı düşündük...
çok saçma ya, bu nasıl bir basitlik. kp kv nin gücü odur belki. belki kafalarında başka bir plan vardır. altın için mi insan cocuk dogurur ya. ne değişik beklentileri var insanların. eltinizin de size inceden mesaj vermesi ve sizin bunu almanız takdire şayan. eşi ne almış acaba doğum hediyesi 5'i 1 yerde mi ?

insanın sağlıklı doğum yaptım, cocugum sağlıklı, eşim yanımda diye dua edeceğine saçma sapan şeylere takılması baya baya komik.

Merhaba kuzular. Herkese hayırlı geceler. Beni bilen önceki konulardan bilir. Hani şu eltisine sürekli hediye gönderen şahıs o benim 😃 Hala da pişman değilim onu diyeyim baştan... Eltim yeni doğum yapmıştı yaa biz henüz yanına gidemedik Allah nasip ederse Ekim ayında memlekette buluşmaya karar kıldık. Bugün eltim aradı. Ağlayarak konuşmaya başladı... Eğer izniniz varsa yanımıza gelseniz ne güzel olur ben kötü bir dönemdeyim Karalahana falan dedi. Epeyce konuştuk ve Ekim ayında memlekette görüşürüz diye karar kıldık. Konuşmanın içeriği şu kızlar...
Benim kayınpeder ve kayınvalide torun görmeye gittiler ya ilk torun bu arada. Kayınpederim sadece gram altın götürmüş 🤦‍♀️Hani şu Maşaallah yazılı olan altınlardan. Eltim kendisini ve bebeği çok değersiz hissetmiş ve bana ne dedi biliyor musunuz '' Karalahana ben senin hakkını yedim galiba. Sen her seferinde bir sürü hediye ile geldin aramızda eltilik dışında bağ olmamasına rağmen. Ama biz sizin evinize bile gelemedik. Kusura bakma. Bak gördün mü babamla annem de sözde ilk torun diye geldiler ama bi gram altın takıp gittiler '' falan dedi... Ben üzüldüm kızlar yaa... Yani ne diyeceğimi de bilemedim kız hüngür hüngür ağladı resmen. Şu anda da onların bulunduğu yere gitme imkanımız yok dediğim gibi Ekim ayında memlekette görüşeceğiz. Eşime anlattım bu olayı... Eşim inandırıcı olmadığını söyledi. Ama sizce de ilk toruna gram takmak az değil mi??? Biz amca Yenge olarak tam altın bile takmayı düşündük...
Hüngür hüngür ağlarmıydım bilmiyorum ama o ne ya gram altın.Bana kayınvalidem tam altın kayınpederimde çocuguma künye yaptı.Yengemler vs tam altın taktılar o ne öyle sen el misin gram takıyosun

Eskiden olsa elti ayıp etmiş konu sahibini aramakla derdim. Aramasına anlam veremezdim. Şimdi buradaki üyeler gibi düşünüyorum. Altın taksın diye , hatta k.pedere konu gitsin diye aramış düşüncesindeyim...
Çok mu fesat oldum ben? Çok değiştim :KK43:
Ben o kadar fesat düşünemiyorum bence ondan değildir ya o kadarda olmaz herhalde

çok saçma ya, bu nasıl bir basitlik. kp kv nin gücü odur belki. belki kafalarında başka bir plan vardır. altın için mi insan cocuk dogurur ya. ne değişik beklentileri var insanların. eltinizin de size inceden mesaj vermesi ve sizin bunu almanız takdire şayan. eşi ne almış acaba doğum hediyesi 5'i 1 yerde mi ?

insanın sağlıklı doğum yaptım, cocugum sağlıklı, eşim yanımda diye dua edeceğine saçma sapan şeylere takılması baya baya komik.
Sonucta bebeğe hediye takılır dimi benim çevremde hep öyle gördüm çevremde de herkes tam altın veya bilezik takar.benimkiler tam altın taktılar hep.Çocugun dogum gununde küçük altın bence yaptıkları ayıp.Biz uzak kişilere gram takarız

Ben o kadar fesat düşünemiyorum bence ondan değildir ya o kadarda olmaz herhalde
Ben evliyim. Eltime söylediğim herşeyin tüm aileye gideceğini biliyorum. Ki bu olayda elti konu sahibine, konu sahibi eşine söylemiş. Eşi babasına söylemeyecek mi? Elti bunu eltiye niye anlatıp ağlamış kendimi değersiz hissettim diye. Anlatacak kimse kalmamış mı?
Ben böyle değildim. Hem evlilik, hem k.k. tecrübesinden böyle oldum:(

Ay allahım bişey demek istemiyorum ama bence sen bu hediye konusunda eşinin sözünden çıkma.

Ben evliyim. Eltime söylediğim herşeyin tüm aileye gideceğini biliyorum. Ki bu olayda elti konu sahibine, konu sahibi eşine söylemiş. Eşi babasına söylemeyecek mi? Elti bunu eltiye niye anlatıp ağlamış kendimi değersiz hissettim diye. Anlatacak kimse kalmamış mı?
Ben böyle değildim. Hem evlilik, hem k.k. tecrübesinden böyle oldum:KK43:
Elti de altın yapsın diye söylememiştir herhalde ondan dedim gerçi insanlar o kadar şaşırtıyor ki belli de olmaz

ben sızı okadar ıyı anlıyorum kı bende sızın gıbıydım eskıden ınsanlar ıyı nıyetımı oyle tukettılerkı bakınız su kaygan parlak zemınde tanımadıgım eltınızın nıyetını okuyabılır hale geldım
keske hep boyle kalabılsenız ama hayat maalesef :)
Aynen ben. Dedikleri gibi, önceleri hep iyi niyetimden kaybettim. Sonra iyi niyetimi kaybettim.

Back
X