Bir garip komsu derdi (artik yazicam)

melikelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
317
72
98
Belkide ilk bu derdimi paylaşmak için üye oldum. Ama yazmadım boşver melike 2 küçük çocuğu var dışarı cikamiyordur kadın yazik günah kadincaza sevaptir,böyle şeyleri dert etme dedim ama belli bir noktadan sonra bu kadının bir kocası var artık diye düşünmeye başladım. 2.5 yıldır aynı apartmandayim fazla geliş gidiş yoktur sadece 2 kişiyle gorusuyorum. Bir yan komşum birde karşı kapilarimiz aynı katta. İlk onlar geldi hosgeldine. Yan komşum çalışıyor karşıda olan çalışmıyor. Bir 5 yasinda birde 10 aylık çocukları var. Zaman geçtikçe birseyler istemeye basladi. Yoğurt ekmek yumurta vs gibi şeyler hiç yok demedim her zaman verdim. Hatta evde biseyler yaptığımda cocuklari da yesin diye götürdüm hep. Gel zaman git zaman bu böyle devam etti. Sonra bu istemeler undur süt kremasidir çubuk tarcinidir çamaşır mandalidir hep devam etti. Hiç yok demedim evde olduğunda ne istediyse verdim. Bir sabah saat 8.30 da mesaj atmış 5 dakika bakkala gidicem bebekle bende durur musun diye o günde eşim rahatsizdi gelemem eşim evde dedim. Daha oncede eczaneye gittiğinde falan oğlunla kar topu oynamaya çıktığında bıraktı bana kendi evinde ama 10 dakika içinde geldiler. Esim3-4 kere küçük çocuğunun elinde bardak bulaşık detarjani yumuşatıcı çamaşır deterjani falan istediğini gördü. Tabiki komsuluklar bugünler için bunun farkındayım ve yok demeyi asla istemem,sevmem. Geçenlerde ağda yapıyorum dan dan dan kucuk çocuğu vuruyor kapıya müsait değilim o an acamadim giyindim yan komşuyla konusuyor galeta unun varmı diye. Melikeye vurdurdum yok galiba evde sende varsa verir misin falan diye konuşuyorlar. Geçen hafta ailemin yanına gittim esimle bazı sorunlarımiz vardı kafa dinlemek bir karar vermek için daha dün geldim. Bugün karşılaştık
kapıda saat 3 gibi arıyor evdemisin diye o anda da carsidayim hayır carsidayim otobusteyim hayırdır dedim limon isticektim dedi. Tamam istesin ben veririm ama eşim kesinlikle vermiceksin ekmek harici bu ne bunun kocası yokmu dedi. Durumu iyi değilmi dicekseniz kendi evleri esi emekli üstelik maasli bir istede çalışıyor. Sen mi çok birşeyler istedinde bu kadın haftada 3-4 kere birşeyler isteyebiliyor diye düşünmeyin. 2.5 senede sadece 1 diş sarimsak istedim oda misafirim vardı dışarı çıkamadım o an. Her zaman herşey isteyebilirsin diyor. Kayinvalideme anlattım. Ne isterse ver ama evine gidip bebekle yalnız kalma dedi tutki birşey oldu ne yaparız dedi. Esimde ekmek harici hiç birşey vermiceksin diyor ama o istemeye devam ediyor. Ben kesinlikle evde ne varsa paylasirim ama eşim yüzsüz bu kadın diyor kocası alsin eksiklerini kocasına söylesin akşamdan bu kadar genişlik olmaz diyor. Kızlar ben ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Ailede fark edemediginiz birseyler olabilir, maddi manevi herhangi sikintilari olabilir isi var suyu var diye gecistirmemeliyiz. Belki de yuzsuzluk derecesine gelmistir bilemiyorum ama siz bence kendinizden odun vermeyin, siz iyiliginizi yapmaya devam edin derim ben..
Ben ilk başlarda hep iki küçük çocuğu var dışarı çıkamaz diye düşündüm ama son zamanlarda istemelerinde eşim evdeydi oda şahit oldu yoksa söylemem bile zaten.

Kadın bakkal sandı galiba sizin evi.
Vermeyin bir şey, ne demişler elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz.
Nereye kadar sizden geçinecek? Hem alışmasın, paraları var diyorsunuz, gitsin alsın.
Her küçük çocuğu olan komşudan mı istiyor? Kendi alamıyorsa eşi alsın gelirken, bebek ya bu altı üstü, sanki mahrumiyet bölgesi yaratmış gibi davranması çok abes.

Eşiniz haklı bence ya bir olur iki olur üç olsun hadi en fazla.. Bence kapıyı açmayın o da anlar heralde yani. Evde değilim müsait değilim deyin geçin. Hayır yani insan utanır sürekli istemeye peki diğer komşulara da mı aynısını yapıyor herkesten istiyomu böyle yoksa bir tek size mi?

Acaba kadin asosyal ve birseyler isteme bahanesiyle en azindan kucuk sohbetler mi kurmaya calisiyor?
Ver bence ne istiyorsa. Ne zarari olacak ki? 5 lt zeytinyag istemedigi surece :)
Kayinvalide dogru dusunmus. Eve gidip gelme skinti olabilir
Bilemiyorum oda olabilir hep buraya yazmayı erteledim ayıptır dedim ama eşim vermiceksin artık dediğinde yazma size danışma kararı aldım

Belkide ilk bu derdimi paylaşmak için üye oldum. Ama yazmadım boşver melike 2 küçük çocuğu var dışarı cikamiyordur kadın yazik günah kadincaza sevaptir,böyle şeyleri dert etme dedim ama belli bir noktadan sonra bu kadının bir kocası var artık diye düşünmeye başladım. 2.5 yıldır aynı apartmandayim fazla geliş gidiş yoktur sadece 2 kişiyle gorusuyorum. Bir yan komşum birde karşı kapilarimiz aynı katta. İlk onlar geldi hosgeldine. Yan komşum çalışıyor karşıda olan çalışmıyor. Bir 5 yasinda birde 10 aylık çocukları var. Zaman geçtikçe birseyler istemeye basladi. Yoğurt ekmek yumurta vs gibi şeyler hiç yok demedim her zaman verdim. Hatta evde biseyler yaptığımda cocuklari da yesin diye götürdüm hep. Gel zaman git zaman bu böyle devam etti. Sonra bu istemeler undur süt kremasidir çubuk tarcinidir çamaşır mandalidir hep devam etti. Hiç yok demedim evde olduğunda ne istediyse verdim. Bir sabah saat 8.30 da mesaj atmış 5 dakika bakkala gidicem bebekle bende durur musun diye o günde eşim rahatsizdi gelemem eşim evde dedim. Daha oncede eczaneye gittiğinde falan oğlunla kar topu oynamaya çıktığında bıraktı bana kendi evinde ama 10 dakika içinde geldiler. Esim3-4 kere küçük çocuğunun elinde bardak bulaşık detarjani yumuşatıcı çamaşır deterjani falan istediğini gördü. Tabiki komsuluklar bugünler için bunun farkındayım ve yok demeyi asla istemem,sevmem. Geçenlerde ağda yapıyorum dan dan dan kucuk çocuğu vuruyor kapıya müsait değilim o an acamadim giyindim yan komşuyla konusuyor galeta unun varmı diye. Melikeye vurdurdum yok galiba evde sende varsa verir misin falan diye konuşuyorlar. Geçen hafta ailemin yanına gittim esimle bazı sorunlarımiz vardı kafa dinlemek bir karar vermek için daha dün geldim. Bugün karşılaştık
kapıda saat 3 gibi arıyor evdemisin diye o anda da carsidayim hayır carsidayim otobusteyim hayırdır dedim limon isticektim dedi. Tamam istesin ben veririm ama eşim kesinlikle vermiceksin ekmek harici bu ne bunun kocası yokmu dedi. Durumu iyi değilmi dicekseniz kendi evleri esi emekli üstelik maasli bir istede çalışıyor. Sen mi çok birşeyler istedinde bu kadın haftada 3-4 kere birşeyler isteyebiliyor diye düşünmeyin. 2.5 senede sadece 1 diş sarmısak istedim oda misafirim vardı dışarı çıkamadım o an. Her zaman herşey isteyebilirsin diyor. Kayinvalideme anlattım. Ne isterse ver ama evine gidip bebekle yalnız kalma dedi tutki birşey oldu ne yaparız dedi. Esimde ekmek harici hiç birşey vermiceksin diyor ama o istemeye devam ediyor. Ben kesinlikle evde ne varsa paylasirim ama eşim yüzsüz bu kadın diyor kocası alsin eksiklerini kocasına söylesin akşamdan bu kadar genişlik olmaz diyor. Kızlar ben ne yapmalıyım?
Maddi sıkıntısı olduğu hiç zannetmiyorum benim de böyle bir komşum vardı evde ne varsa isterdi pişen yemeğe demlenen çaya kadar annem de aynı sizin gibi herseyi verirdi artık sonradan vermedik biz de yok dedik olan şeye. Ki maddi durumları iyi ilk başta biz de maddi durumu şöyle böyle iyi değildir dedik tabi işin aslı öyle değil. Kocasının bu durumdan haberi yoktu öğrenmiş birgün adam diğer komsulardan kadın onlardan da istiyordu adam kaç kere Özür diledi.

Bu tür şeyler karşılıklı olmalı. Sizinki tek taraflıymış. Eşiniz haklı bence. Birkaç kez yok deyin, bize kadar kalmış bugün kullanacağım deyin, bizde de azalmış eşine söyle istersen gelirken alsın deyin. Her defasında bir şey söyleyin yani. Zamanla size güvenemeyeceğini anlar da eşine sipariş verme kültürü oluşur.

Vazgeçtim ya şu arkadaşın dediği gibi bir yol bulun veya kapıyı açmayın. Garip bir kadın yüzünden yalan söylemek zorunda kalmayın.

Teyzemin karşı komşusu da aynı vaziyetteydi.Canım benim veririm sorun değil ama bak evimiz asansörsüz kat kaç çıkıyoruz poşet poşet bence ihtiyaçlarını gözden geçir,alışverişini ona göre yap canım bak bize de çok zor oluyor demiş sen de kendine göre uyarlayıp , kalp kırmadan bu olaya son vermenin bir yolunu eminim bulabilirsin.

Son düzenleme:
Bendede vardi oyle bi komsu cay seker yag yumurta ev telefonumu kullanma tost makinesi utu tasinabilir firin Mikser zirt birt aklinuza gelebilecek herseyi istiyordu bende istemeye istemeye veriyirdum bikmistim çünkü ardi arkasi kesilmiyordu :mad: kiraciydim tasindim kurtuldum şükür,insanlar nasil bu kadar arsiz olabiliyo anlamıyorum ben kimseden zorunlu olmadikca isteyemem olduda istersemde esime aldirip ya aksamina en gec ertesi gune iade ederim ki bidahaya yüzüm olsun

Eşiniz haklı bence ya bir olur iki olur üç olsun hadi en fazla.. Bence kapıyı açmayın o da anlar heralde yani. Evde değilim müsait değilim deyin geçin. Hayır yani insan utanır sürekli istemeye peki diğer komşulara da mı aynısını yapıyor herkesten istiyomu böyle yoksa bir tek size mi?
Bilmiyorum ki yan komşum evdeyse ondan istiyor yoksa alt kata iniyorum bilemiyorum.

Acaba kadin asosyal ve birseyler isteme bahanesiyle en azindan kucuk sohbetler mi kurmaya calisiyor?
Ver bence ne istiyorsa. Ne zarari olacak ki? 5 lt zeytinyag istemedigi surece :)
Kayinvalide dogru dusunmus. Eve gidip gelme skinti olabilir
Inanin hiç öyle değil bizzat yaşadık amaç sohbet değil karşısında ki insanı kullanma ben buna para vermem enayimiyim diyor sarımsak misal pahali ama kapina gelip istiyor yada bal.zeytinyağı ver hem de kocaman kaplarla :) başka nasıl zengin olacaksın diyor sonra.

Dusununce bu kadin cok yalniz oldugu icin bunlari bahane ediyor olabilir.. Sonra tekrar dusunuyorum kendisi degil de bazen cocuklarini gonderiyormus.. Su an isin icinden cikamadim :KK48:

Teyzemin karşı komşusu da aynı vaziyetteydi.Canım benim veririm sorun değil ama bak evimiz asansörsüz kat kaç çıkıyoruz poşet poşet bence ihtiyaçlarını gözden geçir,alışverişini ona göre yap canım bak bize de çok zor oluyor demiş sen de kendine göre uyarlayıp , kalp kırmadan bu olaya son vermenin bir yolunu eminim bulabilirsin.

Ben de veririm, severim paylaşmayı mutfakta ihtiyaç oluyor bazen bebeğiyle her an çıkamıyor olabilir.

Eşin çok katı bence, ekmek harici verme ne demek. Belki biraz soğuk davransan anlarım da 1 yumurtan var mı dese, yok diyemem varsa nasıl denir ki.

Evine gitme olayı bence de gereksiz. Sana bırakabilir 10 dk lık bakmaya.

Kadıncağız yok orta sehpa, elektrikli süpürge, epilasyon cihazı vs. (eski komşum istiyordu) istemediği sürece ne olur ki.

Ben olsam bundan sonra vermem. Bu tembellik. Geri getiriyor mu aldıklarını onu merak ettim. Yüzsüz olduğu şundan belli bebeğini niye götürmüyor bakkala. İnsanlar çocuğu arabasına koyup sabah koşusuna bile gidiyorlar. Rahatını bozmak istemiyor hanımefendi. Sen ona bir kaç sanal marketin telefonunu ver. Bak ne istersen eve getiriyorlar de. Bu hizmetler bu tür ihtiyaçlardan doğmuştur.

Alıştırmışsın bakkal gibi kullanmaya baslamıs masallah.yumuşatıcı deterjan galeta unu..bunlar acil kullanılması gereken seyler degil.üstelik detarjan pahalı birsey millet bitmesin diye kendi evinde bile az kullanır.tamam esinin dediği gibi ekmektir yumurtadır verilir ama o da birkaç kez yani ben sabredemem acıkcası..
Artı evine gidip cocuga bakmakta cok tehlikeli cocuga birsey olsa veya evden birsey calınsa akla gelenlerden biri olursun
Fazla yuz goz olma
Ha birde istediklerini geri veriyor mu
Ablam mesela komşusundan birsey aldıgında geri verir hep hak gecer diye..en dogrusu da bu..

Hiç unutmam, bir komşu elinde leğenle gelmiş turşu istemişti bizden :KK70:
Hayır kadın hamile falan da değildi yani, turşu gibi keyfi bir şeyi insan istemeye utanır. :KK53:
Birgün komşu mayalik yoğurt istedi ben de tamam olur dedim evden kap getireyim dedi onada tamam aman birde ne göreyim elinde kocaman bir kap(içine evdeki bütün yoğurt girer) ağzına kadar doldur diyor :KK70:
Ben de çay bardağı ile verdim şaşırdı çünkü 5 kg süte yeter bile halbuki yoğurt mayalamak için değil yemek için istiyor.Maddi durumu kötü değil yani yemelik yogurtunu alabilir

Back
X