Bir geçim sıkıntısı da benden...

Kizilgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
150
168
33
31
Şu an sadece içimi dökmek için yazıyorum buraya. Üniversite mezunuyum (parlak olmayan bir bölüm). Annem ve 13 yaşındaki kız kardeşimle yaşıyorum. Babam başka bir kadın uğruna daha kardeşim annemin karnındayken bizi bıraktı. Abim ve ablam var evli. Ben de 1 yılı aşkın bir süredir asgari ücretle çalışıyorum. Ama inanın bu aralar o kadar doldum ki kime anlatacağımı bilemedim.
Kendim için hiçbir şey yapamıyorum, en basiti arkadaşlarımla bir kahve içmek veya beğendiğim bir kıyafet almak benim için lüks. O kadar sıkılıyorum ki bu durum beni aşırı agrasifleştirdi. Ayda bana kalan 400 tl falan o da yol masrafı tel faturası derken nasıl bitiyor anlamıyorum bile. Evliliği bile bu yüzden erteliyorum şu aralar çünkü çeyizime bir kaşık alacak durumum yok. Ben çalışmadan önce abim bazı masraflarımızı karşılıyordu (durumu iyi ve annemin birikimi olan 70 bin tlye el koymuştu). Her neyse işte. Yaşıtlarıma insanlara o kadar özeniyorum ki utanıyorum kendimden bu yüzden. Umarım bir mucize olur. Beni motive eden mesajlarınıza çoook ihtiyacım var. Hepiniz sağlıcakla kalın

Abiniz ne hakla annenin parasına el koydu? Bir sıralar benimde cok cok az param vardı. Geçim sıkıntısı nedir bilirim. Size tavsiyem: Utanmayın ve umutu kaybetmeyin. Kendinizi geliştirmeye ve daha iyi yerlere gelmek icin çabayı elden birakmayin.
Normalde çok umutluyumdur ama bu aralar bi depresyon belirtisi bi sinirlilik halo üzerimde cok korkmaya başladım. Bana vereceksin dedi kavga cıngar çıkardı annem de mecburen verdi.

Abinizine cok kizdim.
Anneniz neden o kadar parayi vermis ki, abinize.
Emin olun, şuan an insanlarin cogu ayni durumda.
İnsanlar dogalgazini, elektrigini odeyemiyor.
Ekmek bulamayanlar bile var.

ALLAH her kesin yardimcisi olsun.
Amin inşallah hepimiz icin bu günler geçer gider

Normalde çok umutluyumdur ama bu aralar bi depresyon belirtisi bi sinirlilik halo üzerimde cok korkmaya başladım. Bana vereceksin dedi kavga cıngar çıkardı annem de mecburen verdi.

Geri verme niyeti var mı?
Maddi sıkıntılar hep zordur. Insan kendini ister istemez başkalarla kıyaslıyor yaşıtları ile heleki. Ama işin içinden böyle çıkamazsiniz. Mesleğinizde iş bulamadiniz mi, yani başka işte mi çalışıyorsunuz?

Geri verme niyeti var mı?
Maddi sıkıntılar hep zordur. Insan kendini ister istemez başkalarla kıyaslıyor yaşıtları ile heleki. Ama işin içinden böyle çıkamazsiniz. Mesleğinizde iş bulamadiniz mi, yani başka işte mi çalışıyorsunuz?
Geri verme gibi bir durum yok malesef. Kpssye girdim kayda değer bi puan alamadım (78). Bir tanıdık falan da olmadı daha iyi bir işe girmek için. Bunu bulduğum da mucize biraz çünkü bulunduğum şehirde iş imkanlari kısıtlı

Ah canım. Allahım sana yardım etsin. İnşallah daha iyi bir iş bulursun. Abinede rabbim hidayet versin. Sıkma canını geçer bu günler inşallah.

Geri verme gibi bir durum yok malesef. Kpssye girdim kayda değer bi puan alamadım (78). Bir tanıdık falan da olmadı daha iyi bir işe girmek için. Bunu bulduğum da mucize biraz çünkü bulunduğum şehirde iş imkanlari kısıtlı
Ne okudunuz ?
Boyunuz uzunsa polislik subaylık vs deneyebilirsiniz.
Ya da adliyenin sınavları oluyor. Onlara başvurun.
Belki bankalar olabilir.
Onların Sınavları'na Müracaat edin.
Allah yardımcınız olsun.

Anneniz çalışıyor mu? Yani en fazla 50 yaşlarındadır çalışmıyorsa uygun bir iş bulup çalışmalı. Abinizle ablanız da belli bir miktar versinler her ay gerekirse oturun konuşun annenizle. Yetmiş bin lirayı nasıl verdiyse aynı öyle geri alsın. Size de günah biraz kendinizi düşünün

Bir cingarda siz çıkarın o zaman. Ne demek zorla aldı parayı. Durumuda iyimis madem ya parayı geri versin yada faturalara giderlere yardım etsin.
Çalışacak bir işin var konu sahibi bu bile şükretmek için iyi bir sebep. Her kışın sonu bahardır umutsuz olma. Kpss yi tekrar dene polislik vs şartlar uygunsa. Adliyelere alımlar çok oluyor onları takip etmelisin

Canım sen asgari ücretle üç kişiyi geçindirmeye çalışıyorsun, çok normal. Biz de bu dediklerini yapamıyoruz ki. Çalıştığım halde bir yıl kadar, otobüse binmeyip yürüdüğümü hatırlıyorum düğün borçları sebebiyle. Üstelik şimdi hayat çok pahalı

Her gecenin bi sabahı vardır Allahın izniyle canınızı sıkmayın aslanlar gibi ailenize bakıyorsunuz bunun vereceği huzur tüm maddi şeylere değer Allah yardımcıniz olsun

İşe girmek için tanıdık ayarlamak doğru değil ki zaten. Siz böyle yapanlara aldanmayın, onlar büyük gaflet içindeler

Back
X