Bir gelin görümce kaynana klasigi

Konuya yorum yapmiycam da bisey dikkatimi cekti

Su baskalarinin gelip bebege "aman annen sana bakamadi mi" lafina sinir oluyorum
Benim annem de birkac kere soyledi , pisman oldu sonra soyledigine o derece zivanadan ciktim
aynen bakamamak ne demek..annen o konuda haksiz..diyenlere de ayri gicikoluyorum.cevabini da veriyorum

Lohusa kadinin yaninda sarilik olan bebegi icin bakamadilar mi sana denmez yahu.. ayip yazik gunah... hormonal denge yerle bir olmus lohusa azcik alttan alin ne olacak.. siz de anne olacak lohusalik yasayacaksiniz yapmayin
aynen oyle..15 gune ayaga kalktim.sagolun dedim.hanim hep bakamayacak hem de hirlayacak yok oyle sey...annen gitmesin mecbur bakacak.

Oğlum sarılık olduğunda eşimin abisi "su çocuğa bir şey olsun ben yapacağımı bilirim" , eltim de "bir çocuğa bakamadin" demisti. İki günlük anneydim. Bir cinnet cozdu her seyi ki o cinnetin ana fikri "siz kim kopeksiniz" idi. Oğlum iki yaşında hala siz kim kopeksiniz fikrindeyim. Şimdi bile "sana bakamadi mi annen" dese biri... Hani bir desin totosu yiyorsa. O yüzden anlattığınız kadar masum değil anneniz.

bide ne güzel yazmışsınız o annenize söyleyin rahatsız etmesin kadın
Annemde biraz cocuk toparlansin uzak durcsm diyoda benim annem.duramaz ya yinede gider.ama en cok abim suclu tabiki de..
çocugu anası toparlar senin ananamı kaldı toparlaması he bıktım şu kv lerden onlar olmasa ölür dimi çocuklar açlıktan gelin kimki anası kimki baksın ne sütü gelir ne bebege bakar ananız hep melek zaten

Allah askina hamilelik bir hastalik degildir..bunun arkasina siginanlara ayar oluyorum.. ee bizim ninelerimiz 9.aya kadar tarlalarda calismislar nolmus..simdiki gencler hamile tamam tehlikesi olur buseyi olur zaten is yaptirmadi ama insan yedigi canagida kaldirmazmiya ayip valla ..ama ne yapim benim annem salak (özür dilerim anne)coj yuz verdin gelinine ..
Senin annen de sende yuzsuz ve dedikoducusunuz.İstenmedigi halde safliktan giden insan bunları yapmaz bildiğin rahatsız ediyorsunuz kızı. Uzak durun.

Tek taraflı dinlemek çok doğru olmaz bu meseleyi ama sizden okuduklarım kadarıyla anneniz çeksin kendini ezdirmesin bu kadar abiniz özür dilesin ve diletsin eşini de...
Iyi aksamlar herkese..
Canim cok sikkin kac gündür..
Baslikdaki görümce ben oluyorum...
Konuyu anlasilir ve kisaca anlatmaya caliscam Arkadaslar, yorumlariniza ihtiyacim var..
Yengem hamileydi gecen hafta dogum yapti ..
Nur topu gibi melegimiz oldu..
Tabi bu hamilelik süresinde hep annemin evindelerdi annem hep yemek yapti sofrayi toplamaya bile yardim etmedi..neyse bunlar bi kenara bir eline saglik bilem yok ..
Birincisi Bundan oncesi nisanlilik dönemlerinde benim abimle telefonda bile konusmami istemedigini bizzat abime sölemis ,kiskaniyomus bunu gelip abim bana söyledi..
Ikincisi annemi dogru düzgün tanimadan yok ben annenlerle durmam yok onlara gitmem gereksiz konusmalar yapti abime..tabi saf abim bunlarin hepsini anneme anlatti ..Annemde ister istemez sogudu ..
Ama gelin görünkü evlendi hamileligi simdi cocuk oldu halen annem ilgileniyor..
Asil sorun annemle her telefon konusmamizda agliyordu .. abimden dert yaniyordu ..agzi bozuk karsisinda anasimi var kim var küfürbaz abim karisinin yaninda hep annemi azarlamis..en sonda kardesi gelmis yengemin orda annem yok gibi yapmislar nasil odaya cekilmisler sanki annem yok gibi sen git eve demisler,o gün yine abim kalbini kirmis ..
Oda beni aradi hüngür hüngür aglayarak anlatti olani biteni++olayin oldugu gün sabah annem cayi demlemis yengemde sofraya iki catal iki bardak koymus annemi es gecmis(annem 60 yasinda gelinimizin üc kiz kardesi vsr biri bile gelmedi perdesine kadar yikayip ütüledi)..
Benim sarteller attii..Artik istemiyorum annemin gözünden bi damla yas aksin ..ilk önce aradim abimi dedim annem neden agliyo niye üzüyosun.. benim haberim yok diyo .. ona söylendim bidaha annemi üzme .. dedim simdi karinida aricam söyle acsin telefonu(hic bir zaman telefonuma cevap vermez mesajlarima kirk yilda bir cevap yazar)neyse acti dedim yenge annemin gönlünü alin üzmeyin vs annemin yanina gelmis annem yine abimlerde.

Ertesi gün bunlar hastaneye gitcekler ..annemde o gün kendi evinde yatip sabah bebegi görmeye abime cikmis bebege bakmis sararmis gözlerinin icine kadar( yengem cocugu emziremiyo sütü sagip annem biberonlan veriyo)
Orda annem demis ah kuuzum sana bakamadilar mi ...
Bunu kardesi duymus anneme bagirmaya baslamis ben geldimde cocuk kendine geldi vs koca kadina bagirmis ..bunun ardindan da gitmis ..
Simdi yengem dusunuyoki.. annem kardesini evden kovmakdan beter etmiss ..abime öyle söylemiss..dün de abime mesaj yazmis senin kardeslerin bu eve girmeyecek gelirlerse görürsün yazmis ..ben artik adimimi atmam bu kadinin evine..

İnşAllah. İnsanı kendi evladindan sogutup sonra orda burda yaymalari da yanlarına kalmasın.
Kalmaz zaten emin olun. Eden herkes buluyo ben çok şahit oldum..

Lohusalık acayip bi şey zaten ve onu içinden çıkılmaz hale getiren insanlarla insan cinnetin eşiğine gidip geliyo Allahım korusun.. bi de bıdı bıdı yapıp da ısrarla gitmek nedir? Gitme evine kardeşim.. çağırdıklarında da uygun bi dille reddet.

Ben gebersem yine çağırmadım kaynanamı.. Allah da mecbur muhtaç etmesin.. kendisi kaynana kayınpeder görmemiş. Karı kocalarmış bi. Kafasına göre yapmış her şeyini.
Benden her işi beklerdi. Yapardım da zaten.. ama bi yere gittiğimizde az çocuğu al da kızcağız da iki lokma yesin dediklerinde kaynanam " aaa bana yardım eden mi vardı kaynanam yaşamıyodu. Beni de yok saysın kendi baksın " dedi.. orda hiçbi şey demedim ama sonrasında bi işin olunca gelinin yok say.. farzet oğlun evlenmemiş. Bu zamana kadar bi şey beklemedim de istemedim de ama sen vefasızlık ettin bana ayıp senin yaptığın da söylediğin de hiç yaşının kadını değilsin demiştim.. bi şey istesem gam yemiycem ona rağmen bu itici konjşmalar ve kendini zeki görüp karşıdakini kullanma şeysi beni delirtiyo..

Iyi aksamlar herkese..
Canim cok sikkin kac gündür..
Baslikdaki görümce ben oluyorum...
Konuyu anlasilir ve kisaca anlatmaya caliscam Arkadaslar, yorumlariniza ihtiyacim var..
Yengem hamileydi gecen hafta dogum yapti ..
Nur topu gibi melegimiz oldu..
Tabi bu hamilelik süresinde hep annemin evindelerdi annem hep yemek yapti sofrayi toplamaya bile yardim etmedi..neyse bunlar bi kenara bir eline saglik bilem yok ..
Birincisi Bundan oncesi nisanlilik dönemlerinde benim abimle telefonda bile konusmami istemedigini bizzat abime sölemis ,kiskaniyomus bunu gelip abim bana söyledi..
Ikincisi annemi dogru düzgün tanimadan yok ben annenlerle durmam yok onlara gitmem gereksiz konusmalar yapti abime..tabi saf abim bunlarin hepsini anneme anlatti ..Annemde ister istemez sogudu ..
Ama gelin görünkü evlendi hamileligi simdi cocuk oldu halen annem ilgileniyor..
Asil sorun annemle her telefon konusmamizda agliyordu .. abimden dert yaniyordu ..agzi bozuk karsisinda anasimi var kim var küfürbaz abim karisinin yaninda hep annemi azarlamis..en sonda kardesi gelmis yengemin orda annem yok gibi yapmislar nasil odaya cekilmisler sanki annem yok gibi sen git eve demisler,o gün yine abim kalbini kirmis ..
Oda beni aradi hüngür hüngür aglayarak anlatti olani biteni++olayin oldugu gün sabah annem cayi demlemis yengemde sofraya iki catal iki bardak koymus annemi es gecmis(annem 60 yasinda gelinimizin üc kiz kardesi vsr biri bile gelmedi perdesine kadar yikayip ütüledi)..
Benim sarteller attii..Artik istemiyorum annemin gözünden bi damla yas aksin ..ilk önce aradim abimi dedim annem neden agliyo niye üzüyosun.. benim haberim yok diyo .. ona söylendim bidaha annemi üzme .. dedim simdi karinida aricam söyle acsin telefonu(hic bir zaman telefonuma cevap vermez mesajlarima kirk yilda bir cevap yazar)neyse acti dedim yenge annemin gönlünü alin üzmeyin vs annemin yanina gelmis annem yine abimlerde.

Ertesi gün bunlar hastaneye gitcekler ..annemde o gün kendi evinde yatip sabah bebegi görmeye abime cikmis bebege bakmis sararmis gözlerinin icine kadar( yengem cocugu emziremiyo sütü sagip annem biberonlan veriyo)
Orda annem demis ah kuuzum sana bakamadilar mi ...
Bunu kardesi duymus anneme bagirmaya baslamis ben geldimde cocuk kendine geldi vs koca kadina bagirmis ..bunun ardindan da gitmis ..
Simdi yengem dusunuyoki.. annem kardesini evden kovmakdan beter etmiss ..abime öyle söylemiss..dün de abime mesaj yazmis senin kardeslerin bu eve girmeyecek gelirlerse görürsün yazmis ..ben artik adimimi atmam bu kadinin evine..
Anneniz biraz fazla yardımcı bence biraz uzak durmalı uzak durunca böyle tavırlar olmaz oda üzülmez

Senin annen de sende yuzsuz ve dedikoducusunuz.İstenmedigi halde safliktan giden insan bunları yapmaz bildiğin rahatsız ediyorsunuz kızı. Uzak durun.
Oglusumubekliyorum biraz terbiyenizi takinsaniz ..ne oluyor yahu kim dedikodu yapmis ..sizimi gerdi bizim derdimiz aksama kadsr sizden mesaj yagiyo hic mi isiniz gucunuz yok yahu..
Belli ki baya yanmis agziniz benden cikartmaya gelmissiniz ..orda kapi buyrun kendinize gelin ..haddinizi bilin!

bide ne güzel yazmışsınız o annenize söyleyin rahatsız etmesin kadın

çocugu anası toparlar senin ananamı kaldı toparlaması he bıktım şu kv lerden onlar olmasa ölür dimi çocuklar açlıktan gelin kimki anası kimki baksın ne sütü gelir ne bebege bakar ananız hep melek zaten
Pardon da bi problem var galiba görmenizde ..bi doktora felan görünün.. konumda belirttim zaten .. annemi surekli cagirdiklarini.. lafi isinize göre anliyosunuz vallaa ne guzel de ..
Sizin gibiler yuzunden zaten hep ki.....dan anlayin laflari..

Sinirlerinizi bozmayın yorumlar sebebiyle malesef çoğu kullanıcı anlamak istediği yerden anlıyor konuları hem görümceyim hem gelinim sizi gayet net anlıyorum yıpratmayın kendinizi boşyere

Pardon da bi problem var galiba görmenizde ..bi doktora felan görünün.. konumda belirttim zaten .. annemi surekli cagirdiklarini.. lafi isinize göre anliyosunuz vallaa ne guzel de ..
Sizin gibiler yuzunden zaten hep ki.....dan anlayin laflari..
teryesiz annenin verdigi terbiye işte tüüü sana

Sinirlerinizi bozmayın yorumlar sebebiyle malesef çoğu kullanıcı anlamak istediği yerden anlıyor konuları hem görümceyim hem gelinim sizi gayet net anlıyorum yıpratmayın kendinizi boşyere
nerden biliyorsunuz haklı olduğunu belkide gelin haklı yazık

O kadar yapılan iyiliğe karşı gelinin tavrı ortada bana o suçlu gibi geldi
valla kaynana hanımın ettigi laftan belli nasıl biri oldugu ne demek bebegi kucagına alıpta yeni lohusa kadına inat eder gibi laf etmesi iyilik yaparken laf sokma yeni moda zaten ben iyiyim der gibi gösterip gelini yerden yere vurmak bu olsa gerek

Back
X