- 9 Temmuz 2021
- 5.399
- 5.205
- 148
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Yapacak bir şey yok herkes kendi kaderini yaşıyor bu evlilik gerçekleşirse muhtemelen sizler görüşeceksiniz kızın yanında olun manevi anlamda destek olun başka bir şey gelmez eldenEşimin yakın arkadaşı var.Annesi alzeirmer hastası, birde babası var. Ben bu adamla kız arkadaşımı tanıştırmıştım.Sonra ayrıldılar.Hatta konusunu açmıştım. Hatırlayan olabilir.
Eşimin bu arkadaşıyla pek bir araya gelmemeye çalışıyorum.Kafası degişik çalışıyor.Şeriatı falan savunuyor.Eşimede onun verdigi akılları duyma diyorum.
Adam dün bize oturmaya geldi.3 4 aya evlenecekmiş. Adam 36 yaşında.Kız 21 22 yaşlarında.Ve kız suriyede yaşıyor.Mantık evliliği olacakmış.Dügün, eşya hiçbirşey Yok. Kızım anne babası onay veriyormuş.Kız Türkçe bilmiyor.Türkçe kursuna gidecekmiş.Ayrı ev aç, aynı evde olmaz diye anlatmaya çalıştım.İşine gelmezse kapı orada diyor.Kız adamın annesine bakacamış.Kız suriyede çalışıyormuş. Burada çalışmasına izin vermeyecekmiş.Kızın durumuna gerçekten Üzüldüm.Adam bana eltin olacak dedi Gerçekten üzüldüm kıza.Adamdan 15 yaş ufak. Burada sunacağı hayat suriyeden kat be kat iyiymiş.Aynı evde yaşayıp mutlu olanlar varmış.Gerçekten suriyede durumlar kötü mü? Anne babası nasıl izin veriyor anlamadım.
Allah bildiği gibi yapsın tez vakitte...Eşimin yakın arkadaşı var.Annesi alzeirmer hastası, birde babası var. Ben bu adamla kız arkadaşımı tanıştırmıştım.Sonra ayrıldılar.Hatta konusunu açmıştım. Hatırlayan olabilir.
Eşimin bu arkadaşıyla pek bir araya gelmemeye çalışıyorum.Kafası degişik çalışıyor.Şeriatı falan savunuyor.Eşimede onun verdigi akılları duyma diyorum.
Adam dün bize oturmaya geldi.3 4 aya evlenecekmiş. Adam 36 yaşında.Kız 21 22 yaşlarında.Ve kız suriyede yaşıyor.Mantık evliliği olacakmış.Dügün, eşya hiçbirşey Yok. Kızım anne babası onay veriyormuş.Kız Türkçe bilmiyor.Türkçe kursuna gidecekmiş.Ayrı ev aç, aynı evde olmaz diye anlatmaya çalıştım.İşine gelmezse kapı orada diyor.Kız adamın annesine bakacamış.Kız suriyede çalışıyormuş. Burada çalışmasına izin vermeyecekmiş.Kızın durumuna gerçekten Üzüldüm.Adam bana eltin olacak dedi Gerçekten üzüldüm kıza.Adamdan 15 yaş ufak. Burada sunacağı hayat suriyeden kat be kat iyiymiş.Aynı evde yaşayıp mutlu olanlar varmış.Gerçekten suriyede durumlar kötü mü? Anne babası nasıl izin veriyor anlamadım.
Maalesef. Akşam eşimle çok dedik ayrı ev aç diye. Adam kapı orada deyip duruyor. Ben kişi ile çok aynı ortama girmek istemiyorum. Şeriatı falan savunuyor. Aynı ortama girince hep laf dalaşı oluyor. Eşimin de yakın arkadaşı maalesefAllah bildiği gibi yapsın tez vakitte...
Sizin yapabileceğiniz bir şey yok maalesef
Maalesef öyle. Bana eltin olacak diyor. Evlenınce bize oturmaya gelirler sürekli.Kıza gercekten cok üzüldüm. Birlikte suriyeye gidelim kız istemeye diyor.Karışmayın. Kimse kimsenin ne yanlışını düzeltebilir ne de kafa yapısını. Alan memnun satan memnunsa sadece uzaktan izleyin.
Ben bı adamı eşimle sevgiliyken tanıyordum. Ancak şeriat, taliban falan bunları savundugunu,, aşırı anacı oldugunu bilimyordum. Hep maubbetimiz havadan sudandı. Zaten o günden sonra sana kız falan tanıştırmam ben dedim. Allahtan arkadaşım bıraktı onu. Eşimle zıt görüşteler.Herşeyleri farklı. Eşim saygı duyuyoruz birbirimize diyor.Siz bu kadar farkliysaniz daha dogrusu eşiniz bu adamdan bu kadar farkliysa nasil arkadaşlik oluyor hem de kardeş gibi... Adam eltin olacak demiş ya. Ben bu kismi daha garip buldum acikcasi.
Yan yana gelmek istemediginiz adamla arkadasinizi tanistirmissiniz daha once, kendiniz de tanimiyorsaniz tanimadiginiz adama arkadasinizi tanistirmamaniz gerekirdi onun niye basini yakiyorum diye dusunmediniz?.
Bizim de kendimizden farkli arkadaslarimiz var ama hayat tarzlarindan rahatsiz olsak arkadaslik edemezdik.
Maalesef. Akşam eşimle çok dedik ayrı ev aç diye. Adam kapı orada deyip duruyor. Ben kişi ile çok aynı ortama girmek istemiyorum. Şeriatı falan savunuyor. Aynı ortama girince hep laf dalaşı oluyor. Eşimin de yakın arkadaşı maalesef
Eşiniz böyle bir adamla nasıl arkadaş?Maalesef. Akşam eşimle çok dedik ayrı ev aç diye. Adam kapı orada deyip duruyor. Ben kişi ile çok aynı ortama girmek istemiyorum. Şeriatı falan savunuyor. Aynı ortama girince hep laf dalaşı oluyor. Eşimin de yakın arkadaşı maalesef
Bende anlamadım. Kız istemeye Suriyeye gidelim diyor.Zaten adama dedim, kız bursada çalışmaya devam etsin diye. Anneme kim bakacak diyor. Mantık evliliği olacak diyor. Adama sen 50 yaşına geleceksin. Kız 35 olacaksın diyorum. Umrumda degil. Adamın babası da aşırı huysuz bir insan. Annesinin durumu çok ileri. Allah günah yazmasın ama ben annesiyle 15 dakika aynı odada oturamadım. Çünkü sürekli küfür ediyor. Bu kız nasıl yapacak bilmiyorum.Eski eşimin en büyük abisi de aynı bu şekilde kendisinden onbeş yaş küçük bi kızla evlendi, ondan da iki çocuğu oldu. İlk eşinden de iki yetişkin çocuğı vardı.
Değil kızı Türkçe kursuna göndermek, gözü açılmasın diye pazara bile göndermez. Eski eltim de çok iyi bir kızdı suriyeli, ama onlar farklı işliyor kafa olarak. Mesela doğum kontrolü onlara göre günah. Bıraksan her sene bitane doğurur.
Ben senin eşinin bu adamla böyle kardeş gibi olmasını anlamadım gerçekten.
Yooo dostum yooo diyemediniz mi?Maalesef öyle. Bana eltin olacak diyor. Evlenınce bize oturmaya gelirler sürekli.Kıza gercekten cok üzüldüm. Birlikte suriyeye gidelim kız istemeye diyor.
Eşim açmaz mesafeyi. Araları çok iyi. Ama ben aynı ortama pek girmemeye çalışıyorum. Yoksa çok şaf dalaşı oluyor. Kafa yapısı sanki Arabistanda yaşıyor gibiAyrı ev açmaz maksat ailesini baktırmak zaten, ilave olarakta evde bedava kadın. İğreniyorum böyle tiplerden otlar böcekler bunlardan evladır... Eşinizle konuşun açsın mesafeyi, böyle bir arkadaşın faydadan çok zararı dokunur insana
Ben bı adamı eşimle sevgiliyken tanıyordum. Ancak şeriat, taliban falan bunları savundugunu,, aşırı anacı oldugunu bilimyordum. Hep maubbetimiz havadan sudandı. Zaten o günden sonra sana kız falan tanıştırmam ben dedim. Allahtan arkadaşım bıraktı onu. Eşimle zıt görüşteler.Herşeyleri farklı. Eşim saygı duyuyoruz birbirimize diyor.
Ben son 3 4ayda aşırı rahatsız olmaya başladım.Ben böyle düşündüğünü bilmiyordum
Adamı tanıyordum. Ama siyasi olarak böyle düşündüğünü bilmiyordum. Bu kadar anacı, ilgisiz olduğunu bilmiyordum. Zaten kıza başta aşırı ilgiliydi. Zaten ilgisizlik yüzünden ayrıldılar. Benim arkadaşıma ayrı ev olacak diyordu.Ben bu sene kafa yapısının böyle oldugunu anladım.Yani arkadasinizin yerinde olsam hic tanimadiginiz ne cikcagi belirsiz biriyle beni tanistirsaniz arkadasligi keserdim o derece.
Suriyelinin basini yakmasindan ziyade arkadasimin basini yakar miyim tanimadigim adamla diye dusunseydiniz iyimiş, neyse arkadas kendini kurtarmiş. Ona gecelim.
Onun disinda saygi duyarak bir insanla yuzeysel olarak arkadas olunur belki ama kardeş denecek adamla daha derin paylasimlar, muhabbetler gerekir ve anlattiginiz derecede zit hayat dusuncesinde insanlar saygi duyarak o kadar derin muhabbet kuramaz gibi geliyor bana örnegini hiç gormedim diyebilirim. Ya da eşiniz içte o kadar farkli degil.
Neyse ana konuya da yapacak bir sey yok.
Eve alsakta ben başka odada oturuyorum. Aynı ortamda olsakta siyasi, dini konulara girmiyorum. Aile içi meseleleri de anlatmıyoruz. Eşime tembih ediyorum.Dediginiz gibi suriyeye kız istemeye gitmek çok ütopikYooo dostum yooo diyemediniz mi?Sanki Bora Bora Adaları'na tatile çağırıyor adam. Oradan da Afganistan'a geçer miymişsiniz peki?
Konuya gelirsek eşiniz bu adamla görüşmeyi kesmediği sürece kurtulamazsınız. En fazla eve almama yoluna gidebilirsiniz, o zaman da eşiniz dışarıda görüşür. Bu daha tehlikeli bana göre.
Ya bir de kızın mazlum olduğunu varsayıyorsunuz ya inşallah değildir.Eve alsakta ben başka odada oturuyorum. Aynı ortamda olsakta siyasi, dini konulara girmiyorum. Aile içi meseleleri de anlatmıyoruz. Eşime tembih ediyorum.Dediginiz gibi suriyeye kız istemeye gitmek çok ütopik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?